Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι βρε παιδια, αλλα αφου λεει οτι υποστηριζεται γιατι να μην παιξει? Βλαμενοι ειναι στην MSI ή στην Nvidia να ανακοινωσουν υποστηριξη οταν αυτη δεν υπαρχει? (PS: Με τον P4 τωρα η μητρικη δουλευει?) (PS2: Τα παλια κομματια τι θα τα κανεις?)
Asator Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 H ASUS P5Q λέει οτι υποστηρίζει τον Ε8400. Το ίδιο όμως και η παλιά μου ΜΒ, οπότε έχω τις επιφυλάξεις μου. H μητρική δουλεύει με τον παλιό Ρ4. Είναι καλή επιλογή δηλαδή ? Κανένα πρόβλημα με την ΝΧ8600GT (πάλι MSI) ? Τα παλιά σκέφτομαι να τα κρατήσω, αλλά αν έχεις καλύτερη ιδέα fire away
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι αυτη τον υποστηριζει στα σιγουρα (και ειναι και πολυ καλή συγκεκριμενα), δεν εχεις να φοβασαι απο τετοιες βλακειες σε Intel Chipset... Στην παλια αναφεροταν η ερωτηση μου. Οχι δε παιζει προβλημα με τη καρτα γραφικων σου.
Spartacos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 με τα χρηματα που δινεις για μητρικη κατευθειαν σε p45 και ελεος παιδια μην του προτεινετε να παει απο 8400 σε q6600 (δυο 'κολλημενα' cpu που κυκλοφορουν απο το καλοκαιρι του 2006)
Delirium Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Πως μπορώ όμως να τον αλλάξω τώρα που τον έχω ανοίξει τον Ε8400 ? "Υπαναχωρηση απο αγορα", ειναι η απαντηση σου για το "πως", αν προσθεσεις και αντικατασταση, γινεται ακομη ευκολοτερο -----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 05 : 49 : 45----- Ναι βρε παιδια, αλλα αφου λεει οτι υποστηριζεται γιατι να μην παιξει?Βλαμενοι ειναι στην MSI ή στην Nvidia να ανακοινωσουν υποστηριξη οταν αυτη δεν υπαρχει? George, ειμαι σχεδον σιγορος πως το κανουν επιτηδες -οι κατασκευαστες, οχι NVIDIA: η EVGA πχ, αρχικως, προτεινε αγορα κανουργιας [και πανακριβης!] μητρικης τους -----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 05 : 54 : 29----- και ελεος παιδια μην του προτεινετε να παει απο 8400 σε q6600 (δυο 'κολλημενα' cpu που κυκλοφορουν απο το καλοκαιρι του 2006) Ο χρονος κυκλοφοριας τους, τι σχεση εχει / που κολλαει?? Eσυ δηλαδη θα διαλεγες τον Ε8400? Εγω τον Q6600, 100%, δαγκωτο
Spartacos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 αφου δεν εχει καμια σχεση ο χρονος ας αγορασει και μια 8800gtx με κανα 400ρικο,ο q6600 ειναι επεξεργαστης προηγουμενης γενιας 8400-q6600 :shifty:3ghz///2,4ghz :shifty:4-4,5ghz///2,8-3,3ghz πολυ ευκολοτερο και μεγαλυτερο o/c :shifty:1333mhz///1066mhz fsb :shifty:45nm///65nm χαμηλες θερμοκρασιες-καταναλωση///μεγαλες θερμοκρασιες-καταναλωση :shifty: high-k ///κλασικο τρανζιστορ μερικοι λογοι γιατι ο 8400 ειναι οχι μονο καλυτερος αλλα θυμιζω και φθηνοτερος,το πιο λογικο,ειναι θεμα νεας τεχνολογιας vs 2 παλιων ραμμενων μεσω fsb cpu
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Κι εγω θα συμφωνησω με τον Ε8400. Quad απο Nehalem και μετα, εκτος αν χρησιμοποιεις επαγγελματικα καποιο προγραμμα που να τους εκμεταλλευεται. Επισης μου φαινεται καλη ιδεα να κρατησει τα παλια κομματια (αφου λειτουργουν σωστα) και να κανει ενα ωραιοτατο κατεβαστηρι/σαλονοpc/ταρατσοpc/browsing pc/chat pc/linux pc/πειραματοpc οταν εχει χρηματα. Επισης, φιλε Delirium, εχω αρχισει οχι απλα να αδιαφορω για τις βλακειες της Nvidia, αλλα να εξοργιζομαι! (τα ξερεις στις καρτες γραφικων, την αλλη φορα νευριασα πολυ, το θυμασαι)...
Delirium Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Spartacos, το 2 πυρηνες - 4 πυρηνες σου διεφυγε απλως? Αυτη η "λεπτομερειουλα"...δικαιολογει επιλογη Q6600 ------------------------------------- George, δεν τα ριχνω στην NVIDIA, οχι στη συγκεκριμενη περιπτωση... Οταν η Asrock βγαζει μητρικη, με ιδιο chipset, που βλεπει κανονικοτατα cpus και τις clockαρει ακομη: http://www.ocworkbench.com/2008/asrock/penryn1600sli-110db/b2.htm τοτε, η και καλα αδυναμια (sic) αλλων κατασκευαστων να τους υποστηριξουν, η με χιλια ζορια και κατοπιν κραξιματος εκδοση νεων bios [κι αυτα με καποια προβληματα -τυχαια αραγε?] ειναι τουλαχιστον γελοιες συμπεριφορες
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Καλα η Asrock κανει θαυματακια αλλο αυτο Εγω με 946GC2 υποστηριζε 1333FSB ή ξερω γω τα pci-x και agp και ddr1 και ddr2 στην ιδια μητρικη...
Spartacos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 ειναι οντως λεπτομερεια για το 95% των χρηστων και προγραμματων,με το υπολοιπο 5% που υπαρχει διαφορα με 4πυρηνο να μη δινει ποτε τις διπλασιες επιδοσεις απο 2Χ
Delirium Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτη ειναι μια, δικη σου, εκτιμηση. Προσωπικα, εχοντας Ε6600 @ 3.6GHz, ως αναβαθμιση θα διαλεγα 4πυρηνο και μονο = Q6600 ή Q9450 /Q9550 [οταν φθηνυνουν!], για 2πυρηνο...μια χαρα ειμαι τωρα Μαλιστα λιγους μηνες πριν, οι Ε6750 & Ε6850, σχεδον χαριζονταν απο το Πλαισιο, και used βρισκονται σχετικα φθηνοι, οποτε δεν υπαρχει λογος 2πυρηνου Ε8ΧΧΧ
Asator Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά ήρθε η καινούργια μητρική (η Ρ5Q) αλλά και με αυτήν δεν κάνει boot τo pc. Μάλιστα δεν κάνει ούτε με τον παλιό επεξεργαστή. Η οθόνη δεν παίρνει καθόλου σήμα. Ρε παιδιά έχω αρχίσει να φρικάρω, έχω δώσει 300 ευρώ και υπολογιστή δεν έχω. Πείτε καμιά λύση. Έχω τσεκάρει τα βασικά (καλώδια, jumpers κτλ) αλλά τίποτα Καμιά πρόταση σας παρακαλώ γιατί σε λίγο το pc θα φύγει από το παράθυρο... BTW: Καμιά φορά όταν προσπαθώ να τον ανοίξω, πείρνει ρεύμα για 1-2 δευτερόλεπτα, μετά κόβεται το ρεύμα , αλλά μετά ξαναπαίρνει ρεύμα μόνο του. EDIT: Ανακάλυψα πως οι μνήμες μου είναι 533 ΜHz. Μπορεί αυτός να είναι ο λόγος ?
Delirium Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδη το "φρικαρισμα" δεν ειναι καλος συμβουλος για να κανεις δουλεια, αφησε τα ολα, ηρεμησε και ξαναπιαστα απο αυριο, με καθαρο μυαλο Τοτε δοκιμασε [με] τη μητρικη εκτος κουτιου, μηπως βραχυκυκλωνει, αφηνοντας ατην αρχη επανω μονο τα βασικα: cpu, ram, vga, psu Αν και παλι δεν ξεκινα τιποτε (ουτε cpu fan) προσεξε τα "error beeps".
Asator Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Για να ξεκαθαρίσω, το pc παίρνει ρεύμα. Όλα τα fans δουλεύουν, ta drives παίρνουν ρεύμα αλλά τους σκληρούς δεν τους ακούω. Η οθόνη επίσης δεν παίρνει σήμα. Τον παράτησα τώρα, γιατί είμαι σχεδόν σιγουρος ότι οι RAM είναι το πρόβλημα. Θα δω αύριο τι θα κάνω...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ειναι να μη σε κυνηγαει γκαντεμια καμια φορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.