axaxouxas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Με αφορμη αυτο που εγινε στην Αμερικη με την ανακοινωση πτωχευσεως μεγαλης Τραπεζας της Αμερικης απο τα στεγαστικα δανεια και με αφορμη της Κρισης που ολοι λιγο πολυ βιωνουμε στην Ευρωπη γενικα και στην Ελλαδα.... Και με το σκεπτικο οτι ΟΛΟΙ λιγο πολυ εχουμε ενα α-β κομποδεμα στην τραπεζα που για αλλους ειναι τιποτα και για πολλους ειναι κοπποι ΖΩΗΣ ... Θετω τα εξης ερωτηματα προς ανοικτη συζητηση ωστε να βγουν καποια συμπερασματα 1ον . Ποσο ασφαλεις ειναι οι καταθεσεις μας δεδομενου οτι ολοι εχουν κι ενα στεγαστικο η επιχειρηματικο δανειο στο κεφαλι τους . 2ον . Πως εξασφαλιζουν οι τραπεζες τα κεφαλαια των πιστωτων τους (πελατες - επανδυτων - αποταμιευτων) 3ον . Ποιο ειναι το μινιμουν ποσον που μπορει να παρει καποιος απο τραπεζα αφου αυτη βαρεσει κανονι (εχω ακουσει για 20.000 ευρω χωρις να ειναι σιγουρο καθως αλλος μου ειπε για 100.000) 4ον . Πως μπορει ο καθε καταθετης να ελεγξει αν η τραπεζα του ειναι επισφαλης η ασφαλης ; 5ον . Υπαρχει κρατικος οργανισμος που να ελεγχει τις τραπεζες ; Να σημειωσω οτι ρωτησα τι γινεται και με αυτους που χρωστουν στην τραπεζα που θα βαρεσει κανονι.... και μου ειπαν οτι αυτοι θα τα πληρωσουν !!!! Μονο οι καταθετες θα χασουν δηλαδη !!!! Ενω ρωτησα τρεις τραπεζες και ολες μου ειπαν οτι ο ανταγωνιστης τους δεν ειναι καλος (επιφοβος) ενω αυτες ειναι η κορυφη !!!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
imr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Πιστευω κατι τετοιο ειναι αδυνατο να γινει σε μια σχετικα ανετπυγμενη χωρα Αν βαρεσει διαλυση μια τραπεζα ειτε θα αγοραστει απο τεραστια πολυεθνικη ,ειτε θα συμβαλει το κρατος οπως στην αμερικη Ειναι σχεδον αδυνατο να γινει κατι τετοιο στην ελλαδα, οσο πισω και αν ειμαστε δεν παρχει εμφανης κινδυνος να κινδυνεψουν οι καταθεσεις καποιου
axaxouxas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Πιστευω κατι τετοιο ειναι αδυνατο να γινει σε μια σχετικα ανετπυγμενη χωραΑν βαρεσει διαλυση μια τραπεζα ειτε θα αγοραστει απο τεραστια πολυεθνικη ,ειτε θα συμβαλει το κρατος οπως στην αμερικη Ειναι σχεδον αδυνατο να γινει κατι τετοιο στην ελλαδα, οσο πισω και αν ειμαστε δεν παρχει εμφανης κινδυνος να κινδυνεψουν οι καταθεσεις καποιου Δεν αντιλεγω με τα λεγομενα σου .... Στην Αμερικη ομως εγινε .... Ποιος το περιμενε αληθεια ? Το κρατος εσωσε δυο τραπεζες αλλα δεν μπορει να σωσει ολες τις τραπεζες το ειπαν κιολας Μετα ποιος μας διασφαλιζει για τις Ελληνικες τραπεζες ? Δεν ειμαστε καμια χωρα με τεραστια αποθεματικα και εχουμε τεραστιο εξωτερικο χρεος ....
adamakos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 στην αμερικη επειδη το κρατος εσωσε ηδη δυο ολοι μετα ετρεξαν για να τους σωσει απλως με αυτο που εγινε το αμερικανικο κρατος τους εδωσε να καταλαβουν οτι πρεπει να σωθουν μονοι τους πλεον και οτι δεν μπορει να τους σωζει ολους και καλα εκανε εδω που τα λεμε
gatoulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 μα δεν υπάρχουν αμιγώς ελληνικές τράπεζες...όλες είναι πουλημένες..
TNT1982 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 πολλες απο τις απαντησεις στις ερωτησεις του θρεντ σταρτερ βρισκονται στο θρεντακι "Η απατη του δημοσιου χρεους κλπ".Τωρα χονδρικα εδω το σχημα ελεγχου ειναι Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα->Εθνικη Κεντρικη Τραπεζα στα κρατη μελη της ΕΕ->Ιδιωτικες τραπεζες(και λογω ΕΕ οι διευθυντες των εθν.κεντρ. τραπεζων δεν παυονται οποτε γουσταρει η κυβερνηση,αλλα ελεγχεται αυτη η διαδικασια απο την ΕΕ) 4ον . Πως μπορει ο καθε καταθετης να ελεγξει αν η τραπεζα του ειναι επισφαλης η ασφαλης ; ο πιο "μπακαλικος" τροπος πουμουρχεται ειναι ο ισολογισμος που δημοσιευουν καθε χρονο σε εφημεριδα ευρειας κυκλοφοριας ως οφειλουν σαν ΑΕ εισηγμενες στο ΧΑΑ Ποιο ειναι το μινιμουν Το γεννητικο οργανο της γυναικας του Μικυ Μαους Ενω ρωτησα τρεις τραπεζες και ολες μου ειπαν οτι ο ανταγωνιστης τους δεν ειναι καλος (επιφοβος) ενω αυτες ειναι η κορυφη !!!! ε τωρα δεν πιστευω στο ελλαντα που λεμε συνεχεια για τα συνεχως διογκουμενα κερδη των τραπεζων να υπαρχει τετοιος κινδυνος
axaxouxas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 ε τωρα δεν πιστευω στο ελλαντα που λεμε συνεχεια για τα συνεχως διογκουμενα κερδη των τραπεζων να υπαρχει τετοιος κινδυνος Αυτην την αποψη ΑΚΡΙΒΩΣ φοβαμαι ....
imr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατι το φοβασαι? Βγαζουν τρελα λεφτα, αρρα δεν υπαρχει κινδυνος χρεωκοπιας
axaxouxas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατι το φοβασαι? Βγαζουν τρελα λεφτα, αρρα δεν υπαρχει κινδυνος χρεωκοπιας Γιατι τωρα ειναι που σφιγγουν τα λουρια για ΟΛΟΥΣ Τωρα ειναι που ο κοσμος ανασκουμπωνεται και δεν τα βγαζει περα Σκεψου ποσο εχουν ανεβει τα επιτοκια και βαλε μεσα τις αυξησεις των μισθων σε σχεση με τον πληθωρισμο (οχι τον πραγματικο -αυτον δεν θα τον μαθουμε ποτε- αλλα τον επισημο) και προσθεσε και τα τεκμηρια του Αλογοσκουφη .... Αναλογισου τωρα την αυξηση της μηνιαιας δοσης σε ενα στεγαστικο καθε χρονο αναλογα με τα επιτοκια και θα δεις για ποτε γινομαστε ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ .... Εγω για πρωτη φορα μετα απο 15 ετη που πουλαω και ασχολουμαι με το ΕΘΝΙΚΟ λαχειο (ειμαι λαχειοπωλης) εχω μειωση πωλησεων κατα -15 % που να σκεφτεις οτι το ΕΘΝΙΚΟ ειναι μακραν το πιο ΣΤΑΘΕΡΟ παιχνιδι για ολους (παιχτες - πρακτορεια - λαχειοπωλες) και συνηθως ειχε μονο μικρα διαστηματα σταθεροτητας (+,-1-2%) και μεγαλα διαστηματα ανοδου (5-12 %) Και μιλαμε οτι εγω ειμαι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗΣ !!!!
Fidelio Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 αχαχουχα να σε ρωτήσω κάτι , τα λαχεία είναι στημένο κόλπο , έτσι ;
axaxouxas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 αχαχουχα να σε ρωτήσω κάτι , τα λαχεία είναι στημένο κόλπο , έτσι ; Κατηγορηματικα ΟΧΙ αλλα ειναι οφ τοπικ ... Καπου εχω κανει τοπικ εδω ψαξε και μπορω να σου απαντησω οτι θες σχετικα σε οποια απορια εχεις
Fidelio Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 nai κοίτα σορυ για το οφτοπικ αλλα μιας και το θύμησες , ...για το λοττο τι πιστεύεις , joker κτλ ;
axaxouxas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Πατα εδω και ρωτα οτι θελεις http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=250704 .... στο θεμα μας σχετικα με τις τραπεζες
BLISS Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Οι Ελληνικες τραπεζες εχουν μεγαλη επαρκεια στα κεφαλαια τους και μικρες επισφαλειες. Δεν εχουν μπλεξει με τις τακτικες καζινου των αμερικανικων και βρετανικων τραπεζων ασφαλιζοντας αερα κοπανιστο. Μετα απο καποιο κανονι παιρνεις πισω ενα ποσο που ειναι αφαλισμενο. Κι εγω δεν ξερω ποσο ειναι, αλλα αυτο που πρεπει να προσεξει κανεις ειναι οτι το μεγιστο ποσο ειναι fixed και ανα λογαριασμο. Δηλαδη, αν το fixed ποσο ειναι 20.000 (τυχαιο νουμερο), κι εσυ με τη μητερα σου εχεις ενα κοινο λογαριασμο υψους 42.000, θα χασετε 22.000 Αν εχετε 2 λογαρισμους στο ονομα του καθενος, θα χασετε 2.000 Γιατι οι τραπεζες ειναι νταβατζηδες και δεν τηρουν τους νομους σε καποιες φορες? Να ενας καλος λογος: Η εξυπηρέτηση του χρέους κοστίζει πλέον πάνω από 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο επιβαρύνοντας και το δημόσιο έλλειμμα. Το υπ. Οικονομίας για να απαλλαχθεί από ένα μέρος του βάρους αυτού στο έλλειμμα «κεφαλαιοποιεί» τους τόκους και τους μεταφέρει για πληρωμή στο μέλλον. Ενα δεύτερο «εργαλείο» που χρησιμοποιεί είναι τα περιβόητα «swap», δηλαδή συμβόλαια με τράπεζες μέσω των οποίων κάποιες τράπεζες, με το αζημίωτο βέβαια, αναλαμβάνουν να πληρώσουν τους τρέχοντες τόκους και το Δημόσιο πληρώνει τις τράπεζες μετά από ένα ή δύο χρόνια.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=48170 Με λιγα λογια στον τοκογλυφο σου, δε σε παιρνει να κανεις μαγκιες και να επιβαλλεις νομους... Τους χρησιμοποιεις [και σε χρησιμοποιουν] για να κλεισεις τρυπες και να μαγειρεψεις στοιχεια για το τρεχων ετος, αφου στη γωνια σε περιμενει ο Αλμουνιας... Διαβαστε και το υπολοιπο αρθρο, αλλα ειναι ψυχοπλακωμα. Ενημερωσα και νιπτω τας χειρας μου.
Ptolemy Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Με αφορμη αυτο που εγινε στην Αμερικη με την ανακοινωση πτωχευσεως μεγαλης Τραπεζας της Αμερικης απο τα στεγαστικα δανεια και με αφορμη της Κρισης που ολοι λιγο πολυ βιωνουμε στην Ευρωπη γενικα και στην Ελλαδα.... Και με το σκεπτικο οτι ΟΛΟΙ λιγο πολυ εχουμε ενα α-β κομποδεμα στην τραπεζα που για αλλους ειναι τιποτα και για πολλους ειναι κοπποι ΖΩΗΣ ... Θετω τα εξης ερωτηματα προς ανοικτη συζητηση ωστε να βγουν καποια συμπερασματα 1ον . Ποσο ασφαλεις ειναι οι καταθεσεις μας δεδομενου οτι ολοι εχουν κι ενα στεγαστικο η επιχειρηματικο δανειο στο κεφαλι τους . 2ον . Πως εξασφαλιζουν οι τραπεζες τα κεφαλαια των πιστωτων τους (πελατες - επανδυτων - αποταμιευτων) 3ον . Ποιο ειναι το μινιμουν ποσον που μπορει να παρει καποιος απο τραπεζα αφου αυτη βαρεσει κανονι (εχω ακουσει για 20.000 ευρω χωρις να ειναι σιγουρο καθως αλλος μου ειπε για 100.000) 4ον . Πως μπορει ο καθε καταθετης να ελεγξει αν η τραπεζα του ειναι επισφαλης η ασφαλης ; 5ον . Υπαρχει κρατικος οργανισμος που να ελεγχει τις τραπεζες ; Να σημειωσω οτι ρωτησα τι γινεται και με αυτους που χρωστουν στην τραπεζα που θα βαρεσει κανονι.... και μου ειπαν οτι αυτοι θα τα πληρωσουν !!!! Μονο οι καταθετες θα χασουν δηλαδη !!!! Ενω ρωτησα τρεις τραπεζες και ολες μου ειπαν οτι ο ανταγωνιστης τους δεν ειναι καλος (επιφοβος) ενω αυτες ειναι η κορυφη !!!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ Φίλε μου δυστυχώς αν γίνει κάτι τέτοιο δεν παίρνεις τίποτα πίσω απο τις καταθέσεις σου. Τα δάνεια δεν χάνονται έτσι και αλλιώς και τώρα γίνονται μεταφορές υπολοίπων καταναλωτικών και στεγαστικών. Στην Αγγλία κάπως μπόρεσε η κεντρική Τράπεζα κάτι να κάνει μια που δεν έχουν ακόμα ευρώ και τα αποθεματικά σε λίρα έσωσαν κάποια τράπεζα. Με την είσοδο στην ΟΝΕ και στο ευρώ το κυκλοφορούν νόμισμα είναι μετρημένο μέχρι σεντς και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει να παρέμβει και δεν της επιτρέπεται απο την ΕΕ. Γι αυτό το λόγο στις μεγάλες χώρες της ΕΕ οι τράπεζες έφτιαξαν ένα κοινό ταμείο που θα αποζημιώσει τους καταθέτες σε περίπτωση χρεωκοπίας αλλά μέχρι 15.000€ ή μέχρι το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας( στη Γερμανία νομίζω). Σε εμάς εδώ οι καταθέσεις θα σωθούν μόνο αν δώσει άδεια η ΕΕ στην κεντρική τράπεζα να χρηματοδοτήσει ή αν πουλήσει μέρος του χρυσού που φυλάσει στα θησαυροφυλάκια ( πούλησαν πρίν λίγο καιρό 20 τόννους χρυσού αλλά δεν θυμάμαι για ποιό λόγο). Γι αυτό μην τα φυλάς, φάτα να τα χαρείς!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.