Αδμιν Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Έπεσε σήμερα (πριν 20 λεπτά) στα χέρια μια παρουσίαση για το μάθημα της πληροφορικής της Α' Λυκείου. Για το Personal Computer ο καθηγητής τους, έγραψε *Πρωτοκατασκευάστηκε από την IBM (αυτό σωστό) *IBM συμβατοί κλπ *... *Πρώτο τους λειτουργικό σύστημα ήταν τα DOS (και αυτό -σχεδόν- σωστό) *Πλέον το λειτουργικό των IMB PC συμβατών είναι τα Windows Vista (λες και δεν υπάρχουν άλλα ΛΣ) Στην επόμενη σελίδα της παρουσίασης υπήρχε και αναφορά στα "Apple" (τα Mac εννοούσε, ελπίζω -είχε φώτο της Λίζα). Ο καθηγητής έγραψε πολύ γενικά για τη διαφορά αρχιτεκτονικής ("σαν τα pc αλλά διαφορετικά") και με μεγάλα γράμματα τονίζει ότι δεν μπορούν να τρέξουν εφαρμογές Windows άρα δεν προτείνονται για απλούς χρήστες αλλά μόνο για γραφιστικές εφαρμογές. Για το ελεύθερο λογισμικό ούτε λόγος φυσικά σε καμιά σελίδα. Συκοφαντία κατά της Apple με βλακώδες επιχείρημα, ούτε μια παράγραφος για το Linux ή το ελεύθερο λογισμικό γενικότερα. Μου θυμίζει τα βιβλία πληροφορικής του γυμνασίου νομίζω που αφιερώνουν ολόκληρο κεφάλαιο στη πειρατεία λογισμικού και μόνο 3 γραμμές στο ελεύθερο λογισμικό με κόκκινο προειδοποιητικό σήμα στο πλάι της παραγράφου να λέει ότι το ελεύθερο λογισμικό ίσως προκαλέσει προβλήματα στον υπολογιστή. Πως μπορούμε να αντιδράσουμε; Μπορούμε να στείλουμε το Hellug και το Ηelmug να "μιλήσουν" στον καθηγητή για να μάθει άλλη φορά να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του;
antonl Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Η πηγή της παρουσίασης είναι το βιβλίο του μαθήματος (κι αυτό είναι το resume ξέρω γω) ή απόψεις/σχόλια του καθηγητή από άλλες πηγές; Γενικά μου θυμίζει κείμενο βιβλίου της περασμένης δεκαετίας (όπως είναι συνήθως τα σχολικά) ή φιλόλογο που κάνει πληροφορική ή πληροφορικάριο >50 ετών βρισκόμενο μακρυά από τις σύγχρονες εξελίξεις.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημόσια δωρεαν παιδεία...Ότι πληρώνεις παίρνεις.
livewire Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν χάλασε ο κόσμος ιμο. Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να μάθει ένας 16χρονος από ένα εισαγωγικό κείμενο για ένα μάθημα που διεξάγεται άτσαλα και αμήχανα για την ώρα. Πολλοί θα διαβάσουν το κείμενο(λέμε τώρα), λίγοι θα σταθούν στην ουσία. ... Ελπίζω, να μην σπαταληθούν πολλές σελίδες μέχρι να μπούν στο παιχνίδι τα θρησκευτικά, ε.
Αδμιν Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Η πηγή της παρουσίασης είναι το βιβλίο του μαθήματος (κι αυτό είναι το resume ξέρω γω) ή απόψεις/σχόλια του καθηγητή από άλλες πηγές; Μάλλον το δεύτερο, αν και δεν έχω το βιβλίο για να το επιβεβαιώσω. Δεν χάλασε ο κόσμος ιμο. Ίσως. Λίγο προπαγάνδα είναι όμως. Έστω και άθελα του (θέλω να πιστεύω)
sodeli Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Άν ο καθηγητής σέβεται το μάθημα που διδάσκει, θα μιλήσει και για macintosh και για open source και ας μην τα αναφέρει καθόλου το βιβλίο.
poscaman Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 λοιπον εμεις στο εργαστηριο του λυκειου,ειχαμε 15 πισια απο τα οποια το ενα ηταν dual boot. τοτε δεν ηξερα τι ειναι λινουξ μας ειχε πει ομως ο καθηγητης οτι αυτο το μηχανημα εχει και ενα αλλο λειτουργικο συστημα. μια φορα εκατσα σε αυτο το πισι και εκανα μια παπαρια επιτηδες για να κανω ρεσταρτ και να μπω στο αλλο λειτουργικο.ο καθηγητης με ειδε,μου εβαλε τις φωνες κι οταν ηρεμησε και του εξηγησα γιατι δε μας δειχνει τι κολοκυθια ειναι αυτο το λινουξ,εκεινος αγρον ηγοραζε.τελικα μετα απο πολλα παρακαλια,καιρο αργοτερα μπουταρε μια φορα σε λινουξ για να συνειδητοποιησει 5 λεπτα αργοτερα οτι δεν ηξερε/ειχε χασει τα credentials για να μπουμε στο μηχανημα. αποτελεσμα: το λινουξ ηταν απλα μια λεξη μεχρι το καλοκαιρι που τελειωσα λυκειο...
MantiVersuS Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 λογικό μου φαίνεται να μην μιλήσει ο καθηγητής για όλα αυτά που αναφέρατε (δεν τον δικαιολογώ βέβαια) αν σκεφτείς ότι το μάθημα της πληροφορικής είναι αχούρι! κανείς δεν προσέχει, κανείς δεν διαβάζει και όλοι το παρακολουθούν για τον εύκολο βαθμό και για να μπαίνουν στο ιντερνετ.
Chrisxxx Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Eμεις 1η κ 2α λυκειου πηγαιναμε στην αιθουσα με τους υπολογιστες 60-70 ατομα ολη η 1η-2α λυκειου (οχι μονο το τμημα μας) καθομασταν γυρω γυρω απο 15 -20 κλειστους υπολογιστες και περιμεναμε να περασει η ωρα, καποιοι επαιζαν ταβλι στους ΗΥ στα πισω τραπεζια... Δεν θυμαμαι αν καναμε ποτε μαθημα... Μονο στην 3η γυμνασιου ειχα καθηγητη πληροφορικης που μας εμαθε πραγματα για το internet που τοτε ηταν ψιλοαγνωστο για τους περισσοτερους και μας εμαθε τις μετατροπες σε δυαδικο, οκταδικο, δεκαεξαδικο κλπ...
pappous_soulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Εμείς που είχαμε έναν βλαμμένο που 2 χρόνια δεν έκανε ούτε μια φορά μάθημα τι να πούμε?
poscaman Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 σε ποιο σχολειο παππου;; να σημειωσω οτι ο πληροφορικαριος στο γυμνασιο εβλεπε τσοντες ακομα και την ωρα του μαθηματος..
alexiou92 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Κάτι ερωτήσεις που κάνεις ρε Αδμιν!!!!:lol::lol: Και αυτό είναι μόνο μια πάρα πολύ μικρή άποψη της όλης κατάστασης!!!! Φέτος ο καθηγητής μας είπε ότι θα κάνουμε πολυμέσα. Δηλαδή Photoshop (έκδοση 5) και κάποια προγράμματα επεξεργασίας ήχου και βίντεο. Το μέλλον θα δείξει!!!!:lol: Αλλά εδώ έχουμε μεγαλύτερα και σημαντικότερα προβλήματα στα σχολεία!!!! (βλ. Θρησκευτικά) Ελπίζω, να μην σπαταληθούν πολλές σελίδες μέχρι να μπούν στο παιχνίδι τα θρησκευτικά, ε. Με το ότι ένας καθηγητάκος δεν ανέφερε τα mac και τα linux θα ασχολούμαστε?
pappous_soulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 σε ποιο σχολειο παππου;; να σημειωσω οτι ο πληροφορικαριος στο γυμνασιο εβλεπε τσοντες ακομα και την ωρα του μαθηματος.. Λύκειο παραλίας. Και μην το λες για πλάκα το άλλο,αυτό έκανε και ο δικός μας,τον είχαμε πάρει χαμπάρι. Το ακραίο είναι ότι μια μέρα μας έδιωξε [attention: δεν μας άφησε,μας έδιωξε] 10 λεπτά νωρίτερα για να κάνει μια "δουλειά". Σημειωτέον ότι στο δεύτερό μου έτος εκεί πήρε αναρωτική άδεια λόγω τενοντίτιδας στο δεξί χέρι. *χεμ χεμ*
De@th L0rd Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Λύκειο παραλίας. Και μην το λες για πλάκα το άλλο,αυτό έκανε και ο δικός μας,τον είχαμε πάρει χαμπάρι. Το ακραίο είναι ότι μια μέρα μας έδιωξε [attention: δεν μας άφησε,μας έδιωξε] 10 λεπτά νωρίτερα για να κάνει μια "δουλειά". Σημειωτέον ότι στο δεύτερό μου έτος εκεί πήρε αναρωτική άδεια λόγω τενοντίτιδας στο δεξί χέρι. *χεμ χεμ* LOLOLOLOLOLOL!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μονο εμας ειναι (ηταν, τελος σχολειο πλεον ) τρελος ο καθηγητης αναφεροντας οτι θα μας φανε τα ρομποτ αν δε μαθουμε πληροφορικη? Μονο εμας ουρλιαζει επειδη κανενα ελληνικο ιδιωτικο καναλι δεν νοικιασε κυκλωμα στον HELLAS SAT? Μονο σε εμας βαραγε τις οθονες (κανοντας τες να χοροπηδανε στα γραφεια πανω), λεγοντας μας πως ειναι ζωντανες? Μονο αυτος εδινε αποβολες οταν του αναφεραμε για το 256ΜΒ φλασακι του ενω εμεις ειχαμε 2GB+? Μονο αυτος εδωσε λεφτα απο τη τσεπη του για τον Server του σχολειου? Μονο σε εμας εχει κανει GHOST εγκατασταση λειτουργικων στα PC του σχολειου η οποια εχει μενου καθε φορα που ανοιγεις τα pc και σου βαζει να επιλεξεις μεταξυ Windows 2000 Pro, Linux SUSE και DOS? Τι να πω δηλαδη... μονο σε εμας ασχολουνταν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.