forest66 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 έτοιμος είσαι. καλή αρχή προτείνω μόνο να μπεις στη λογική του gns3 από τώρα το packettracer θα σε καλύψει σε cnna θεματολογία αλλά καλύτερα gns3, υπάρχει και cbt video tutorial για βοήθεια.
Prof_Chaos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Πήρα τελικά του wendell odom το βιβλιο. Τα παραδείγματα και τεστάκια που εχει μέσα δεν μας καλύπτουν για τις εξετάσεις; Δεδομένου οτι δεν κάνεις επιφανειακό διάβασμα αλλα εις βάθος. Ειναι 2 τόμοι 1600 σελίδες σύνολο.
Chrisxxx Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Αν πάρεις τα επίσημα της cisco press το βιβλίο του lammle ίσως είναι περιττό. Κατά τα αλλά είσαι οκ.
GKNSB Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 έτοιμος είσαι. καλή αρχή προτείνω μόνο να μπεις στη λογική του gns3 από τώρα το packettracer θα σε καλύψει σε cnna θεματολογία αλλά καλύτερα gns3, υπάρχει και cbt video tutorial για βοήθεια. Σε gns3 για switching τι πως το δουλεύουμε; Δεν υποστηρίζονται από default από ότι είδα, και η λύση για switch με 16πορτο router δε με καλύπτει. Έχεις βρει διαφορετικό τρόπο που να παίζουν τα switches L2 και L3 κανονικά και χωρίς πρόβλημα; Για τους φίλους που ρωτάνε για τις εξετάσεις του CCNA και αν αυτά που έχουν σκοπό να διαβάσουν επαρκούν, το ξαναλέω, ΜΗΝ ξεχάσετε να διαβάσετε τις ερωτήσεις της εξέτασης και να τρέξετε ΠΟΛΛΑ simulation exams. Οι ερωτήσεις που πέφτουν (με τα διαφορετικά ήδη τους, simulation/hotspot/απλές ερωτήσεις) είναι ουσιαστικά ένα pool ~350 ερωτήσεων από τις οποίες θα εξεταστείτε στις ~50. Το pool αυτό το βρίσκετε ολόκληρο online και είναι πολύ βασικό κομμάτι της προετοιμασίας για την εξέταση αν θέλετε να είστε σίγουροι. 2
Prof_Chaos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Σε gns3 για switching τι πως το δουλεύουμε; Δεν υποστηρίζονται από default από ότι είδα, και η λύση για switch με 16πορτο router δε με καλύπτει. Έχεις βρει διαφορετικό τρόπο που να παίζουν τα switches L2 και L3 κανονικά και χωρίς πρόβλημα; Για τους φίλους που ρωτάνε για τις εξετάσεις του CCNA και αν αυτά που έχουν σκοπό να διαβάσουν επαρκούν, το ξαναλέω, ΜΗΝ ξεχάσετε να διαβάσετε τις ερωτήσεις της εξέτασης και να τρέξετε ΠΟΛΛΑ simulation exams. Οι ερωτήσεις που πέφτουν (με τα διαφορετικά ήδη τους, simulation/hotspot/απλές ερωτήσεις) είναι ουσιαστικά ένα pool ~350 ερωτήσεων από τις οποίες θα εξεταστείτε στις ~50. Το pool αυτό το βρίσκετε ολόκληρο online και είναι πολύ βασικό κομμάτι της προετοιμασίας για την εξέταση αν θέλετε να είστε σίγουροι. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου. Θα μελετήσω και τις ερωτήσεις οπωσδήποτε.
Chrisxxx Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Αν θελεις να εισαι 200% σιγουρος οτι θα παρεις την πιστοποίηση δεν θα τις μελετήσεις απλως αλλά θα τις αποστηθίσεις σε βαθμό που θα απαντάς μηχανικά.. Αυτό ειναι το κλειδι για να παρεις την πιστοποιηση, το διάβασμα που θα κανεις θα το κανεις καθαρά για σένα ώστε να ανεβάσεις το επίπεδο σου και να μπορέσεις να ανταπεξελθεις σε εργασιακες συνθήκες. 1
forest66 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 switching σε gns3 ειναι εφικτο πλεον με IOU. σιγουρα δεν καλυπτει 100% switch commands αλλα πλεον αυτα χρησιμοποιει και η cisco για ccie εξετασεις, καλυτερα gns3 ακομα και με το 16αρι module που αναφερεις για switching. και γιατι δεν σε καλυπτει; καλυτερο θεωρεις το packett. που υποστηριζει πολυ λιγοτερα;
GKNSB Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 switching σε gns3 ειναι εφικτο πλεον με IOU. σιγουρα δεν καλυπτει 100% switch commands αλλα πλεον αυτα χρησιμοποιει και η cisco για ccie εξετασεις, καλυτερα gns3 ακομα και με το 16αρι module που αναφερεις για switching. και γιατι δεν σε καλυπτει; καλυτερο θεωρεις το packett. που υποστηριζει πολυ λιγοτερα; Όχι σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ καλύτερο. Απλά με το 16άρι module από ότι διάβασα δεν καλύπτονται διάφορα μέρη της ύλης όπως τα private vlans για παράδειγμα. Με IOU θα το πάω σίγουρα τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος απλά δεν ξέρω τι ακριβώς ενδέχεται να συναντήσω το οποίο να μην καλύπτεται από αυτό. Σε άλλα νέα, έχει κανείς εμπειρία με το Virl; Είναι το νέο εργαλείο που χρησιμοποιεί η CISCO και για το training των CCIE. Έχει και routing και switching και όλα τα καλούδια αλλά το κουφό είναι ότι δεν έχει πχ σειριακά interfaces, και η απορία μου είναι, αν δεν έχει τέτοια πως κάνεις wans πχ;
trendkill Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Για τους φίλους που ρωτάνε για τις εξετάσεις του CCNA και αν αυτά που έχουν σκοπό να διαβάσουν επαρκούν, το ξαναλέω, ΜΗΝ ξεχάσετε να διαβάσετε τις ερωτήσεις της εξέτασης και να τρέξετε ΠΟΛΛΑ simulation exams. Οι ερωτήσεις που πέφτουν (με τα διαφορετικά ήδη τους, simulation/hotspot/απλές ερωτήσεις) είναι ουσιαστικά ένα pool ~350 ερωτήσεων από τις οποίες θα εξεταστείτε στις ~50. Το pool αυτό το βρίσκετε ολόκληρο online και είναι πολύ βασικό κομμάτι της προετοιμασίας για την εξέταση αν θέλετε να είστε σίγουροι. Το pool αυτό με τις ερωτήσεις που μπορούμε να το βρούμε;
VanJ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Διαβάζω κι εγώ με video tutorials. Οι εξετάσεις για CCENT είναι με multiple choise; Πόση ώρα διαρκούν; Πόσα λάθη μπορείς να κάνεις; Είναι μόνο θεωρία ή έχει και labs; Ασχολούμαι λίγο με GNS3 αλλά έχεις αρκετές διαφορές από τα αληθινά switches/routers και αν έχει labs στις εξετάσεις δεν ξέρω αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω. Είμαι σε φάση που ψάχνω 2 μέρες να βρω πως γίνεται στο GNS3 κάτι που στο video tutorial σου δείχνει με μια εντολή για cisco shitches ή routers. Για CCNA είναι επίσης multiple choise; Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις; Διάβασα πιο πάνω ότι αρκεί να αποστηθίσεις τις απαντήσεις από τα flashcards. Προτίνετε να κάνω αυτό ώστε να πάρω το πτυχίο, και να μάθω από τα tutorials αργότερα με την ησυχία μου; Και τα labs σε multiple choise βασίζονται;
GKNSB Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Το pool αυτό με τις ερωτήσεις που μπορούμε να το βρούμε; Δυστυχώς σε αυτό δε μπορώ να σου δώσω απάντηση καθώς όπως καταλαβαίνεις φαντάζομαι είναι "παράνομο" Διαβάζω κι εγώ με video tutorials. Οι εξετάσεις για CCENT είναι με multiple choise; Πόση ώρα διαρκούν; Πόσα λάθη μπορείς να κάνεις; Είναι μόνο θεωρία ή έχει και labs; Ασχολούμαι λίγο με GNS3 αλλά έχεις αρκετές διαφορές από τα αληθινά switches/routers και αν έχει labs στις εξετάσεις δεν ξέρω αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω. Είμαι σε φάση που ψάχνω 2 μέρες να βρω πως γίνεται στο GNS3 κάτι που στο video tutorial σου δείχνει με μια εντολή για cisco shitches ή routers. Για CCNA είναι επίσης multiple choise; Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις; Διάβασα πιο πάνω ότι αρκεί να αποστηθίσεις τις απαντήσεις από τα flashcards. Προτίνετε να κάνω αυτό ώστε να πάρω το πτυχίο, και να μάθω από τα tutorials αργότερα με την ησυχία μου; Και τα labs σε multiple choise βασίζονται; Οι εξετάσεις για το CCNA διαρκούν 2 ώρες. Το σκορ από το οποίο και πάνω το παίρνεις είναι 80%. Ανάλογα πόσες ερωτήσεις θα σου πέσουν, είναι περίπου 50-55 το 80% μπορείς να κάνεις λάθος. Στην εξέταση εκτός από θεωρία η οποία εξετάζεται με multiple choice, παίζουν και labs πολύ απλά, καθώς και ερωτήσεις που για να απαντήσεις πρέπει να κάνεις ένα show running-config σε κάποιο "μηχάνημα". Προφανώς όλα γίνονται εικονικά, δεν πιάνεις φυσικό εξοπλισμό κάπου. Για CCNA είσαι καλύτερα με packet-tracer, δε χρειάζεσαι τα παραπάνω που σου δίνει το GNS3 οπότε δοκίμασε με αυτό και δε θα έχεις τόσο πρόβλημα καθώς είναι και πιο απλό στη χρήση του. Γενικότερα keep in mind ότι και τα labs και όλες οι ερωτήσεις γενικά, υπάρχουν στο "πακέτο ερωτήσεων" που πρότεινα παραπάνω να διαβάσετε. Οπότε θεωρητικά θα μπορείς να ανταπεξέλθεις και μάλιστα με το παραπάνω. Στα ίδια ερωτήματα για το CCENT (ώρα, ποσοστό επιτυχίας κλπ) δε μπορώ να σου απαντήσω καθώς δεν το έδωσα ποτέ αλλά φαντάζομαι πως είναι αντίστοιχα με του CCNA πάνω κάτω. Οι εξετάσεις του CCNA κοστίζουν 265 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Τέλος, ναι μεν μπορείς να το πάρεις απλά αποστηθίζοντας τις ερωτήσεις, αλλά, δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση, πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται γιατί πολύ απλά αν το πάρεις έτσι, δεν πρόκειται να κάτσεις να τα "μάθεις" μετά αφού έχεις το χαρτί. Άσε που μπορεί να υπάρξουν μικροαλλαγές στην εξέταση, οπότε απλά η αποστήθιση μπορεί να μην φτάσει. Για παράδειγμα, αν δεν ξέρεις καλά από subnetting, και σε μία ερώτηση σου αλλάξει λίγο τα δίκτυα ή τις μάσκες κλπ.
billkap Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα παιδες.... χτες ξεκινησα το CCNA στην ελληνοαμερικανη ενωση, αριστες εντυπωσεις απο τη πρωτη γνωριμια,ελπιζω να πανε ολα καλα... Επρηξα την εταιρια να με χρηματοδοτησουν μεσω ΛΑΕΚ και ξεκινησα...
gsisr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα..έχει παρακολουθήσει κάποιος σεμινάρια ccna και αν ναι που; για τα σεμινάρια της datalabs γνωρίζετε κάτι;
stringer bell Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Εχω αποφασίσει να μην κάνω σεμινάρια και να διαβάσω για να δώσω μόνος μου την πιστοποίηση. Το βιβλίο του Lammlee σε συνδυασμό με seminars από Laz Diaz και αρκετά τεστάκια από 9tut μου είναι αρκετά; 1
Chrisxxx Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα..έχει παρακολουθήσει κάποιος σεμινάρια ccna και αν ναι που; για τα σεμινάρια της datalabs γνωρίζετε κάτι; Θα πρότεινα χωρίς καμια επιφύλαξη Ελληνοαμερικανική. Σαν 2η επιλογη θα ειχα την Interlei. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα