Προς το περιεχόμενο

CCNA πληροφορίες?

APAGON

Προτεινόμενες αναρτήσεις

CBT Nuggets μεχρι CCNP Security που εχω φτασει εγω ειναι πολυ καλοι. εξαρταται φυσικα και τον trainer (πχ ο Shannon ειναι απαραδεκτος, ο Barker απο την αλλη τα σπαει).

υπαρχει και το ine.com αν και ειναι specialized σε ανωτερα level certification (CCIE).

δες τα βιντεακια και θα αποκτησεις μια αρκετα καλη εικονα.

οσον αφορα τα exams, συμβουλευσου το site της cisco για τα current available. πολλα απο αυτα ειναι retired exam codes.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οτι είπε ο Rabi. Από βιβλία Ciscopress Που ειναι πληρέστατα και έχεις απο διπλα odom k lammle. ΑΝ νομιζεις ότι κατι από αυτά που διαβάζεις το ξέρεις και βαριεσαι να το διαβάσεις (καλώδια, tcp/ip) ριχνεις μια γρήγορη ματια στον Lammle ας πουμε ή μονο στο αντιστοιχο Nugget και συνεχίζεις. Την λεπτομέρεια που θα βρεις στη cisco press παντως δεν θα τη δεις σε αλλο βιβλίο.. Και πολύ Practise με Packet Tracer k τα ετοιμα labs της cisco press κ αργότερα δικά σου ή gns3. 

H 200-120 ειναι η πιστοποιηση για CCNA, η 640 κατι ειναι η παλιά. http://www.cisco.com/web/learning/certifications/associate/ccna/index.html

100-101 κ 200-101 Απλώς σπάει το CCNA σε 2 μέρη. 

• Like 2

Hσασταν κατατοπιστικοτατοι, ευχαριστω.

Αρα ξεκιναω με ciscopress και εχω παρεα τα αλλα (cbt κλπ) ως συμπληρωμα οπου χρειαστει.

Ειχα ξεκινησει απο τον lammle αλλα μου ειχε φανει αρκετα περιλιπτικος σε καποιες εννοιες με αποτελεσμα να νιωθω οτι αφηνω κενα διαβαζοντας μονο αυτον. Η εννοιες που με δυσκολευαν να μην τις εξηγει οσο θα ηθελα για να λυσω τις αποριες μου.

Mια ερωτηση, οταν λεμε ciscopress τον odom δεν εννοουμε; Αυτος δεν εχει γραψει το official cert guide για CCNA;

CBT, ειδικα ο Keith Barker τον οποιο γουσταρω τρελλα, ειναι καλός και για Check Point που διαβαζω τωρα.

μολις παρω το πρωτο exam θα δω και τα βιντεακια του για το CISSP. πιστευω οτι θα ειναι εξισου καλος, απλα δε θα εχω καποιον τροπο να το κανω verify (ενω πχ στο CCSA βλεποντας τις ερωτησεις και εχοντας διαβασει και το R75 student manual της Check Point βλεπω οτι ειναι πολυ κοντα σε οτι εξεταζει ο βεντορας).

Εγω που τωρα διαβαζω το security εχω το βιβλίο της cisco press k τα nuggets. Βλέπω το video κ παραλληλα διαβάζω το κεφάλαιο. Το πρόβλημα σου θα ειναι τα lab, ψαξε να τα βρεις, λογικά θα υπάρχουν όπως τα παλιά, που σε βοηθάνε παρα πολύ να κατανοησεις πραγματα που στη θεωρία φαίνονται δυσνόητα. 

Ο Barker ειναι όντως πολύ καλός και δεν πλατιάζει όπως ο Cioara που μετά από λιγο εκει που εχεις ενθουσιαστεί αρχίζεις να τον βαριέσαι αφόρητα. 

• Like 1

για lab φανταζομαι ξερεις οτι στο GNS3 μπορεις να σηκωσεις και ASA (8.4) ετσι;

Δεν εχω μπει στη διαδικασία ακομα να αρχίσω Lab και δεν εχω δει ακομα το GNS3 1.0 αλλά νομιζω ότι κατι είχα διαβάσει. Σε κανα 2 βδομαδες που θα αρχίσω θα σε ζαλίσω με ερωτήσεις :-D

piece of cake.. εστησα VPN μεταξυ Router (7200), ASA (8.4) και Check Point GW (R77.20) σε distributed deployment και εβγαλα και το lab στο internet όλα μέσω GNS3.0 και VMware Workstation..

PS: CCNA Sec διαβαζεις η CCNP Sec?

• Like 1

παιδια δείτε και το examscollection.com ...έχει τις ερωτήσεις έτοιμες και απαντημένες... εγώ έτσι το πέρασα...

είδα 1 φορά τα βιντεάκια και μετά άρχισα τις ερωτήσεις...

piece of cake.. εστησα VPN μεταξυ Router (7200), ASA (8.4) και Check Point GW (R77.20) σε distributed deployment και εβγαλα και το lab στο internet όλα μέσω GNS3.0 και VMware Workstation..

στο GNS3 έχουμε καμιά ιδέα για το πότε θα υποστηρίξουν και switch??

Υπαρχει αντιστοιχη λυση της cisco, official δηλαδη, που σηκωνει και switch και οτι θες.. it comes with a license though και ειναι και πανακριβη!

για switch σε gns3 δεν ξερω.. καποτε ειχα διαβασει οτι εχουν προβλημα να κανουν emulate πολλα από τα features των managed layer 2 switches (arp table, stp κλπ).. δε θυμαμαι ακριβως λεπτομερειες καθως και το γιατι ειναι πιο δυσκολο απο το να σηκωσεις ενα ospf πχ σε router..

παιδια δείτε και το examscollection.com ...έχει τις ερωτήσεις έτοιμες και απαντημένες... εγώ έτσι το πέρασα...

είδα 1 φορά τα βιντεάκια και μετά άρχισα τις ερωτήσεις...

στο GNS3 έχουμε καμιά ιδέα για το πότε θα υποστηρίξουν και switch??

Δεν με απασχολει τοσο η πιστοποιηση ως χαρτι, οσο ως γνωση.

Δηλαδη αν μου πεις "ελα παρε το χαρτι με 5 ωρες διαβασμα" ή "ελα παρε γνωσεις με 200 ωρες διαβασμα" θα διαλεξω τη γνωση.

Ειμαι σε φαση, επαγγελματικα, που χρειαζεται να αποδεικνυω στην πραξη την γνωση που υποστηριζω οτι εχω. Δεν φτανει το χαρτι για να το κανω αυτο.

• Like 1

CCNA sec. Ισως μετα ξεκινησω το CCNP sec αναλογα αν εχει ενδιαφέρον ή όχι. Ειχα ξεκινησει αρκετά με το Voice αλλά βαρεθηκα υπερβολικά με τον server και τα τηλέφωνα, θελω command line! Ασε που οτι lab εστησα με vmware κ ipcommunicator ειχα θεματα με πιο σύνθετα πραγματα. 

Δεν μπορουσε το GNS3 να προσομοιώσει την ASICs τεχνολογια των switch και γι' αυτο δεν εχουμε κάποια λύση ως τώρα. Ειχαν πει οτι βρηκαν λυση αλλά ακομα δεν εχω δει τιποτα στο site του GNS3. 

το καινουργιο ccnp security certification path εχει νεες πιστοποιησεις με identity/byod (το λεγομενο Cisco ISE). θεωρω οτι, από lab και study perspective, θα ειναι αρκετα πιο δυσκολο να το δουλεψεις...

• Like 1

Δεν με απασχολει τοσο η πιστοποιηση ως χαρτι, οσο ως γνωση.

Δηλαδη αν μου πεις "ελα παρε το χαρτι με 5 ωρες διαβασμα" ή "ελα παρε γνωσεις με 200 ωρες διαβασμα" θα διαλεξω τη γνωση.

Ειμαι σε φαση, επαγγελματικα, που χρειαζεται να αποδεικνυω στην πραξη την γνωση που υποστηριζω οτι εχω. Δεν φτανει το χαρτι για να το κανω αυτο.

πολύ σωστός απλά δυστυχώς θα δεις όταν δώσεις ότι απέχει πολύ η πράξη απ τις εξετάσεις

μπορεί να κάνεις παπάδες στο cli αλλά στις ερωτήσεις δεν θα απαντήσεις ούτε μία αν δεν τις έχεις δει έστω μία φορά πρώτα

• Like 1

CCNA sec. Ισως μετα ξεκινησω το CCNP sec αναλογα αν εχει ενδιαφέρον ή όχι. Ειχα ξεκινησει αρκετά με το Voice αλλά βαρεθηκα υπερβολικά με τον server και τα τηλέφωνα, θελω command line! Ασε που οτι lab εστησα με vmware κ ipcommunicator ειχα θεματα με πιο σύνθετα πραγματα. 

To Voice είναι όντως υπερβολικά βαρετό. Το ξεκίνησα για καλό και για (υποτίθεται) πιο ενδιαφέρον από Security και σία, αλλά τελικά βαρέθηκα τη ζωή μου. Ίσως να έφταιγε που δεν ήθελα να μάθω ντε και σώνει για τα συστήματα της Cisco αλλά γενικά για VoIP τηλεφωνία.

Δυστυχώς όμως ό,τι βιβλίο έπεσε στα χέρια μου (και υποτίθεται ήταν τα προτεινόμενα της.. πιάτσας) επικεντρώνονταν αποκλειστικά στη Cisco με αποτέλεσμα μετά από αρκετές εκατοντάδες σελίδες να αισθάνομαι ότι διαβάζω το manual της εφαρμογής. Πάτα εδώ στο GUI για να κάνεις αυτό, εκεί για να κάνεις το άλλο κλπ. Λίγο αργότερα άλλαξα και τομέα εργασίας (βλ. έμπλεξα με γαμωsoftware), οπότε πήγε τζάμπα το διάβασμα, ούτε καν σκέφτηκα να πάω να δώσω. Τώρα λέω μήπως το ξαναπιάσω σιγά σιγά, ίσως κανα wireless για αρχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...