Προς το περιεχόμενο

Χειρόγραφο κείμενο σε Word ;

gamemaniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Ένας συμφοιτιτής μου ενδοιάφερεται για καποιο πρόγραμμα που να μπορεί να κανει το παραπάνω.. Ξερετέ αν γίνετε κατι τέτοιο ?? Αν ναι με ποιο ? :P

Δημοσ.

μαζι με την παλια μου wacom volito 2 στο cd eixe ena plugin για το word ωστε να μππορεις να γραφεις με την γραφιδα. ψαξου λιγο στο sitte της wacom κατι θα βρεις (δεν χρειαζοταν η ταμπλετα για να γραψεις, μπορουσες κ με το mouse)

Δημοσ.
μαζι με την παλια μου wacom volito 2 στο cd eixe ena plugin για το word ωστε να μππορεις να γραφεις με την γραφιδα. ψαξου λιγο στο sitte της wacom κατι θα βρεις (δεν χρειαζοταν η ταμπλετα για να γραψεις, μπορουσες κ με το mouse)

Σε ευχαριστώ ..θα το ψαξω αλλά μάλλον θελεί να περάσει ήδη γραμμένα εγγραφα :\

Δημοσ.

Επειδή απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόγραμμα που να αναγνωρίζει χειρόγραφο (εδώ που τα λέμε, κάποιες φορές ούτε εμείς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε...), ο καλύτερος τρόπος είναι η εκφώνησή του σε κάποιο πρόγραμμα μετατροπής του προφορικού λόγου σε γραπτό, όπως ο Φωνητικός Λογογράφος.

Αν ωστόσο το χειρόγραφο είναι καλής ποιότητας (δηλ. ευανάγνωστο, με ευδιάκριτα τα γράμματα και όχι κολλημένα μεταξύ τους, σε ευθείες γραμμές), τότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει το Finereader, αλλά και πάλι με εκπαίδευση και πολλά λάθη, που θα απαιτούν αντίστοιχα πολλές διορθώσεις.

Δημοσ.

Τα OCR Προγράμματα (Optical Character Recognition) αναγνωρίζουν με ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας έγγραφο τυπωμένο από υπολογιστή ή έντυπο (τυπογραφείου) ή γραφομηχανής.

Στα χειρόγραφα είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη η επιτυχία τους, και δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση.

Είναι πιο φτηνό να βρεις κάποιον να πληκτρολογήσει τα κείμενα σε Word (με τη σελίδα πληρώνονται) παρά να δώσεις ένα κάρο λεφτά για εξοπλισμό και software με ελάχιστη επιτυχία..

Όσο για το Φωνητικό Λογογράφο, είναι το πιο άχρηστο software που πήρα ποτέ (και έκανε 130 ευρώ κιόλας) :mad:...

Η αναγνώριση που κάνει είναι ελεεινή και το αποτέλεσμα με έκανε να κλαίω από τα γέλια. Μόνο σε studio μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά και με υπολογιστή θηρίο (με 2-3 επεξεργαστές).

Σε toshiba με Core Duo στα 1.75 GHZ και 2 gb ram είναι απαράδεκτα τα αποτελέσματα του. Αν μιλάω στο PC μια ώρα και θέλω άλλες δύο να διορθώσω τις βλακείες που έχει καταλάβει, καλύτερα να κάτσω να τα πληκτρολογήσω μόνος μου.

Δυστυχώς στο συγκεκριμένο τομέα, δεν υπάρχει κάτι της προκοπής...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...