Προς το περιεχόμενο

Περι Joomla..;

shkreliand

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω αν το ανοιξα αυτο το ποστ σε σωστο σημειο, καλησπερα σας πρωτα...

Επιδι ειμαι ολη μερα σπιτι λογο του προβληματος που εχω (υγειας/αναπηριας) εχω μαθει αρκετα απο μονος μου μεσο ιντερνετ, οπος CorelDraw/Photoshop κτλ..

Και τωρα ενας φιλος με εβαλε σε ενα τριπακι, για website και με κινισε το ενδιαφερων.

Μμου ειπε και με βοηθησε να βαλω το Joomla και το WampServer για να μπορω να δουλεψω το Joomla και να το μαθω.. αλλα δισκολευομαι να βρο τον ορο με τον οποιο δουλευει δλδ ενα αρθρο που ανοιγω πως μπορω να το κανω να διχνει στην πρωτη σεληδα η πως να παιξω με το μπανερ πανο η να περασω καποιο λογο η φοτο η καποιο κειμενο το οποιο να ειναι σταθερο σε ολες της σελιδες του συγηκρημενου site.

Δηλαδη θελω να μαθω τον τροπο με τον οποιο δουλευει το control panel της joomla.

Σας ευχαρηστω εκτον προτερων.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι σε αυτό το στάδιο που είσαι χρειάζεσαι κάποιες οδηγίες για τα βασικά. Ξεκίνα με μερικά βασικά tutorials. Στο joomla.gr θα βρεις κάποια αλλά και με ένα απλό γουγλάρισμα. Εγώ σαν συμβουλή σου λέω να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις μία ρύθμιση κάθε φορά για να δεις πως επιδρά στην εμφάνιση. Σιγά σιγά θα τα καταλάβεις όλα! Καλό ξεκίνημα!!! ;)

Δημοσ.

Το κάθε template του joomla έχει ορισμένες θέσεις οι οποίες "αναγνωρίζονται" με ονόματα όπως left, right, top, bottom, banner, κλπ. Για παράδειγμα δες εδώ:

http://demo.yootheme.com/sep08/images/yootheme/layout_positions_overview.png

Σε αυτές τις θέσεις μπορείς να προσθέσεις τα λεγόμενα modules που είναι κομμάτια κώδικα που είτε βάζεις κάποιο στατικό κείμενο είτε βάζεις κάποιο "κώδικα" για να κάνει κάποια συγκεκριμένη δουλειά, για παράδειγμα να βάλεις ένα ρολόϊ.

Τώρα σχετικά με τα κείμενα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα εμφανίσεις. Ο πιο απλός είναι να φτιάξεις ένα άρθρο (static content) και στη συνέχεια να πας σε κάποιο μενού και να κάνεις σύνδεσμο προς αυτό το άρθρο.

Πιστεύω να σου έλυσα κάποιος βασικές απορίες, που εξάλλου είχαμε όλοι όταν αρχίζαμε να μαθαίνουμε το joomla.

Τέλος σου προτείνω να γραφτείς και στο http://www.joomla.gr που είναι η ελληνική κοινότητα του joomla. Εκεί θα βρεις διάφορα tutorials καθώς και πολλές πληροφορίες στο forum τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...