Προς το περιεχόμενο

CCNA πληροφορίες?

APAGON

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου πιστευεις οτι θα μπορουσα να περασω εχοντας δουλεψει αρκετα examcollection και φυσικα υλη(με μερικα κενα).

Το αν έχεις μερικά κενά και πας να δώσεις αυτό εξαρτάται από εσένα και το ρίσκο που παίρνεις...

Μπορεί πχ να έχεις κάποια κενά στο routing ή στις access lists που είναι το βασικότατο κομμάτι του ccna ¨η μπορεί να έχεις κάποια κενά στο ipv6 που θα σου πέσουν 2-3 ερωτήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πάντως αν θέλετε καλά βίβλια για το ICND1, μπορείτε να δείτε τα 

1)Cisco CCENT/CCNA ICND1 100-101 Official Cert Guide Wendell Odom 

2) Interconnecting Cisco Network Devices, Part 1 (ICND1) Foundation Learning Guide (4th Edition) (Foundation Learning Guides) Anthony Sequieira

το πρώτο είναι δύσκολο στην κατανόηση αλλά αν το πάτε ταυτόχρονα με το 2ο βγαίνει η δουλειά ευχάριστα. Πχ στο 1ο δεν εξηγούσε ακριβώς τι είναι τα ipv4 classes ενώ στο δεύτερο έκανε μια πολύ όμορφη εισαγωγή σε αυτά. Απλά αν βγάλετε καλά το πρώτο η επιτυχία είναι σίγουρη. Τα λέει υπερ-αναλυτικά.

Εγώ τα πήρα σε kindle μορφή γιατί ήταν αρκετά φθηνότερα από την εκτυπωμένη έκδοση και γιατί αν διαβάζεις από το kindle app ( δεν χρειάζετε να έχετε kindle συσκευή) μπορείς να βλέπεις ερμηνείες λέξεων από το oxford dictionary που είναι ενσωματωμένο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Chrisxxx να σε ευχαριστήσω πολύ για τα Links που έδωσες..κ που μ άνοιξες και τα μάτια.

Από τα v;ideo του train signal icnd1 & 2 τα λέει πολύ περιληπτικά και δεν καλύπτουν πλήρως όλες τις ενότητες..Τώρα τρέχω και δεν φτάνω..

Να ρωτήσω αν δώσω τελικά η τιμή για την πιστοποιήση έιναι standard σε οποιοδήποτε κέντρο και να δώσω?Πόσο καιρό πριν πρέπει να το δηλώσω?

Μπήκα στο pearson vue και βρήκα μόνο δυο-τρια εξεταστικά..

Τα link είναι τα παρακάτω..

http://www.ine.com/all-access-pass/training/playlist/ccna-routing-switching-exam-course/introduction-10021222.html

http://www.ine.com/all-access-pass/training/playlist/ccna-voice-v8/qos-primer-12012022.html 

Επεξ/σία από nzes
  • Like 2

Καλησπέρα

Έχω αρκετή πείρα σε cert της cisco, και έχω αρκετές.

Ώσο αφορά τα κενά - όλες οι εξετάσεις της Cisco είναι δυναμικές. Εαν κάνεις λάθος σε μια ερώτηση ,π.χ. routing, αναπροσαρμόζονται οι υπόλοιπες με αποτέλεσμα να σου βγούν άλλες 10 routing , καταλαβαίνεις πώς εάν σου τύχει νωρίς - την πάτησες. Καλυτερα διάβασε, ρώτα ( εμένα εάν θέλεις, έχω βοηθήσει παλαιότερα κόσμο να περάσει διάφορες εξετάσεις)δοκίμασε σε emulators, και μετά πήγαινε να δώσεις. Η εξέταση του ccna είναι απλή-μην σε τρομάζει.

Να ρωτήσω αν δώσω τελικά η τιμή για την πιστοποιήση έιναι standard σε οποιοδήποτε κέντρο και να δώσω?Πόσο καιρό πριν πρέπει να το δηλώσω?

Μπήκα στο pearson vue και βρήκα μόνο δυο-τρια εξεταστικά..

Ναι, η τιμή είναι ίδια παντού γιατί δεν καθορίζεται από τα εξεταστικά κέντρα αλλά από τη Vue.

Το τσιμπήσαμε και το CCNP. Τώρα τι κανουμε;  :wacko: Δουλεια πάνω σε δικτυα δεν βλέπω να υπάρχει ή δεν πληρώνει καλα, εχω αρχισει να σκεφτομαι εξωτερικό αλλά όχι αμεσα, σε λίγο τελειώνω το διαβασμα στο voice το οποιο από ενα σημειο και μετα είναι τερμα βαρετο και τώρα λέω να ασχοληθω λίγο με security, vpn κλπ Πέρα απο το CCNA security έχουμε καμια πρόταση για βιβλιο που να καταπιάνεται με vpn? 

Chris, το CCNP το τσίμπησες με self-study? Έχεις να προτείνεις υλικό για μελέτη? Θέλω να το ξεκινήσω παράλληλα με το voice κι εγώ, και είμαι σε δίλημμα, να ασχοληθώ μόνος μου ή να ξεκινήσω κανένα course (είναι και ακριβό το άτιμο)

Thanks

Είναι πολύ καλό να το έχεις (βασικά CCNP) αλλά κάθε 3-4 χρόνια είσαι αναγκασμένος (καλά κατάλαβες, δεν είναι όποιος θέλει) να το ανανεώσεις, +++ χρήματα....

να πας για CCNA-CCNP και να δουλεύεις για 700--800ε? ούτε καν!

• Like 1

Είναι πολύ καλό να το έχεις (βασικά CCNP) αλλά κάθε 3-4 χρόνια είσαι αναγκασμένος (καλά κατάλαβες, δεν είναι όποιος θέλει) να το ανανεώσεις, +++ χρήματα....

να πας για CCNA-CCNP και να δουλεύεις για 700--800ε? ούτε καν!

δεν συμφωνω για τα 700ε 

για μερικούς είναι πολλά .Δεκτόν ότι ειναι απόλυτη εκμεταλλευση αλλα αν ειναι να εχεις παραπανω προσόντα (εκτος απο τις γνωσεις που ειναι πολυ χρήσιμες) γιατι να μην το παρεις?? κριση εχουμε σε μια μπο@@@χωρα 

• Like 2

Βρε! είναι πολύ δυνατά χαρτιά! πρέπει να τα έχεις!!!

όταν όμως με το ζορι τα βγάζεις πέρα (γιατι με 800 σιγουρα δεν μπορεις να αποταμιευσεις) που θα βρεις λεφτα για να κανεις ανανεωση? θα κατσεις νηστικος?

φυσικα μιλαω για την αρχη, δεν μπορει καποιος με εμπειρια να παιρνει μονο 800.... ΑΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ: ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

επανεξεταση κα8ε 3 χρονια να δινεις 500ε max πιστεψε με δεν ειναι πολλα....

κανε ενα search στο thread του iphone και θα καταλαβεις τι εννοω... 

επενδύεις στον εαυτό σου - μελλον σου

To ccnp μπορείς να το ανανεώσεις κάθε 3 χρόνια αν περάσεις 1 μόνο ενότητα από τις 3 που έχεις ήδη δώσει την 1 φορά για να το αποκτήσεις, δλδ με 180euro.

• Like 1

Log@n, το ccnp είναι απο τις αρκετά βατες πιστοποιήσεις. Το tshoot είναι εδώ και καιρό ίδιο και μπορείς να βρεις τα 12 labs λυμένα εύκολα. Τα άλλα 2 είναι συνήθως ετσι-για ολους ενα απο τα 2 παιχνιδακι , και το δεύτερο βούνο. Διαβάζεται εύκολα με self study . Προσωπικά το μακράν καλυτερο βοήθημα ηταν το briant advantage ( βιβλίο)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...