evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 sorry για το greeklish αλλα εδώ που είμαι δεν υπάρχει με την καμια ελληνικό πληκτρολόγιο για να απαντήσω σε κάποιον που ρώτησε αν ξέρω τι είναι η καταλήψεις.... ότι έχω δει και ακούσει από την tv. δεν έχω κάνει ποτε. όταν ήμουνα στο πρώτο έτος είχε γινει μια κατάληψη κάποιου αμφιθεάτρου και του πρυτανείου νομίζω αλλα δεν είχα πάρει μέρος σιγά μην έχανα τα μαθήματα μου. τουλάχιστον είχαν λογικά αιτήματα. εναντια στην ιδιωτικοποίηση τον φοιτητών εστιών, εναντια στην πώληση ενός μέρους του αλλου campus και εναντια για μην μας δώσουν ηλεκτρονική κάρτα (θα μας παρακολουθούσαν κανονικότατα); τουλάχιστον εισακούστηκαν!πάντως η όλη φάση δεν κράτησε παραπάνω από μερικούς μήνες.
Lucifer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp μη με βάζετε να κάνω τις δουλειές σας.
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp μη με βάζετε να κάνω τις δουλειές σας. wow πολύ καλο ευχαριστώ. δεν το ήξερα
De@th L0rd Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Η λογική του "μου έχουν μείνει 3 μαθήματα και γιαυτό ο καθηγητής θα πρέπει το 3 να μου το κάνει 5 για να περάσω" μάλλον προήλθε από κάποιο άλλο πλανήτη. Όπως είπε και ένας προλαλήσας, αν έχεις 50 μαθήματα και τα 3 τελευταία σου τα κάνει δώρο ο καθηγητής ("για να πάρει πτυχίο το παιδι" λες και αν στρώσει λίγο παραπάνω κώλο δεν θα το πάρει) τότε τι νόημα έχει να υφίστανται στο πρόγραμμα σπουδών? Εκτός αυτού, τι διαφορά έχουν τα 3 πρώτα μαθήματα από τα 3 τελευταία?Όλα είναι υποχρεωτικά μαθήματα που θα πρέπει να εξεταστούν επιτυχώς.Αν όχι τότε ο φοιτητής δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να λέγεται πτυχιούχος του εκάστοτε τμήματος. Τα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν είναι ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα να κάνουν εκπτώσεις και χάρες - διευκολύνσεις και ούτε θα έπρεπε. Μήπως ξεχνάτε ότι τα τρία τελευταία μαθήματα υπάρχει περίπτωση να είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη μετέπειτα επαγγελματική σας πορεία? Και ένα τελευταίο.Άχρηστες σχολές δεν υπάρχουν.Ακόμα και οι σχολές χωρίς αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας δεν είναι άχρηστες και έχουν πολλά να προσφέρουν στο συνειδητοποιημένο φοιτητή. Όταν ο καθηγητής είναι σωστός στην δουλειά να έχει την απαίτηση να γράψεις 10 κ όχι 5.Όταν ο καθηγητής είναι χλιμίτζουρας ας κάνει κ τα στραβά μάτια δεν πειράζει. Υ.Γ Τι σπουδάζεις?
Praetorianos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Σου παρέχονται γνώσεις, παιδεία, κουλτούρα, προσωπική ανάπτυξη, καλλιέργεια πνεύματος κτλ.Πολύ υλιστικά το βλέπεις και δεν κάνει, το παν πάντα δεν είναι η μάσα μετά τις σπουδές. Χμ εδώ θα διαφωνήσω. Το πανεπιστήμιο όντως δεν είναι για να σου παρέχει καθαρά επαγγελματικές γνώσεις, είναι για ακαδημαϊκές και αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στην αγορά εργασίας με γεια σου με χαρά σου. ΌΜΩΣ, από την στιγμή που σπουδάζεις κοινωνιολογία/φιλοσοφία και 1002 άλλα που δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση μην ζητάς να εξισωθείς με καθαρά τεχνοκρατικά επαγγέλματα επειδή δεν κατάφερες να περάσεις στην αντίστοιχη σχολή. Πόσοι για παράδειγμα πήγαν κοινωνιολογία (μιας και αυτή αναφέρθηκε) επειδή γούσταραν να μάθουν ακαδημαϊκά/φιλοσοφικά/από ενδιαφέρον περισσότερα πράγματα πάνω στο αντικείμενο, ένα 5%? Οι υπόλοιποι πήγαν για να βγουν δάσκαλοι και απαιτούν να εξισωθούν με τους υπόλοιπους. Ε όχι ρε φίλε άμα γούσταρες δάσκαλος με κατοχυρωμένα δικαιώματα να σπούδαζες δάσκαλος. Αυτό γίνεται με διάφορες σχολές, όλοι ίσοι στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για να μην χαλαστεί κανείς, όχι όμως και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο...
DarkOrion Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδή είπαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, να κάνω κάποιες επισημάνσεις. ουσιαστικα με την πληρη απαξιωση εξυπηρετειτε την ταχεια αναγνωριση των ιδιωτικων κολλεγιων. Όχι, αυτά είναι εντελώς γ.τ.π. Είναι της λογικής, έλα εδώ πλήρωσε με να σου μάθω 3 πράγματα και μετά επειδή έχω κονέ θα σε βάλω στην δουλειά. Δεν βγαίνεις επαγγελματίας από εκεί, ούτε καν μορφωμένος. Απλά έχεις πληρώσει για να κάνεις κάτι στην ζωή σου, επειδή στο σχολείο έξυνες τα @@ σου και δεν διάβαζες και τώρα δεν καταδέχεσαι να μην δουλέψεις σε γραφείο, και να έχεις και 5 πτυχία κρεμασμένα στον τοίχο. Στην ουσία σε προετοιμάζουν για την δουλειά που θα σε απορροφήσει (ποιός ξέρει τι συμφωνίες υπάρχουν απο πίσω) και τους πληρώνεις γι αυτό. Το νόημα του πανεπιστημίου όμως δεν είναι αυτό και δεν θα έπρεπε να είναι αυτό. μπορεις να μου εξηγησεις τι χρησιμοτητα μπορει να εχει η(χρηματοδοτουμενη απτο κρατος ως ΑΕΙ) Κοινωνιολογια της Παντειου με 95% ανεργια???η ιταλικη φιλολογια που καποτε ειχε βαση 8/20?? Και αυτή η σχολή έχει την χρησιμότητά της. Όπως είπα, το νόημα του πανπιστημίου δεν είναι αυτό, είναι να δίνει γενικές γνώσεις και να μορφώνει τον άνθρωπο πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Τώρα, αν τα λεφτά της χρηματοδότησης είναι πολλά, δεν ξέρω, πάντως δεν θα έπρεπε να είναι, ούτε εργαστήρια, ούτε πειράματα ούτε τίποτα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν βγαίνουν αυτοί οι απόφοιτοι και κράζουν τους πάντες για την ανεργία. Ε, μα ρε φίλε, όταν το δήλωνες στο μηχανογραφικό, τι δουλειά περίμενες οτι θα εμφανιστεί μετά από 4,5,6 χρόνια? Από τον ουρανό? Αφού ο τομέας αυτός δεν έχει ψωμί... Θα μου πεις οτι οι περισσότεροι από ανάγκη το δηλώσανε και όχι επειδή το θέλανε, γιατί δεν περνούσανε στις υψηλόβαθμες σχολές. Και ερχόμαστε στα λόγια του προηγούμενου quote. Όλοι δηλαδή κοιτάνε να βγάλουν ένα πτυχίο, ό,τι χαρτί και αν είναι αυτό και ας μην αντιπροσωπεύει και τίποτα. Γιατί? Γιατί πολύ απλά ξέρετε σε ποια χώρα ζούμε. Στην χώρα που οι πολιτικοί υπόσχονται 'ας πάρει το παιδί ένα χαρτί, και κάπου θα το βολέψουμε, θα παίνει και λίγα παραπάνω ως πτυχιούχος κλπ...'. Πώς να το κάνουμε, δεν είναι όλοι για πανεπιστήμιο, κάποιοι πρέπει να μείνουν απέξω Εδώ όλοι περνάνε κάπου. Στην Γερμανία δλδ που περνάει στα πανεπιστήμια ένα 15-20% (στα ανώτατα πανεπιστήμια) εχουν τέτοια προβλήματα??? το θετεις πολυ λαθος. το ζητημα ειναι να μην αναγκαστει να δουλεψει ο φοιτητης και οχι να μη σπουδασει. γιατι αν ισχυε η δικη σου λογικη, πολλοι επιστημονες και μορφωμενοι, οι οποιοι ειναι ανω των 50, αν δε δουλευαν δε θα μπορουσαν να σπουδασουν και η ελλαδα θα συνεχιζε να κυβερνειται πολιτικα και κοινωνικα απο λογικες και πρακτικες του '40 και του '50. Δεν πάει έτσι. Η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι μεχρι το γυμνάσιο. Μετά είναι επιλογή του καθενός να συνεχίσει να μορφωθεί αν το θέλει ή όχι (πάλι γυρνάμε στα περί χαρτιού που δεν σημαίνει τίποτα κλπ)... Προφανώς το θέμα είναι να μην αναγκαστεί να δουλέψει ο φοιτητής, αλλά υπάρχουν ένα σωρό φοιτητές οι οποίοι και δουλεύουν, και παρακολουθούν, και περνάνε τα μαθήματα τους, και βαθμούς χτυπάνε. Αυτοί είναι οι σοβαροί φοιτητές. Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες... Και στο κάτω κάτω, ας ήταν μόνο αυτοί το πρόβλημα. Αυτή την εντύπωση έχετε? Ότι δηλαδή μόνο όσοι φοιτητές δουλεύουν δημιουργούν το πρόβλημα? Και τέλος, για να μην παρεξηγηθώ, σε ελληνικό πανεπιστήμιο σπουδάζω και βλέπω από μέσα πόσο σάπιο είναι το σύστημα, τόσο από πλευράς φοιτητών όσο και καθηγητών. Και για όσους νομίζουνε οτι μόνο οι καθηγητές είναι περίεργοι, επειδή πάντα μας αρέσει να τα ρίχνουμε στους άλλους, και οτι όταν κάποιος πάρει το πτυχίο του σημαίνει οτι έχει τις αντίστοιχες γνώσεις, να κάνω μία πρόταση. Γιατί στο τέλος, αφού τελειώσουν όλα τα μάθήματα, δεν πέφτει ένα γενικό διαγώνισμα, εφ' όλης της ύλης, όχι πάνω σε συγκεκριμένο τομέα, αλλά ένα γενικό τεστ για να δούνε τι είναι αυτό που αποκόμισες από τισ σπουδές σου στο πανεπιστήμιο, που κρατήσανε 4,5,6,,,,,,20 χρόνια? Σε μερικές σχολές ψιλογίνεται (π.χ. νομική με τις συνθέσεις) και εκεί κλαίνε όλοι. Αφού το ξέρουμε πώς είναι ο έλληνας φοιτητής. Λίγο το σκονάκι, λίγο να του το πει ο διπλανός, λίγο να του χαριστεί ο καθηγητής γιατί του μένουν 2 μαθηματάκια, λίγο να κοιτάξει αλλού ο επιτηρητής κλπ. Έχετε δει πουθενά αλλού στον κόσμο να συμβαίνουν αυτά?
acomaedo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατί στο τέλος, αφού τελειώσουν όλα τα μάθήματα, δεν πέφτει ένα γενικό διαγώνισμα, εφ' όλης της ύλης, όχι πάνω σε συγκεκριμένο τομέα, αλλά ένα γενικό τεστ για να δούνε τι είναι αυτό που αποκόμισες από τισ σπουδές σου στο πανεπιστήμιο, που κρατήσανε 4,5,6,,,,,,20 χρόνια? Σε μερικές σχολές ψιλογίνεται (π.χ. νομική με τις συνθέσεις) και εκεί κλαίνε όλοι. Αφού το ξέρουμε πώς είναι ο έλληνας φοιτητής. Λίγο το σκονάκι, λίγο να του το πει ο διπλανός, λίγο να του χαριστεί ο καθηγητής γιατί του μένουν 2 μαθηματάκια, λίγο να κοιτάξει αλλού ο επιτηρητής κλπ. Έχετε δει πουθενά αλλού στον κόσμο να συμβαίνουν αυτά? Αυτό γινόταν παλιά και στο πολυτεχνείο, 4ώρες εξετάσεις εφ'ολης της ύλης με βάση το 6/10...
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό γινόταν παλιά και στο πολυτεχνείο, 4ώρες εξετάσεις εφ'ολης της ύλης με βάση το 6/10... εφιαλτικο. :-D:-D:-D:-D μετα απο 5 χρονια σπουδων τι να κανεις μεσα σε 4 ωρες; τι να πρωτοπεις; πτυχιακη εργασια δεν υπαρχει;
TNT1982 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 (π.χ. νομική με τις συνθέσεις) μπορω να ρωτησω εαν εχεις προσωπικη εμπειρια απο αυτην την βαρβαρη εφευρεση που ονομαζεται συνθεσεις?
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 μπορω να ρωτησω εαν εχεις προσωπικη εμπειρια απο αυτην την βαρβαρη εφευρεση που ονομαζεται συνθεσεις? τι ειναι αυτο;
livewire Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 εφιαλτικο. :-D:-D:-D:-D μετα απο 5 χρονια σπουδων τι να κανεις μεσα σε 4 ωρες; τι να πρωτοπεις; πτυχιακη εργασια δεν υπαρχει; Χειρουργικής ακρίβειας ποστ! Δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω: Εύα. Κάνε την καλή. ...
TNT1982 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 τι ειναι αυτο; συντομο παραδειγμα (απο την πιο δυσκολη απο αυτες) Συνθεση Δημοσιου .Υλη 2500++ σελιδες +παρα μα παρα πολλες αποφασεις δικαστηριων +οτι εξτρα θεωρητικο θελει ο καθηγητης,προφορικα,μαζι με αλλους 5-6-10 σκλαβους εεε συμφοιτητες. Απο την στιγμη που θα σε ρωτησει κατι ο καθηγητης μεχρι την στιγμη που καποιο κορακι θα σηκωσει δουλοπρεπως το χερακι του επειδη ετυχε να ειναι η γραμμουλα που διαβαζε πριν μπει για εξεταση και ειναι η μοναδικη που ξερει,εχεις λιγα δευτερολεπτα.Μετα περναει στον επομενο και κανει κυκλους.Στο μαθημα αυτο εξεταζεσαι προφορικα στην υλη 5 διαφορετικων μαθηματων και φυσικα τις περισσοτερες φορες δεν θα ερωτηθεις "πες μας τι σημαινει αρχη της αναλογικοτητας πχ" αλλα μια ιστορια σαν αυτη που ειχα προαναφερει (σε μεγεθος ,σε περιεχομενο θαναι διαφορετικη)...Α ξεχασα.Μαζι με τις 2500 σελιδουλες πρεπει να θυμασαι απεξω (Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων) και την νομοθεσια που θα χρειαστεις για να απαντησεις .Ειναι δυο διαφορετικοι καθηγητες.Περνας στον πρωτο ,αν σε περασει προχωρας ,αν οχι ραντεβου στο επομενο εξαμηνο.Φυσικα ο δευτερος μπορει να σε κοψει,αλλα αν σε περασει κι αυτος ανοιγεις τις σαμπανιες.Αχ ξεχασα και αλλη λεπτομερεια.Αν κοπεις,το επομενο εξαμηνο θα πρεπει να διαβασεις διαφορετικη υλη(ιδιου μεγεθους) γιατι θα σε εξετασουν αλλοι καθηγητες. 4 μηνες που το διαβαζα τιναζομουνα πολλα βραδια στον υπνο μου με κρισεις αγχους. Και επειδη καποιες φορες σε αυτο το μαθημα οι καθηγητες εχουν κεφακια... ερωτηση καθηγητη σε τετοιο μαθημα: "Γνωριζετε ποσα εκατοστα ειναι η ρομπα του Αρεοπαγιτη κυριε ?":shock::shock: .... (φυσικα το θεωρουσε ως αυτονοητο οτι μεσα στο αγχος σου θα αρχιζες να του τεκμηριωνεις με νομικα επιχειρηματα γιατι δεν πρεπει να σε ρωταει τετοια χαριτωμενα) "Γιατι οι Δικαστες του συμβουλιου της Επικρατειας ειναι περιζητητοι γαμπροι?" (καλα αυτο ηταν πιο ΟΚ,γιατι δεν μετατιθενται) Αλλα οταν καποτε το περασεις (ισως και μετα την 6-7η-8η φορα για πολλους) ειναι 1000% εγγυημενο οτι ξερεις δημοσιο δικαιο...
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 συντομο παραδειγμα (απο την πιο δυσκολη απο αυτες)Συνθεση Δημοσιου .Υλη 2500++ σελιδες +παρα μα παρα πολλες αποφασεις δικαστηριων +οτι εξτρα θεωρητικο θελει ο καθηγητης,προφορικα,μαζι με αλλους 5-6-10 σκλαβους εεε συμφοιτητες. Αλλα οταν καποτε το περασεις (ισως και μετα την 6-7η-8η φορα για πολλους) ειναι 1000% εγγυημενο οτι ξερεις δημοσιο δικαιο... και γκρινιαζα για τα προφορικα της ηλεκτρολογιας που με αρχισε απο τον ιδανικο μετασχηματιστη και κατεληξα να του λεω για τα ρευματα του φουκω. το εκρεμες μονο μας ελλειπε. εκει ο ατιμος να μου βρει εστω και ενα λαθος σε αυτη την ερωτηση αλλα δεν τα καταφερε εσυ ποσες φορες το εδωσες αυτο το πραμα;
DarkOrion Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι, για τις συνθέσεις δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες, σίγουρα είναι δύσκολες και σίγουρα παίζουν μ@λ@κες καθηγητές, αλλά δεν είμαι από νομική για να ξέρω. Όσο για το πολυτεχνείο που είπε κάποιος, ακόμα πιο παλία ήταν τα 8ωρα, ό,τι ακριβώς σημαίνει η λέξη. 8 ώρες εξέταση πάνω σε μια ομάδα μαθημάτων, ένα πραγματικό πρόβλημα σαν και αυτά που θα έχεις να αντιμετωπίσεις ως επαγγελματίας μηχανικός. Και ήταν 3 τα 8ωρα. Και ναι, υπήρχε και η διπλωματική. Και παράλληλα γίνονταν και μαθήματα. Αυτά δίνονταν για να μπορέσεις να πάρεις την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Περισσότερα δεν ξέρω, αρκετά παλιά υπήρχε αυτός ο θεσμός. Δεν αντιλέγω οτι είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως απάνθρωπο να σε βάλουν να δώσεις 2500+σελιδες ή εξέταση εφόλης της ύλης όταν είσαι μηχανικός ή κάτι ανάλογο, αλλά η κατάσταση τώρα έχει παραγίνει. Όλοι παίρνουν ένα χαρτί, και αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
evabb Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 ένα πραγματικό πρόβλημα σαν και αυτά που θα έχεις να αντιμετωπίσεις ως επαγγελματίας μηχανικός. Και ήταν 3 τα 8ωρα. Και ναι, υπήρχε και η διπλωματική. Και παράλληλα γίνονταν και μαθήματα. Αυτά δίνονταν για να μπορέσεις να πάρεις την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Περισσότερα δεν ξέρω, αρκετά παλιά υπήρχε αυτός ο θεσμός. ηλιθιο συστημα γτ τα αληθινα προβληματα δεν λυνοντα μεσα σε ενα 8ωρο, γτ δεν το εβαζαν ως εργασια με ερευνα εργαστηρια κτλ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.