Asator Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και καιρό ο P4 Northwood 3,4 Ghz που έχω εδώ και καιρό με έχει κουράσει. Θα ήθελα να τον αλλάξω με έναν τέτοιο. Υπάρχει η αμφιβολία αν θα έπρεπε να αλλάξω την Mobo μου με μία καινούργια. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν θα πρέπει να αντικαταστήσω τις RAM μου. (4χ 512ΜΒ της πλάκας στα 667MHz) Τέλος επειδή οι σκληροί μου έχουν αρχίσει να τα παίζουν θα ήθελα προτάσεις για καινούργιους. Έχω 2χ Seagate 360GB χωρίς να γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες, αλλά το τελευταίο διάστημα όλο προβλήματα είναι. Ευχαριστώ
antonl Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Αν η μητρική σου είναι αυτή* τότε σηκώνει τον επεξεργαστή που λες. Δίσκο προτείνω τον 640άρη της WD. *: Κοίταξα όλες τις P6N στο site της MSI κι αυτή μου βγήκε πλησιέστερη σε χαρακτηριστικά/εμφάνιση.
Asator Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι αυτή είναι. Για τις RAM κάποια άποψη ?
antonl Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δε νομίζω πως θα δεις αξιόλογη διαφορά αν πας στα 800MHz. Δεν ξέρω πόσο σε περιορίζουν αν θες να κάνεις o/c. Ίσως αν μπορούσα να τις πουλήσω κανα 20άρικο, να βαζα άλλα ~30? για να τις αλλάξω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Οχι, να μην αλλαξεις τις μνημες, αλλα ουτε και τη μητρικη. Δισκος προταθηκε ηδη και ειναι πολυ καλος. Απλα ΠΡΙΝ αλλαξεις επεξεργαστη κανε αναβαθμιση το BIOS της μητρικης σου (εαν ειναι προηγουμενο απο το 2.5 τωρα), προκειμενου να υποστηριζεται ο νεος επεξεργαστης.
Delirium Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Την μητρικη σου την κρατας, κατ' αρχην Ψαξε ομως λιγο (σε forums κλπ) τι μεταφερουν, οι χρηστες της, για τη "συμπεριφορα" στην πραξη, της αναβαθμισης που θελεις. To 650i ειναι λιγο "περιεργο" chipset [αναλογα και με bios/κατασκευαστη μητρικης] ως προς την υποστηριξη: μπορει πχ να βλεπει τους E8ΧΧΧ, αλλα να μη τους "πολυγουσταρει", η' να μη τους κλοκαρει (παρα ελαχιστα) Ενδεχομενως ετσι, απο τις νεες cpu, εκεινες με μικροτερο fsb [E5200, E7300] να ειναι πρακτικα καλυτερη επιλογη: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1148478 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1147242 Καλη επιλογη επισης, καποιος used Ε6600-6800-6750-6850 απο αγγελια, καθως το 650i τους στελνει @ 3.5 - 3.9 GHz (τους μεγαλυτερους 68ΧΧ), διχως τρελη προσπαθεια -ακομη και με 667αρες μνημες, σε Unlinked
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατι λοιπον να μην αντεχει το FSB του 650i να παει και καποιον E8xxx πολυ ψηλα? Αφου ιδια multi/FSB με τους 8xxx εχουν και οι E6x50
Delirium Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Με τις EVGA, για παραδειγμα, ψιλοπαιζει κατι τετοιο, φαντασου οτι, αρχικως, δεν εβγαζαν bios για Ε8ΧΧΧ Mε το ζορι το εκαναν, μετα απο μηνες, και τελικως, δεν ειναι ο,τι καλυτερο.. Πιθανον να εκβιαζαν, για νεες αγορες!
Asator Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Έκανα αναβάθμιση στο BIOS από την v2.0 στην v2.6. Τώρα περιμένω τον επεξεργαστή να μου έρθει από το Πλαίσιο. Υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω στην εγκατάσταση του επεξεργαστή ; BTW ο P4 έχει πάνω του μια παράξενη ψύκτρα που δεν έχει τα 2 κλασικά clipsάκια αλλά 4 πράγματα σαν καρφιά. Η μάρκα είναι AVC αν κανείς την ξέρει. Έχω απασφαλίσει τα 4 ¨καρφιά¨ αλλά η ψύκτρα δεν βγαίνει. Καμιά πρόταση ;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Το socket775 εχει αυτα τα 4 ΣΠΑΣΤΙΚΑ clips. Πρεπει εκτος απο το να τα απασφαλισεις, να τα τραβηξεις κιολας λιγο.
Asator Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Πόσο λίγο ; Φοβάμαι μην το σπάσω. Και δεν πειράζει αυτό, αλλά μην σπάσει και η μητρική...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Τα γυρνας απασφαλιζοντας τα, τα τραβας να πανε στην 'πανω' θεση και μετα κρατωντας κοντρα τη μητρικη τα τραβας λιγο ακομα για να σηκωθουν τελειως και να φυγει απο κει η ψυκτρα. Πιθανον να χρειαστει λιγη δυναμη παραπανω απο το φυσιολογικο γιατι προφανως λογω παλαιοτητας εχει ''κολλησει'' ο επεξεργαστης με τη ψυκτρα.
Asator Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 ΟΚ ελπίζω να δουλέψει όταν θα έρθει. Επίσης πήρα μία θερμική πάστα για τον καινούργιο και αν περισσέψει λίγο ίσως την χρησιμοποίησω για τον παλιό σε άλλο μηχάνημα. Καλά έκανα ;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Ποια πηρες ακριβως? (θερμοαπαγωγικη λεγεται παρεμπιπτοντως, ή θερμοαγωγιμη)
Asator Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Titan Nano Grease τριών γραμμαρίων. Την πήρα γιατί δεν ήμουν σίγουρος οτι θα είχε ο CPU μέσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.