flik Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα. Ήρθε η ώρα να πάρει η κοπέλα μου laptop. Έχω ήδη αναφέρει οτι έχω βρει τον dell inspiron 1525 15,4", Τ5750 2.0 ghz επεξεργαστή, 2 gb ram, στα 700 ευρώ αλλά δεν νομίζω, απο ότι έχω διαβάσει να έχει καλή κάρτα γραφικών. Έχει intel x3100, για τι παιχνίδια κάνει αυτή. Η αδερφή της είναι πιο μικρή και φαντάζομαι κανα sims θα το ήθελε. Λέτε να πάω σε hp ή σε toshiba; Επειδή έχω πιάσει και τα δυο, απο υλικά κατασκευής ίδια μου φαίνονται. Απο service πολύ καλό και τα δύο, τώρα λέτε δηλαδή το ένα να χαλάει πιο εύκολα απο το άλλο; Αν είναι να πάει σε hp pavilion.
lefteragas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπερα απο μενα!Λοιπον αρχικα θα ηθελα να πουμε 2 πραγματακια για το Dell.Το συγκεκριμενο Dell ειναι πραγματι ενα καλο laptop για τα χρηματα που προσφερεται.Βεβαια εκει που υπολειπεται ειναι στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων απο οτι παρατηρησα,η οποια ειναι shared(δηλ μοιραζεται την μνημη Ram του συστηματος-Δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα) Αναλυοντας τα παραπανω: 1)Οσων αφορα τον επεξεργαστη αυτο σημαινει οτι η σειρα Τ5000 προσωπικα θεωρηται μια απο τις πιο καλες σειρες της intel απο αποψη αποδοσης.Τωρα συγκρητικα με τα σημερινα δεδομενα παρατηρουμε σημαντικη διαφορα στην διαρκεια ζωης της μπαταριας(αυτονομια).Το συγκεκριμενο laptop αγγιζει τις 2 ωρες περιπου,και κινειται στα φυσιολογικα πλαισια της αυτονομιας ενος laptop.Απλα οι καινουργιοι επεξεργαστες της intel καταφερνουν και συνδιαζουν με αρμονια μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ-χαμηλοτερη καταναλωση μπαταριας.Εν ολιγοις για τα χρηματα μας ειμαστε καλα. 2)Τωρα για το sims που λεγαμε.Η συγκεκριμενη καρτα γραφικων της intel ειναι σχεδιασμενη καταλληλα για την απεικονιση απλων γραφικων περιβαλλοντων 2D και για ορισμενες κατηγοριες 3D(<---εδω μιλαει το shared).Τι σημαινει αυτο.Σημαινει απλα οτι για pro evolution δεν κανει αλλα το sims το παιζει. Αποψη μου: Με λιγα λογια τις γνωστες δουλειες (Internet,κειμενογραφους,ταινιες,μουσικες,εικονες,απλου τυπου προγραμματακια) θα τις κανει και με το παραπανω και πιστευω οτι η κοπελα σου θα ικανοποιηθει με το παραπανω(Διαφορετικα θα με διευκοληνες αν μου ελεγες για τι χρηση το θελει). Επισης εχει 2 χρονια εγγυηση και κατοικον service που ειναι αρκετα σημαντικο για οποιονδηποτε,μιας και κατα την γνωμη μου το 50% σε μια καλη αγορα laptop,παει στο τι υποστηριξη και τι εξυπηρετηση πελατων προσφερεται.Αρα στην προκειμενη περιπτωση το προτεινω ανεπιφυλακτα. Υ.Γ:Μπορω να σου προτεινω καποια laptop(Τοshiba,Hp),απλα επειδη γινετε ενας χαμος τον τελευταιο καιρο στο θεμα των φορητων δεν θελω να σε μπερδεψω.Κοιταξε το και οτι απορια εχεις μου λες.
flik Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 ΕυχαριστΘα το κοιτάξουμε να δούμε απλά το τι απαιτήσεις θέλουν να έχουν για την κάρτα γραφικών. Αν πάμε σε hp με 800 ευρώ σαφώς παίρνουμε κάτι καλύτερο. Πάντως όσοι toshiba έχω δει σε αυτά τα χρήματα, πάλι υπολείπονται έναντι των hp. Αν δεν πάρει dell, λες αξίζει να πάρουμε τι; Όλοι ξέρουμε οτι τα toshiba είναι πολύ αξιόπιστα. Πρόλα αυτά, η ποιότητα κατασκευής των satellite, όσον αφορά στα υλικά, είναι όχι καλύτερη απο των pavilion. Και το service της hp είναι πολύ καλό. Αξίζει η αξιπιστία και οι βλάβες την διαφορά απόδοσης που θα έχει ένας satellite και ένας pavilion; Επίσης η κάρτα γραφικών αλλάζει σε φορητούς; Αν και σου είπα, μάλλον για sims, spore κτλ παιχνίδια με ανάλογες απαιτήσεις
lefteragas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Απο θεματα αξιοπιστιας και service τοσο η Hp οσο και η Toshiba θεωρουνται εξισου καλες.Τωρα πραγματι η ποιοτητα κατασκευης των Toshiba,μιλαμε για την καινουργια-καλογυαλισμενη-σειρα,υπολειπεται σε σχεση με την καινουργια σειρα της Ηp,αν και τα Toshiba ειναι αρκετα πιο στιβαρα μηχανηματα.Τελος οσων αφορα την καρτα γραφικων δυστηχως δεν υπαρχει η δυνατοτητα αναβαθμισης. Γιαυτο θα σου πω την γνωμη μου για αγορα Ηp φορητου και επειτα για Toshiba που πιστευω τηα σε ικανοποιησουν ιδιαιτερως. 1)Προτεινω τον καινουργιο Ηp pavillion DV5-1020EV στα 799 ευρω με πολυ καλα χαρακτηριστικα(καλητερο επεξεργαστη απο τον Τ5750 του Dell) και πολυ καλη καρτα γραφικων. Ριξε μια ματια εδω: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=147202 και εδω http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744188-3798131.html και ειναι ετοιμοπαραδοτος στα περισσοτερα καταστηματα. 2)Σε Toshiba προτεινω τον Satellite A300-15J με εξισου καλα χαρακτηριστικα αλλα υπολειπετε σημαντικα σε σχεση τον παραπανω Hp. Ριξε μια ματια εδω: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=143539 3)Επισης καλη εναλλακτικη λυση ειναι το Fujitsu SIEMENS Pa3553-NV2 με πολυ καλη ποιοτητα οθονης και εξαιρετικα χαρακτηριστικα. Ριξε μια ματια εδω: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=146834 Καλη αγορα ευχομαι..
FISHERMAN Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω πριν λίγες μέρες πήρα τον Ηp pavillion DV5-1020EV 799 από eshop και είναι κορυφή!! Αλλά τσατίστικα άσχημα γιατί την επόμενη μέρα στην ίδια τιμή βάλαν δώρο και ενα σκληρό 500gb. &*^!)&@^)!#*!#)+*
flik Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτόν ακριβώς τον hp έβλεπα. Οκ, μάλλον σε αυτόν καταλήγουμε. Επειδή έχω ρωτήσει και σε άλλο θέμα, ρε παιδιά αξίζει το macbook pro για τόσα λεφτά, ή να πάω σε καμιά dell κτλ; Πέραν του λειτουργικού
lefteragas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Για τι χρηση το θελεις ακριβως και θα σου πω τι αξιζει να παρεις.Παντως να εχεις υποψην σου οτι τα Mac κατασκευαστικα ειναι αρκετα ανωτερα σε σχεση με τα συστηματα της Dell που κυκλοφορουν αυτην την στιγμη στην αγορα.Εκτος και θελησεις να το παραγγειλεις κομματι-κομματι απο την Dell που εκει αλλαζουν τα πραγματα και το κοστος φυσικα ανεβαινει..
flik Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Για χρήση σπιτιού. Όχι τίποτα επαγγελματικό σίγουρα. Μόλις πέρασε σε ΑΕΙ και θέλει έναν φορητό. Θα βλέπει ίσως καμιά ταινιούλα, και θα παίζει και η αδερφή της κανένα παιχνίδι,αλλά φαντάζομαι κοριτσίστικο. Απλά σίγουρα θέλει να το κρατήσει αρκετό καιρό, δεν σκοπεύει να τον αλλάξει σύντομα. Γι αυτό είπα ίσως να πηγαίναμε σε hp. Αυτός εδώ: ΗP dv5-1010ev τι λέει σε σύγκριση με τον άλλον hp; Ο apple που ανέφερα ήταν άσχετος με αυτά που εξετάζουμε τώρα.
lefteragas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ειναι ασχημος αν και συγκριτικα με τον DV5-1020EV που σου προτεινα σε θεματα χαρακτηριστικων ειναι λιγο κατωτερος.Το ουσιαστικο πλεονεκτημα του 1010ΕV ειναι το Blu-Ray και επιπλεον το 1G Ram.Κατα τα αλλα εχει καπως κατωτερο επεξεργαστη,και φυσικα κατωτερη καρτα γραφικων. Επομενως ο μονος λογος για να παρει καποιος το 1010EV ειναι το Blu-Ray.Παραταυτα δεν αξιζει σε συγκριση με το 1020EV-(οσον αφορα τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων παντα.).
flik Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Οκ. Μάλλον θα πάω στον 1020ev, αν και ακόμα έχω κάποιες αμφιβολίες για τον dell, καθώς τον θεωρώ πολύ πιο ποιοτικό. Ας πούμε οτι και ο dell ήταν 800 ευρώ. Θα άξιζε να θυσιάσω την ποιότητα του σε σχέση με τα κατώτερα χαρακτηριστικά του hp;
flik Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτός εδώ θα άξιζε; Εντάξει πέραν του λίγο καλύτερο επεξεργαστή, η διαφορά είναι bluray Και κάρτα γραφικών. Ή είναι καινούριαας σειράς ο 1020 και έχει καλύτερη κατασκευή. Πάντως δεν νομίζω να της χρειαστεί bluray. Φοβάμαι μήπως θα μετανιώσουμε που δεν θα πάμε σε dell, μήπως θυσιάζουμε την ποιότητα για χάρη επιδόσεων.
dimitra_m3 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 εγώ θα σου πρότεινα τον HP Pavilion DV6845EV είμαι απόλυτα ικανοποιημένη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900381
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.