lary7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Θα έλεγα πως η συνεχή άυξηση της οικονομικής σου κατάστασης φέρνει ένα είδος ευτυχίας καθώς δίνει και ένα νόημα στην ζωή. Ποιός είναι ποιο ευτυχισμένος, ο 18χρονος που ο πλούσιος μπαμπάς του αγοράζει μια Porsche η ο 18χρονος που ο μπαμπάς του αγοράζει ενα Clio για να έχει σαν φοιτητής? Μήπως είναι το ίδιο? Αμα τα έχεις ολα, σε τι προσδοκάς άραγε? Τι το καινουριο μπορείς να άποκτήσεις που θα σε κάνει ποιο χαρούμενο? Αντίθετα αμα ξεκινάς απο σχετικά χαμηλά, μια ανοδική πορεία θα σε κάνει συνεχώς χαρούμενο αφου θα σου δίνει την αίσθηση οτι συνέχεια βελτιώνεις κάτι στην ζωή σου.
MiltoZ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Έχει βάση αυτό που λέει ο από πάνω. Το χρήμα από την μία σε διευκολύνει αλλά από την άλλη αν το έχεις, θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα (ταξίδια, υλικά αγαθά κλπ), και αυτά σου προσφέρουν λιγότερα θετικά συναισθήματα απ ότι θα σου πρόσφεραν αν ήταν κάτι δύσκολο να κάνεις. Αυτό βέβαια είναι στο μυαλό και εξαρτάται και από τον χαραχτήρα του καθενός. Επίσης ένας λόγος που το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία είναι ότι πολλές φορές γίνεσαι δούλος του χρήματος και το υπηρετείς αντί να σε εξυπηρετεί. Έτσι δεν έχεις χρόνο για να χαρείς αυτά που βγάζεις και αυτό γίνεται συνηθεια και τρόπος ζωής. Κάποιες φορές μάλιστα γίνεται εν γνώση του "θύματος" αλλά χωρίς τρόπο διαφυγής. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία αλλά ούτε η φτώχια την φέρνει. Στο μυαλό μας είναι.
Filos19 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ θα έλεγα ότι η έλλειψη χρήματος προκαλεί απλά την μη ευτυχία. Αν θέλετε μπορώ να εξηγήσω γιατί το λέω αυτό.
alexnir Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 καλα, ας ορισουμε πρωτα την ευτυχια (μια λεξη με τοσο υποκειμενικη εξηγηση) και μετα λεμε αν βοηθαει το χρημα ή οχι. Για μενα ευτυχια ειναι να παιζω μπαλα με τους φιλους μου, για την κοπελα μου να αγοραζει ρουχα. Για μενα τα λεφτα ειναι αχρηστα λοιπον, ενω για την αλλη ειναι μεσο να νιωσει την ευτυχια.
cumulus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Tο παν δεν ειναι το χρημα.Τα παντα χωρις το χρημα ομως ειναι τιποτα.
MsquitoPrincess Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 @alexnir Αν τα λεφτά σού είναι άχρηστα,τότε σημαίνει ότι μπορείς να ζήσεις απλά παίζοντας μπάλα με τους φίλους σου. Προφανώς για να παίζεις ανέμελος μπάλα,σημαίνει ότι έχεις εξασφαλίσει το πώς θα ζήσεις τις ώρες "αμπαλίασης". Εκτός και αν είσαι επαγγελματίας μπαλαδόρος και σου αποφέρει φράγκα η φάση. Σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό: ..απλώς τα χρήματα δημιουργούν συνθήκες χώρου και χρόνου, που επιτρέπουν την αξιοποίηση των ευκαιριών για να ναι κανείς ευτυχισμένος.
pluss Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Τα χρήματα μόνο βοηθούν για πιο άνετη ζωή, και όχι για να είσαι ευτυχισμένος...
cosmosfera Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.youtube.com/watch?v=6nzHIx4fVuE&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=4hkjkTe5kZE
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι κανένας δεν έχει αναφέρει ως πηγή ευτυχίας την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, που για μένα είναι το υπέρτατο και το απόλυτο, με κορύφωση την αγάπη.
Fidelio Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι κανένας δεν έχει αναφέρει ως πηγή ευτυχίας την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, που για μένα είναι το υπέρτατο και το απόλυτο, με κορύφωση την αγάπη. Με πληγώνεις Manuel , εγώ μίλησα και για αγάπη και για επικοινωνία και για ανάγκη αναγνώρισης , αλλά φαίνεται πως κανένας δεν μου δίνει σημασία ... η πυραμίδα του Maslow το αναφέρει χαρακτηριστικά , ίσως αυτό να βοηθήσει :
evabb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 η θεωρια μου ειναι απλη και ευκολα αποδειξιμη. ο χρονος και το χρημα ειναι αντιστροφος αναλογα, δλδ οταν εχεις χρονο δεν εχεις χρημα κι οταν εχεις χρημα δεν εχεις χρονο. επισης θα μπορουσαμε να δωσουμε μια αλλη ερμηνια. οταν εχεις χρημα ο χρονος επιταχυνεται. κατα τ αλλα δεν φερνει την ευτυχια κανει ομως μια παρα πολυ καλη απομιμηση της
ιονας Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 δεν θα απαντησω για την ευτυχια. αλλα. το χρημα ειναι ΘΕΟΣ.
Chrisxxx Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Το χρημα το μονο που μπορει να σου εγγυηθει ειναι οτι αν εισαι ηδη ευτυχισμενος θα μπορεσεις να κανεις 5-10 πραγματα παραπανω (ταξιδια, καλυτερες συνθηκες ζωης κλπ). Καλυτερα να μην εχω μια και να εχω 5 καλους φιλους και μια κοπελα να με αγαπαει παρα να εχω χρημα και να μην εχω κανεναν διπλα μου...
Fidelio Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 ^^Οταν θα γνωρίσεις τους φίλους , όταν θα γνωρίσεις και εκείνη τότε κάτι πάλι θα σου λείπει ...δεν είμαι καθόλου πεσιμιστής - πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μου κάτσει το λαικό...
Chrisxxx Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 ^^Οταν θα γνωρίσεις τους φίλους , όταν θα γνωρίσεις και εκείνη τότε κάτι πάλι θα σου λείπει ...δεν είμαι καθόλου πεσιμιστής - πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μου κάτσει το λαικό... Προφανως θα προσπαθησεις να βγαλεις χρηματα αλλά τουλαχιστον για μενα ερχονται πολυ μετα. Προτιμω να αραξω με φιλους σε ενα παγκακι με μπυρες παρα να παω με τη φεραρι σε ακριβο εστιατοριο. Επισης ποτε δεν θα κυνηγουσα την καριερα με ανταλαγμα να δουλευω 10-12 ωρες τη μερα και παλι θα προτιμουσα μια απλη δουλεια αρκει να εχω ελευθερο χρονο να τον διαθεσω οπου θελω εγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.