Rabican Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 δε χρειαζεται να κανεις μαθηματα. η hau ειναι vue test center. μπορεις απλα να δωσεις. επισης γιατι θεωρειτε οτι 280 ωρες ειναι πολλες; η cisco προτεινει 280 ωρες αν δεν απατωμαι. προς πληροφορηση σας παντως, ΔΕΝ Υπαρχουν επαναληψεις. απλα πολλα Labs Και αρκετη εις βαθος καλυψη της υλης. οι μισες ωρες απο τις 280 ειναι τα labs. το ccnp, δεν ειναι εξειδικευμενο. το ccnp voice, η το ccnp security η το ccDp ειναι εξειδικευμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 θέλω να δώσω εξετάσεις. που απευθύνομαι;αν πάω στην ελληνοαμερικάνικη ένωση μπορώ να δώσω εξετάσεις χωρίς να έχω παρακολουθήσει τα μαθήματα τους; άλλες εναλλακτικές παίζουν; και κάτι ακόμα...κάθε πότε μπορείς να δίνεις; Για τις εξετάσεις θα πρέπει πρώτα να φτιάξεις ένα -δωρεάν- λογαριασμό στο Pearson Vue. Στη συνέχεια μπορείς να δεις όλα τα ελληνικά εξεταστικά κέντρα που συνεργάζονται με αυτό και να κλείσεις ημέρα και ώρα εξέτασης. Το booking γίνεται online (δεν χρειάζεται καν τηλέφωνο στο εξεταστικό κέντρο) και η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικής. Προσωπικά είχα δώσει στο Atexcelixi της Ν. Ερυθραίας και όλη η διαδικασία έγινε online μέσω του Pearson Vue. Ούτε τηλέφωνα πήρα, ούτε προϋπήρξε κάποια συνεννόηση. Φυσικά δεν βλάπτει να πάρεις κι ένα τηλέφωνο λίγες μέρες πριν την εξέταση για να σιγουρευτείς ότι όντως ισχύει. Στο Vue.com θα δεις τις μέρες και ώρες διαθεσιμότητας του κάθε εξεταστικού κέντρου. Θεωρητικά μπορείς να δώσεις σχεδόν όποτε θέλεις και αν -ο μη γένοιτο- αποτύχεις, μπορείς να ξαναδώσεις μετά από 5 μέρες αν θυμάμαι καλά. Μπορεις να δώσεις όποτε θέλεις απλως πας σε ενα εξαταστικό κεντρο και δηλώνεις ότι θελεις να εξεταστεις την ταδε μερα και ώρα. Η ΕΑ δεν πρεπει να ειναι εξεταστικό κεντρο, τουλαχιστον στη Θεσσαλονικη δεν ειναι, ειναι ομως η infolab.. 230 ευρώ ειναι η εξεταση, οπότε πηγαινε διαβασμένος. Τωρα σε ότι ειπώθηκε σχετικα με τον αν χρειαζεται φροντιστηριο ή οχι ειμαι αρκετα διχασμένος. Εμενα με βοηθαει πολύ να παρακολουθω ένα μαθημα, γλυτώνω πολλές ώρες διαβάσματος και κυρίως έρχομαι σε επαφη με ανρώπους που γνωρίζουν το επάγγελμα οπότε παιρνω και γνώσεις που δεν θα μπορουσα να παρω αν διαβαζα μονος μου. Συνηθως ο εκπαιδευτης δεν ειναι καποιος που δεν έχει επαφη με την αγορα εργασίας οπως στα σχολεια - πανεπιστημια αλλά εχει εργασιακη εμπειρία στο χώρο, κατι που θεωρω πολύ σημαντικό αφου πλεον δεν ζητας ακαδημαικες γνώσεις αλλά γνωσεις που θα χρησιμοποιήσεις αμεσα στη δουλεια σου. Ενα ακομα συν του φροντιστηριου ειναι ότι σε αναγκάζει να διαβάζεις είτε με ονλαιν τεστ είτε με εξετάσεις που δινεις στο τελος κάθε ενότητας πράγμα που σε κανει να εισαι σε συνεχη τριβη με το αντικείμενο ενώ εγώ τουλάχιστον αν διαβαζα μονος είτε σε καποια φάση θα "φυδιαζα" είτε λόγω όγκου υλης θα τα παρατουσα ή θα εβγαζα την υλη σε διπλάσιο χρόνο από οτι σε ενα φροντιστηριο. Από την αλλη και το CCNA και από οτι μαθαινω και το CCNP (κυριως αυτο) διαβάζονται εύκολα και χωρίς τη βοηθεια καποιου, υπάρχει αφθονο υλικό στο ιντερνετ, πολλά βιβλία, βιντεο (ναγκετς) κλπ που λύνουν τις απορίες και ειναι σαν να κανεις ονλαιν φροντιστηριο.. Εγω προσωπικά θα ήθελα στο CCNA να έχω καποιον πιο εμπειρο από κοντα να μου δειξει καποια πράγματα και αφου μπω σε ενα καναλι διαβασματος μετα να συνεχίσω μονος, το CCNP αλλωστε επειδη αρχίζει να εξειδικευεται αρκετά θελει περισσότερη μελέτη παρα επεξηγηση από καποιον, το http://www.ietf.org/ να ειναι καλα και όρεξη για διαβασμα να υπάρχει... Παντως 3000 μου φαινονται παρα πολλά, τουλαχιστον Θεσσαλονικη ειναι 1750 στην ΕΑ για 280 ώρες (που οντως ειναι πολλες και πολλές φορες επαναλαμβάνουν καποια πραγματα) και 1350 με καρτα ανεργίας στην Infolab (αλλιως 2000) για 240 ώρες + το ονλαιν υλικό και τα τεστάκια στο σαιτ της cisco + την εκπτωση 100-130 ευρώ που προσφέρουν για την 1η εξέταση. Τα οποια 230 ευρώ είναι συνολικά για το CCNA. Μπορεί όμως κάποιος να σπάσει την εξέταση στα δύο (ICND 1/2) και να δώσει 115+115 ευρώ, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να μην τα χάσει όλα. Θεωρητικά τα 2 ICND μπορούν να δωθούν ακόμα και την ίδια μέρα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι η καλύτερη ιδέα. Το λέω γιατί η μεν εξέταση του CCNA αποτελείται από 50 περίπου ερωτήσεις, ενώ το κάθε ένα από τα 2 ICND έχουν άλλες τόσες (συνολικά 100+). Αν κάποιος αποφασίσει να πάει για 2 εξετάσεις αντί μίας, δεν είναι άσχημη ιδέα να τις δώσει με μια βδομάδα διαφορά ή κάτι αντίστοιχο. Όσο για το επιπλέον κίνητρο του φροντιστηρίου, θα συμφωνήσω. Άλλο να διαβάζεις μόνος σου και άλλο να έχεις καθηγητή και συμμαθητές. Απλώς όπως γίνεται πάντα είναι ανάλογα τον δάσκαλο και την τάξη. Μπορεί ο καθηγητής να προλαβαίνει να ασχοληθεί μαζί σου ελάχιστα (οπότε τι να την κάνεις την εμπειρία του) ή η τάξη να είναι πολύ μεγάλη κλπ. Αυτό τον καιρό αρκετοί συνάδελφοί μου κάνουν ένα τέτοιο φροντιστήριο αλλά σε τάξη με 17 άτομα, όπου οι μισοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από το αντικείμενο (και ούτε θα τους χρησιμεύσει ποτέ) τι σόι μάθημα να γίνει... Επίσης το "φίδιασμα" δεν είναι αποκλειστικότητα του μοναχικού διαβάσματος. Μπορεί κάποιος να φιδιάζει ακόμα κι αν πηγαίνει σε φροντιστήριο (όπως κάνουν πολλοί από τους ανωτέρω συναδέλφους, αφού τα μαθήματα είναι δωρέαν, παροχή της εταιρίας). Τα δε online test που βάζουν οι Cisco academies θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι καλύτερα από τα κάθε λογής τεστάκια που κυκλοφορούν στο Internet (προσωπικά προτιμώ τα τεστ του examcollection.com). Τα official online test είναι αστεία υπόθεση γιατί α) σου επιτρέπουν να τα δώσεις 2-3 φορές και κρατάνε τον καλύτερο βαθμό, β) συνήθως σε αφήνουν να κάνεις minimize την οθόνη για να δεις την απάντηση από το Cisco Discovery/Exploration, γ) μπορείς κάλλιστα να έχεις κάποιον δίπλα να σου λέει τις απαντήσεις (όπως έκανα εγώ σε διάφορους συναδέλφους που μου το ζήτησαν) και -το χειρότερο- δ) οι περισσότερες ερωτήσεις πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πέφτουν στις εξετάσεις. Γενικά θεωρώ πως όλα τα official βιβλία του CCNA είναι πολύ προχειρογραμμένα, με πολύ περίεργη δομή (πχ. πρώτα να σου εξηγεί το subnetting και μετά να σου λέει για τους τύπους καλωδίων Ethernet), αλλά ειδικά τα Cisco Discovery/Exploration είναι απαράδεκτα. Χίλιες φορές οι Lammle/Odom που ανέφερα πριν (ακόμα και τα video του CBT Nuggets, μόνο που αυτά το τραβάνε πολύ το θέμα). Το καλό με τα online tests είναι ότι αν πιάσεις ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιτυχίας σου κάνουν μεγάλη έκπτωση στα εξέταστρα (νομίζω το voucher είναι της τάξης του 50%). Κάποια από τα καλά της Cisco Academy που λέγαμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 nzeppos δεν έχεις αδικο για τα ονλαιν τεστ αλλά τα παντα σχετίζονται με το πόσο υπευθυνος εισαι εσυ σαν ατομο και το αν θελεις να κοροιδευεις ή οχι τον εαυτό σου. Αν διαβασεις λοιπον 1 φορα το καθε κεφαλαιο για να συμπληρώσεις τα μικρά τεστακια κατα τη διαρκεια την ενότητας, έχεις κανει μια πολύ καλη προετοιμασια, αν διαβάσεις αλλη μια φορα για το συγκεντρωτικό όλης της ενότητας έχεις κανει και μια επαναληψη και μπορεις να έχεις ευκολα στο μυαλο σου τι ξερεις, τι δεν ξέρεις και ποιες ειναι οι αδυναμιες σου. Φυσικά και τα "ανεπισημα" τεστ κανουν την ιδια δουλεια αλλά και πάλι απαιτουν υπευθυνότητα από μερους σου, δεν ειναι σχολειο για να κλεβεις, δεν ειναι σχολη για να κανεις σκονακι να πιασεις το 5 γιατι αυτα που σε ρωτανε δεν θα σου χρειαστουν πουθενα... Επίσης συμφωνω απόλυτα για τα επίσημα βιβλια που και κενα έχουν και δεν καλυπτουν απόλυτα όλη την πιστοποίηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 εδω να τονισω οτι ΟΥΤΕ τα assessments ΟΥΤΕ τα semester-tests εχουν καμμια σχεση με την εξεταση της πιστοποιησης. αν θελετε να εχετε μια ακριβεστατη εικονα για τις ερωτησεις που πεφτουν, pass4sure. ΥΓ: το ακριβεστατη δεν μπηκε τυχαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill@ki Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σας, Ας με βοηθήσει κάποιος στο εξής, γιατί έχω μπερδευτεί. - Μπορώ να σπάσω την ύλη για το ccna σε δύο μέρη; - Αυτά τα ICND 1 και 2 αποτελούν ολόκληρο το ccna; - Aν περάσει κάποιος τα ICND 1 και 2 θα πρέπει μετα να δώσει για το ccna; - Και αν αποτελουν το ccna η ύλη για το ICND 1 είναι τα πρώτα 2 βιλία και για το ICND 2 είναι τα επόμενα 2; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και εσάς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 εδω να τονισω οτι ΟΥΤΕ τα assessments ΟΥΤΕ τα semester-tests εχουν καμμια σχεση με την εξεταση της πιστοποιησης. αν θελετε να εχετε μια ακριβεστατη εικονα για τις ερωτησεις που πεφτουν, pass4sure. ΥΓ: το ακριβεστατη δεν μπηκε τυχαια. Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Πολλές ερωτήσεις τους (αλλά και lab) πέφτουν αυτούσιες στην εξέταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος κάτσει και απομνημονεύσει τις απαντήσεις έχει ελπίδα να περάσει. Περισσότερο σημαίνει ότι αφού έχουμε διαβάσει, έχουμε μάθει κι έχουμε κατανοήσει τη σχετική ύλη, μπορούμε να κοιτάξουμε τα τεστ του pass4sure (και άλλων) για να ξέρουμε τι να περιμένουμε στις εξετάσεις. Μην πάμε και εντελώς απροετοίμαστοι για το είδος των ερωτήσεων. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ίδια τη Cisco, αφού όπως... συμφωνήσαμε τα βιβλία τους είναι μέτρια και εκτός του πνεύματος της εξέτασης ενώ γενικά υπάρχουν πάααααρα πολλά βιβλία εκεί έξω που δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο (πραγματικά μπορεί 10 διαφορετικοί άνθρωποι να διαβάσουν από 15 διαφορετικές πηγές και να καταλάβουν 20 διαφορετικά πράγματα). Επίσης πολύ καλά site είναι και τα 9tut.com και 9tut.net. Καλησπέρα σας, Ας με βοηθήσει κάποιος στο εξής, γιατί έχω μπερδευτεί. - Μπορώ να σπάσω την ύλη για το ccna σε δύο μέρη; - Αυτά τα ICND 1 και 2 αποτελούν ολόκληρο το ccna; - Aν περάσει κάποιος τα ICND 1 και 2 θα πρέπει μετα να δώσει για το ccna; - Και αν αποτελουν το ccna η ύλη για το ICND 1 είναι τα πρώτα 2 βιλία και για το ICND 2 είναι τα επόμενα 2; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και εσάς 1. Ναι, μπορείς να σπάσεις την εξέταση του CCNA σε 2 επί μέρους εξετάσεις (ανεξάρτητες μεταξύ τους). Το CCNA έχει τον κωδικό 640-802 ενώ οι επί μέρους εξετάσεις ονομάζονται ICND 1 (κωδικός 640-822) και ICND 2 (κωδικός 640-816). 2. Μπορείς να τις δώσεις με όποια σειρά θέλεις. Το ICND 1 ξεκινάει από τα πολύ βασικά και περιέχει περίπου το 60-70% της ύλης, ενώ το ICND 2 καταπιάνεται με πιο προχωρημένα θέματα (VLANs, Access Lists, EIGRP/OSPF routing protocols, NAT κλπ), συνολικά όμως θέλει μάλλον λιγότερο διάβασμα (αλλά έχει περισσότερα και -κυρίως- δυσκολότερα labs). 3. Όταν με το καλό πάρεις το ICND 1 θα πάρεις την πιστοποίηση γνωστή και ως CCENT. Αν πάρεις μόνο το ICND 2 δεν παίρνεις καμία πιστοποίηση. Και όταν τελικά πάρεις και το ICND 1 αλλά και το 2, τότε αυτόματα "αναβαθμίζεσαι" σε πιστοποίηση CCNA. Δεν χρειάζεται δηλαδή να δώσεις και συνολικό CCNA τεστ. Γι' αυτό και είναι προτιμότερο να σπας την εξέταση στα δύο. Η Cisco μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα για να μας διευκολύνει. Αυτό που σπάει στα δύο είναι και το κόστος εξέτασης (αντί για 230 ευρώ ντούκου, θα δώσεις 115 για το ICND 1 και άλλα τόσα για το 2). Υπ' όψην όμως ότι ενώ η εξέταση του CCNA έχει 50-55 ερωτήσεις, η καθεμία από τις ICND 1/2 έχει άλλες τόσες. Δηλαδή αν σπάσεις την εξέταση στα δύο, θα απαντήσεις συνολικά 100+ ερωτήσεις. 4. Την τελευταία ερώτηση ομολογώ πως δεν την καταλαβαίνω κυρίως γιατί δεν ξέρω σε ποιά βιβλία αναφέρεσαι. Η πρότασή μου είναι να πάρεις αυτό εδώ το βιβλίο που είναι ίσως ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί. Ορισμένα κεφάλαια αφορούν το ICND 1 και τα υπόλοιπα το 2. Η ύλη κατανέμεται ως εξής: ICND1 (640-822) κεφάλαια: 1 (Internetworking) 2 (Ethernet networking) 3 (Introduction to TCP/IP) 4 (Easy Subnetting, ίσως το σημαντικό απ' όλα αν και δεν είναι δύσκολο, οι πιο πολλοί εδώ την πατάνε ) 6 (Cisco IOS) 7 (Managing a Cisco Internetwork) 8 (IP routing) 10 (Spanning Tree Protocol) 12 (Security) 14 (Wireless) 16 (WAN) ICND2 (640-816) κεφάλαια: 5 (VLSM, Summarization) 6 (Cisco IOS) 7 (Managing a Cisco Internetwork) 9 (EIGRP/OSPF) 11 (VLANs) 12 (Security) 13 (NAT) 14 (Wireless) 15 (IPv6) 16 (WAN) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill@ki Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Πολύ κατατοπιστικότατος θα έλεγα και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Αναφέρομαι στα βιβλία: - Network Fundamentals - Routing protocols and concepts - LAN switching and wireless - Accessing the WAN (CCNA Exploration Companion Guide) Γι αυτό αναφέρθηκα αν το "σπάσιμο" της ύλης, σημαίνει ότι τα πρώτα δύο είναι για το ICND 1 και τα άλλα δυο για το ICND 2. Προφανώς η ύλη που αναφέρεις για το κάθενα από τα ICND 1 και 2 βρίσκεται μέσα σε όλα τα παραπάνω βιβλία που λέω. Το θέμα είναι αν υπάρχει μία σειρά ή αν θα πρέπει να διαβάσω και από τα 4 βιβλία για να δώσω πχ το ICND 1. Αυτό δεν έχω καταλάβει. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Πολλές ερωτήσεις τους (αλλά και lab) πέφτουν αυτούσιες στην εξέταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος κάτσει και απομνημονεύσει τις απαντήσεις έχει ελπίδα να περάσει. Περισσότερο σημαίνει ότι αφού έχουμε διαβάσει, έχουμε μάθει κι έχουμε κατανοήσει τη σχετική ύλη, μπορούμε να κοιτάξουμε τα τεστ του pass4sure (και άλλων) για να ξέρουμε τι να περιμένουμε στις εξετάσεις. Μην πάμε και εντελώς απροετοίμαστοι για το είδος των ερωτήσεων. very very well said. το pass4sure το βλεπω σαν δικλιδα ασφαλειας. διαβαζω την υλη, κατανοω αυτα που διαβαζω και απλα πριν παω να δωσω διαβαζω και τις ερωτησεις. θεωρω πως σε καποιες δυσκολες πιστοποιησεις, ειναι αδυνατο να θυμασαι 200-300 ερωτησεις που εχει μεσα ενα pass4sure απλα αποστηθιζοντας τες και χωρις να ξερεις καθολου γιατι η σωστη απαντηση ειναι αυτη που σου δινει το test. ενω αν εχεις διαβασει, σου ρχεται πολυ πιο ευκολα να θυμασαι τις ερωτησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 @bill@ki Ομολογώ ότι με πιάνεις αδιάβαστο (ή μάλλον απροετοίμαστο). Δεν θυμάμαι ακριβώς τη δομή της ύλης των βιβλίων που ανέφερες και δεν τα έχω πρόχειρα σε αυτό το PC. Θα χρειαστεί να πέσει λίγο γουγκλάρισμα και να ρίξω μια ματιά στο laptop (όπου νομίζω πως τα έχω αποθηκευμένα). Από τους τίτλους τους και μόνο πάντως, δεν νομίζω να αναφέρονται ξεχωριστά στα ICND 1 και 2. Πχ. κοιτάω το 3ο και 4ο βιβλίο (Switching, WANs κλπ), όμως οι έννοιες αυτές διαπραγματεύονται και στα 2 ICND.Πιθανολογώ (με κίνδυνο να κάνω λάθος) ότι ακόμα αν θέλεις να σπάσεις την εξέταση στα δύο, θα πρέπει για το κάθε μέρος να διαβάσεις και από τα 4 βιβλία. Σε κάθε περίπτωση η επίσημη ύλη του ICND 1 είναι αυτή: http://www.cisco.com...22.html#examtop The following topics are general guidelines for the content likely to be included on the Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 exam. However, other related topics may also appear on any specific delivery of the exam. In order to better reflect the contents of the exam and for clarity purposes, the guidelines below may change at any time without notice. Describe the operation of data networks. Describe the purpose and functions of various network devices Select the components required to meet a given network specification Use the OSI and TCP/IP models and their associated protocols to explain how data flows in a network Describe common networking applications including web applications Describe the purpose and basic operation of the protocols in the OSI and TCP models Describe the impact of applications (Voice Over IP and Video Over IP) on a network Interpret network diagrams Determine the path between two hosts across a network Describe the components required for network and Internet communications Identify and correct common network problems at layers 1, 2, 3 and 7 using a layered model approach Differentiate between LAN/WAN operation and features Implement a small switched network Select the appropriate media, cables, ports, and connectors to connect switches to other network devices and hosts Explain the technology and media access control method for Ethernet technologies Explain network segmentation and basic traffic management concepts Explain the operation of Cisco switches and basic switching concepts Perform, save and verify initial switch configuration tasks including remote access management Verify network status and switch operation using basic utilities (including: ping, traceroute,telnet,SSH,arp, ipconfig), SHOW & DEBUG commands Implement and verify basic security for a switch (port security, deactivate ports) Identify, prescribe, and resolve common switched network media issues, configuration issues, autonegotiation, and switch hardware failures Implement an IP addressing scheme and IP services to meet network requirements for a small branch office Describe the need and role of addressing in a network " Create and apply an addressing scheme to a network Assign and verify valid IP addresses to hosts, servers, and networking devices in a LAN environment Explain the basic uses and operation of NAT in a small network connecting to one ISP Describe and verify DNS operation Describe the operation and benefits of using private and public IP addressing Enable NAT for a small network with a single ISP and connection using SDM and verify operation using CLI and ping Configure, verify and troubleshoot DHCP and DNS operation on a router.(including: CLI/SDM) Implement static and dynamic addressing services for hosts in a LAN environment Identify and correct IP addressing issues Implement a small routed network Describe basic routing concepts (including: packet forwarding, router lookup process) Describe the operation of Cisco routers (including: router bootup process, POST, router components) Select the appropriate media, cables, ports, and connectors to connect routers to other network devices and hosts Configure, verify, and troubleshoot RIPv2 Access and utilize the router CLI to set basic parameters Connect, configure, and verify operation status of a device interface Verify device configuration and network connectivity using ping, traceroute, telnet, SSH or other utilities Perform and verify routing configuration tasks for a static or default route given specific routing requirements Manage IOS configuration files (including: save, edit, upgrade, restore) Manage Cisco IOS Implement password and physical security Verify network status and router operation using basic utilities (including: ping, traceroute,telnet,SSH,arp, ipconfig), SHOW & DEBUG commands Explain and select the appropriate administrative tasks required for a WLAN Describe standards associated with wireless media (including: IEEE WI-FI Alliance, ITU/FCC) Identify and describe the purpose of the components in a small wireless network. (including: SSID, BSS, ESS) Identify the basic parameters to configure on a wireless network to ensure that devices connect to the correct access point Compare and contrast wireless security features and capabilities of WPA security (including: open, WEP, WPA-1/2) Identify common issues with implementing wireless networks Identify security threats to a network and describe general methods to mitigate those threats Explain today's increasing network security threats and the need to implement a comprehensive security policy to mitigate the threats Explain general methods to mitigate common security threats to network devices, hosts, and applications Describe the functions of common security appliances and applications Describe security recommended practices including initial steps to secure network devices Implement and verify WAN links Describe different methods for connecting to a WAN Configure and verify a basic WAN serial connection Ενώ του ICND 2 αυτή: http://www.cisco.com...16.html#examtop The following topics are general guidelines for the content likely to be included on the Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 exam. However, other related topics may also appear on any specific delivery of the exam. In order to better reflect the contents of the exam and for clarity purposes, the guidelines below may change at any time without notice. Configure, verify and troubleshoot a switch with VLANs and interswitch communications Describe enhanced switching technologies (including: VTP, RSTP, VLAN, PVSTP, 802.1q) Describe how VLANs create logically separate networks and the need for routing between them Configure, verify, and troubleshoot VLANs Configure, verify, and troubleshoot trunking on Cisco switches Configure, verify, and troubleshoot interVLAN routing Configure, verify, and troubleshoot VTP Configure, verify, and troubleshoot RSTP operation Interpret the output of various show and debug commands to verify the operational status of a Cisco switched network Implement basic switch security (including: port security, unassigned ports, trunk access, etc.) Implement an IP addressing scheme and IP Services to meet network requirements in a medium-size Enterprise branch office network Calculate and apply a VLSM IP addressing design to a network Determine the appropriate classless addressing scheme using VLSM and summarization to satisfy addressing requirements in a LAN/WAN environment Describe the technological requirements for running IPv6 (including: protocols, dual stack, tunneling, etc) Describe IPv6 addresses Identify and correct common problems associated with IP addressing and host configurations Configure and troubleshoot basic operation and routing on Cisco devices Compare and contrast methods of routing and routing protocols Configure, verify and troubleshoot OSPF Configure, verify and troubleshoot EIGRP Verify configuration and connectivity using ping, traceroute, and telnet or SSH Troubleshoot routing implementation issues Verify router hardware and software operation using SHOW & DEBUG commands Implement basic router security Implement, verify, and troubleshoot NAT and ACLs in a medium-size Enterprise branch office network. Describe the purpose and types of access control lists Configure and apply access control lists based on network filtering requirements Configure and apply an access control list to limit telnet and SSH access to the router Verify and monitor ACL's in a network environment Troubleshoot ACL implementation issues Explain the basic operation of NAT Configure Network Address Translation for given network requirements using CLI Troubleshoot NAT implementation issues Implement and verify WAN links Configure and verify Frame Relay on Cisco routers Troubleshoot WAN implementation issues Describe VPN technology (including: importance, benefits, role, impact, components) Configure and vary PPP connection between Cisco routers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill@ki Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Αυτά τα βιβλία πρότειναν και ισχύουν ακόμα για όλο το ccna. Και αυτά έχω! Οπότε γι αυτό δεν γνωρίζω τίποτα για την εναλλακτική του "σπασίματος" της ύλης στη μέση (και απλά υπέθεσα λάθος τελικά, ότι τα βιβλία χωρίζονται και αυτά 2 και 2). Τώρα αν υπάρχει μια λογική σειρά στο τι πρέπει να αφήσω απο το κάθε βιβλίο και τι όχι για να δώσω πχ το ICND 1 έχει καλώς. Διαφορετικά εμένα δεν με βολεύει η λύση των δύο δόσεων. Τόσο γιατι ήδη έχω ξεκινήσει από το πρώτο βιλίο και έβγαλα αρκετά, όσο και στο αν θα χρειαστεί να ξαναεκτυπώσω από την αρχή τα pdf (αυτά που ανέφερες). Οπότε και τα δύο είναι επίπονα όσο αφορά το κόστος και τον χρόνο που ήδη ξόδεψα. Πάντως θα τσεκάρω και εγώ αύριο τα κεφάλαια και θα επανέλθω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 παιδιά κάτι τελευταίο... οι ερωτήσεις είναι όλες multiple choice CCNA , CCNP κ.α ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 εχει και εικονικα labs... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 παιδιά κάτι τελευταίο... οι ερωτήσεις είναι όλες multiple choice CCNA , CCNP κ.α ; Υπάρχουν πολλά είδη. Οι περισσότερες είναι multiple choice, μίας ή περισσότερων δυνατών επιλογών (η Cisco σου λέει πάντα πόσα κουτάκια να συμπληρώσεις). Υπάρχουν και λίγα drag and drop (αντιστοίχηση 2 στηλών), καθώς και απλά εικονικά labs όπου αρκεί να τρέξεις 1-2 εντολές του IOS για να βρεις αυτό που σου ζητάει και να τικάρεις το σχετικό κουτάκι. Τα πιο περίπλοκα είναι τα labs στα οποια πρέπει να ρυθμίσεις κάτι, πχ. σου δίνει μερικά router και σου λέει σέταρε password, IP, φτιάξε το ένα, το άλλο κλπ. Τα labs είναι μακράν το πιο σημαντικό κομμάτι της εξέτασης, καθώς αν κάνεις λάθος εκεί η πιθανότητα αποτυχίας ανεβαίνει δραματικά. Οι ερωτήσεις δεν μετράνε όλες το ίδιο και η Cisco δεν ανακοινώνει τη βαρύτητα της κάθε μιας. Όμως είναι γενική πεποίθηση ότι ένα μεγάλο lab μπορεί να αποτελεί ακόμα και το 20% της βαθμολογίας, οπότε αν η εξέταση έχει 2 τέτοια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 εχω ξεχασει να κανω wr στο τελος του lab.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 είσαι άρχοντας , σε ευχαριστώ πάρα πολύ Υπάρχουν πολλά είδη. Οι περισσότερες είναι multiple choice, μίας ή περισσότερων δυνατών επιλογών (η Cisco σου λέει πάντα πόσα κουτάκια να συμπληρώσεις). Υπάρχουν και λίγα drag and drop (αντιστοίχηση 2 στηλών), καθώς και απλά εικονικά labs όπου αρκεί να τρέξεις 1-2 εντολές του IOS για να βρεις αυτό που σου ζητάει και να τικάρεις το σχετικό κουτάκι. Τα πιο περίπλοκα είναι τα labs στα οποια πρέπει να ρυθμίσεις κάτι, πχ. σου δίνει μερικά router και σου λέει σέταρε password, IP, φτιάξε το ένα, το άλλο κλπ. Τα labs είναι μακράν το πιο σημαντικό κομμάτι της εξέτασης, καθώς αν κάνεις λάθος εκεί η πιθανότητα αποτυχίας ανεβαίνει δραματικά. Οι ερωτήσεις δεν μετράνε όλες το ίδιο και η Cisco δεν ανακοινώνει τη βαρύτητα της κάθε μιας. Όμως είναι γενική πεποίθηση ότι ένα μεγάλο lab μπορεί να αποτελεί ακόμα και το 20% της βαθμολογίας, οπότε αν η εξέταση έχει 2 τέτοια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα