Προς το περιεχόμενο

toshiba satellite A300 17S

mihalis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια.θα ηθελα να ρωτησω κατι.εχω το συγκεκριμενο μοντελο και εχει vista εγω θελω να βαλω xp.ρωτησα τυχαια στην toshiba που ειχα παρει για αλλη δουλεια και μου ειπε οτι για να γινει format και να μπουν xp θελει να αγορασω κατι απο την toshiba που κανει 65 ευρω ενα flopy μου ειπε κατι τετοιο.δεν θυμαμαι.και να κατεβασω απο την toshiba ενα προγραμμα storage κατι και μετα να γινει το format αλλιως λεει δεν γινεται θα βγαζει σφαλμα κατα την εγκατασταση.ξερει κανεις κατι τετοιο.το εχει κανει κανεις?

βοηθεια!ευχαριστω!

Δημοσ.

Λόγω του ότι οι εταιρείες κατασκευής laptop έχουν σταματήσει την άμεση υποστήριξη των XP και βάζουν VISTA στα μηχανάκια τους, αν θέλεις να βάλεις XP θα πρέπει να προβείς σε κάποιες ενέργειες.

Πρώτα θα πρέπει να κατεβάσεις ένα αρχείο ενημέρωσης για τον controler του δίσκου. Εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το αρχείο που σου είπαν είναι drivers γι' αυτόν τον controler και θα πρέπει να το γράψεις σε μια δισκέτα, έτσι ώστε κατά την έναρξη της εγκατάστασης των ΧΡ και όταν γράφει Πατήστε F6 για εγκατάσταση από δισκέτα και το πατήσεις θα πρέπει να βάλεις την δισκέτα που ετοίμασες πριν για να μπορέσει να βρει τον sata σκληρό δίσκο και να προχωρήσει στην εγκατάσταση.

Το κακό μου τους laptop είναι ότι ΔΕΝ έχουν floppy drive και σου προτίνουν να αγοράσεις εξωτερικό.

ΠΑΠΑΡ*ΕΣ.

Αν 'πιάνει' λίγο το χέρι σου μπορείς να ενσωματώσεις το ανάλογο αρχείο στο cd των ΧΡ και να μην χρειαστεί να πλήρώσεις παρά ένα άδειο CD.

Πρώτα πήγαινε και κατέβασε το nLite.

Μετά κατέβασε το αρχείο που σου είπαν από την toshiba, μάλλον θα είναι εκτελέσιμο και θα σου ζητήσει μια δικσέτα. Κάντο και όταν θα έχεις την δισκέτα, κάνε έναν φάκελο στον δίσκο π.χ.floppy και αντέγραψε τα περιεχώμενά της στον φάκελο αυτό.

Κάνε εγκατάσταση το nLite και πήγαινε στο Guide.

Δώσε έμφαση στο πως να κάνεις Integrade drivers και στο part2.

Δημοσ.

σε ευχαριστω φιλε μου!αλλα να σε ρωτησω κατι.γιατι πρεπεινα κανω αυτο που λες με τον sata εγω θα kανω boot απο το cd xp pro sp3 που εχω.η μηπως αυτο που λεω δεν εχει καμια σχεση!?

Δημοσ.

Τα XP δεν έχουν drivers για τους καινούργιους controllers δίσκων και raid controllers που έχουν οι καινούργιοι laptop. Γι' αυτό σου βγάζει στην αρχη της εγκατάστασης Πατήστε F6... Αν δεν βάλεις drivers πριν την εγκατάσταση δεν θα σου βλέπει τον σκληρό δίσκο.

Μια δοκιμή θα σου δείξει τι εννοώ. Θα φτάσει στο σημείο για να διαλέξεις δίσκο εγκατάστασης και θα σου πει ότι δεν βρέθηκε σκληρός δίσκος. Κάν' το αν θέλεις, δεν θα γίνει τίποτα ούτε θα σου αλλάξει τίποτα.

Υπάρχει μια άλλη λύση, να αλλάξεις από το bios την ρύθμιση για την κατάσταση λειτουργίας του hard disk controller από esata σε ide (αν υπάρχει αυτή η ρύθμιση στον δικό σου). Μετά όμως ο δίκος θα δουλεύει σε κατάσταση IDE, θα είναι πιο αργός και δεν θα μπορείς να τον αλλάξεις χωρίς να κάνεις φορμάτ από την αρχή.

Δημοσ.

μαλλον θα διαλεξω την πρωτη σου λυση το θεμα ειναι οτι πηγα να κατεβασω το n lite αλλα δεν εχει που θενα download και εχει και διαφορες εκδοσεις.αυτο που θελω να μου πεις αν γινεται ειναι την διαδικασια για να ενσωματωσω το αρχειο στο στο cd των xp.αν εχεις την δυνατοτητα να μου το πεις ετσι με λιγο πιο πολυ λεπτομερεια θα σου ημουν ευγνωμων!

Δημοσ.
μαλλον θα διαλεξω την πρωτη σου λυση το θεμα ειναι οτι πηγα να κατεβασω το n lite αλλα δεν εχει που θενα download και εχει και διαφορες εκδοσεις.αυτο που θελω να μου πεις αν γινεται ειναι την διαδικασια για να ενσωματωσω το αρχειο στο στο cd των xp.αν εχεις την δυνατοτητα να μου το πεις ετσι με λιγο πιο πολυ λεπτομερεια θα σου ημουν ευγνωμων!

Αν πατήσεις στα αριστερά που λέει Downloads θα σε πάει στην σελίδα με τα links.

Το guide είναι αρκετά αναλυτικό. Εσύ ενδιαφέρεσαι μόνο για το integrate drivers τμήμα του.

Πρέπει να έχεις αντιγράψεις τα αρχεία από στο cd των xp στον δίσκο και να κατεβάσεις το αρχείο που σου είπαν. Μετά να το τρέξεις και να δημιουργήσεις μια δισκέτα (ΝΑΙ θα χρειαστείς άδεια δισκέτα). Τέλος αντέγραψε τα περιεχόμενα της δισκέτας σε έναν φάκελο και μετά ακολούθησε τις οδηγίες και τσεκάρισε μόνο Integrate drivers.

Όταν φτάσεις σε εκείνη την καρτέλα, πάτα Insert και επέλεξε το αρχείο .inf από τον φάκελο με τους drivers. Προχώρα στο τέλος και εκεί πάτα Make ISO. Γράψε το iso σε ένα cd, κατά προτίμηση επανεγγράψιμο αν δεν θέλεις να πετάς άχρηστα cd. Μπορείς να το κάψεις με το Nero και την επιλογή Burn Image/Εγγραφή εικόνας ή με το Image Burn.

Αν δουλέψει σωστά το cd αντέγραψέ το σε ένα κανονικό και να το έχεις για επόμενα φορμάτ.

Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις ότι drivers έχει στο site για XP.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω το προβλημα στο ιδιο λαπτοπ. εκανα φορματ χωρις να κρατησω το αρχειο επαναφορας. το λαπ δεν ειχε μεσα κανενα cd και τωρα προσπαθησα και εβαλα τα xp αλλα παρα του οτι τα εβαλα δεν εχω ηχο wıreless και ετσι τα εβγαλα μετα εβαλα βιστα απο cd απο αλλο λαπ οχι σατα αλλα παλι δεν λειτουργει πληρως. που θα μπορουσα να κατεβασω αυτο το αρχειο storage ωστε μετα να ακολουθησω τα παραπανω βηματα που λετε?

Δημοσ.

toshiba

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να κατεβάσετε μόνοι σας τους drivers η επιπλέον επιβάρυνση είναι 45 ευρώ. Προσοχή σε περιπτώσεις που έχετε μια παλιά άδεια Windows, την οποία θέλετε να εγκαταστήσετε στο φορητό (πχ Windows Xp SP1), χρειάζεστε ένα Toshiba FDD USB (κοστίζει περίπου 60 ευρώ) γιατι οι drivers του HDD δεν θα μπορούν να εγκατασταθούν και θα πρέπει το setup να γίνει απο το Floppy.

Δημοσ.

εχω windows xp sp3 αν κατεβασω τους drıvers toshıba a300 17n υπαρχει τροπος να γινουν intergrade χωρις δισκετα?

δεν θα επρεπε βασικα η τοσιμπα να εδινε το cd με τα βιστα μεσα?? δεν υξερα για το recover dısk και ετσι εκανα φορματ... τωρα τι να κανω? ουτε βιστα μπορω να βαλω... να τους παρω τηλ να μου τα εγκαταστησυν αφου ειναι στην εγγυηση

Δημοσ.
εχω windows xp sp3 αν κατεβασω τους drıvers toshıba a300 17n υπαρχει τροπος να γινουν intergrade χωρις δισκετα?

δεν θα επρεπε βασικα η τοσιμπα να εδινε το cd με τα βιστα μεσα?? δεν υξερα για το recover dısk και ετσι εκανα φορματ... τωρα τι να κανω? ουτε βιστα μπορω να βαλω... να τους παρω τηλ να μου τα εγκαταστησυν αφου ειναι στην εγγυηση

Μπορείς να χρησημοποιήσεις ένα dvd με τα vista ultimate Ελληνικά, απλά θα επιλέξεις την ανάλογη έκδοση που έχει στο ταμπελάκι με τον κωδικά, κάτω από τον laptop και όταν ζητήσει serial θα βάλεις αυτό που αναγράφεται.

Τουλάχιστον έτσι μου είπαν από το multirama που αγόρασα τον δικό μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...