lak10 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Μας παρουσιασαν σημερα αυτο το μαθημα αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι εαν ειναι πρακτικο η θεωρητικο. η καθηγητρια μας ειπε οτι αν μας το επιτρεψει ο χρονος θα πηγαινουμε στο εργαστηριο. Δηλαδη μαλλον το ξεχναμε το εργαστηριο. Παντως την ειδα με διαθεση να το διδαξει θεωρητικα. ποια η γνωμη σας για το μαθημα? επειδη εγγω δεν θα δωσω πανελληνιες και θα το δωσω ενδοσχολικα ειναι σημαντικο?
slipknot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Αν και δεν έχω κάνει παρά μόνο 1 μάθημα,ξέρω ότι στο τέλος το δίνεις στις πανελλήνιες γραπτώς φυσικά,οπότε πρέπει να αντιμετωπίζεται πιο πολύ θεωρητικά βάση λογικής.Αυτό το τελευταίο που είπες δεν το κατάλαβα...τι εννοείς δεν θα το δώσεις πανελλήνιες αλλά ενδοσχολικά?
gerr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Υπάρχουν άτομα που για διάφορους λόγους που ορίζει το υπουργείο, πχ. ιατρικούς, δεν δίνουν πανελλήνιες αλλά δίνουν τα αντίστοιχα μαθήματα ενδοσχολικά. Μετά ανάλογα με τους βαθμούς (απολυτήριο νομίζω) μπαίνει ένα ποσοστό στα ιδρήματα κάνοντας αίτηση. Απ'όσο ξέρω η ανάπτυξη εφαρμογών είναι καθαρά θεωρητικό μάθημα όπως τουλάχιστον διδάσκεται στο λύκειο. Κατά τα άλλα με την απαραίτητη προσοχή δεν θα σε δυσκολέψει. Θεωρείται απο τα ευκολότερα.
joskem Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Αρχικά (στα πρώτα κεφάλαια) το μάθημα είναι θεωρητικό (και κουραστικό θα έλεγα). Και το κακό είναι ότι θα πρέπει να παπαγαλήσεις αρκετά κομμάτια θεωρίας που θα σου χρειαστούν στις εξετάσεις. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό του μαθήματος είναι πρακτικό, ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πάρα πολύ χρήσιμο αν πρόκειται να ασχοληθείς με προγραμματισμό στη ζωή σου και στις σπουδές σου. Το γεγονός ότι η καθηγήτρια σας είπε ότι ίσως δεν καταφέρετε να πάτε στο εργαστήριο εξηγείται ως εξής: στα πλαίσια του μαθηματος θα μάθετε μια γλώσσα προγραμματισμού που τη λένε ΓΛΩΣΣΑ. Δεν είναι δηλαδή μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται στην πράξη (πχ C, Java κτλ), αλλά μια γλώσσα ειδικά σχεδιασμένη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ώστε να μάθει κανείς τις βασικές αρχές του προγραμματισμού. Οπότε και στον υπολογιστή να πάτε, δε θα καταφέρετε και κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που θα κάνετε στο χαρτί. Απλά το πρόγραμμα που θα μάθετε να γράφετε στο χαρτί θα το γράφετε στον υπολογιστή και θα βλέπετε τα αποτελέσματά του. Βέβαια στις εξετάσεις, δε θα υπάρχει υπολογιστής και θα πρέπει κανείς με το μυαλό του να γράφει το πρόγραμμα και να σκέφτεται τι αποτελέσματα βγάζει..
lak10 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 δεν εχω προβλημα να το πω εχω σπαστικη τετραπληγια. κινουμε με βοηθημα. αυτα για να λυσω την απορια του φιλου πιο πανω
slipknot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι εντάξει,απλά άλλο κατάλαβα στην αρχή.
deminho11 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Ηταν απο τα αγαπημένα μου μαθήματα... Πράγματι πρέπει να παπαγαλήσεις αρκετά σημεία αλλα όταν έρθει ο καιρός για τις ασκήσεις αρχίζει η "μαγία" του. Στην αρχή θα σε δυσκολέψουν οι ασκήσεις, αν όμως καταλάβεις τον τρόπο σκέψεις θα σου είναι παιχνιδάκι (ειδικά εσύ που το δείνεις ενδοσχολικά). Το περιεχόμενο του μαθήματος είναι η συγγραφή απλών προγραμμάτων σε χαρτί με "ψευδογλώσσα" μια προγραμματιστική γλώσσα δηλαδή που δεν χρησιμοποιείται στην πράξη. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις μαθηματικών, αυτό που κάνεις εσύ είναι να παίρνεις ένα πρόβλημα και να φτιάχνεις ένα πρόγραμμα που θα λύνει αυτό το πρόβλημα αν "έτρεχε" σε υπολογιστή. Το άλλο ωραίο του μαθήματος είναι οτι υπάρχουν αρκετοί τρόποι επίλυσης ενός προβλήματος που αφήνετε στην φαντασία, την γνώση και την εξυπνάδα του μαθητή να επιλέξει την κατάλληλη. Εσύ μαθαίνοντας μερικές απλές εντολές φτάνεις σε σημείο να γράφεις προγράμματα 2-3 σελίδων. Αν κοιτάξεις κάποιες ασκήσεις τώρα θα σου φανούν ΚΙΝΕΖΙΚΑ στην κυριολεξία, αλλα σιγά σιγά θα τα συνηθήσεις και θα πιστεύω οτι θα σου αρέσουν. Υ.Γ Στο εργαστήριο το μόνο που θα μπορείτε να κάνετε είναι με ένα κατάλληλο λογισμικό που δεν θυμάμαι την ονομασία του, να γράφετε το "πρόγραμμα" και να μπορείτε να το τρέξετε σε πραγματικό χρόνο, να δοκιμάσετε μεταβλητές και να σας βγάλει αν είναι σωστό!
NIXZ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Μας παρουσιασαν σημερα αυτο το μαθημα αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι εαν ειναι πρακτικο η θεωρητικο. η καθηγητρια μας ειπε οτι αν μας το επιτρεψει ο χρονος θα πηγαινουμε στο εργαστηριο. Δηλαδη μαλλον το ξεχναμε το εργαστηριο. Παντως την ειδα με διαθεση να το διδαξει θεωρητικα. ποια η γνωμη σας για το μαθημα? επειδη εγγω δεν θα δωσω πανελληνιες και θα το δωσω ενδοσχολικα ειναι σημαντικο? Έμας δεν αρχίζει μέχρι το τέλος του μήνα το επιλεγόμενο χμμ το μάθημα είναι πιο πολύ θεωρητικό αν και θα έχεις και εργασίες να κάνεις (προγράμματα) αλλά σου λέω είναι GTP (GIA TON POUTS0) πάρε σχέδιο...
deminho11 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Έμας δεν αρχίζει μέχρι το τέλος του μήνα το επιλεγόμενο χμμ το μάθημα είναι πιο πολύθεωρητικό αν και θα έχεις και εργασίες να κάνεις (προγράμματα) αλλά σου λέω είναι GTP (GIA TON POUTS0) πάρε σχέδιο... Ο lak10 υποθέτω οτι πάει 3η και εσύ 2α. Στην 3η είναι υποχρεωτικό μάθημα Τεχνολογικής κατεύθυνσης!!!
slipknot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Έμας δεν αρχίζει μέχρι το τέλος του μήνα το επιλεγόμενο χμμ το μάθημα είναι πιο πολύθεωρητικό αν και θα έχεις και εργασίες να κάνεις (προγράμματα) αλλά σου λέω είναι GTP (GIA TON POUTS0) πάρε σχέδιο... Κι εδώ κυρίες και κύριοι,άλλο ένα παράδειγμα του πόσο καλά λειτουργεί ο ΣΕΠ στα σχολεία.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Κι εδώ κυρίες και κύριοι,άλλο ένα παράδειγμα του πόσο καλά λειτουργεί ο ΣΕΠ στα σχολεία. Χαχαχαχαχ.Ο ποιός; Τέσπα το μάθημα αυτό το είχα λατρέψει.18 έγραψα στις πανελλήνιες.Είχα πάρει και ένα βοήθημα του Σαββάλα γιατί το βιβλίο του σχολείου ήταν "κάπως" .
deminho11 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Χαχαχαχαχ.Ο ποιός; Τέσπα το μάθημα αυτό το είχα λατρέψει.18 έγραψα στις πανελλήνιες.Είχα πάρει και ένα βοήθημα του Σαββάλα γιατί το βιβλίο του σχολείου ήταν "κάπως" . Me too!!! 19 έγραψα, το μόνο μάθημα που καθόμουν να λύσω ασκήσεις με διάθεση!!! Βασικά το μόνο μάθημα που διάβαζα... Fuck Mathimatics!!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Ε νταξει εισαγωγη στον πολυ βασικο προγραμματισμο ειναι. Ειναι τροπος σκεψης. Τον κατανοεις? Καλως. Γραφεις 20 ο,τι κι αν βαλουν. (πλην θεωριας). Δε μπορεις να τον κατανοησεις? (οπως πολλες κοπελιτσες και οχι μονο που γνωριζω). Απλα παπαγαλιζεις θεωρια για να μην πατωσεις πολυ. Αλλα γενικα εχει καποια προτυπα πανω στα οποια λιγο πολυ κινουνται ολες οι ασκησεις. Δε θελω να το παιξω φυτουκλακι (π.χ. στα μαθηματικα πατωσα), αλλα αυτες οι ωρες του προγραμματισμου ηταν πολυ ευχαριστες για εμενα Υπαρχει και προγραμμα για τον υπολογιστη (compiler), για να φτιαχνετε και να δουλευετε τα προγραμματα που γραφετε στο χαρτι, εδω http://users.sch.gr/alkisg/downloads/
slipknot Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Χαχαχαχαχ.Ο ποιός; Έλα μου ντε,βλέπεις? Εγώ ξέρω και παιδιά που δε ξέρουν πιο βασικά πράματα.Αν δε ψαχτείς μόνος σου,παίζει να μη ξέρεις και τι δίνεις.Να στα πούνε οι καθηγητές,λιγάκι δύσκολο. Έτσι όπως τα βλέπω τα πράματα και για μένα μάλλον θα είναι το πιο ευχάριστο μάθημα φέτος.Θεωρώ πως όποιος πάει για σχολές πληροφορικής δε πρέπει να συμβιβάζεται με βαθμό μικρότερο από 18.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Έλα μου ντε,βλέπεις? Εγώ ξέρω και παιδιά που δε ξέρουν πιο βασικά πράματα.Αν δε ψαχτείς μόνος σου,παίζει να μη ξέρεις και τι δίνεις.Να στα πούνε οι καθηγητές,λιγάκι δύσκολο. Έτσι όπως τα βλέπω τα πράματα και για μένα μάλλον θα είναι το πιο ευχάριστο μάθημα φέτος.Θεωρώ πως όποιος πάει για σχολές πληροφορικής δε πρέπει να συμβιβάζεται με βαθμό μικρότερο από 18. Και να συμπληρώσω :Μαθηματικά κατεύθυνσης κάτω από 15.Γιατί ακόμα κ σε τει να πάς τα μαθηματικά στον κλάδο της ΣΤΕΦ είναι αγγούρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.