SilenoZ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Πρώτο μου post στο Insomnia. Ας πάω όμως στο "ψητό". Θέλω να αγοράσω μια καινούρια οθόνη και γι'αυτο ζητάω τη βοήθεια σας. Με ενδιαφέρει η αγορά της LG L246WH-BN. Την είδα σήμερα στο κατάστημα Πλαίσιο στα 299 ευρω και πιστεύω οτι είναι μια πολύ καλή τιμή. Η οθόνη θα χρησιμοποιηθεί για απλές εφαρμογές. Δηλαδή κανένα παιχνιδάκι που και που, internet, office, ταινίες (DVD και HD αργότερα). Γνωρίζω οτι "φοράει" ΤΝ panel, αλλα δε με ενοχλεί αυτό. Άλλωστε για τη χρήση που τη θέλω, δε χρειάζομαι κάποιο απο τα ποιοτικά panels. Επίσης να αναφέρω οτι θα ήθελα να κινηθώ αποκλειστικά σε οθόνη με ανάλυση 1920x1200. Έχει κανείς σας τη συγκεκριμένη οθόνη, ώστε να μου δώσει μια άποψη απο "πρώτο χέρι"? Και κάτι τελευταίο. Βλέπω οτι η οθόνη διαθέτει D-Sub και HDMI εισόδους. Επίσης στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο DVI to HDMI. Φαντάζομαι οτι η ύπαρξη HDMI, σε συνδυασμό με το καλώδιο που αναφέρω, καλύπτει τη μη-ύπαρξη DVI. Ισχύει κατι τέτοιο? PS 1. Η καρτα γραφικών μου είναι μια 8800GT, αν αυτό σας βοηθάει σαν πληροφορία για να μου δώσετε μια άποψη. PS 2. Ας βάλω στο παιχνίδι και τη Samsung SM-245B. Αυτο είναι και το χρηματικό μου όριο. PS 3. Έχω διαβάσει όλα τα σχετικα threads και έχω πάρει πολύτιμες πληροφορίες απο αυτά, αλλα θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες παιδιών που διαθέτουν κάποιο απο τα δύο monitors που αναφέρω. Σας ευχαριστώ πολύ !!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι σε καλυπτει ως προς την μη υπαρξη HDMI. Μολις χτες πηρε φιλος μια 245B Plus (απο e-shop με 315?), και φυσικα ημουν εκει να τη δω. Η αισθηση που προσφερει ειναι το κατι αλλο (σε σχεση με την 19'' που εχω εγω και δουλευω συνεχεια). Και οτι φοραει TN πανελ δε λεει κατι, μια χαρα την ευχαριστιεσαι την εικονα, μονο εαν σκυψεις προς τα κατω χαλαει. Εχει δυνατοτητες PIVOT και αυξησης υψους. Αν τη θες για απλη χρηση (οχι γραφιστικη, οχι επεξεργασια εικονων), αλλα για παιχνιδια, browsing και ταινιες, η οθονη αξιζει τα λεφτα της και με το παραπανω. Φαντασου μονο οτι χωρανε 10 παραθυρα στη taskbar... Χωρις ελαχιστοποιηση των εικονιδιων αριστερα και δεξια αυτων... Οσο για gaming, εεεε η 8800GT Μπορει να ζοριστει σε 1920 αναλυση...
SilenoZ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι σε καλυπτει ως προς την μη υπαρξη HDMI. Φαντάζομαι οτι εννοείς "ως πρός τη μη ύπαρξη DVI". Γιατί η συγκεκριμένη LG έχει HDMI, αλλά δεν έχει DVI. Οπότε φίλε GeorgeMan σου φάνηκε μια χαρούλα η SM-245B. Όπως ανέφερα, τη θέλω για καθαρά απλή χρήση. Ούτε επεξεργασία εικόνας, ούτε γραφιστικά προγράμματα). Η 8800GT θα ζορίζεται σε αυτή την ανάλυση, αλλα δε με πειράζει να παίζω σε 1680x1050 ή 1440χ900. Σ'ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου. Θα την εχω στα υπ'όψιν. Αν κάποιο άλλο παιδί έχει κάποια εμπειρία απο κάποιο από τα 2 αυτα monitor, ας πει την άποψη του. Ευχαριστώ.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι αυτο εννοουσα σορρυ Το HDMI δεν εχει διαφορα ως προς την ποιοτητα του σηματος με το DVI (και στα 2 η μεταδοση γινεται ψηφιακα). Κι αφου εχουν και οι 2 HDCP τοτε δε σε απασχολει τιποτα Μπορω μονο να εκφερω αποψη για την 245B οπως καταλαβαινεις. Αφου τη θες για απλη χρηση θα σε ικανοποιησει και με το παραπανω, μου αφησε θετικοτατες εντυπωσεις. Ψαξε στο πλεον καθιερωμενο site για οθονες (http://www.prad.de -> english version), εχει review της 245B σιγουρα Το ριξιμο σε αναλυση σε αυτην την οθονη (συμφωνα με το review) αποφερει σχεδον εξισου καθαρη εικονα. Btw εχουμε ιδιο επεξεργαστη και μητρικη.
SilenoZ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Οπότε όλα ΟΚ με το HDMI. Μια χαρά. Μόλις μπήκα στο Prad και έχει άπειρο πραγμα εκεί μέσααααααα. Πάω να το "λιώσω" στο διάβασμα. Ευχαριστώ για το info !!!! Btw εχουμε ιδιο επεξεργαστη και μητρικη. :-D:-D:-D Τη μητρική αυτή δε την αλλάζω με τίποτα !!!! Και αφού έχεις την ίδια, καταλαβαίνεις το γιατί ;) !!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Λιωσε λιωσε παιδι μου Ε εμενα εχει φαει degrade ο επεξεργαστης πρεπει να δινω 1,45 για 3,8GHz οποτε το εχω αφησει εκει περα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.