Artline111 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Για σας ονομάζομαι Κώστας και θα ήθελα να σας θέσω ενα σημαντικό ερώτημα ! Είμαι αναμεσα σε δύο μαθηματα για καθηγητής φυσικής και χημέιας μου ειναι πολυ δυσκολο γιατι οσο περναει ο καιρος αλλαζω γνωμες συνεχως.. Θα ηθελα καποιες δικες σας γνωμες..
phsonia Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατί έχεις προδιαθέσει ότι θα γίνεις καθηγητής ? Το ότι θα σπουδάσεις ένα αντικείμενο δε σημαίνει ότι θα έχεις όρεξη να το διδάξεις και στους άλλους. Αν θες τη γνώμη η χημεία είναι περισσότερο βατή αλλά έχεις λίγο λιγότερες ώρες από τη φυσική, εβδομαδιαία. Ψάξε τι σε ενδιαφέρει περισσότερο και δες αν υπάρχει, να ακολουθήσεις κάτι μετά το πανεπιστήμιο, πιο εξειδικευμένο και πιο σύγχρονο σε συνδιασμό με την εποχή μας.
Chrisxxx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Χημεια γιατι οταν φας την παπαρα με τον ΑΣΕΠ θα μπορεις να δουλεψεις και σε αλλους τομεις...
jimarass Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Χημεια γιατι οταν φας την παπαρα με τον ΑΣΕΠ θα μπορεις να δουλεψεις και σε αλλους τομεις... Φυσική διότι έχεις άπειρες σύγχρονες επιλογές, από αναναιώσιμες πηγές, πυρηνική, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολόγος μηχανικός, νέα υλικά με παράξενες ιδιότητες, νανοτεχνολογία και φυσικά perfect mathematical background. δύσκολη σχολή, φαντάσου ότι μαθαίνει σε ένα χρόνο ότι μαθαίνει το μαθηματικό σε 2. Χημεία θα πάς αν σε ενδιαφέρει πολύ πχ βιοχημείες, εναλλακτικά προιόντα. Και στα δύο βέβαια η Ελλάδα είναι πίσω και σε βλέπω να καταλλήγεις αλλού οπότε δες και κάτι άλλο!!! Πχ στην εποχή μας ένας αγρότης με γνώσεις εναλλακτικών τροφίμων είναι σούπερ!!
pluss Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Την χημεία, εγώ, την βρίσκω πιο ενδιαφέρον!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Θα συμφωνησω με τον jimaras για τους λογους που εγραψε. Physics και απο μενα αν ειναι να διαλεξεις μεταξυ των δυο, και αν θες κανεις και χημεια. Βεβαια το πιο σημαντικο απο ολα ειναι να κανεις αυτο που εσυ νιωθεις οτι σου αρεσει περισσοτερο. Δεν μπορω να φανταστω ΔΥΝΑΤΟ καθηγητη (και εγω καθηγητης ειμαι!) που να διδασκει κατι που δεν του αρεσει!
xtrmsnpr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Φυσιοδίφης..τα χεις όλα.. ΠΛάκω κάνω,χημεία είναι πιο ωραία.!!
The_Judas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ νομίζω οτι ως χημικός θα έχει πιο πολλές επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση, σε βιομηχανίες τροφίμων, σε φαρμακοβιομηχανίες κλπ. Ως φυσικός που θα εφαρμόσει νανοτεχνολογία και πυρηνική φυσική στην Ελλάδα? Μόνο σε κάποιο πανεπιστήμιο αν είναι αρκετά ικανός και τυχερός.
slipknot Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατί όμως ντε και καλά καθηγητής? Μου θυμίζει την αγγλική φιλολογία,όποτε ακούει κάποιος αμέσως το μυαλό του πάει στο καθηγητιλίκι και αγνοεί το γεγονός ότι ο άλλος ξέρει τα πάντα για τη γλώσσα,έχει διαβάσει βιβλία κλπ Τέλος πάντων κι εγώ θεωρώ ότι ως χημικός θα έχεις περισσότερες επιλογές ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση.Βέβαια αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι σου αρέσει πιο πολύ. ps:Χωρίς παρεξήγηση αλλά δεν ξέρω έναν χημικό νορμάλ,όλοι βγαίνουν κάπως απ' τη σχολή.
iNorganic Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Παντως σαν φυσικος θα εχεις την δυνατοτητα να κανεις σε παρα πολλους τομεις μεταπτυχιακο . εσυ αποφασιζεις ...
Sellers Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Φυσική και πάλι φυσική. Γιατι ειναι πιο ενδιαφέρουσα...
gtsamour Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ νομίζω οτι ως χημικός θα έχει πιο πολλές επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση, σε βιομηχανίες τροφίμων, σε φαρμακοβιομηχανίες κλπ. Ως φυσικός που θα εφαρμόσει νανοτεχνολογία και πυρηνική φυσική στην Ελλάδα? Μόνο σε κάποιο πανεπιστήμιο αν είναι αρκετά ικανός και τυχερός. Ακριβώς αυτά ήθελα να πω και εγώ. Αν γίνεις φυσικός (που επουδενί η φυσική δεν είναι δυσκολότερη από τη χημεία, μάλλον το ανάποδο ισχύει) το καθηγητιλίκι είναι πρακτικά η μόνη σου επιλογή (σε σχολείο ή φροντηστήριο). ps είμαι χημικός και εργάζομαι σε φαρμακοβιομηχανία εδώ και 5 χρόνια.
jimarass Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ νομίζω οτι ως χημικός θα έχει πιο πολλές επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση, σε βιομηχανίες τροφίμων, σε φαρμακοβιομηχανίες κλπ. Ως φυσικός που θα εφαρμόσει νανοτεχνολογία και πυρηνική φυσική στην Ελλάδα? Μόνο σε κάποιο πανεπιστήμιο αν είναι αρκετά ικανός και τυχερός. Kοίτα , ο φυσικός κάνει τα πάντα. Δηλαδή εκτός από τα της σχολής (πυρηνικές κ.τ.λ.) μπορείς άνετα να δουλέψεις σε τράπεζα, σε ασφάλειες και δεν εννοώ μόνο απλός υπάλληλος αλλά στα τμήματα risk management, planning, γενικά όπου παίζουν δυνατά μαθηματικά. Γενικά και η κουλτούρα που παίρνεις σε κάνει ικανό για τα πάντα. Αν θες έχεις και απόλυτη εξειδίκευση σε κάτι που σε ενδιαφέρει. Ως χημικός είσαι πιο περιορισμένος αλλά οι εφαρμογές της χημείας σήμερα είναι επίσης πολλές και ενδιαφέρουσες, πχ φάρμακα, τρόφιμα που θα παίξουν πολύ στο μέλλον, διαχείριση απορριμάτων...
gtsamour Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Σε πληροφορώ ότι και στις δύο σχολές τα ίδια μαθηματικά διδάσκονται. Sorry κιόλας αλλά δεν φαίνεται να έχεις επαφή με κανένα από τα δύο αντικείμενα. Από πότε το planning και το risk management απαιτούν δυνατά μαθηματικά? Τι ορίζεις σαν "δυνατά μαθηματικά"? Αν νομίζεις ότι μπορείς να πάρεις κάποια σημαντική κουλτούρα μέσα σε 4 χρόνια που διαρκεί μια σχολή , που να σε κάνει ικανό για τα πάντα όπως λές, μάλλον λάθος πληροφορίες έχεις πάρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.