kpappous Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπον χαιρετω τους Insomniakes και εχω να αναφερω το εξης προβλημα που εχω.... Πριν αρκετο καιρο ειχα κανει φορματ το λαπτοπ που εχω acer aspire 5672wlmi intel core duo T2300 (1.66Ghz, 667 FSB, 2 MB L2 cache, ati mobility radeon x1400 512MB 2 GB DDR2, 120GB SATA. Εκανα φορματ διοτι ενω ολα ηταν οκ στο pc μου πηγα να κανω μεταφορα αρχειων απο τα Partition του λαπτοπ σε εξωτερικο σκληρο που αγορασα προσφατα (segate 500gb 32mb buffer). Ενω ολα κυλουσαν καλα ξαφνικα σε ενα σημειο αρχισε να κολλαει το pc και να τρεμουν τα παντα....Σκεφτειτε πως κολλαει το pc ενω ακουμε μουσικη και μετα να τρεμει ο ηχος ...σαν ενα παρατεταμενο "ντρρρρντρρντρρρρρρρ...." ακουγοτανε... Αυτο ειχε ξαναγινει πριν λιγο καιρο αφοτου συμβει το παραπανω με το utorrent ανοιχτο ενω καταβαζα....Υπεθεσα οτι θα φταει το utorrent...Κατι θα περασε μεσα απο εκει και κατι θα κολλησα/.... Δεν καταλαβα τι γινοτανε τοτε...και λεω δεν μπορει κατι θα κολλησα...κανενα trojan, spyware, virus!!!!αφου ελεγξα το μηχανημα δεν βρεθηκε τιποτα και αν βρεθηκε κατι καθαριστηκε...χρησιμοποιουσα το Nod32 σαν antivirus.,frewall ειχα των xp μονο. Να σημειωσω οτι συχνα απο τοτε που αρχιζε να κολλαει το μηχανημα εμφανιζοτανε στον task manager μεχρι και 130 φορες να τρεχει η διεργασια cli.exe (της καρτας γραφικων).... Σε ολα αυτα το κορυφαιο ητανε οτι στον task manager εδειχνε να καταναλωνεται cpu περιπου 50-55% απο αγνωστη διεργασια η οποια δεν φαινοτανε στον task manager. Εκει υπεθεσα οτι μπορει να εiναi και θεμα hardware...Μη εχοντας αλλη λυση πηρα την αποφαση αφου εψαξα απο εδω και εκει να δω τι γινοτανε και λυση δεν εβρισκα να κανω φορματ. Ολα οκ μια χαρα μεχρι που γεμισαν οι σκληροι και ξανα παω να κανω μεταφορα αρχειων και εκει κρασσαρει το μηχανημα παλι, βγαζοντας τωρα οτι παρουσιαστηκε σφαλμα επικοινωνιας με τις θυρες usb οπου εβαζα τον εξωτερικο σκληρο... Ε τον ξαναβαζω σε αλλη θυρα παλι τα ιδια...μεχρι που σταματησε και τον δεχτηκε. Εφοσον συνεχιζοτανε η μεταφορα αρχειων σε μια στιγμη κολλαει το pc και βγαζει μηνυμα οτι δεν εινια δυνατη η αντιγραφη των δεδομενων στον σκληρο δισκο λογω σφαλματος του δισκου (κυκλικων δεδομενων)...αν θυμαμαι καλα ετσι λεγοτανε το σφαλμα.... Και απο τοτε παλι τα ιδια με τον ηχο ολο "ντρρρντρρρ...." και "ντρρντρρ..." ακουγοτανε...ειτε ανοιγα το pc ειτε το εκλεινα ειτε προσπαθουσα να ακουσω μουσικη ή και να δω καμια ταινια....σημειωστε οτι η διαδικασια ανοιγματος και κλεισιματος του Pc ειχε αυξηθει σημαντικα... Σε ολα αυτα το κορυφαιο ητανε οτι στον task manager εδειχνε να καταναλωνεται cpu περιπου 50-55% απο αγνωστη διεργασια η οποια δεν φαινοτανε στον task manager (ξανα οπως και την προηγουμενη φορα)...να σημειωσω οτι ο χρονος μεταφορας δεδομενων προς τον εξωτερικο σκληρο ανεβηκε ραγδαια φτανοντας τα 30 λεπτα για αρχειο 3 Gb!!!! Κανω ελεγχο για ιους και trojan και ανακαλυψα ενα trojan ονοματι spy/gen το οποιο δημιουργουσε καθε φορα που εσβηνε το Nod32 το trojan ενα αλλο αρχειο με ενα αλλο ονομα και παει λεγοντας αδυνατοντας να σβησω το trojan... Ε ειδα και αποειδα οτι δεν μπορουσε να σβηστει το trojan Με τιποτα ουτε σε ασφαλη λειτουργια ουτε με διαφορετικα antivirus, ξανακανω φορματ....περιττο να πω πσοσ καθυστερουσε η μεταφορα δεδομενων.... Αφου ξανα κανω και 2η φορα φορματ ξαναγεμιζουνε οι δισκοι και λεω αντε να μεταφερω παλι...και τωρα τα κολπα αλλαξανε....εκει που εκαν μεταφορα μου εμφανιζει μηνυμα για σφαλμα επικοινωνιας με την θυρα usb ....μετα αφου μπορει και αναγνωριζει τι σκληρο πεταει τα εξης μηνυματα "παρουσιαστηκε σφαλμα κατα την αντιγραφη του αρχειου η φακελου" οπου κλεινει ο εξωτερικος δισκος απροειδοποιητα και "τα windows δεν εινια ετοιμα για την εγγραφη..." και σταματαει η διαδικασια.... Τωρα στο Pc εχω το macafee total protection 2009 και ειμια σιγουρος οτι το pc δεν εχει κατι υποπτο πανω του.... Μετα απο τοση μεγαλη εισαγωγη τα ερωτηματα μου εινια τα εξης: 1) Τι φταει αραγε οσον αφορα το κρασσαρισμα? εχει σχεση κατι με το utorrent? 2) Ειναι θεμα hardware και το λαπτοπακι μου με χαιρεταει δειλα δειλα? 3) Φταει ο εξωτερικος σκληρος? 4) Γιατι ενω το pc δεν εχει τιποτα (αυτο δειχνουνε τα προγραμματα που εχω adaware pro 2008, macaffe total protection 20009 kai SpyBot Search & Destroy) κολλαει στην αναπαραγωγη αρχειων media kai ηχου κανοντας αυτον τον ηχο "ντρρρρρρρ...." κατα τη διαρκεια αναπαρωγης των? 5) Εχω κανενα ιο που δνε φαινεται με τιποτα? 6) το λαπτοπ εχει ελαχιστα εγκατεστημενα προγραμματα πανω και ολα ειναι καθαρα και ελαφρια... Καμια ιδεα πως να ξεφυγω παλι απο το φορματ και να ξαναερθω μετα στοιδιο προβλημα? Αν καποιος εχει την υπομονη να απαντησει διαβαζοντας το παραπανω κατεβατο θα του ημουν ευγνωμων... HELPPPPPP....:(
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.