Προς το περιεχόμενο

Paragon Drive Backup 8.5 Pro με δυνατοτητα Restore with Shrink για μικρο Partition

ALTUSGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις εκανα και θελω μια επιβεβαιωση...

Εχω το Paragon Drive Backup 8.5 Pro για τα Vista και και ενα Fujitsu Siemens Pi 2540 και εχω δημιουργησει ενα image του λειτουργικου το οποιο και ειχε χωρητικοτητα 100GB. Ωραια μεχρι εδω θα μου πειτε, ετσι δεν ειναι;

Ακουστε και την συνεχεια τωρα.

Ο "διαολος" με εβαλε να σκεφτω οτι θελω το C: να μην εχει 100GB αλλα πολυ λιγοτερα ωστε να τα εχω διαθεσιμα στο D: partition για να φυλαω ΕΚΕΙ τα αρχεια και τα video μου.

Ετσι με την χρηση του καλου Paragon Partition Manager καταφερα με καποια δυσκολια (μολις τελειωσε σε περιβαλλον DOS εκανε restart αλλα δεν εμπαινε στα Vista οποτε βαζοντας το Boot DVD του Paragon Drive Backup μπηκε μετα κανονικα) να εχω πλεον 30GB στο C: και ~200GB στο D:.

Εδω ξεκινησαν τα παλαβα...

Αρχισαν τα Vista να μου βγαζουν ενα ενοχλητικο μηνυμα για καποιο σφλαμα σχετικο με το WMI host. Το συστημα ομως ηταν ολοιδιο οπως το ειχα και πριν και δεν θα επρεπε κανονικα να εμφανιζει τετοιο μηνυμα. Ψαχνοντας στο διαδικτυο καταλαβα οτι το WMI ηταν μια ρουτινα ασφαλειας και οτι αν την απενεργοποιουσα θα ηταν εκτεθειμενο το συστημα μου. Ειδα οτι το μηνυμα εμφανιζονταν ολο και πιο συχνα λεγοντας οτι δεν μπορει να λειτουργησει και γιαυτο σταματαει.

Ετσι σκεφτηκα το εξης.

Μιας και ειχα ηδη κανει το image του C αλλα με τα 100 GB, ειπα οτι αν επαναφερω το αρχειο θα εχω λογικα τα προγραμματα του χωρις προβληματα. Απλα το ερωτημα ηταν αν θα μπορουσε το Drive Backup να "χωσει" το image των 100GB (περιπου τα 11GB ειχαν μονο δεδομενα στο image) στο νεο C partition που εκανα και ειχε πλεον ~30GB.

Η απαντηση στο ερωτημα ηταν δυσαρεστη.

Το εβαλα να κανει το restore και αφου βγηκε σε περιβαλλον DOS αρχισε να κανει το restore. Αλλα παρατηρησα κατι...

Ενω το restore θα επρεπε να δειχνει στην μπαρα το ποσοστο (sectors?) και τον χρονο, αυτο αρχισε κατω να επεξεργαζεται αναλυτικα το καθε αρχειο του image χωρις να δειχνει καμια ωρα!!!

Μετα απο 5 λεπτα παρατηρησα οτι μαλλον κολλησε και απλα δειχνει τρελα αρχεια. Και το εκλεισα. Φυσικα μετα στην επανεκκινηση που εκανα δεν φορτωσε τιποτα.

Ετσι απεκτησα ενα λαπτοπ χωρις λειτουργικο!

Σημερα, το ξαναεβαλα ομως και διαβαζοντας παλι στο νετ ειδα οτι το Paragon Drive Backup 8.5 Pro εχει την δυνατοτητα "Restore with Shrink" που σημαινει οτι ΜΠΟΡΕΙ(!!!) να μεταφερει ενα partition μεγαλου φαινομενικα partition σε ενα μικροτερο και απλα αντι να κανει μεταφορα του image ανα sector (γρηγορα) το κανει αργα ανα file δειχνοντας κατω την επεξεργασια του καθε αρχειου ξεχωριστα. Απλα ισως για ασφαλεια το κανει για περιπτωση που δεν φτανει ο χωρος (που για μενα θα πρεπει να φτανει γιατι τα δεδομενα ειναι ~11GB και ο χωρος του νεου partition μου C ειναι 30GB.

To ερωτημα μου ειναι μετα απο αυτην την μακροσυρτη αναφορα μου ειναι αν καποιος ξερει κατι σχετικα και αν τελικα το partition του C μου θα δουλεψει κανονικα ή οχι.

Το αρχειο το εχω τωρα και δουλευει απλα τα αρχεια πολλα και αργαει....

HELP για οποιον του εχει τυχει....

Δημοσ.

Παιδια, δυστυχως τιποτα!

Το προγραμμα τελειωσε επιτυχως το backup αλλα αντι για boot το λαπτοπ μου βγαζει το γνωστο μηνυμα οτι λειπει το NTLDR (missing). και θελει restart.

Τωρα πασχιζω να επαναφερω το C (τα boot files) μεσω του Vista Recover DVD.

Μια δοκιμη αυτοματη που ειχε απετυχε...

Help (2)!

Δημοσ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!

ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΙΣΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ VISTA!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΣΜΙΚΡΥΜΕΝΟ ΤΟ C: ΜΟΥ ΑΠΟ 100GB ΣΕ 30GB, EKANA ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:

ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ RESTORE ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ IMAGE ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ FUJITSU-SIEMENS ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ PI 2540 ΔΕΝ ΕΙΧΕ DVD ΤΩΝ VISTA.

ΤΟ ΑΤΙΜΟ, ΧΩΡΕΣΕ ΤΟ IMAGE ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ 100gb ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ C: ΣΤΑ 30GB ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΩΡΑ.

ΕΚΑΝΕ REBOOT ΚΑΙ VOILA, TA VISTA!!!

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ. ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΩ!

ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ PARTITION KAI ΤΩΡΑ TO C: ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΑ 144GB!!!

ΕΛΕΟΣ ΛΕΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

ΛΕΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ PARTITIONING ΜΕ ΤΟ PARAGON MANAGER 9.0. ΤΟΥ ΟΡΙΣΑ ΩΣ C: ΤΑ 40 GB ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑ...

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΜΗΣΕΙ ΤΑ VISTA!!!

ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ DATA.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ, ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ D: ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΚΑΠΟΙΑ GB. ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ D: ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΔΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟ RESTORE ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΩΝ PARTITION ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ BACKUP ΟΤΙ ΑΡΧΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ D:

AYTA KAI ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΒΟΗΘΗΣΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...