Αδμιν Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως τώρα που έψαξα το θέμα περισσότερο, κάτι βρωμάει. H Ubuntu Christian Edition πήρε άδεια από την Canonical (και μπήκε στο distrowatch) ενώ η Satanic Edition όχι (και είναι banned από το DW) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Είναι επειδή η Ελένη Λουκά έχει red phone που βγάζει απευθείας γραμμή στο γραφείο του Mark. Του τα'χε κάνει zeppelin γι' αυτό το θέμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spell1977 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό ισχύει για ολες τις μεγαλες διανομές, το ιδιο ισχυει και με το ονομα Linux . Αν π.χ. βγαλεις μια διανομη και την ονομασεις "my linux distro" πρεπει να πληρωσεις πανω κατω 200 δολλαρια. Κατα τα αλλα το Linux ειναι free. Eγω προσωπικά και μεσα απο την δικια μου διανομη και οχι μονο, εχω βιωσει οτι η open source κοινοτητα οχι μονο free δεν ειναι, αλλα ο ανταγωνισμος και οι πισοπλατες μαχαιριες ειναι πολλες, τα της microsoft δεν ειναι τιποτα μπροστα τους. Καταρχάς για να μπεις στις λίστες των διανομών πρεπει να πληρώσεις (βλεπε distrowatch), κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ειναι ολοι τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό ισχύει για ολες τις μεγαλες διανομές, το ιδιο ισχυει και με το ονομα Linux . Αν π.χ. βγαλεις μια διανομη και την ονομασεις "my linux distro" πρεπει να πληρωσεις πανω κατω 200 δολλαρια.Κατα τα αλλα το Linux ειναι free. Eγω προσωπικά και μεσα απο την δικια μου διανομη και οχι μονο, εχω βιωσει οτι η open source κοινοτητα οχι μονο free δεν ειναι, αλλα ο ανταγωνισμος και οι πισοπλατες μαχαιριες ειναι πολλες, τα της microsoft δεν ειναι τιποτα μπροστα τους. Καταρχάς για να μπεις στις λίστες των διανομών πρεπει να πληρώσεις (βλεπε distrowatch), κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ειναι ολοι τους. εντάξει υπερβάλλεις, πώς είναι χειρότερη κατάσταση από microsoft αν στο μεν πληρώνεις 200 για τα δικαιώματα ενός ονόματος για να διανείμεις και στο άλλο το κάθε προιον κοστολογείται 200 ευρω δεν είναι κερδοσκοπία, ένας έλεγχος για το ποιος έχει τι, όπως λές όμως με κάποια βρωμιά μέσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spell1977 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 εντάξει υπερβάλλεις, πώς είναι χειρότερη κατάσταση από microsoft Μιλησα εγω για microsoft, και αν ειναι καλυτερα ή χειρότερα? Νομιζω οτι εχεις εφιαλτες με την microsoft Ανεφερα την Microsoft μονο για τον πολεμο κατα του ανοικτου κωδικα. Εγω μίλησα μονο για την κερδοσκοπια σε πραγματα που ξεκινησαν σαν ιδεες και σταση ζωης, και κατεληξαν σε καθαρο εμποριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 πιάστηκα από τη φράση "τα της microsoft δεν ειναι τιποτα μπροστα τους." που επιμένω ότι είναι λίγο υπερβολικό ακόμη κι όπως το διευκρινίζεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Προσωπικά δεν συμφωνώ με την απαίτηση της Canonical, η οποία δεν είναι κάτι το καινούριο! Το ίδιο ακριβώς mail είχε αποστείλει και στους developers των Ubuntu Ultimate Edition και Geubuntu, υποχρεώνοντάς τους ν' αλλάξουν όνομα στη διανομή τους σε Ultimate Edition και Open GEU αντίστοιχα! Κατά την άποψή μου είναι μια ανόητη αφελής κίνηση της Canonical, η οποία φαίνεται πως πήρε θάρρος από την άνοδο των U-K-X-ED-ubuntu και αποφάσισε να μιμηθεί πρακτικές της MS που δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία της ελευθερίας που χαρακτηρίζει το Open source κίνημα. Ξέρω ότι πολλοί θα βιαστείτε να διαφωνήσετε (αναφαίρετο δικαίωμά σας). Όμως το ζήτημα καταντά αστείο για την Canonical αν αναλογιστεί κανείς πόσοι από τους χρήστες που επιλέγουν Ubuntu, θα το άλλαζαν για να πάνε σ' ένα Geubuntu, Fluxbuntu ή Ubuntulite!!! Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πάλι θεωρώ αυτονόητη την αξίωση της Canonical, για ένα και βασικό λόγο: οτιδήποτε φέρει το όνομα {K,X,}Ubuntu πρέπει να είναι σαφές ότι προέρχεται από αυτήν. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλίσει ποιοτικό έλεγχο και οποιαδήποτε νομικά δικαιώματα/υποχρεώσεις έχει ενάντι των χρηστών των διανομών της. Να το θέσω διαφορετικά, αν εγώ έβγαζα μια διανομή Evil Ubuntu, με logo απευθείας αντιγραφή αυτού του ubuntu, που είχε μέσα ένα rootkit, αρκετοί από αυτούς που θα την εγκαθιστούσαν και θα πάθαιναν ζημιά, στην Canonical θα απευθύνονταν, και ας μην είχε καμία σχέση. Αυτή είναι η ουσία των trademarks στην προκειμένη περίπτωση (όπως και στην περίπτωση του Firefox), το να καθιστούν σαφή τη σύνδεση εταιρείας - προϊόντος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 σωστός, κύριε ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δηλαδη η Ubuntu Satanic Edition που υπαρχει εχει αδεια απο την canonical? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 άλλο ubuntu ¨satanic edition¨ και άλλο ubuntusatanic νομίζω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 ...Να το θέσω διαφορετικά, αν εγώ έβγαζα μια διανομή Evil Ubuntu, με logo απευθείας αντιγραφή αυτού του ubuntu, που είχε μέσα ένα rootkit, αρκετοί από αυτούς που θα την εγκαθιστούσαν και θα πάθαιναν ζημιά, στην Canonical θα απευθύνονταν, και ας μην είχε καμία σχέση. ... Θα διαφωνήσω φίλε apoikos. Από την στιγμή που η Canonical έχει ως επίσημες εκδόσεις της τα Ubuntu - Kubuntu - Xubuntu - Edubuntu - Gobuntu (δεν ξέρω τι παίζει με το Ubuntu Studio - είναι προς αναγνώριση?), ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις που φέρουν το συνθετικό -buntu και παραλλαγή του logo ΔΕΝ είναι επίσημες! Αν εγώ πάθω μια ζημιά που προέρχεται από αδυναμία του λειτουργικού μου που είναι Fluxbuntu πχ., δεν πρόκειται να κατηγορήσω την Canonical από τη στιγμή που ΚΑΙ η ίδια αλλά ΚΑΙ το site της διανομής μου, αναφέρουν ότι η έκδοση δεν είναι ΕΠΙΣΗΜΗ! Όπως με τον ίδιο τρόπο δεν θα την κατηγορήσω από τη στιγμή που έχω Mint ή gOS που είναι Ubuntu based. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για όποιον βάζει ένα λειτουργικό. Καθένας ξέρει με τι κινεί τον υπολογιστή του. Αν μου κλατάρει το Sabayon δεν θα κατηγορήσω το Gentoo... -----Προστέθηκε 22/9/2008 στις 10 : 39 : 30----- άλλο ubuntu ¨satanic edition¨και άλλο ubuntusatanic νομίζω . Όχι, το ίδιο είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 ίσως να έχεις δίκιο rpil_gt . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 δεν πρόκειται να κατηγορήσω την Canonical από τη στιγμή που ΚΑΙ η ίδια αλλά ΚΑΙ το site της διανομής μου' date=' αναφέρουν ότι η έκδοση δεν είναι ΕΠΙΣΗΜΗ! Όπως με τον ίδιο τρόπο δεν θα την κατηγορήσω από τη στιγμή που έχω Mint ή gOS που είναι Ubuntu based.Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για όποιον βάζει ένα λειτουργικό. Καθένας ξέρει με τι κινεί τον υπολογιστή του. Αν μου κλατάρει το Sabayon δεν θα κατηγορήσω το Gentoo...[/quote'] Έτσι έπρεπε να είναι, αλλά στην πραγματικότητα δε νομίζω ότι συμβαίνει. Αφενός είναι απίστευτο με τι μυστήριους (για μας) τρόπους μπορεί να λειτουργήσει το μυαλό των αμύητων καταναλωτών. Από τέτοια άτομα θα ήταν εξωπραγματικό να περιμένεις οποιαδήποτε λογική και μελετημένη συμπεριφορά. Αφετέρου, ακόμη και πληροφορημένοι χρήστες, ειδικά αν δεν έχουν χρόνο να δοκιμάζουν πολλές διανομές, αν τύχει να πρωτοδοκιμάσουν το unofficial Sexbuntu και όχι το official Ubuntu και τους βγει μάπα, μάλλον θα μετατοπίσουν οτιδήποτε περιέχει *buntu στο τέλος της λίστας τους. Καλώς ή κακώς, πολλοί υποσυνείδητα σκεφτόμαστε ότι ομοιότητα στο όνομα πιθανότατα συνεπάγεται και ομοιότητα στα χαρακτηριστικά που δε μας άρεσαν, οπότε, δεδομένου ότι υπάρχουν αμέτρητες διαφημιζόμενες εναλλακτικές με εντελώς διαφορετικά ονόματα και ρίζες, θεωρούμε ασφαλέστερο να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Προσωπικά έχω μια τέτοιου είδους αρνητική προδιάθεση όπου βλέπω "redhat/rpm" ή "redhat/rpm-based", η οποία μάλλον πηγάζει από τις τραυματικές εμπειρίες μου με το Redhat 8 και 9. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Θα διαφωνήσω φίλε apoikos. Από την στιγμή που η Canonical έχει ως επίσημες εκδόσεις της τα Ubuntu - Kubuntu - Xubuntu - Edubuntu - Gobuntu (δεν ξέρω τι παίζει με το Ubuntu Studio - είναι προς αναγνώριση?), ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις που φέρουν το συνθετικό -buntu και παραλλαγή του logo ΔΕΝ είναι επίσημες! Αν εγώ πάθω μια ζημιά που προέρχεται από αδυναμία του λειτουργικού μου που είναι Fluxbuntu πχ., δεν πρόκειται να κατηγορήσω την Canonical από τη στιγμή που ΚΑΙ η ίδια αλλά ΚΑΙ το site της διανομής μου, αναφέρουν ότι η έκδοση δεν είναι ΕΠΙΣΗΜΗ! Όπως με τον ίδιο τρόπο δεν θα την κατηγορήσω από τη στιγμή που έχω Mint ή gOS που είναι Ubuntu based.Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για όποιον βάζει ένα λειτουργικό. Καθένας ξέρει με τι κινεί τον υπολογιστή του. Αν μου κλατάρει το Sabayon δεν θα κατηγορήσω το Gentoo... Ξέρεις τι είναι η Canonical Ξέρεις τι είναι το Ubuntu, τι είναι το Xubuntu και τι το Kubuntu Ξέρεις τι διαφορά έχουν τα παραπάνω από το Linux Mint και τα 15 *buntu-derivatives Ξέρεις τι είναι αυτό που τρέχει στον υπολογιστή σου Ξέρεις ποιά είναι η άδεια χρήσης που το συνοδεύει Πόσα από αυτά νομίζεις ότι ενδιαφέρουν τον μέσο-«θα σας φέρω τα κανάλια»-καταναλωτή; Δεν είναι έτσι όπως τα λες, η κάθε εταιρεία θέλει να έχει το νώτα της καλυμμένα έναντι οποιασδήποτε τέτοιου είδους παρεξήγησης και το trademark είναι ένας αξιόπιστος τρόπος να το κάνει. Επίσης παρατηρείς ότι και εσύ ο ίδιος δεν είσαι σίγουρος αν το Ubuntu Studio είναι επίσημη έκδοση της Canonical ή όχι; Αν το βάλεις, ξέρεις αν θα έχεις support από την canonical ή όχι; Και για την ιστορία, αντίστοιχη πολιτική ακολουθούν ακόμα και «κοινοτικές» διανομές, όπως το Gentoo: 4. Use of Gentoo name You are permitted to use the Gentoo name in computer-related content' date=' provided that: You acknowledge that the name "Gentoo" is a trademark of Gentoo Foundation, Inc., and you do not entitle any software project or computer-related product "Gentoo" or have "Gentoo" appear within its name, and the fully-qualified domain name for your software project or computer-related products does not contain "Gentoo", and you clearly state that the content, project, site, product or any other type of item with which the "Gentoo" name is associated is not part of the Gentoo project and is not directed or managed by Gentoo Foundation, Inc. We do not consider these restrictions to apply to the Gentoo file manager project, developed by Emil Bink, as it is not an operating system project. Ακόμα και το debian έχει trademark policy, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί νομικά από κάποιον κακόβουλο που θα θελήσει να καπηλευτεί το όνομα «Debian». Αν όλα σε αυτόν τον κόσμο ήταν τόσο ξεκάθαρα και απλά όπως λες, θα είχαμε εθιμικό δίκαιο και θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι. edit: Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://wiki.mako.cc/TrademarkFreedom#Overview_of_Trademark_Law Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.