παυκο13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 https://www.udemy.com/ccna-on-demand-video-boot-camp/?couponCode=bulldog60&siteID=Kna7p3f50uw-5kE_tFhhM_w0T22R3Buc3w&LSNPUBID=Kna7p3f50uw Το εχει παρακολουθησει καποιος??? Φαινεται value for money ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 τελικά βρήκα και του Wendel και του Lamie . Δεν ξέρω πιο απο τα 2 να παραγγείλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arianos16 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερίζω την παρέα, Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω και εγώ για το CCNA και θέλω κάποιες προτάσεις σε βιβλία και εξοπλισμό για home lab. To budget είναι κάπου στα 600 ευρώ για όλα (πιστεύω είναι αρκετά αν όχι πείτε μου) και θα με ενδιέφερε αν μπορώ από θέμα budget να κάνω κάποιες overkill αγορές που να μπορούν να πλαισιόσουν το CCNT μελλοντικά. Για να μην κουράζουμε επίσης θέλω εξοπλισμό γιατί είμαι άτομο που στην πράξη τα πιάνω πολύ καλύτερα τα πράματα οπότε αρνητικές απαντήσεις θα παρακαλούσα να μείνουν εκτός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ πάντως (κρίνοντας και από τη δική μου περίπτωση) δεν νομίζω ότι το home lab βοηθάει ιδιαίτερα στο CCNA. Αυτά που κάνει το Packet Tracer φτάνουν και περισσεύουν για την εξέταση. Τώρα αν έχεις σκοπό να προχωρήσεις και παραπάνω, το lab προφανώς και είναι καλή ιδέα και μπορείς να αρχίσεις να το στήνεις σταδιακά (ξεκινώντας με ένα router και δυο switch από το ebay, με κόστος γύρω στα 200-300 ευρώ). Αυτό όμως μπορείς να το κάνεις αργότερα (σε βάθος μηνών), αφού δεν είναι προαπαιτούμενο για να ξεκινήσεις το διάβασμα του CCNA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iris_89 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Ξέρει κανείς αν η ύλη σε ccna routing & switching είναι ίδια και για τους Instructors? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arianos16 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αν πάρω κάτι παρόμοιο με της υπογραφής σου αξίζει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά στην ύλη των CCNA/CCNP, τότε νομίζω πως αξίζει (έχω χρόνια να ασχοληθώ με το άθλημα και δεν είμαι σίγουρος τι απαιτήσεις υπάρχουν πλέον, λογικά όμως μέσες-άκρες τα ίδια θα ισχύουν). Το συνολικό κόστος θα πλησιάσει το χιλιάρικο, αλλά μπορείς να στήσεις το lab σταδιακά, δεν χρειάζεται να τα πάρεις όλα μαζί. Και πάλι βέβαια θα επαναλάβω πως είναι overkill για το απλό CCNA άρα θα πρέπει να το δεις σαν μελλοντική επένδυση για ανώτερα πιστοποιητικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arianos16 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Ναι δεν στοχεύω μόνο για CCNA. Έχεις να μου προτίνεις κάποιο λινκ γιατί όλοι λένε διαφορετικά πράματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Για CCNA μονο packet tracer αντε και κανα GNS3 αφου τελειωσεις την υλη για να στησεις κανα πιο μεγαλο Lab. Για CCNP σου συνιστώ να βρεις το βιβλίο του LAB και να δεις περιπου τι χρειάζεται γιατι εκει τα labs βασίζονται σε πραγματικο εξοπλισμό. Ειναι υπερβολη βεβαια να παρεις 2x2800 router και 2χ3560 switch λόγω κοστους. Σε γενικες γραμμες για LAB, το οποιο σου ευχομαι να το ανοιγεις και να μην τα κανεις όλα στο GNS3 οπως εγω, θελεις 3 routerakιa 2600+, καλύτερα 4 και 3 switch, το ενα layer 3 (3550), καλύτερα 4 και 2 Layer 3. Για να εισαι καλυμένος σχεδον για όλη την υλη του CCNP. Παντως αν μπεις στο τριπακι δες τι θελει και για voice ή security ωστε με λίγα λεφτά παραπάνω να εισαι καλυμμένος και εκει. Δεν σου προτείνω παντως να στησεις Lab πριν παρεις το CCNA, Μετα θα δεις και θα κρίνεις καλύτερα τι χρειαζεσαι. Ξέρει κανείς αν η ύλη σε ccna routing & switching είναι ίδια και για τους Instructors? Νομιζω ναι. Η εξεταση ειναι πολυ διαφορετικη ομως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arianos16 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Για βιβλίο-α τι έχετε να προτίνετε ? Πάντως κοιτάω τον εξοπλισμό του φίλου πχ και δεν μου φαίνεται πολύ ακριβός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iris_89 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Για CCNA μονο packet tracer αντε και κανα GNS3 αφου τελειωσεις την υλη για να στησεις κανα πιο μεγαλο Lab. Για CCNP σου συνιστώ να βρεις το βιβλίο του LAB και να δεις περιπου τι χρειάζεται γιατι εκει τα labs βασίζονται σε πραγματικο εξοπλισμό. Ειναι υπερβολη βεβαια να παρεις 2x2800 router και 2χ3560 switch λόγω κοστους. Σε γενικες γραμμες για LAB, το οποιο σου ευχομαι να το ανοιγεις και να μην τα κανεις όλα στο GNS3 οπως εγω, θελεις 3 routerakιa 2600+, καλύτερα 4 και 3 switch, το ενα layer 3 (3550), καλύτερα 4 και 2 Layer 3. Για να εισαι καλυμένος σχεδον για όλη την υλη του CCNP. Παντως αν μπεις στο τριπακι δες τι θελει και για voice ή security ωστε με λίγα λεφτά παραπάνω να εισαι καλυμμένος και εκει. Δεν σου προτείνω παντως να στησεις Lab πριν παρεις το CCNA, Μετα θα δεις και θα κρίνεις καλύτερα τι χρειαζεσαι. Νομιζω ναι. Η εξεταση ειναι πολυ διαφορετικη ομως. Μπορείς να μου εξηγήσεις τις διαφορές αν γίνεται? Ξέρω πχ πως πρέπει να πιάσει πάνω από 80%, υπάρχει κάτι άλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Για βιβλίο-α τι έχετε να προτίνετε ? Πάντως κοιτάω τον εξοπλισμό του φίλου πχ και δεν μου φαίνεται πολύ ακριβός Το switch 3550 ειναι ψιλοακριβό (κανα 100 με SMI λειτουργικο το οποίο θα πρεπει εσυ να του περασεις EMI για να εχει layer 3 δυνατότητα), τα ρουτερακια και ειδικα τα L2 switch ειναι φθηνα. Το θεμα ειναι ότι αυτά σε κάλυπταν με το 12.4 IOS που υπηρχε στην παλια ύλη. Νομιζω η υλη φετος αλλαξε και κανουν για το IOS 15, δεν ξερω κατα ποσο μπορουν όλα τα φθηνα ρουτερακια να το σηκωσουν. Εδω εχει αρκετα για το τι θα χρειαστείς http://www.certificationkits.com/φυσικα μπορεις να τα παραγγειλεις από όπου θελεις. Iris τι ακριβως εννοεις; Εχω την εντυπωση ότι εχουν ιδια ύλη αλλά για να γινεις CCNA instructor θα πρεπει να κανεις καποια εκπαιδευση και να ερθουν απο εξωτερικο καποιοι εξεταστες για να κανεις τα lab. Νομιζω πρέπει να σε προτείνει και καποια πιστοιποιημενη ακαδημια ή κατι τέτοιο.. Να μη σε μπερδευω ομως όλα αυτα ειναι απο συζητησεις οπότε μπορει να μην πολυισχυουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Το 3550 SMI το είχα πάρει κάπου 180-200 ευρώ και εκείνη την εποχή ήταν μακράν η φθηνότερη τιμή που είχα καταφέρει να βρω στο ebay. Ενδεχομένως τώρα πια να έχουν πέσει λίγο, αλλά δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iris_89 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Το switch 3550 ειναι ψιλοακριβό (κανα 100 με SMI λειτουργικο το οποίο θα πρεπει εσυ να του περασεις EMI για να εχει layer 3 δυνατότητα), τα ρουτερακια και ειδικα τα L2 switch ειναι φθηνα. Το θεμα ειναι ότι αυτά σε κάλυπταν με το 12.4 IOS που υπηρχε στην παλια ύλη. Νομιζω η υλη φετος αλλαξε και κανουν για το IOS 15, δεν ξερω κατα ποσο μπορουν όλα τα φθηνα ρουτερακια να το σηκωσουν. Εδω εχει αρκετα για το τι θα χρειαστείς http://www.certificationkits.com/φυσικα μπορεις να τα παραγγειλεις από όπου θελεις. Iris τι ακριβως εννοεις; Εχω την εντυπωση ότι εχουν ιδια ύλη αλλά για να γινεις CCNA instructor θα πρεπει να κανεις καποια εκπαιδευση και να ερθουν απο εξωτερικο καποιοι εξεταστες για να κανεις τα lab. Νομιζω πρέπει να σε προτείνει και καποια πιστοιποιημενη ακαδημια ή κατι τέτοιο.. Να μη σε μπερδευω ομως όλα αυτα ειναι απο συζητησεις οπότε μπορει να μην πολυισχυουν. Δεν ρωτάω για μένα. Ο φίλος μου είναι ήδη cisco instructor και τώρα θέλει να πάρει το R&S σε instructor επίπεδο, γι αυτό ρωτάω για την ύλη και την εξέταση αν είναι ίδιες. Πάντως το οτι πρέπει να σε σπονσοράρει ακαδημία ισχύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@zouve@ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) έκατσα 2 απογεύματα και διάβασα και τις 31 σελίδες του πόστ μιας και με ενδιαφέρει το CCNA λέω να ξεκινήσω μόνος μου με το 100-101 ICND1 και βλέπουμε πως θα πάει από βιβλία βλέπω παίζουν ποιο πολύ από 2 συγγραφείς: Lammle, Todd http://www.papasotiriou.gr/product/ccna-routing-and-switching-study-guide Odom, Wendell http://www.papasotiriou.gr/product/ccentccna-icnd1-100-101-official-cert-guide http://www.papasotiriou.gr/product/ccna-routing-and-switching-icnd2-200-101-official-cert-guide οι περισσότεροι προτείνουν από ότι διάβασα τον Lammle, Todd σε σχέση με τον Odom, Wendell που αν δε κάνω λάθος είναι και τα official της CISCO, σωστά; Αλλά βλέπω του Odom, Wendell είναι τιμή e-book από τον Παπασωτηρίου! δεν κυκλοφορούν hard-copy; Παράλληλα από βιντεάκια είδα ότι παίζουν πολύ από CBT-nuggets και INE από CBT-nuggets βρίσκω μονάχα http://www.cbtnuggets.com/it-training-videos/course/cisco-ccna-icnd1-100-101 ; τα λέει καλά αυτός γιατί παίζει πολύ στα "videoclub" ΓΚΟΥΧΟΥ-ΓΚΟΥΧΟΥ έναν Keith Barker που έλεγαν κάποιοι δε τον βρίσκω Επίσης στα "videoclub" ΓΚΟΥΧΟΥ-ΓΚΟΥΧΟΥ παίζει και ένας Kevin Wallace αυτός τι λέει; και κάτι άλλο έφτιαξα λογαριασμό έτσι για να δω τι παίζει στο pearsonvue.com και μετά από λίγο μου έστειλαν ένα email από τη CISCO (το επισυνάπτω ποιο κάτω) αλλά δε ξέρω πως γίνεται η ενεργοποίηση. Μπήκα στο λινκ έχω δοκιμάσει τους κωδικούς αυτούς που έδωσαν αλλά και του pearsonvue αλλά μάταια. Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει; Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2015 από @zouve@ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα