Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ε καλά δεν την λες και απαράδεκτη την υπουργική απόφαση, ούτε καν παράλογη δεν είναι.

Ας πούμε το ΔΩΡΕΑΝ που αναφερεις στην δεύτερη παράγραφο τι σημαίνει?

Έχουμε και λέμε...

Οι ΕΠΑΣ ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ στην Τριτοβάθμια,σωστά;

Τα ΙΕΚ προσφέρουν ίδιες σπουδές/ειδικότητες και ίδια επαγγελματικά δικαιώματα/άδειες με τις ΕΠΑΣ,έτσι; (π.χ. Θερμοϋδραυλικός ή Μάγειρας)

Και τα ΙΕΚ επίσης δεν είναι (προφανώς) ΑΕΙ...

Εφόσον βρίσκεις "λογική" την υπουργική απόφαση,γιατί επιτρέπεται στους φοιτητές των ΑΕΙ να εγγράφονται στα ΙΕΚ και όχι ΚΑΙ στις ΕΠΑΣ;

Σκέψου πόσοι φοιτητές παρακολουθούν ταυτόχρονα ΑΕΙ/ΙΕΚ ή Προπτυχιακό/Μεταπτυχιακό!Και σκέψου ότι η απάντηση που παίρνεις απ'το Υπουργείο είναι "φυσικά και μπορείτε,αφού δεν μιλάμε για την ίδια βαθμίδα"...

Χαρακτηριστικά να σου πω ότι και η κοπέλα που μίλησα στο Υπουργείο και βρήκε αυτή την απόφαση ξαφνιάστηκε ακριβώς όπως κι εγώ...

Επομένως η μόνη "λογική" του ότι δεν αναφέρει και τα ΙΕΚ η απόφαση είναι πως "τα ΙΕΚ είτε δημόσια είτε ιδιωτικά έχουν δίδακτρα" ενώ οι ΕΠΑΣ όχι...

Οπότε "θες 2η σχολή λαλάκα Έλληνα φοιτητή,πλέρωνε τώρα!";)

Αυτή είναι η "φιλοσοφία" της απόφασης αυτής...

Ποια είναι η απορία σου στη δεύτερη μου παράγραφο;:rolleyes:

Off-topic: Μάλιστα στην ΕΠΑΣ Σερρών που μίλησα με ρώτησε η βλαχάρα της γραμματείας τους "πως θα προλαβαίνεις τα μαθήματα αφού πας στο ΤΕΙ"...λογαριασμό θα σου δώσω μωρή;!

Δημοσ.

Tα ΕΠΑΣ ανήκουν στην δευτεροβάθμια ενώ τα ΙΕΚ όχι. Τα ΕΠΑΣ είναι σχολείο, τα ΙΕΚ είναι κατάρτιση.

Σε τελική ανάλυση, κακώς έκανες και το ανέφερες ότι είσαι φοιτητής στην τριτοβάθμια, στο ΕΠΑΣ που διδάσκω έχω μαθητή ο οποίος έχει περάσει και είναι γραμμένος σε ΤΕΙ λογιστικής (αλλά προτιμά το ΕΠΑΣ θερμουδραυλικών)

Δημοσ.

grigas καλά σίγουρα θα μπορούσε κάποιος να πάει στα μουλωχτά...τι να κάνω δεν είναι του χαρακτήρος μου!:-D

Ό,τι και να είναι,ανήκουν στην Τριτοβάθμια;ΟΧΙ...επομένως ποιο το κόλλημα;;)

Το ξαναλέω,ΑΕΙ/ΙΕΚ,Πτυχίο/Μεταπτυχιακό,διαφορετικές βαθμίδες...στα προηγούμενα αντιστοιχήστε το έτσι: "Χωρίς Δίδακτρα/Δίδακτρα"!

Η επίσημη δικαιολογία που πήρα απ'το Υπουργείο ήταν "δεν ξέρω με ποια λογική βγήκε αυτή η απόφαση"...

Δημοσ.
Εφόσον βρίσκεις "λογική" την υπουργική απόφαση,γιατί επιτρέπεται στους φοιτητές των ΑΕΙ να εγγράφονται στα ΙΕΚ και όχι ΚΑΙ στις ΕΠΑΣ;

Ποιος σου είπε ότι βρίσκω λογική την υπουργική απόφαση στο σύνολο της?

Η δική μου υποκειμενική γνώμη και αίσθηση δικαίου λέει ότι κακώς επιτρέπουν αυτές τις διαβαθμιδικές παρακολουθήσεις κι εγγραφές που επιβαρύνουν τους αδύναμους σπουδαστές, πέρα από το κρατικό πορτοφόλι.

Αν όλοι οι σπουδαστές ΤΕΙ/ΑΕΙ καβατζάρουν κι από μια "τσάμπα" θέση ΕΠΑΣ (εξηγώ το τσάμπα παρακάτω) τι θα κάνουν όλοι οι υπόλοιποι που το ΕΠΑΣ είναι η μόνη τους επιλογή? Τι επίπεδο σπουδών και τι ανταγωνισμό θα αντιμετωπίσει αυτός που έχει το ΕΠΑΣ σαν μοναδική διέξοδο? Εκεί πάει το λογικό που σου έγραψα.

Επομένως η μόνη "λογική" του ότι δεν αναφέρει και τα ΙΕΚ η απόφαση είναι πως "τα ΙΕΚ είτε δημόσια είτε ιδιωτικά έχουν δίδακτρα" ενώ οι ΕΠΑΣ όχι...

Οπότε "θες 2η σχολή λαλάκα Έλληνα φοιτητή,πλέρωνε τώρα!";)

Αυτή είναι η "φιλοσοφία" της απόφασης αυτής...

Και σαν συνέχεια της σκέψης μου, βάζω το παραπάνω quote. Συνεχίζω να θεωρώ παράλογο για κάποιον να έχει την απαίτηση να του πληρώνει το κράτος (άρα δεν είναι καθόλου τσάμπα) δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, οπότε εφόσον αδικεί τους σπουδαστές των ΙΕΚ δίνοντας σου το δικαίωμα να παρακολουθείς (και να διεκδικείς δικαιώματα) από δύο μπάντες, σου λέει πλήρωνε τουλάχιστον για να μην επιβαρύνεται το σύστημα με τουρίστες.

Τα παραπάνω δεν τα λέω ως συμπεράσματα υπουργικών αποφάσεων ή τι είναι λογικό/παράλογο σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, είναι αυθαίρετες δικές μου διαπιστώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Praetorianos σωστή η διατύπωση σου,μαζί σου 100%...

Αλλά δεν μπορεί το Υπουργείο να προτάσσει το "επιτρέπεται η φοίτηση σε σχολές διαφορετικής βαθμίδας" και παράλληλα να βγάζει τέτοιες αποφάσεις!;)

Γιατί στην τελική έστω ότι πληρώνω ΙΕΚ και τελειώνω ένα επάγγελμα,πάλι δεν θα έχει "πρόβλημα" ο οικονομικά αδύνατος;

Δημοσ.
Praetorianos σωστή η διατύπωση σου,μαζί σου 100%...

Αλλά δεν μπορεί το Υπουργείο να προτάσσει το "επιτρέπεται η φοίτηση σε σχολές διαφορετικής βαθμίδας" και παράλληλα να βγάζει τέτοιες αποφάσεις!;)

Γιατί στην τελική έστω ότι πληρώνω ΙΕΚ και τελειώνω ένα επάγγελμα,πάλι δεν θα έχει "πρόβλημα" ο οικονομικά αδύνατος;

Ε καλά ποιος έχασε τη λογική του για να τη βρει το ελληνικό Υπουργείο?

Φυσικά κι έχει πρόβλημα και πάλι ο αδύνατος αλλά μπορεί να το έκανε για να μην έχει τουρίστες όπως σου έγραψα. Ή επειδή ξύπνησε στραβά ο υπουργός, ποτέ δεν ξέρεις με αυτούς :-)

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ως άλλος necromancer ανασταίνω τούτο το τόπικ

Μπορώ να γραφτώ σε ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ενώ είμαι παράλληλα φοιτητής?

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μιας και βρηκα το σχετικο θεμα θα το αφησω εδω και αν το δει καποιος ασ απαντησει! ξερει κανενας ποτε θα πληρωθουμε? περιμενουμε ακομα τα λευτα του γεναρη...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εχω τις εξης απορίες για τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ :

1) Τα μαθηματα ειναι πρωινά ή εσπερινά ή εξαρτάται από την κάθε σχολή ;

2) Πόσο είναι το καθαρό ωρομίσθιο για έναν εκπαιδευτικό ΠΕ και πόσο για εναν ΤΕ ;

3) Οι ωρομίσθιοι έχουν πλήρες ωράριο ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...