Προς το περιεχόμενο

CCNA πληροφορίες?

APAGON

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε προφανώς όχι, αφού δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Ούτως ή άλλως για τη δουλειά που το ήθελα τότε, το PT με υπερκάλυπτε. Μετά έστησα κανονικό lab και δεν ξαναδοκίμασα. Ευχαριστώ για το hint πάντως, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μου χρειαστεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπέρα απο έναν νέο στο φόρουμ!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής μιας και δεν έχει αναφερθεί σε ολόκληρο το thread. To

1) Switching & Routing

2) Data Center

3) Security

4) Voice and

5) Wireless

Ειναι θεματικές ενότητες που διαλέγεις εσύ ποιά θα διαβάσεις και θα εξεταστείς ή το CCNA ειναι ένα για όλους και σε καλύπτει στους 5 αυτούς τομείς??? Το λέω γιατί έχω αρχίσει και διαβάζω μόνος μου βιβλίο του Todd Lammle (Study Guide) και έχω βρεί για κάθε θεματική ενότητα το αντίστοιχο βιβλίο.

Το CCNA ειναι μια ενότητα μόνο του και αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στο switching k το routing. Οι υπόλοιπες ενότητες που αναφέρεις αποτελουν ξεχωριστές πιστοποιησεις και εχουν ως προαπαιτουμενο το CCNA π.χ. είναι CCNA Voice (δηλαδη μαθαίνεις για το Voice σε επίπεδο Associate). Φυσικά σε κάθε βιβλίο θα βρίσκεις αναφορές και για άλλες θεματικές ενότητες για να καταλάβεις που και πως χρησιμοποιείται η εκάστοτε τεχνολογία. 

cisco-cert11.png

Σκέφτομαι να ξεκινήσω το CCNP, και θα ήθελα μια καθοδήγηση από κάποιον

-για υλικό διαβάσματος,

-για εργαστήρια (ασκήσεις),

-για θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις.

Αν κάποιος μπορεί να με καθοδηγήσει ώστε να μη χαώνομαι άδικα, θα του ήμουν ευγνώμων.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους

Διαβάζω το βιβλίο του Todd Lammle Routing & Switching για το CCNA και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι προτιμότερο να δώσω πρώτα ICND1(ch. 1-14) και μετά ICND2(ch. 15-21) ή και τα δύο μαζί. Κάποιος που έχει ήδη δώσει τι έχει να προτείνει? Υπάρχει αρκετό χρονικό περιθώριο ανάμεσα στις δύο εξετάσεις?

Ευχαριστώ πολύ

σε ενα router εχω ενεργοποιησει τον http server, αλλα μετα που πηγα να συνδεθω μου ζητουσε username και pass

οποτε ορισα

username xrhsths privilege 15 password 0 kwdikos

και μετα που παω να συνδεθω παλι δεν εμπαινε..

μετα ορισα και password στο telnet "μπας και", αλλα δεν...

τι αλλο πρεπει να ρυθμισω??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

EDIT: Ψηνομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για αυτο εδω: https://www.udemy.com/ccna-on-demand-video-boot-camp/

Τι λετε;

drpaneas

To udemy Bulldog boot camp που αναφέρεις είναι πολύ καλό.

Θετικά:

1. Εξαιρετικά σχόλια και επεξηγήσεις. Ειδικά αν δεν είναι το πρώτο σου διάβασμα πάνω στα δίκτυα και ειδικά στο CCNA.

2. Πολύ ύλη γενικά. Και το interface του udemy βοηθάει πολύ στο διάβασμα.

3. Δείχνει και το terminal του όταν κάνει τα configurations σαν το cnt nuggets.

Αρνητικά:

1. Δεν έχει γραφικές απεικονίσεις όταν εξηγεί το κάθε θέμα.

2. Κάνει 129$. Αλλά εγώ το πήρα 49$ αν θυμάμαι καλά. Η udemy και ο ίδιος ο συγγραφέας κάνουν συνέχεια προσφορές πχ 70% έκπτωση σε οποιοδήποτε course και τέταοια. Απλά εγγράψου και περίμενε ή εγγράψου σε κάνα free course και περίμενε προσφορά. Τσέκαρε και το blog του συγγραφέα.

Δοκίμασε τα free courses που έχει στο udemy ο ίδιος για να δεις πως θα είναι πάνω κάτω τα videos του. Επίσης ο ίδιος έχει και Link.png Site: βιβλία . Τα οποία είναι πολύ καλά.

Επίσης μια και το ανοίξαμε το θέμα με τα resources θα μιλήσω για τις εμπερίες μου σε κάποια άλλα resources. Πολλές πληροφορίες στα κλασσικά resources μπορείς να βρεις και στα προηγούμενα posts στο thread.

Μην κάνεις subscribe σε κάνα in60days.net του Paul Browning. Είναι μούφα. Το βιβλίο όμως Link.png Site: Cisco CCNA in 60 Days είναι εξαιρετικό για πρώτο βιβλίο στο CCNA. Εξηγεί καλά και οργανομένα στο 1/4 της ύλης από ότι Link.png Site: το βιβλίο του Todd Lammle . Όπου το βιβλίο του Lammle είναι εξαιρετικό για δεύτερο και πιο βαθύ διάβασμα ή το βιβλίο του Link.png Site: Chris Bryant .

Όλα αυτά επικουρικά στο CCNA Curriculum της CISCO και στα Labs που έχει μέσα και στα labs που μπορεί να βρεί κανείς όπως το Link.png Site: 9tut.com , Link.png Site: freeccnaworkbook.com και φυσικά Link.png Site: examcollection.com .

Επίσης εννοείται πως κατεβάζεις τα CBT NUGGETS.

Επεξ/σία από siropio

Παιδιά καλησπέρα, μια ερώτηση.

Εκλεισα ημερομηνία για να δώσω για το ICND-1 και μου λεει χρόνος εξέτασης 140 λεπτά. Πόσες ερωτήσεις είναι συνολικά ? Δεν ήταν 90 λεπτά κανονικά και 120 για τους non-native speakers ?

Ευχαριστώ !

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Χαιρεται θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το ccna ειτε κανεις το academy ειτε διαβασεις μονος σου στο τελος θα πρεπει να δωσεις μια εξεταση στη συνολικη υλη για να παρεις την πιστοποιηση; Δηλαδη στο academy οταν δωσεις τα τεστ για καθε μια ενοτητα απο τις 4 δεν παιρνεις την πιστοποιηση; Χρειαζεται επισης και την 120-200;

Sent from my U9200 using Insomnia

Οτι δώσεις στην ακαδημια, αφορά την ακαδημία που λογικά θα σου δώσει και ένα χαρτί ότι παρακολούθησες το τμημα. Για να παρεις την πιστοποίηση πρέπει να δώσεις την επίσημη εξέταση.

<p> Οτι δώσεις στην ακαδημια, αφορά την ακαδημία που λογικά θα σου δώσει και ένα χαρτί ότι παρακολούθησες το τμημα. Για να παρεις την πιστοποίηση πρέπει να δώσεις την επίσημη εξέταση.</p>

Σε ευχαριστω πολυ, ομως ειναι σιγουρα ετσι; Μου κανει εντυπωση νομιζα οτι αλλο το academy οπου δε ληγει ποτε κ αλλο το να δωσεις μονος σου οπου ληγει μετα απο τρια χρονια. Εχω μπερδευτει λιγο....

Sent from my U9200 using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...