Προς το περιεχόμενο

Ακριβή μητρική (>150?)- Γιατί;

talos_2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πλεονεκτήματα των ακριβών μητρικών νομίζω αναλύθηκαν επαρκώς παραπάνω.

Για μένα, αυτές είναι για τους χομπίστες του κλάδου, κάποιους συγκεκριμένους επαγγελματίες και για όσους θέλουν να πουλήσουν μούρη.

Δημοσ.

Επαναδιατυπώνοντας λοιπόν το αρχικό ερώτημα του φίλου που άνοιξε το thread: σε ποιο κομμάτι του αγοραστικού κοινού απευθύνονται τα ακριβά motherboards;

Μη με σταυρώσετε ... απλά ρωτάω :o

Απευθύνεται σε high end users που κάνουν στο σκ@τό τους παξιμάδι για μία δεύτερη PCIxPress, και σε άσχετους που απλά αγοράζουν ότι ακριβότερο κυκλοφορεί.

Ή και σε κάποιο συνδιασμό των παραπάνω.

Από εκεί και πέρα είτε μία mainstream P35 μητρική έχεις, είτε μία Χ48, αν δεν την "σκαλίσεις" διαφορά σε επιδόσεις δεν θα δεις.

Με λίγα παραπάνω από 100ε, υπάρχουν αξιοπρεπέστατες μητρικές για έναν normal χρήστη.

Δημοσ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω, τι δεν καταλαβαίνει ο topic starter μεταξύ ακριβού και φθηνού hardware. Όπως σε όλα τα υλικά αγαθά το κριτήριο τιμολόγησης και επιλογής είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων όπως η ποιότητα υλικών, ποιότητα κατασκευής, φίρμα, εγγυήσεις, χαρακτηριστικά, πακέτο. Ο κάθε χρήστης/αγοραστής αγοράζει αυτό που θεωρεί κατάλληλο για εκείνον και τι θα εξυπηρετήσει καλύτερα το σκοπό του.

Στο computer hardware το ακριβότερο τις περισσότερες φορές σημαίνει περισσότερο διαλεγμένο, περισσότερο προσεγμένο και φυσικά μετράει και η φίρμα. Αυτά έχουν σημασία περισσότερο για ένα πιο ψαγμένο ή enthusiast χρήστη μιας και αυτός θα το εκμεταλλευτεί ή θα χρειαστεί την αξιοπιστία του ακριβού hardware όταν θα το φτάσει στα όριά του. Ειδικά στο θέμα της μητρικής μιας και αποτελεί την βάση ενός συστήματος, οι enthusiasts το ψάχνουν πολύ. Από την μητρική θα εξαρτηθεί πόσο καλά θα συνεργαστούν μνήμες, cpu και κάρτα γραφικών. Το πόσο καλά θα αποδώσει το σύνολο. Όταν το κάθε τι στον υπολογιστή ενός enthusiast είναι διαλεγμένο κομμάτι κομμάτι εκπτώσεις δεν γίνονται. Αυτά πάντα μιλώντας για γνώστες, ψαγμένους, overclockers κατ' επάγγελμα και τα σχετικά, δεν αφορούν όλους.

Κακά τα ψέματα το concept του overclocking έγινε πιο δημοφιλές και έφυγε από το χώρο των πολύ ψαγμένων και αυτών που είναι γνώστες. Αυτό σε συνδυασμό με την δημοτικότητα των υπολογιστών, το χαμηλό κόστος απόκτησης και την οικονομική ευημερία της εποχής, οδήγησε τις εταιρείες στο προμοτάρισμα των Extreme, Ultra, Hardcore και άλλων ακριβών προϊόντων που κάποιες φορές δεν είναι αντάξια της φήμης τους. Επειδή οι περισσότεροι λίγο πολύ που έχουν ένα υπολογιστή θεωρούν τον εαυτό τους guru, αρέσκονται στο να αγοράζουν ακριβά, enthusiastic προϊόντα hardware χωρίς όμως ποτέ να τα βάζουν σε καλή χρήση.

Υπάρχει ακριβό και καλό hardware αλλά υπάρχει και ακριβό και κακό hardware. Είναι στο χέρι του αγοραστή να ξεχωρίζει ή να ξέρει ποιο είναι ποιο και να οριοθετεί τις ανάγκες του.

Δημοσ.

νομίζω ότι ο georgeman έδωσε καλή απάντηση

πιστεύω πως υπάρχουν κάποιες μητρικές που έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στο bios, καλύτερη ψυξη, καλύτερους αισθητήρες κτλ πράγμα που μάλλον αυξάνει την αξιοπιστία και διάρκεια του προϊόντος

αυτό βέβαια είναι ένα θέμα και είναι άλλο θέμα το αν αυτά ενδιαφέρουν/πρέπει να ενδιαφέρουν τον χρήστη, δλδ ποια επιλογή πρέπει να κάνει

αυτό πιστεύω εξαρτάται από τη χρήση που τα θέλει

εάν ακολουθεί τις εξελίξεις και τις επιδόσεις τότε κάποιες φορές παίρνει ότι καλύτερο, άλλες δουλεύει με κατώτερης ποιότητας μεταχειρισμένα ή όχι προκειμένου να ακολουθεί το ρεύμα αλλά γενικότερα δεν το ενδιαφέρει η διάρκεια και ποιότητα του προϊόντος γιατί σύντομα θα το αλλάξει

και σίγουρα όχι όσο ενδιαφέρει κάποιον από τα παιδιά που διαβάζουμε συχνά και θέλουν να φτιάξουν ένα σύστημα για τον θείο τους το μηχανικό, ο οποίος μπορεί να μη ξέρει καν ότι σε ένα χρόνο ίσως και να μην βρίσκει μεμονωμένα συμβατά κομμάτια αντικατάστασης

τώρα θα μου πεις πως μπορείς να μετρήσεις/είσαι σίγουρος ότι το πιο ακριβό θα είναι καλύτερης ποιότητας, δε νομίζω πως μπορείς να είσαι σίγουρος, μια ιδέα μπορείς να χεις, έτσι είναι ο κόσμος αυτός, ούτως ή άλλως ρισκάρεις ότι και να πάρεις

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια μην το ψαχνετε πολυ.

Ειναι αναλογικα οπως και με τα αυτοκινητα.

Απο ενα σημειο και μετα εκτοξευονται οι τιμες χωρις να παιρνεις κατι αντιστοιχα καλυτερο.

Κι εγω ειμαι της λογικης, παρε μια μητρικουλα 100? η οποια πλεον στις μερες μας ειναι υπερπληρης και κανει και overclocking (να ευγνωμονειτε τους Core2 για ολα αυτα), και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.

Απο κει και πανω, αν καποιος θελει να δινει 1.43 volt και να ειναι αυτα πραγματικα και να μη σκαμπανεβαζουνε στο full load και σε overclocking προκειμενου να πετυχει 600MHz FSB, δηλαδη να κανει νεο ρεκορ απο το πρηγουμενο 599ΜΗz που ειχε πετυχει, τοτε ναι θα δωσει 170? για μητρικη και παραπανω...

Α και σχετικα με αυτο:

όταν για παράδειγμα η Asus P5QL-E που κοστίζει μόλις 83ευρώ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156721&catalog=20&category=69977721

δεν είναι υπεραρκετή όταν διαθέτει 2 firewire, 10 usb, 6 sata, 1 e-sata, raid, 3 pci, 2 pci express;

Εντάξει, έχει μόνο μία pci-e 16x, αλλά στ' αλήθεια με τις μονές υπερκάρτες που κυκλοφορούν σήμερα, ποιος χρειάζεται Crossfire στις αναλύσεις που δουλεύει το 90% των monitor;

Δες εαν υπαρχει εστω η παραμικρη ψυξη στα mosfet.

Επισης προσεξε εαν τα SATA βισματα ειναι σε γωνια 90° ή οχι (εγω προσωπικα προτιμαω 10000% μητρικες που τα εχουν στην ακρη).

Επισης δε καταλαβαινω τη τσιγκουνια της ASUS στα e-sata.

Με 90? πηρα πριν 1 χρονο μητρικη και ειχε 2...

Και μονο το -Ε στην ονομασια της μητρικης πρεπει κατι να λεει (κομμενη εκδοση).

Δημοσ.
Η επιχειρηματολογία σου είναι καταιγιστική και ομολογώ πως με συγκλόνισε.

Δεν μπορείς να το αγοράσεις? ή..Δεν θέλεις να αγοράσεις? ..έχει πολύ μεγάλη διαφορά.. (ρητορική ερώτηση σε ένα χειρούργο..)

Βλέπεις αν και ασχολούμαι πολλά-πολλά χρόνια με τα computer, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι η αγορά τους μπαίνει στην ίδια λογική με την οποία διαλέγεις ρούχα ή μουράτα αξεσουάρ. Νοιώθω παρωχημένος, δεν ξέρω, αλλά μου δημιούργησες υπαρξιακά διλήμματα...

Λογικό μου φαίνεται..όπως εγώ ζηλεύω τρελά έναν τύπο που είναι μέσα σε μια m3-m5-m6..έτσι το βλέπεις κ εσύ..δεν άλλαξε η φιλοσοφία του κόσμου για να αλλάξεις κ εσύ..κ εγώ..κ όλοι μας..

..γιατί νόμιζα πως η μάχη κατά του συμβιβασμού γίνεται σε άλλα επίπεδα. Ίσως όμως και να ΄χεις δίκιο - εξαρτάται από το πόσο χαμηλά βρίσκεται το ταβάνι πάνω απ' το κεφάλι του καθενός.

Όχι, δεν είμαι τέτοιας λογικής άνθρωπος, ούτε λεφτάς, ούτε του "μπαμπά", έχω δουλέψει σαν το σκυλί ολόκληρους μήνες μαζεύοντας ευρώ-ευρώ για να αποκτήσω ότι έχω, γιατί έτσι γουστάρω..κ όχι για να δείξω τι έχω..δεν μ ενδιαφέρει..τρέλα μου..χόμπι μου...

Τα τείχη για το ταβάνι τα φτιάχνεις εσύ, με τον κόπο σου, τον ιδρώτα σου κ την αξία σου..όχι γράφοντας όλο το 24ωρο σε ένα φόρουμ όπως πολλοί εδώ μέσα, που κλαίγονται, γκρινιάζουν γιατί δεν μπορούν να πάρουν κάτι παραπάνω..κάτι καλύτερο έστω κ 2% ταχύτερο..

Κοίταξε, τι εστί matiz το γνωρίζω και ελπίζω κάποια στιγμή να γίνω κι εγώ πετυχημένος ώστε να πάρω μια m3 (αν και μεταξύ μας θα προτιμούσα μια Μ6 cabrio - εντάξει κάνει τα διπλά λεφτά, αλλά όταν μιλάμε για το καλύτερο μη προτείνουμε αμάξια του συρμού).

Κ εγώ τις ίδιες φιλοδοξίες έχω, δεν περιμένω πότε θα κερδίσω το τζόκερ, ούτε πότε θα μου κάτσει η "καλή" γι αυτό κ δουλεύω από τα 9 μου..

(μακάρι να είχα μ3 και θα πέταγα το υπολογιστή από το παράθυρο)

Δημοσ.

liopyr, HighT3ch, oneofthem, GeorgeMan: Μετά τις τελευταίες απαντήσεις, αισθάνομαι πάλι ότι βρίσκομαι σε τεχνολογικό forum - δεν έχω λόγια...

GeorgeMan: Τη συγκεκριμένη mb την ανέφερα απλά σαν παράδειγμα σύγχρονης και οικονομικής λύσης. Πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερες λύσεις με το δοκιμασμένο Ρ35 στα ίδια λεφτά - δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα, στη κουβέντα μπήκα περισσότερο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Ήσουν πάντως πολύ κατατοπιστικός - ευχαριστώ.

Μια που βρήκαμε παπά ... να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Οι υλοποιήσεις σε m-ATX, πέρα από την μειωμένη επεκτασιμότητα υπολείπονται σε κάτι άλλο σε σχέση με μια αντίστοιχη οικονομική mb;

μακάρι να είχα μ3 και θα πέταγα το υπολογιστή από το παράθυρο

Το σύστημα της υπογραφής σου στο δρόμο; κρίμα είναι... ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Μια που βρήκαμε παπά ... να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Οι υλοποιήσεις σε m-ATX, πέρα από την μειωμένη επεκτασιμότητα υπολείπονται σε κάτι άλλο σε σχέση με μια αντίστοιχη οικονομική mb;

συνήθως βγαίνουν με κομμένα chipsets τα οποία είναι κατώτερα σε επιδόσεις...μην φανταστείς καμιά μεγάλη διαφορά ofc...

Δημοσ.
Το σύστημα της υπογραφής σου στο δρόμο; κρίμα είναι...

Το ξανά σκέφτηκα..δίκιο έχεις.. Θα το χάριζα σε αυτόν με την μεγαλύτερη δυσπιστία εδώ μέσα..θα άλλαζε γνώμη..έτσι γίνεται πάντα..είναι μέχρι να καθίσεις σε μια m3..και έχω καθίσει..:-D

θα έπαιζα άλλωστε και race driver grid..live..:lol:

Αλλά ας προσγειωθώ λιγάκι..

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε DrLag, δες λιγο εδω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526739

1000ρι Ethernet, DX 10.1 HD3200 καρτα γραφικων με VGA, DVI και HDMI (!), e-sata, SPDIF, firewire, υποστηριξη ολων των AMD επεξεργαστων (και Quad core Phenom), plus 4 θυρες για μνημες και Sata συσκευες..

Δες λιγο και τιμουλα ;)

Καθε αλλο παρα μειωμενη επεκτασιμοτητα εχει, μονο οι PCI λειπουν.

Αρα, αυτο που θελω να πω ειναι πως οχι, δεν υπολειπονται σε επιδοσεις.

Σε overclocking ναι :P

Δημοσ.
Φιλε DrLag, δες λιγο εδω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526739

1000ρι Ethernet, DX 10.1 HD3200 καρτα γραφικων με VGA, DVI και HDMI (!), e-sata, SPDIF, firewire, υποστηριξη ολων των AMD επεξεργαστων (και Quad core Phenom), plus 4 θυρες για μνημες και Sata συσκευες..

Ή κι αυτή (εντάξει έχω κόλλημα με την Intel)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526771

G43, GMA-X4500 HDMI και παρόμοια τα άλλα χαρακτηριστικά, με dual core 5200, για συστηματάκι home theater, άντε και μια VGA 4850 για παιχνίδια σε μεγάλη οθόνη, δεν είναι κι άσχημο νομίζω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...