drpaneas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδια και απο μένα Ενδιαφέρομαι κι εγω να αποκτήσω το CCNA και ψαχνομαι να δω που θα παω. Επειδή δεν εχω γνωσεις απο δίκτυ (περα απο τα πολυ βασικά) θα ήθελα να παρακολουθήσω καποια μαθήματα, 'έτσι λοιπόν έπεσε μια μερα ενα φυλλάδιο στα χέρια μου από το Carriera.gr. Εστειλα mail ρωτώντας για πληροφορίες γύρω από το CCNA και έλαβα απάντηση απο τον όμιλο Ξινή. Πηγα απο κει και μιλησα όπου μου ειπαν τα εξης πράγματα: Είναι 4 ενότητες: Networking Basics Routers and Routing Basics Switching Basics and Intermediate Routing WAN Technologies Κάθε μια απο αυτές τις ενότητες έχει την δική της εξέταση και στο τέλος γίνεται μία ακόμα, εφ'όλης της ύλης, για την απόκτηση του CCNA. Συνολικά 280 ώρες, περίπου 8 μήνες, και φοιτική τιμή 2000 Ευρώ. Ενώ ήμουν έτοιμος να πω "ok", σήμερα βρηκα μια άλλη προσφορά από την Infolab στα 1250 Ευρώ. Βλέπω ότι και αυτοί προσφέρουν το ίδιο πρόγραμμα με ελαφρώς αλλαγμένους τίτλους: Network Fundamentals Routing Protocols & Concepts LAN Switching and Wireless Accessing the WAN Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή; Τι θα με συμβουλεύατε; EDIT: Ψηνομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για αυτο εδω: https://www.udemy.com/ccna-on-demand-video-boot-camp/ Τι λετε; EDIT2: Για να στήσω Home CCNA Lab εχετε να προτείνετε κατι αξιοπιστο και Ευρωπαϊκο; Με λιγο ψαξιμο βρηκα οτι το http://www.ciscoland.net/CCNA-Labs.html ειναι ο,τι πρεπει, αλλα δυστυχως ειναι Αμερικη και ... φοβαμαι τι φεσι θα μου βαλουν στο τελωνιο http://www.certificationkits.com/cisco-ccna-router-switch-lab/ Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2013 από drpaneas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Για ποια πόλη ενδιαφέρεσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Απέφυγε τα ΙΕΚ, θα σου πρότεινα Ελληνοαμερικανική ένωση που τη θεωρώ με διαφορά την καλύτερη και έχει full, up to date, εξοπλισμό, δυστυχώς η τιμή της στην Αθήνα είναι αρκετά τσιμπημένη γιατί βάζει μαζί με το CCNA και το CCNA Security ενώ προσφέρει δωρεάν τα βιβλία και τα πρώτα εξέταστρα. Στη Θεσσαλονίκη η τιμή είναι 1700 αν θυμάμαι καλά με δωρεάν τα βιβλία και -60% στην 1η εξέταση. Μετά την Ελληνοαμερικανική θα έβαζα την Interlei που κάνει μια προσπάθεια αλλά μαθαίνω ότι δεν έχει σταθερούς καθηγητές. Από εκεί και πέρα η τιμή της Infolab φαίνεται πολύ καλή αλλά το πρόγραμμα που παρέθεσες είναι το παλιό ενώ νομίζω κάνει 230 ώρες και όχι 280. Σχετικά με το 1ο edit, μπορείς να δοκιμάσεις online μαθήματα στην στην INE, έχουν δωρεάν για το CCNA ή CBT Nuggets. Σχετικά με το 2ο edit, σου προτείνω να μην αγοράσεις εξοπλισμό μέχρι να τελειώσεις το CCNA. Καταρχήν το Packet tracer θα σε καλύψει απόλυτα για το CCNA, με έτοιμα στημένα lab που δεν πρόκειται να βρεις εύκολα. Lab θα χρειαστείς στο CCNP ή σε κάποια άλλη ανώτερη πιστοποίηση που δεν θα υπάρχουν στημένα lab και θα πρέπει να ψάχνεις πράγματα μόνος σου, για το CCNA το PT είναι υπεραρκετό! Επίσης σε λίγο βγαίνει και το GNS3 με δυνατότητες switching πράγμα που καθιστά τα labs σχεδόν άχρηστα αφού θα σε καλύπτει σχεδόν για τα πάντα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drpaneas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα Chrisxxx και ευχαριστω για την αναλυση. Ενδιαφερομαι για Θεσσαλονίκη, άρα για Ελληνοαμερικάνικη Ενωση που μου είπες μιλαμε για αυτο: http://www.hau.gr/?i=thessaloniki.el.cisco.3420#block-item-related-content ; Θα τους παρω αυριο ενα τηλεφωνο, αν και βλεπω οτι εχουν ηδη 1.5 μηνα που εχουν αρχισει τα μαθηματα γεγονος που με προβληματίζει καπως (αφου αλλάζει η ύλη, τι εξετασεις θα δωσουν. EDIT1: Ti ειναι το INE ; EDIT2: Το Packet tracer και το GNS3 είναι προγράμματα αν καταλαβα τα οποια εξομοιωνουν το πραγματικο hardware; Γιατι αν δωσω τα 2000 Ευρω + καμια 500αρια για αγορα Home lab ξεφευγει πολυ το πραγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Θεσσαλονικη έχουν αρχισει εδω και 1 μήνα σίγουρα πανω στη νεα ύλη και με αναβαθμισμένο, από οσο ξέρω εξοπλισμό. Μπορεί να πετύχεις τμήμα που αρχίζει το Μαρτιο ή αν έχεις τις βασικες γνωσεις tcp/ip, subnetting να ξεκινησεις από τώρα. Για τον καθηγητη της Infolab θεσ/νικης έχω ακουσει καλά λόγια αλλά όχι για το ίδιο το κέντρο, θα σου πρότεινα με τα χίλια hau θεσ/νικης που εγγυημένα ο καθηγητής ειναι πάρα πολύ καλός και πολύ έμπειρος πάνω στην ύλη του CCNA. INE είναι μια online ακαδημία http://www.ine.com E2: Το PT κανει προσομοίωση και το GNS3 κάνει εξομοίωση (μεχρι τώρα μόνο router), αν αποφασίσεις να πας σε ακαδημία μέχρι να βγάλεις το CCNA δεν χρειάζεσαι εγγυημένα εξοπλισμό γιατί θα έχεις εκεί και όπως είπα και πριν στο PT έχει έτοιμα στημένα lab και ασκήσεις που σε καθοδηγουν να μάθεις. Εξοπλισμό ίσως χρειαστεί αν αποφασίσεις να συνεχίσεις αλλά επειδή είναι μπελάς να στήσεις ένα lab σε σχέση με το να το κανεις στο GNS3 για παράδειγμα εγγυημένα θα προτιμάς το 2ο γιατι σου γλυτώνει ώρα, κόπο και δεν θα χρειάζεται να ακους το βουητό των μηχανημάτων. Επίσης με 500 ναι μεν αγοράζεις ένα αξιοπρεπές lab αλλά δεν σε καλύπτει απόλυτα για το CCNP π.χ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Για το τελευταίο (και όχι μόνο) προσυπογράφω κι εγώ. Στις περισσότερες ασκήσεις αυτό που θέλει να κάνει κάποιος είναι να στήσει κάτι στα γρήγορα και να δοκιμάσει μερικές εντολές. Τα PT/GNS3 μπορούν να το κάνουν μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ το κανονικό lab θέλει κανα πεντάλεπτο μόνο μέχρι να ανάψει, χώρια τη φασαρία από τους ανεμιστήρες κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drpaneas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλημερα παιδια, μόλις επικοινωνησα με InfoLab και Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και μου είπαν τα ακόλουθα για Θεσσαλονίκη: Infolab: Εχουν ηδη ξεκινησει 3 τμήματα και θα ξεκινησει ένα ακομα μέσα Δεκεμβριου και θα λήξει τέλη Ιουλίου. Η τιμή για φοιτητές είναι -25% δηλαδή συνολικό ποσό 1500 Ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα εκτός από την τελική εξέταση του CCNA της οποίας η τιμή κυμμαίνεται μεταξύ 135-265 Ευρώ -- ανάλογα με την επίδοση του μαθητή στις 4 ενδοεξετάσεις (CCNA 1 ,2 ,3 ,4) ίσως υπάρξει μείωση στην τιμή. Είναι 280 ώρες με ύλη http://www.cisco.com/web/learning/certifications/associate/ccna/index.html Ελληνοαμερικάνικη Ένωση: Δεν μπορώ να μπω στο τμήμα που έχει ξεκινήσει τώρα γιατί από την Cisco μπορείς να κάνεις μέχρι 5 απουσίες (τις οποίες έχω ήδη κάνει). Το επόμενο τμήμα ξεκινάει τον Μάρτιο και τελειώνει πάλι τον άλλον Μαρτιο !!! Δηλαδή κάνουν κανονικά διάλειμμα το καλοκαιρι και κρατάει έναν χρόνο. Η τιμή είναι 1750 Ευρώ χωρίς τα εξέταστρα που είναι 250 Ευρώ (μία εξέταση στο τέλος). Δεδομένου ότι θέλω να τελειώνω μέχρι το καλοκαίρι με το CCNA νομίζω ότι το Infolab είναι πολύ καλή λύση, τόσο χρονικά όσο και οικονομικά. Οπότε μαλλον για εκει με βλεπω. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2013 από drpaneas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ετσι όπως τα λες και αφου έχεις αποφασίσει να πας σε σεμιναριο τότε η Infolab ειναι η μοναδικη σου λύση. Τα εξεταστρα ειναι 265, 135 + 135 είναι αν θέλεις να σπάσεις τις εξετασεις σε 2 μέρη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sna4kes Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Παιδια καλησπερα κ απο εμενα...Ειναι πρωτη φορα που γραφω κ θελω να παρω αυτη την πιστοποιηση...Εχω τελειωσει ΤΕΙ πληροφορικης κ εχω καποια ιδεα για τα δικτυα...Θελω να ρωτησω, αν καποιος εχει δει τα courses απο το ine.com κ αν αξιζουν τον κοπο να πληρωσω για να τα παρακολουθησω(κ αν βεβαια καλυπτουν την "καινουρια" υλη)...Ευχαριστω εκ των προτερων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 $250,000 - Genius GNS3 Training A mix of lessons and practical training for those who are training for network certifications. A focus on understanding and implementing the concepts needed to, not only pass your certifications, but to be a better network professional. Focus on Online Video Training as well as GNS3 Labs and workbooks. και αυτη τη στιγμη ειναι $226,640 | 4 days left https://gns3.crowdhoster.com/become-an-early-release-member Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enteacher04 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Σκέφτομαι αυτές τις μέρες να πουλήσω το desktop σύστημα μου, και να αγοράσω έναν laptop που τον χρειάζομαι και στη δουλειά. Επειδή οι απαιτήσεις είναι μικρές σε ότι αφορά την επεξεργαστική ισχύ, ένας φίλος μου πρότεινε να αγοράσω έναν παλιό-αλλά-καλό thinkpad T61 (Intel Core2 Duo T7300 (2GHz) CPU, 2GB RAM). Το laptop δεν είναι για πολλά-πολλά, αλλά...δε μου χρειάζεται κιόλας κάτι παραπάνω (αυτή τη στιγμή είμαι με έναν AMD 64 X2 5050e και 2GB RAM). Το πιο βαρύ πράγμα που κάνω είναι να τρέχω τον GNS3 για εργαστήρια του CCNP. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες αν θα μπορώ να τρέξω το GNS3 σε ανεκτή ταχύτητα στον thinkpad, και ανάλογα να αποφασίσω αν θα τον αγοράσω ή όχι. Υπάρχει κάποιος με παρόμοιο σύστημα να μας πει αν θα έχει ικανοποιητική απόδοση ή όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Έχω το ιδιο laptop, αλλα με 3giga ram και ειναι καπως οριακα. Τρεχω linux (Mint 15) και το GNS3 δουλευει μια χαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Με ghost-ios k idle-PC έχεις ακόμα πρόβλημα; Υποτίθεται ότι το 1ο χρησιμοποιεί κοινή μνήμη για ίδιους ρουτερ κ το 2ο ρίχνει εξαιρετικά την επεξεργαστικη ισχύ που δεσμεύουν οι ρουτερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ξέρω κάτα πόσο έχει βελτιωθεί το GNS3 (έχω πάνω από 2 χρόνια να το χρησιμοποιήσω), πάντως στο Dell 4GB που είχα πάλι σερνόταν. Το πρόβλημα δεν ήταν η μνήμη αλλά το 100% CPU usage που -συνήθως- βάραγε, ακόμα και με απλά lab setups. Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά το παράτησα (και η έλλειψη υποστήριξης switch φυσικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 http://www.gns3.net/documentation/gns3/memory-and-cpu-usage/ Εδώ είστε, με Phenom X6 βέβαια κ 8GB, είχα ανοιχτα 25 ρουτερ και η κατανάλωση CPU είχε φτάσει στα 18-22% ενώ χωρίς Idlepc ήμουν στο 100% με 6 ρουτερ. BTW καμια φορά θέλει αρετή προσπάθεια για να πιάσει ιδανικές τιμές CPU usage αλλά όταν το πετύχετε η ρύθμιση θα μείνει αποθηκευμένη κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το μοντέλο του ρουτερ πάνω στο οποίο κάνατε το Idlepc. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Σχετικα με το 100% cpu, ειχες ρυθμισει το idle value για τα routers και παλι ειχες προβλημα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα