Προς το περιεχόμενο

Ακριβή μητρική (>150?)- Γιατί;

talos_2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Βρες μου μια με το Χ48/DDR2 (οχι Asrock) με κατω απο 170 και θα σου πω το γιατι :P

Προφανως για το overclocking/υποστηριξη πολλων καρτων.

Δημοσ.
Βρες μου μια με το Χ48/DDR2 (οχι Asrock) με κατω απο 170 και θα σου πω το γιατι :P

Προφανως για το overclocking/υποστηριξη πολλων καρτων.

αυτος ειναι ο τοπ συνδυασμος?

Δημοσ.

1. overclocking

2. ποιότητα κατασκευής / εγγύηση

3. features (πολλά usb, firewire, 2 θύρες δικτύου, πολλές PCI/PCI express, καλύτερο τσιπάκι ήχου κλπ)

Δημοσ.
3. features (πολλά usb, firewire, 2 θύρες δικτύου, πολλές PCI/PCI express, καλύτερο τσιπάκι ήχου κλπ)

Nομίζω ότι αυτά πλέον τα βρίσκεις και στις πιο απλές σύγχρονες μητρικές...

Δημοσ.

1)Overclocking. Με τα επιπλέων χρήματα της μητρικής παίρνω ένα μεγαλύτερο μοντέλο cpu και γλυτώνω και έξοδα από υδρόψυξη και έχω σίγουρο το αποτέλεσμα.

2)Ποιότητα κατασκευής / εγγύηση. Η εγγύηση είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα μιας εταιρίας.

3)features. Αν και δεν χρειάζεται να πάρεις πανάκριβη μητρική για αυτά, αν πάρεις κάρτες θα μπορείς να τις βάλεις και σε άλλο/επόμενο pc.

• Moderators
Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα.

Ενσωματωμενοι ποιοτικοι controllers (βρες μου Silicon Image Και δες ποσο κανει, βρες μου Marver 1000ρη καλο και δες επισης...).

Ενσωματωμενα πολλαπλα σταδια τροφοδοσιας (μεχρι και 16phase εχω δει...), που εξασφαλιζουν ΜΕΓΙΣΤΗ σταθεροτητα ακομα και σε extreme καταστασεις.

Υψηλης ποιοτητας υλικα (πυκνωτες στερεας καταστασης κτλ)

Πολυ καλα συστηματα ψυξης (ακομα και στα Mosfet, μερικα λειτουργουν και ως waterblocks).

Επιπλεον ελεγκτες (firewire, δικτυου, sata, e-sata, μεχρι και NAS ειδα...)

ΠΑΡΑ πολλες διαφορες στο BIOS.

Μπορεις να ρυθμισεις με ακριβεια εκατοστου ή χιλιοστου του volt σε πολυ περισσοτερα μερη της μητρικης απ οτι σε πιο μικρες υλοποιησεις.

Επισης υπαρχουν και επιπλεον overclocking επιλογες.

Θα μου πεις αρκετα απο τα παραπανω (πλην των επιλογων BIOS μπορεις να τα βαλεις και σε αλλη μητρικη).

Θα σου πω ναι, αλλα μετα δες σε τι κοστος θα φτασει και τον κοπο που θα εχεις κανει... ;)

Δημοσ.
Τα πραγματα ειναι απλα...

... για κάποιον που έχει αναγάγει το computing σε επιστήμη - δεν διαφωνώ και επαυξάνω.

Όμως όχι μόνο τον μέσο, αλλά και τον απαιτητικό home user, γιατί να τον ενδιαφέρουν τα...

Ενσωματωμενα πολλαπλα σταδια τροφοδοσιας (μεχρι και 16phase εχω δει...), που εξασφαλιζουν ΜΕΓΙΣΤΗ σταθεροτητα ακομα και σε extreme καταστασεις.

Πολυ καλα συστηματα ψυξης (ακομα και στα Mosfet, μερικα λειτουργουν και ως waterblocks).

Μπορεις να ρυθμισεις με ακριβεια εκατοστου ή χιλιοστου του volt σε πολυ περισσοτερα μερη της μητρικης απ οτι σε πιο μικρες υλοποιησεις.

Επισης υπαρχουν και επιπλεον overclocking επιλογες

...όταν με 100 και κάτι ευρώ μπορεί να πάρει έναν 45άρη C2D, που και μειωμένες είναι οι απαιτήσεις του σε ενέργεια και ψύξη, αλλά και επεξεργαστική ισχύ διαθέτει τόση, ώστε να τον βγάζει ασπροπρόσωπο χωρίς να χρειάζονται overclocking παρεμβάσεις.

Όσο για τους

Επιπλεον ελεγκτες (firewire, δικτυου, sata, e-sata, μεχρι και NAS ειδα...)

όταν για παράδειγμα η Asus P5QL-E που κοστίζει μόλις 83ευρώ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156721&catalog=20&category=69977721

δεν είναι υπεραρκετή όταν διαθέτει 2 firewire, 10 usb, 6 sata, 1 e-sata, raid, 3 pci, 2 pci express;

Εντάξει, έχει μόνο μία pci-e 16x, αλλά στ' αλήθεια με τις μονές υπερκάρτες που κυκλοφορούν σήμερα, ποιος χρειάζεται Crossfire στις αναλύσεις που δουλεύει το 90% των monitor;

Επαναδιατυπώνοντας λοιπόν το αρχικό ερώτημα του φίλου που άνοιξε το thread: σε ποιο κομμάτι του αγοραστικού κοινού απευθύνονται τα ακριβά motherboards;

Μη με σταυρώσετε ... απλά ρωτάω :o

Δημοσ.
Ακριβή μητρική (>150?)- Γιατί;

Γιατί καθένας χαλάει τα λεφτά του εκεί που γουστάρει..

Άλλοι πάνε κ παίρνουν ένα τζιν diesel 200 ευρώ..και τι να λέει?αυτοί κάνουν πιο ουσιαστική αγορά?τζιν είναι..

Άλλοι πάνε κ παίρνουν κινητό με 700 ευρώ..το ίδιο δεν είναι?κινητό είναι..

Συνήθισε το..κάτι που κοστίζει ακριβά σου δίνει περισσότερα..σου δίνει ότι δεν μπορεί να κάνει το φτηνό..έτσι είναι,έτσι πάει..

Το πολύ ακριβότερο, δεν είναι αναγκαστικά πολλές φορές καλύτερο κατά κανόνα, αλλά σίγουρα σου δίνει πάντα κάτι περισσότερο..

Εκεί έχεις 2 επιλογές, συμβιβάζεσαι ή προσπαθείς όποτε εσύ το γουστάρεις να έχεις το καλύτερο..

όταν για παράδειγμα η Asus P5QL-E που κοστίζει μόλις 83ευρώ

Ακριβώς, κάνεις την δουλειά σου κ αυτό μετράει..ή οδηγάς m3 ή matiz κάποια στιγμή θα φτάσεις..

Δημοσ.
Γιατί καθένας χαλάει τα λεφτά του εκεί που γουστάρει..

Συνήθισε το..κάτι που κοστίζει ακριβά σου δίνει περισσότερα..σου δίνει ότι δεν μπορεί να κάνει το φτηνό..έτσι είναι,έτσι πάει..

Η επιχειρηματολογία σου είναι καταιγιστική και ομολογώ πως με συγκλόνισε.

Άλλοι πάνε κ παίρνουν ένα τζιν diesel 200 ευρώ..και τι να λέει?αυτοί κάνουν πιο ουσιαστική αγορά?τζιν είναι..

Άλλοι πάνε κ παίρνουν κινητό με 700 ευρώ..το ίδιο δεν είναι?κινητό είναι..

Βλέπεις αν και ασχολούμαι πολλά-πολλά χρόνια με τα computer, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι η αγορά τους μπαίνει στην ίδια λογική με την οποία διαλέγεις ρούχα ή μουράτα αξεσουάρ. Νοιώθω παρωχημένος, δεν ξέρω, αλλά μου δημιούργησες υπαρξιακά διλήμματα...

Εκεί έχεις 2 επιλογές, συμβιβάζεσαι ή προσπαθείς όποτε εσύ το γουστάρεις να έχεις το καλύτερο..

...γιατί νόμιζα πως η μάχη κατά του συμβιβασμού γίνεται σε άλλα επίπεδα. Ίσως όμως και να ΄χεις δίκιο - εξαρτάται από το πόσο χαμηλά βρίσκεται το ταβάνι πάνω απ' το κεφάλι του καθενός.

Ακριβώς, κάνεις την δουλειά σου κ αυτό μετράει..ή οδηγάς m3 ή matiz κάποια στιγμή θα φτάσεις

Κοίταξε, τι εστί matiz το γνωρίζω και ελπίζω κάποια στιγμή να γίνω κι εγώ πετυχημένος ώστε να πάρω μια m3 (αν και μεταξύ μας θα προτιμούσα μια Μ6 cabrio - εντάξει κάνει τα διπλά λεφτά, αλλά όταν μιλάμε για το καλύτερο μη προτείνουμε αμάξια του συρμού).

Αυτό όμως που δεν γνωρίζω, μπαίνω σ΄ένα τεχνολογικό forum και το ρωτάω. Πιστεύω πως τοποθέτησα με σαφήνεια το ερώτημα μου και υπάρχουν παιδιά με γνώσεις που μπορούν να απαντήσουν...

GeorgeMan ίσως;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...