mynam3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα επειδή με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, πληρώνουν ταυτόχρονα; Γνωρίζει κάποιος;Το site τους είναι επιεικώς απαράδεκτο.
xtrmsnpr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα επειδή με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, πληρώνουν ταυτόχρονα;Γνωρίζει κάποιος;Το site τους είναι επιεικώς απαράδεκτο. Κ οι σχολές τ ίδιο... Ααα.. Πήγε πριν κάτι μέρες, ο θείος μ που ήθελε για μάγειρας κάτι τέτοιο,είναι 36 χρονών.Κ του είπαν ότι δν μπορεί να μπει,μέχρι είναι όσοι τ 1985..wtf δλδ;;; Δν ξέρω τ άλλο παίζει.. 1
mynam3 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Άκουσα ότι όσο φοιτείς εκεί σου δίνουν κάποια λεφτά.
grigas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μιας και είμαι ωρομίσθιος σε ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ να σας απαντήσω: 1. Πληρώνεσαι ένα μικρό ποσό από το σχολείο 2. Εργάζεσαι σε εργοδότη αντίστοιχο με την ειδικότητα που μαθαίνεις από το πρώτο εξάμηνο (επί πληρωμή) 3. Σε ασφαλίζουν στο ΙΚΑ Για να πας πρέπει να έχεις τελειώσει την Α' Λυκείου και να είσαι μέχρι κάποια ηλικία που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.
aGka8l Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Οταν Αποτυχεις Ελα Δω - ΟΑΕΔ τα λευτα π θα παιρνεις ειναι αναλογα τον εργοδοτη σου ενας φιλος επαιρνε 100 τη βδομαδα χωρις δωρα κτλ κτλ ενας αλο επερνε 150 τη βδομαδα με δωρα αδειες κτλ κτλ
mynam3 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Και πως γράφεσαι εκεί;Στα τηλέφωνα δεν λειτουργεί τίποτα, στο ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ site τους δεν λένε τίποτα..
overnontas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 πηγαινε σε ενα κεντρο ΟΑΕΔ να σου πουνε..θα πρεπει να κανεις μια εγγραφη και ως ανεργος νομιζω και μετα σου λενε τι επιδοτουμενα προγραμματα υπαρχουν...Παντως για το επιπεδο και την αποτελεσματικοτητα τους δε πρεπει να αξιζουν πολλα...οταν τελειωσει και η πρακτικη(αν κανεις)μη νομιζεις οτι θα βρεις μετα κατι σταθερο...Ολα αυτα ειναι για να αρπαξουν τα φραγκα απο τις επιδοτησεις καποιοι εξυπνακιδες στον ΟΑΕΔ ή εταιρειες που επιδοτουνται για να κανουν τα προγραμματα ή να προσλαβουν τους"εκπαιδευομενους"..Παντως αν εισαι κοντα σε κεντρικες περιοχες της Αθηνας ,στους Αμπελοκηπους εχει ενα κεντρο ..Ειναι επι της οδου Εσλιν,γωνια με λεωφορο Αλεξανδρας.(διπλα απο τα Goody's)
FUNKER_3 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 να ρωτησω τωρα κατι..... στις σχολες οαεδ κανεις πρακτικη απο την πρωτη χρονια?ειναι 2 η'3 χρονια φοιτησης εχω ακουσει οτι η πρακτικη δν σταματαει ουτε καλοκαιρι ουτε γιορτες...ξερει κανεις τιποτα? εννοω ποσες μερες δικαιουντε το καλοκαιρι και στις γιορτες
FUNKER_3 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 να ρωτησω τωρα κατι..... στις σχολες οαεδ κανεις πρακτικη απο την πρωτη χρονια?ειναι 2 η'3 χρονια φοιτησης εχω ακουσει οτι η πρακτικη δν σταματαει ουτε καλοκαιρι ουτε γιορτες...ξερει κανεις τιποτα? εννοω ποσες μερες δικαιουντε το καλοκαιρι και στις γιορτες
ikaruga24 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Άκουσα ότι όσο φοιτείς εκεί σου δίνουν κάποια λεφτά. Αληθεια ειναι, παιρνεις περι τα 200 ευρω το μηνα. Το εκανα πριν 3 χρονια ταυτοχρονα με τη δουλεια μου.
ikaruga24 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Άκουσα ότι όσο φοιτείς εκεί σου δίνουν κάποια λεφτά. Αληθεια ειναι, παιρνεις περι τα 200 ευρω το μηνα. Το εκανα πριν 3 χρονια ταυτοχρονα με τη δουλεια μου.
grigas Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ) είναι διάρκειας 2 ετών και απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι να έχεις τελειώσει τουλάχιστον την 1η Λυκείου (οποιουδήποτε είδους). Η μαθητεία σε κάποιον επαγγελματία συναφούς ειδικότητας είναι υποχρεωτική (το σχολείο φροντίζει για την εύρεση εργοδότη) και η αμοιβή που λαμβάνεις εξαρτάται κυρίως από τον εργοδότη. Παράλληλα παίρνεις κάποια χρήματα και από το σχολείο, ενώ δικαιούσαι επίδομα σίτισης, ενοικίου κλπ εάν πληρείς κάποιες προϋποθέσεις. Η εργασία είναι πλήρης (5ήμερο) ενώ τυχούσα άδεια εξαρτάται από τον εργοδότη. Το καλοκαίρι πάντως εργάζεσαι κανονικά. Τέλος το ένσημό σου είναι επιδοτούμενο από το σχολείο, γι'αυτό και συνήθως οι εργοδότες δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα (τουλάχιστον στην περιοχή μου).
MyDiversion Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Αγαπητοί φίλοι,να έχετε υπόψη ότι υπάρχουν 2 "ειδών" σχολές ΕΠΑΣ! Αυτές που υπάγονται στον ΟΑΕΔ και αυτές που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας... Το καλό που έχουν οι του ΟΑΕΔ είναι η πρακτική που κάνεις και το γεγονός ότι κατά 99% λειτουργούν απογευματινές ώρες... Από την άλλη οι του ΥΠΕΠΘ λειτουργούν κάποιες πρωϊ και κάποιες απόγευμα και δεν γίνετε πρακτική (κακό αυτό),το καλό όμως που έχουν είναι πως δεν έχουν όριο ηλικίας,σε αντίθεση με αυτές του ΟΑΕΔ όπου πρέπει να είσαι μέχρι 22 (νομίζω)... Επομένως φίλε xtrmsnpr ο θείος σου θα μπορούσε να ρωτήσει στις ΕΠΑΣ του Παιδείας,αυτές είναι που ιδρύθηκαν ακριβώς για τέτοιες κατηγορίες πολιτών! Ενδιαφερόμουν κι εγώ να παρακολουθήσω εδώ στις Σέρρες παράλληλα με τις σπουδές μου,αλλά λόγω μιας απαράδεκτης υπουργικής απόφασης δεν κατέστη εφικτό (η οποία έλεγε ότι ένας φοιτητής ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ) δεν μπορεί να παρακολουθήσει ΕΠΑΛ,ΓΕΛ,ΕΠΑΣ και άλλο τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!) Σε ΙΕΚ μπορούσα φυσικά (βλέπεις το ΙΕΚ δεν είναι δωρεάν) αλλά το κράτος βλέπετε δεν το ενδιαφέρει αν οι σχολές δεν ανήκουν στην ίδια βαθμίδα αλλά αν και οι 2 παρακολουθούνται χωρίς δίδακτρα! Καταλήγοντας,δεν ξέρω αν αξίζει ή όχι,πιθανώς οι σχολές αυτές να είναι όπως όλες οι άλλες στην Ελλάδα δηλαδή μετριοκακές... Παρ'όλα αυτά από το να πληρώσει κανείς σε ΙΕΚ (και μάλιστα κάτι τρελά που ακούω σε ιδιωτικά) είναι πολύ καλύτερη επιλογή να σπουδάσει ΔΩΡΕΑΝ στις ΕΠΑΣ όπου έχουν αρκετά "+" (βιβλία,αναβολή,επιδόματα κ.λπ.) και μην ξεχνάτε,επειδή είναι "σχολεία" έχουν και το ανάλογο σύστημα απουσιών όποτε...συμφέρει για τους εργαζόμενους! (και όχι μόνο) Στο ΙΕΚ στις 3-4 κόβεσαι!
Praetorianos Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Ενδιαφερόμουν κι εγώ να παρακολουθήσω εδώ στις Σέρρες παράλληλα με τις σπουδές μου,αλλά λόγω μιας απαράδεκτης υπουργικής απόφασης δεν κατέστη εφικτό (η οποία έλεγε ότι ένας φοιτητής ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ) δεν μπορεί να παρακολουθήσει ΕΠΑΛ,ΓΕΛ,ΕΠΑΣ και άλλο τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!)Σε ΙΕΚ μπορούσα φυσικά (βλέπεις το ΙΕΚ δεν είναι δωρεάν) αλλά το κράτος βλέπετε δεν το ενδιαφέρει αν οι σχολές δεν ανήκουν στην ίδια βαθμίδα αλλά αν και οι 2 παρακολουθούνται χωρίς δίδακτρα! είναι πολύ καλύτερη επιλογή να σπουδάσει ΔΩΡΕΑΝ στις ΕΠΑΣ όπου έχουν αρκετά "+" (βιβλία,αναβολή,επιδόματα κ.λπ.) και μην ξεχνάτε,επειδή είναι "σχολεία" έχουν και το ανάλογο σύστημα απουσιών όποτε...συμφέρει για τους εργαζόμενους! Ε καλά δεν την λες και απαράδεκτη την υπουργική απόφαση, ούτε καν παράλογη δεν είναι. Ας πούμε το ΔΩΡΕΑΝ που αναφερεις στην δεύτερη παράγραφο τι σημαίνει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα