Προς το περιεχόμενο

o grub δεν αναγνωριζει τα windows xp


maverick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδες καλημερα χρειαζομαι την αμεση βοηθεια σας...

σας παραθετω το configuration και επειτα το προβλημα μου

 

partition filesystem mountpoint .... flags

/dev/sda1 ext3 / -

/dev/sda2 linux swap - -

/dev/sda3 ntfs /media disk boot

 

λοιπον βαζω πρωτα τα ubuntu 8.04 και υστερα τα xp.εφοσον τα xp αλλαζουν τον bootloader για να φορτωσουν μονο αυτα παω μεσα απο livecd και παταω root(hd0) και μετα setup (hd0,0) με αποτελεσμα να εμφανιζεται ο grub αλλα να μην εμφανιζει την επιλογη των xp . σκεπτομενος μηπως πρεπει να τον φορτωσω στο partition των xp ( /dev/sda3 ) παταω setup (hd0,2) και μου βγαζει Error 17: Cannot mount selected partition . υποψην οτι μεσα απο τo places μπορω να το δω το partition....

 

τη βοηθεια σας ειμαι εντελως ασχετος και πρωταρης!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο grub φαίνεται να έχει εγκατασταθεί κανονικά, όμως το τι επιλογές θα βγάζει δεν έχει να κάνει με την εγκατάσταση αλλά με τις ρυθμίσεις του. Θα πρέπει να ανοίξεις το αρχείο ρυθμίσεων του grub (/boot/grub/menu.lst ή /boot/grub/grub.conf) και να προσθέσεις μια καταχώρηση για τα Windows. Π.χ. σύμφωνα με όσα είπες το παρακάτω πρέπει να δουλέψει:

 

>title Winblows
rootnoverify (hd0,2)
chainloader +1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ευχαριστω πολυ ρε nske . πραγματικα σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.πες μου μονο πως μπαινω στο configuration και αν παιζει ρολο το μηνυμα που ποσταρα πριν οτι δεν μπορει το grub να το κανει mount ή ειναι λογικο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το configuration είναι ένα αρχείο κειμένου που ανοίγεις με οποιονδήποτε text editor. Χρειάζεται δικαιώματα root για να αποθηκεύσεις τις αλλαγές.

 

Μπορείς να ανοίξεις μια κονσόλα (θα τη βρεις στο μενού του gnome ως Gnome Terminal αν δεν κάνω λάθος, ή πάτα alt+f2 και δώσε "gnome-terminal") και να εκτελέσεις:

>$ sudo gedit /boot/grub/menu.lst

για να επεξεργαστείς το αρχείο με έναν γραφικό text editor που νομίζω υπάρχει προεγκατεστημένος.

 

Το error μη σε απασχολεί, είναι λογικό γιατί ο grub δεν προορίζεται για εγκατάσταση σε NTFS partitions. Μην προσπαθείς καν να τον εγκαταστήσεις στο sda3 (hd0,2), αυτό που θέλεις είναι να βρίσκεται στο MBR του sda ή στο Boot Sector του sda1 σου, που απ' ό,τι φαίνεται βρίσκεται.

 

Τα Windows έχουν ήδη έναν boot loader εγκατεστημένο στο Boot Sector του sda3 και ο grub εκκινεί αυτόν ο οποίος με τη σειρά του εκκινεί τα Windows. Αυτό δηλώνει στον Grub η παράμετρος "chainloader". Αν προσπαθήσεις να πεις στον grub να γραφτεί στο sda3 (το "setup (hd0,2)" που έδωσες), υπάρχει ο κίνδυνος να σβήσει τον boot loader των Windows με αποτέλεσμα να πρέπει να τον ξαναγράψεις μετά. Όμως ευτυχώς δεν φαίνεται να συνέβη κάτι τέτοιο, αφού πέταξε error.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...