naiv_dim Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 κατα την γνώμη μου, εφόσον είναι free και κάνεις τα 'πάντα' είναι ότι καλύτερο. ps..ISP κάνουν δοκιμές πάνω του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Κατά τη γνώμη μου το Packet Tracer είναι παραπάνω από αρκετό για το CCNA. Πραγματεύεται όλες τις εξεταζόμενες έννοιες, είναι πανεύκολο στην εκμάθηση και τη χρήση του, μας επιτρέπει να στήσουμε μεγάλα δίκτυα και να παρακολουθήσουμε τη συμπεριφορά τους με σχετική ακρίβεια, είναι ελαφρύ κλπ. Αντιθέτως το GNS3 είναι εξαιρετικά βαρύ (δεν νομίζω να μπορεί να "σηκώσει" πάνω από 2-3 router σε ένα μέτριο PC) ενώ φυσικά δεν μπορεί να προσομοιώσει switches. Η λύση που δίνουν πολλοί σε αυτή την έλλειψη είναι η αγορά ενός φτηνού μεταχειρισμένου switch (πχ. 2950 Catalyst στα 60-70 ευρώ από ebay). Επίσης είναι πιο δύσχρηστο από το PT και τουλάχιστον στην αρχή χρειάζεται μεγαλύτερος κόπος για την εκμάθησή του. Τα πλεονεκτήματα του GNS3 είναι προφανή, οπότε δεν χρειάζεται να τα αναφέρω. edit: Μπορεί να το χρησιμοποιούν για δοκιμές διάφοροι ISP, αλλά εδώ αναφερόμαστε κυρίως σε όσους στοχεύουν στην πιστοποίηση CCNA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epp1783 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 με το comnet γινεται δουλεια? Αυτο εχω χρησιμοποιησει και ξερω καποια πραγματα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x-tra Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Γεια χαρα παιδια Προετοιμαζομαι και εγω για CCNA μονος μου. Κανενα tutorial για το packetracer που μπορω να βρω ? Επισης απο το examcollection.com ποια dump προτεινετε ? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 εχει ανεασει ο nzeppos σε αυτό το topic αρκετα tutorials και ασκησεις για το pt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x-tra Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 εχει ανεασει ο nzeppos σε αυτό το topic αρκετα tutorials και ασκησεις για το pt. ΟΚ ευχαριστω, Αν μπορουσες να μου στειλεις με pm το βιβλιο του wendell "Official Exam Certification Guide" 3rd edition θα το εκτιμουσα πολυ γιατι βρισκω μονο 2nd edition Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Απ' ότι γνωρίζω, ο Odom δεν βγάζει ένα ενιαίο βιβλίο για το CCNA αλλά δύο ξεχωριστά για ICND 1/2. Έχεις pm και για τα δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Απ' ότι γνωρίζω, ο Odom δεν βγάζει ένα ενιαίο βιβλίο για το CCNA αλλά δύο ξεχωριστά για ICND 1/2. Έχεις pm και για τα δύο. Καλημέρα, θα στείλεις και σε μένα; Με ενδιαφέρει πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Καλημέρα, θα στείλεις και σε μένα; Με ενδιαφέρει πολύ! Έχεις pm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Τελικά το υλικό στο ιντερνετ σχετικά με το CCNA ειναι άπειρο! Ψαχνοντας μια λύση σε μια access list έπεσα σε αυτό το site http://lovgren.org/ εχει ολη την ύλη των επισημων βιβλίων της ακαδημιας σε φλασακια, power points για καθε κεφάλαιο της ύλης και ολα τα labs στο packet tracer πάλι από την ύλη της ακαδημίας. Εχει λίγο υλικό και για το ccna security οπως διαπιστώνω. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2012 από Chrisxxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Όντως! Πολύ καλό site. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Eνα ακόμα παρα πολύ ωραίο site για όποιον θέλει να κανει επαναληψη για CCNA και από ότι καταλάβαινω και CCNP http://www.routeralley.com/ra/guides.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
brightside Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Καλημέρα και από μένα, παρακολουθώ αυτό το τόπικ καιρό. Σκέφτομαι να δώσω για CCNA τέλη του μήνα. Να ρωτήσω 1-2 πραγματάκια που θέλω: 1). Η εντολή sh running-config είναι σίγουρο ότι απαγορεύεται; Το γράφει κάπου επίσημα γιατί στα βιβλία του Odom δε γράφει κάτι τέτοιο, ούτε το έχω δει κάπου αλλού γραμμένο. Επίσης στα sims του 9tut αυτή την εντολή χρησιμοποιεί για το troubleshooting... 2). Την ώρα της εξέτασης σε αφήνουν μόνο σου σε ένα δωμάτιο με το PC στο οποίο δίνεις την εξέταση; Υπάρχει countdown timer στην οθόνη όπως και στο Visual Cert Exam το οποίο κλειδώνει την εξέταση όταν τελειώσει ο χρόνος; Επίσης το αποτέλεσμα (αν πέρασες ή όχι) στο τυπώνει στην οθόνη με το που τελειώσεις; Αν έχεις λάθος απαντήσεις μπορείς να δεις ποιες ήταν μετά την εξέταση; 3). Από ότι έχω σε σχόλια στα διάφορα site σε όλους πέφτουν ACL2, VTP και EIGRP από labs. Να υποθέσω ότι κατά 99% τα Labs θα είναι όλα μέσα από το 9tut; Ποιες οι πιθανότητες να πέσει κάποιο καινούργιο lab; Αυτά τα ολίγα από μένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 1) Δεν είναι απαραίτητο ότι απαγορεύεται πάντα. Απλώς υπάρχουν ορισμένα labs ή simlets που σου λένε ρητά ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εντολή αυτή. Και υπάρχει η φήμη ότι αν το κάνεις κατά λάθος, αφ' ενός η εντολή δεν πρόκειται να δουλέψει, αφ' ετέρου θα σου κόψουν μονάδες. 2) Υπάρχει countdown timer. Δεν είναι σίγουρο ότι θα είσαι μόνος σου, είναι ανάλογα με το εξεταστικό κέντρο. Το πιθανότερο είναι πως μέσα στην αίθουσα θα βρίσκεται ο εξεταστής και ενδεχομένως και άλλοι εξεταζόμενοι (που μπορεί να δίνουν εντελώς διαφορετικές πιστοποιήσεις). Τα αποτελέσματα στα δίνει μετά από ένα λεπτό τυπωμένα ο εξεταστής και δεν βλέπεις στην οθόνη σου αν πέρασες ή όχι. Δεν μπορείς να δεις σε ποιές ερωτήσεις έκανες λάθος και προφανώς δεν μπορείς να δεις και τις απαντήσεις. Απλώς στα αποτελέσματα σού βγάζει μια ένδειξη του στιλ "routing questions: 90%, wifi questions: 95% κλπ". 3) Νομίζω από πολύ μικρές έως μηδενικές... Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αρκεί να μάθεις 5-6 labs απ' έξω, χωρίς να χρειάζεται να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται. Καλό διάβασμα (ειδικά τώρα μέσα στο καλοκαίρι) και φυσικά καλή επιτυχία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
brightside Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση nzeppos, είσαι ο άρχοντας του τόπικ! Η αλήθεια είναι ότι σχεδίαζα να έδινα αρχές Ιούνη αλλά κάποια θέματα που προέκυψαν (εκτός CCNA) με πήγαν πίσω, και έτσι αναγκάζομαι να διαβάζω μεσα στον καύσωνα. Να ναι καλά το air-condition αλλιώς δε θα την πάλευα. Εχει δώσει κανείς στο academy του ΟΤΕ να μου πει εντυπώσεις από τις συνθήκες εκεί, γιατί μάλλον εκεί θα δώσω; Υ.Γ. Πολύ καλό το routeralley.com Εξαιρετικά καλλογραμμένοι και εύστοχοι οι οδηγοί χωρίς κουράζει όπως ο Odom. Thanks Chrisxxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα