Προς το περιεχόμενο

Changing Ip


Aiolos7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο Internet κατάλαβα ότι υπάρχουν δυο ειδών Ip.Static και Dynamic.Για κάποιο λόγο

μου έχει ανατεθεί Static Ip από την OnTelecoms παρότι δεν ζήτησα κάτι τέτοιο. δηλαδή κάθε φορα που μπαίνω στο Internet έχω την ίδια ip.Αυτό που ψάχνω είναι ένα πρόγραμμα που να αλλάζει την Ip σε αμερικανικη(κυρίως).Δοκίμασα παλιά το Smarthide,δούλεψε αλλα δυστυχώς ήταν trial..Επίσης δοκίμασα το Hide Ip Platinum και το Proxyway αλλα τίποτα.Μήπως ξέρει κανεις κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τι δουλειά?

Και προς Θεού,το πρόγραμμα δεν το θέλω για κανέναν πονηρό λόγο,αλλα γιατί σε ένα Online παιχνίδι δεν επιτρέπονται χρηστες έξω από USA

Ελπίζω να βρεθεί κάτι...(

Δημοσ.
Ξαναγραψτα ελληνικα

 

(Sorry gia ta greeklish alla to laptop den ipostirizi elinika)

 

Δεν έχω κάτι να προτείνω αλλά κι εμένα με ενδιαφέρει πρόγραμμα που να μου δίνει ΙΡ εξωτερικού.

Δημοσ.

Η διεύθυνση IP δεν είναι απλά ένας αριθμός, το IP και το BGP* είναι η βάση του Internet. Οπότε φαντάζεστε πόσο ετοιμόρροπο θα ήταν το internet αν τα πρωτόκολλο άφηναν περιθώρια για να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.

 

  • Ο συνδρομητής μιας σύνδεσης Internet δεν έχει τον παραμικρό έλεγχο στο ποια διεύθυνση θα του δοθεί, εκτός αν η συμφωνία του με τον ISP προβλέπει περισσότερες από μια διευθύνσεις (π.χ. το jetpack της μακαρίτισσας της Altecnet, σνιφ) ή αν ο ISP έχει κάνει κακή παραμετροποίηση στα μηχανήματά του. Η διεύθυνση δίνεται από τον ISP. Ούτε ο ίδιος ο ISP μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, έχει αγοράσει συγκεκριμένο αριθμό συγκεκριμένων διευθύνσεων από την τοπική registry (για την Ευρώπη η RIPE) και μπορεί να κάνει κουμάντο μόνο σε αυτές. Το BGP αποτελεί τον μηχανισμό σύμφωνα με τον οποίο γίνεται δυναμικά η επιλογή της δρομολόγησης προς τα αρμόδια δίκτυα, σύμφωνα με τα assigments των τοπικών registries, την διαθεσιμότητα και τη διασύνδεση των routers. Υπάρχουν κενά** στο πρωτόκολλο που επιτρέπουν συγκεκριμένες επιθέσεις ή misconfigurations να επηρεάσουν την επιλογή της δρομολόγησης ακόμα και σε μεγάλη κλίμακα, αλλά κατά κανόνα είτε καλύπτονται από άλλους μηχανισμούς είτε πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τυχαίους hosts.
     
     
  • Που σημαίνει ότι σε χαμηλό επίπεδο τη διεύθυνσή μας δε μπορούμε να την ορίσουμε εμείς, θα είναι αυτή που θέλει να μας δώσει ο ISP και μια από αυτές που έχει παραχωρήσει στον ISP η τοπική registry. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να χρησιμοποιήσουμε έναν host σε κάποια άλλη τοποθεσία ως proxy ("διαμεσολαβητή"), ώστε να φαίνεται η δική του διεύθυνση. Ισχύουν βέβαια τα εξής:
     
     
    • Τα δεδομένα θα ακολουθήσουν τη διαδρομή ως τον host και μετά από τον host στον προορισμό. Αν θέλουμε να επισκεφτούμε ένα site στην Ελλάδα που βρίσκεται 3 hop μακριά, αν χρηξιμοποιήσουμε έναν host στην Αμερική ώστε να φαίνεται αμερικάνικη η διεύθυνση, τότε τα hops θα γίνουν 5 φορές περισσότερα (=> μεγαλύτερη καθυστέρηση, μεγαλύτερη πιθανότητα bottleneck στην ταχύτητα από κάποιο ενδιάμεσο δίκτυο).
       
       
    • Ο host ο οποίος θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως proxy παρέχει κάποια υπηρεσία η οποία μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορεί να είναι ένας SOCKS proxy, ένας κλασικός HTTP proxy, μια web εφαρμογή που απεικονίζει απομακρυσμένες σελίδες μέσω του τοπικού web server, ή κάποια άλλη μέθοδος. Κάθε μέθοδος έχει τους δικούς της περιορισμούς, κυρίως ως προς το είδος των δεδομένων που μπορούμε να περάσουμε. Υπάρχουν proxy services στο internet οι οποίες, σκόπιμα η εν αγνοία του ιδιοκτήτη της σύνδεσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανοικτά από όλους. Αν κάνεις μια αναζήτηση για keywords όπως free, open, proxy, list θα βρεις λίστες με διάφορους τέτοιους proxies. Όμως ακριβώς επειδή είναι εύκολο να βρεθούν, τους χρησιμοποιούν περισσότεροι από όσους θα μπορούσε να χωρέσει το bandwidth της σύνδεσής τους, με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστες επιδόσεις και να είναι αναξιόπιστοι. Μια άλλη λύση για όποιους ενδιαφέρονται σοβαρά, είναι να ενοικιάσουν ένα dedicated μηχάνημα στο εξωτερικό (το κόστος ξεκινάει από τα 20ε το μήνα) και να στήσουν εκεί υπηρεσία proxy, ή ένα IP tunnel. Μια τρίτη λύση τέλος είναι κάποιο free, distributed, δίκτυο proxy, όπως το TOR. Αυτή έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις και αξιοπιστία και προπάντων σε γλυτώνει από το ψάξιμο και τις δοκιμές για ικανοποιητικό anonymous proxy (που πιθανότατα κι όλας δε θα παίζει την επόμενη μέρα).
       
       
    • Προσοχή στην ασφάλεια. Οι διαχειριστές του μηχανήματος ή του δικτύου στο οποίο λειτουργεί ο proxy που χρησιμοποιούμε μπορούν πολύ εύκολα να καταγράψουν επιλεκτικά οτιδήποτε περνάμε μέσω μη κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου.
       
      Το Tor αναφέρεται συχνά σαν ασφαλής λύση. Τα δεδομένα μας περνάνε από τους εσωτερικούς κόμβους κρυπτογραφημένα, που σημαίνει ότι είμαστε ασφαλείς από τους διαχειριστές τους. Όμως οι "exit nodes" αναγκαστικά αποκρυπτογραφούν τα δεδομένα, αφού έτσι πρέπει να τα στείλουν εκτός δικτύου Tor, που σημαίνει ότι οι διαχειριστές τους μπορούν εξίσου εύκολα να δουν ό,τι πληροφορία περνάμε μέσω μη κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου. Exit node στο δίκτυο του Tor μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε, εντελώς ανώνυμα, και φυσικά αυτοί που γίνονται είναι κατά κανόνα λιγότερο αξιόπιστοι από ό,τι ένας επώνυμος ISP.
       
      Αν ο αποκλειστικός σκοπός μας είναι η ανωνυμία προς τον απομακρυσμένο host με τον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε και όχι η ασφάλεια εντάξει, σε κάθε περίπτωση πρέπει να θεωρήσουμε ότι χρησιμοποιώντας μια ανοικτή υπηρεσία Proxy εκθέτουμε τα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα σε εντελώς άγνωστους που κατά πάσα πιθανότητα παρέχουν εθελοντικά traffic γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.

 

* Παρουσίαση στα ελληνικά για το BGP από τον ngia.

** Paper που παρουσιάζει συνοπτικά τις εν γένει αδυναμίες ασφαλείας του BGP.

Δημοσ.

proxy αμερικης.οτι το λαπτοπ δνε υποστηριζει ελληνικα δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να γραψεις.http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

το λεω διοτι επειδη εισαι καινουριο μελος εκανα την μεταφραση εγω αλλα next time θα στο σβησει καποιος αλλος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...