alex.fentagin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2021 Παιδια καλησπερα!!! Εχει δωσει καποιος τον τελευταιο χρονο την πιστοποιηση που θελω να ρωτησω 2-3 πραγματα???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psz_13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Σκεύτομαι να δώσω την πιστοποίηση CCNA (200-301), την καινούργια, αλλά είμαι σε δίλλημα για το εάν είναι αναγκαίο να πάω μέσω Cisco Net Academy και επομένως να πληρώσω εκπαιδευτικό κέντρο, δηλαδή το λίγότερο 800 ευρώ, ή να διαβάσω μόνος με self study courses απο πολλές γνωστές πλατφόρμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seventh_son Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Psz_13 είπε Καλησπέρα σε όλους, Σκεύτομαι να δώσω την πιστοποίηση CCNA (200-301), την καινούργια, αλλά είμαι σε δίλλημα για το εάν είναι αναγκαίο να πάω μέσω Cisco Net Academy και επομένως να πληρώσω εκπαιδευτικό κέντρο, δηλαδή το λίγότερο 800 ευρώ, ή να διαβάσω μόνος με self study courses απο πολλές γνωστές πλατφόρμες. Τον εαυτό σου ρώτα αν μπορεί να διαβάσει συστηματικά και με πρόγραμμα. Το μόνο καλό που έχει το να πας σε ένα Academy είναι ότι κάνεις hands on lab, με πραγματικό εξοπλισμό. Αν δουλέψεις με gns3 ή πάρεις εξοπλισμό σπίτι σου δε χρειάζεται να πας σε εκπαιδευτικό κέντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psz_13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, seventh_son είπε Τον εαυτό σου ρώτα αν μπορεί να διαβάσει συστηματικά και με πρόγραμμα. Το μόνο καλό που έχει το να πας σε ένα Academy είναι ότι κάνεις hands on lab, με πραγματικό εξοπλισμό. Αν δουλέψεις με gns3 ή πάρεις εξοπλισμό σπίτι σου δε χρειάζεται να πας σε εκπαιδευτικό κέντρο. Καλά και τα εκπαιδευτικά κέντρα απλά ακολουθούν πιστα την ύλη netacademy απλά. Αλλά για προσομοιώσεις κατεβάζω packettracer και βρίσκω labs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seventh_son Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Psz_13 είπε Καλά και τα εκπαιδευτικά κέντρα απλά ακολουθούν πιστα την ύλη netacademy απλά. Αλλά για προσομοιώσεις κατεβάζω packettracer και βρίσκω labs. Packet tracer έχει αρκετά bugs και είναι περιορισμένο. Καλύτερα να κατεβάσεις κανα boson ή κανα GNS3. Το GNS3 είναι εργαλειάρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psz_13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Σε ευχαριστώ θα τα τσεκάρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά! Έχω αρχίσει να διαβάζω για CCNA ή τουλάχιστον να προσπαθώ να το κάνω. Η αλήθεια είναι πως έχω χαθεί λίγο με την πληροφορία που υπάρχει. Έχω κατεβάσει τα: Official Cert Guide CCNA 200-301 Volume 1. Official Cert Guide CCNA 200-301 Volume 2. Έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει το GNS3. Από Cisco Routers έχω περάσει το c7200-advipservicesk9-mz.152-4.S5. Δεν έχω βρει ακόμα Cisco Switch. Έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει το SimulationExams.com Test Engine. Παρακολουθώ στο Youtube τον NetworkChuck. Είμαι στο 8ο μάθημα. What is a SWITCH? // FREE CCNA // Day 1 - YouTube Για το GNS3 είδα τον XtremeIE. How to install GNS3 - YouTube Setting up a basic network in GNS3 - YouTube Κάποιος που γνωρίζει, μπορεί να δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με το πως να αρχίσω; Κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί και κάποιος μόνος του να διαβάσει αν το προσπαθήσει αρκετά. Μήπως ωστόσο χρειάζεται να γίνει μάθημα από κάποιον που γνωρίζει ή σε κάποια σχολή; Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psz_13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Heatspreader είπε Γεια σας παιδιά! Έχω αρχίσει να διαβάζω για CCNA ή τουλάχιστον να προσπαθώ να το κάνω. Η αλήθεια είναι πως έχω χαθεί λίγο με την πληροφορία που υπάρχει. Έχω κατεβάσει τα: Official Cert Guide CCNA 200-301 Volume 1. Official Cert Guide CCNA 200-301 Volume 2. Έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει το GNS3. Από Cisco Routers έχω περάσει το c7200-advipservicesk9-mz.152-4.S5. Δεν έχω βρει ακόμα Cisco Switch. Έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει το SimulationExams.com Test Engine. Παρακολουθώ στο Youtube τον NetworkChuck. Είμαι στο 8ο μάθημα. What is a SWITCH? // FREE CCNA // Day 1 - YouTube Για το GNS3 είδα τον XtremeIE. How to install GNS3 - YouTube Setting up a basic network in GNS3 - YouTube Κάποιος που γνωρίζει, μπορεί να δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με το πως να αρχίσω; Κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί και κάποιος μόνος του να διαβάσει αν το προσπαθήσει αρκετά. Μήπως ωστόσο χρειάζεται να γίνει μάθημα από κάποιον που γνωρίζει ή σε κάποια σχολή; Εγώ παρακολουθώ τον Neil από το Flackbox που έχει και αντίστοιχο course φθηνό στο udemy. Παίζω βέβαια με τον packettracer μιας κ ειναι σισκο αλλα νομίζω to GSN3 είναι καλύτερη επιλογή. Έχω τελειώσει σχεδόν και θα κάνω practice για να δώσω αν είναι τέλος του μήνα. Γενικά αυτός κάνει συγκεκριμένα όλη την ύλη του CCNA. Δηλαδή είναι ότι πρέπει να ξέρεις και από εκεί κ πέρα βλέπεις πως τα πας σε τεστάκια και αναλόγως πότε έισαι έτοιμος πας κ δίνεις. Εγώ έτσι θα το πάω. Να το λινκ στο καναλι του στο YT https://www.youtube.com/c/Flackbox/playlists Γενικά έχει βάλει και πολλά από τα βίντεο του στο udemy, δωρεάν πλέον στο YT. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από Psz_13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seventh_son Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Είναι προτιμότερο να ψάξετε να βρείτε IOU αντί για images και να δουλέψετε GNS με GNS3 VM. Αν θέλετε να τρέξετε switch στον GNS3 με image υπάρχει μια κάρτα που επιλέγεις (δε θυμάμαι πώς ακριβώς την έλεγε) και βάζει 16 ethernet ports αλλά δε μπορεί να τα τρέξει όλα, ενώ με IOU μπορούσες να τρέξεις σχεδόν τα πάντα. Επίσης καταναλώνει πολύ λιγότερους πόρους σε σχέση με το να τρέχεις πολλαπλά images. Εγώ έτσι έκανα μόνος μου practice για CCNP. Καλό πάντως είναι να ψαχτείτε και λίγο με hardware. Εγώ είχα πετύχει εδώ μέσα Router και Switches που είναι μια χαρά για CCNA με 20-30 ευρώ το ένα και μαθαίνεις πράματα που δε μπορείς να κάνεις με GNS3, packet tracer κτλ , πχ password restore κτλ. Δείτε λίγο και αυτόν εδώ τον τυπά https://gns3vault.com/. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psz_13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, seventh_son είπε Είναι προτιμότερο να ψάξετε να βρείτε IOU αντί για images και να δουλέψετε GNS με GNS3 VM. Αν θέλετε να τρέξετε switch στον GNS3 με image υπάρχει μια κάρτα που επιλέγεις (δε θυμάμαι πώς ακριβώς την έλεγε) και βάζει 16 ethernet ports αλλά δε μπορεί να τα τρέξει όλα, ενώ με IOU μπορούσες να τρέξεις σχεδόν τα πάντα. Επίσης καταναλώνει πολύ λιγότερους πόρους σε σχέση με το να τρέχεις πολλαπλά images. Εγώ έτσι έκανα μόνος μου practice για CCNP. Καλό πάντως είναι να ψαχτείτε και λίγο με hardware. Εγώ είχα πετύχει εδώ μέσα Router και Switches που είναι μια χαρά για CCNA με 20-30 ευρώ το ένα και μαθαίνεις πράματα που δε μπορείς να κάνεις με GNS3, packet tracer κτλ , πχ password restore κτλ. Δείτε λίγο και αυτόν εδώ τον τυπά https://gns3vault.com/. με CCNP, στην αγορά εργασίας είσαι "άρχοντας" η και πάλι παίζεται;; Επίσης σορι αλλα δεν ξέρω τι είναι το IOU......... 😅 Managed switch της cisco λες ή και άλλων εταιριών;;; Το θέμα με άλλες εταιρίες είναι αν θα έχουν πάνω IOS. Γιατί αν είναι κάτι άσχετο τότε δεν υπάρχει νόημα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seventh_son Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Θα στα πώ όπως τα έζησα εγώ. Σαν χαρτί μόνο του, εγώ δε κατάφερα να βρω κάτι. Παίζει φυσικά ρόλο και η ηλικία. Εμένα στα 42 δε με πήραν καν για συνέντευξη, ενώ έξω σε χώρες τύπου Πολωνία , Τσεχία, Βουλγαρία είχα συνεχώς προσφορές στο linkedin. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει ο χώρος του αμιγώς Δικτυά. Θέλουν λίγο από όλα. Θα πρέπει να ξέρεις και Servers, Linux, SQL κτλ. Θέλει σίγουρα γνωριμίες. Πιθανόν τα πράματα θα είναι πιο εύκολα αν πχ είσαι 25 και έχεις CCNP. IOU είναι IOS on Unix. Μιλάω για μηχανάκια Cisco. Managed πάντα. Αν είναι unmanaged τι νόημα έχει. Εγώ πχ είχα πάρει το c2950 από μέλος εδώ στο insomnia με 20-30 ευρώ. Εννοείται ότι η κάθε εταιρεία έχει το δικό της IOS. Άλλο έχει η Cisco, άλλο η Fortinet, άλλο η Huawei, άλλο η Mikrotik κτλ. Δυστυχώς τα Cisco είναι πιο ακριβά σαν μηχανήματα, οπότε δεν τα προτιμάνε όλοι. Αλλά το χαρτί των δικτύων τους μετράει περισσότερο από τα χαρτιά των άλλων, με την έννοια ότι οι βασικές αρχές των δικτύων είναι οι ίδιες. Και τα βιβλία της Cisco τα βασικά στα εξηγούν καλά. Ε τώρα λογικό είναι να δίνουν αρκετή βάση σε κομμάτια του δικού τους IOS (πχ έδιναν μεγάλη σημασία στο EIGRP που ήταν Cisco proprietary μέχρι το 2013) όταν οι περισσότεροι παίζανε με OSPF που ήταν standard. Γενικά ότι παίρνεις καλό είναι. Εγώ παρόλο που έδωσα τόσα λεφτά δε το μετάνιωσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john cuba Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Στην αγορα εισαι αρχοντας με cloud γνωσεις πλεον.Με ccnp εισαι καλα αλλα θες και εμπειρια ετων για καλη θεση.Το μεγαλυτερο demand αυτην την στιγμη στην αγορα ειναι azure engineers. Εγω αν ξεκιναγα τωρα μονο αυτο θα κοιταγα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psz_13 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, seventh_son είπε Θα στα πώ όπως τα έζησα εγώ. Σαν χαρτί μόνο του, εγώ δε κατάφερα να βρω κάτι. Παίζει φυσικά ρόλο και η ηλικία. Εμένα στα 42 δε με πήραν καν για συνέντευξη, ενώ έξω σε χώρες τύπου Πολωνία , Τσεχία, Βουλγαρία είχα συνεχώς προσφορές στο linkedin. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει ο χώρος του αμιγώς Δικτυά. Θέλουν λίγο από όλα. Θα πρέπει να ξέρεις και Servers, Linux, SQL κτλ. Θέλει σίγουρα γνωριμίες. Πιθανόν τα πράματα θα είναι πιο εύκολα αν πχ είσαι 25 και έχεις CCNP. IOU είναι IOS on Unix. Μιλάω για μηχανάκια Cisco. Managed πάντα. Αν είναι unmanaged τι νόημα έχει. Εγώ πχ είχα πάρει το c2950 από μέλος εδώ στο insomnia με 20-30 ευρώ. Εννοείται ότι η κάθε εταιρεία έχει το δικό της IOS. Άλλο έχει η Cisco, άλλο η Fortinet, άλλο η Huawei, άλλο η Mikrotik κτλ. Δυστυχώς τα Cisco είναι πιο ακριβά σαν μηχανήματα, οπότε δεν τα προτιμάνε όλοι. Αλλά το χαρτί των δικτύων τους μετράει περισσότερο από τα χαρτιά των άλλων, με την έννοια ότι οι βασικές αρχές των δικτύων είναι οι ίδιες. Και τα βιβλία της Cisco τα βασικά στα εξηγούν καλά. Ε τώρα λογικό είναι να δίνουν αρκετή βάση σε κομμάτια του δικού τους IOS (πχ έδιναν μεγάλη σημασία στο EIGRP που ήταν Cisco proprietary μέχρι το 2013) όταν οι περισσότεροι παίζανε με OSPF που ήταν standard. Γενικά ότι παίρνεις καλό είναι. Εγώ παρόλο που έδωσα τόσα λεφτά δε το μετάνιωσα. Πλεον στο CCNA δίνουν πολύ βάση στο OSPF! Αναφέρουν το EIGRP βεβαια. Α εσύ έλεγες από άτομο εδώ μέσα...Νόμιζα καινούργιο και λεω τι παιζει χαχα. Πλεον όπως λέει και ο φίλος ναι cloud πουλάει πολύ και υπάρχουν πολλά αντίστοιχα πιστοποιητικά αλλά φυσικά θεωρώ ότι γνώσεις επιπέδου CCNA θες σίγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Για Ελλαδα CCNP k CCNA ειναι το ιδιο πραγμα σχεδον αν δεν συνοδευονται από εργασιακή εμπειρία, απλως ίσως εκτιμηθεί οτι έκανες ενα βημα παραπανω αλλά και παλι για τη θεση που θα πας να διεκδικησεις οι εξτρα γνωσεις ειναι περιττες ή αχρειαστες τον 1ο καιρό. Εξω εκτιμαται παραπανω αλλά και παλι για την θεση που θα παει καποιος δεν χρειαζεται. Θα σου δωσει ομως το πλεονεκτημα να καταλαβαινεις παραπανω πραγματα οπως BGP k Redistribution. Τωρα για Routing πρωτοκολλα αναλογα και το μεγεθος του οργανισμου που θα πιασει κανεις δουλεια BGP ειναι και παλι το must. Στα Internals μονο EIGRP k OSPF, εγω όπου εχω δουλεψει στο LAN Κομματι ειναι μονο cisco με ποσοστά μεγαλύτερα απο δικτάτορα παλιάς κοπής. Παντως ωραιο το OSPF και τα Areas, τα LSA κλπ αλλά στην πραξη δεν πολυχρειαζονται, παιζουν και αν φτασουμε στο σημειο να γινουν Tshoot για καποιον λογο σημαινει ότι εχουμε φτασει σε σημειο που θα τα κοιταει καποιος με σημαντικότατη εμπειρία. Γενικότερα καλες οι πιστοποιησεις και must για να ξεκινησεις αλλά δεν θα σου δωσουν real work experience. Οσο για vendors, στο LAN κομματι κυριαρχεί η cisco, στα FWs υπάρχουν πολλοι παιχτες (cisco, fortinet, palo alto), σε επίπεδο παρόχου θα δει κανεις και Nokia κλπ H juniper επίσης ειναι μεγάλος παιχτης Σε επίπεδο SD Wan Και next gen παλι cisco.. Για μικρες εταιρίες και Ελλάδα Mikrotik. Αν παμε virtualization η VMware, αλλα και αυτά θα τα δει κανεις πιθανότατα μεσα σε cisco UCS. Load Balancers, F5 αλλα ερχονται και οι AVI της VMWare Πλεον.. Cloud, azure k AWS αλλα και εκει στο κομματι του networking παλι τα ίδια πρωτόκολλα θα κανεις σε αλλες πλατφορμες. Δεν πιανω καν automation k cubersecurity.. Οποτε παραλλήρημα τελος, γνωμη μου και αφου τα είδα από ολες τις πλευρες, πιστοποιησεις, ανεργία απόρριψη, εξωτερικό, Ελλάδα. Παρτε CCNA ανοιξτε τα ματια σας είτε για Cloud είτε για Cybersecurity. να είστε προετοιμασμένοι όπου και αν πατε για πολλους vendors που τα GUI τους ή τα CLI θα τα μαθενετε εμπειρικά πατώντας πανω στις προυπάρχουσες γνωσεις σας και σιγα-σιγα θα χτίζετε. Αυτό που επίσης ήθελα να γραψω ειναι οτι μιλαμε για τομεα χαώδη, θέλει πολύ υπομονή και κυρίως τη δυνατότητα να δουλευει κανεις με πολλα κενα και υπο πιεση. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tom-f Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω μαθήματα για να πάρω την πιστοποίηση CCNA περισσότερο για τις γνώσεις που θα αποκομίσω. Οπότε θα ήθελα να μου κάνετε προτάσεις για εκπαιδευτικά κέντρα από προσωπική σας εμπειρία, έτσι ώστε να μην επιλέξω κάτι τυχαία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα