Προς το περιεχόμενο

time capsule

Spyros E

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kατά την γνώμη μου αξίζει αν θες να καταργήσεις το υπάρχων ασύρματο router που πιθανόν να έχεις και να αφήσεις ένα απλό modem.

Tο να υπάρχει ένας σκληρός δίσκος καρφωμένος στον router και όταν συνδέεσε στο ασύρματο δίκτυο να γίνετε και mount είναι πάρα πολύ βολικό, ξεχνάς όλα αυτά τα usb-firewire και έχεις τον δίσκο διαθέσιμο από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σου.

Βέβαια με τα ίδια λεφτά πέρνεις διπλάσιο usb σκληρό....

• Super Moderators
Δημοσ.

Πολύ ωραίο το Time Capsule αλλά εκτός του πανάκριβου, είναι και ελλιπές:

α) Είναι router και οχι modem-router.

β) Δεν έχει δυνατότητα προσθήκης εξωτερικής κεραίας, πράγμα αδιανόητο για μοντέρνο WiFi hub.

Με τέτοια τιμή, θεωρώ ότι τα δύο παραπάνω είναι εκ των ουκ άνευ.

Δημοσ.

Αξίζει ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Εγώ το έχω και δεν το έχω μετανιώσει, βέβαια δε κάνει όσα ήθελα ( δεν είναι print server, δεν πάει τα παιδιά σχολείο, δεν κάνει καφέ ) αλλά overall με έχει βολέψει πάρα πολύ.

Δημοσ.

Εμένα με έχει βολέψει πολύ γιατί μπορώ να είμαι σίγουρος πως κάθε μια ώρα θα γίνεται backup του MacBook μου όπου κι αν αυτό βρίσκεται (μέσα στο σπίτι) χωρίς να πρέπει να θυμάμαι να το συνδέω με καλώδιο σε εξωτερικό δίσκο...

Δημοσ.

Βολικό αλλά ακριβό. Το ότι δεν έχει είσοδο για κεραία είναι πρόβλημα για τα σπίτια στην Ελλάδα με τα μπετά και τη μεγάλη απορρόφηση ακτινοβολίας. Στην Αμερική, στο τυπικό σπίτι πιάνουν άνετα όλοι οι όροφοι με αυτό, εδώ όμως...

Το ότι δεν έχει και adsl modem δεν είναι τόσο τραγικό, όλοι δίνουν πια ένα ethernet modem με τη σύνδεση, απλά χρησιμοποιείς αυτό.

Εγώ στέκομαι μόνο στην τιμή, κατά τα άλλα βολεύει και είναι και κουκλί!

Δημοσ.
Εμένα με έχει βολέψει πολύ γιατί μπορώ να είμαι σίγουρος πως κάθε μια ώρα θα γίνεται backup του MacBook μου όπου κι αν αυτό βρίσκεται (μέσα στο σπίτι) χωρίς να πρέπει να θυμάμαι να το συνδέω με καλώδιο σε εξωτερικό δίσκο...

Ακριβως!

Εχει το Ν και ειναι πιο γρηγορο...

Δημοσ.
Το ότι δεν έχει και adsl modem δεν είναι τόσο τραγικό, όλοι δίνουν πια ένα ethernet modem με τη σύνδεση, απλά χρησιμοποιείς αυτό.

Δεν έχει και ADSL modem γιατί θα έπρεπε να βγάλει 10 διαφορετικά μοντέλα, ανάλογα με τον τύπο του modem (ADSL over PSTN, ADSL over ISDN, Cable Modem, FIOS κλπ κλπ).

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μετά το πρόσφατο "breakdown" του iMac, σκέφτομαι πως να αξοιοποιήσω το time machine.

Διαβάζοντας περί time capsule εδώ και κει δε μπορώ να πω ότι έβγαλα ασφαλές συμπέρασμα στο δίλλημα time capsule ή external drive.

Επί της ουσίας με ενδιαφέρει το backup, δε θα με χαλούσε όμως να μπορώ να εκμεταλευτώ και δυνατότητες NAS.

Όσοι έχετε το time capsule είστε ευχαριστημένοι? Όσοι πάλι όχι, το έχετε μετανοιώσει?

Ένας εξωτερικός δίσκος (usb2.0/fw800) does the job(?), σου έρχεται ποιο φτηνά, είναι ποιο γρήγορος( αν και με iMac/time capsule να υποστηρίζουν 802.11n δεν είμαι και απόλυτα σίγορος), μπορείς να τον μεταφέρεις.

Το time capsule είναι "φτιαγμένο" για αυτή την δουλεια, σου επιτρέπει να κάνεις backup και το macbook, σου είναι "αόρατο".

Δημοσ.

Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις τον σκληρό και να βάλεις κάποιον δικό σου μεγαλύτερης χωρητικότητα?

Δημοσ.

Ναι, απ' ότι είχα διαβάσει παλιότερα, μπορείς να το "ξεκοιλιάσεις" και να του βάλεις μεγαλύτερο δίσκο. Εννοείται πως έτσι χάνεις την εγγύηση. Εναλλακτικά, μπορείς να συνδέσεις πάνω του έναν μεγάλο USB δίσκο και να χρησιμοποιήσεις αυτόν.

Αν έχεις μόνο iMac ή MacPro, το Time Capsule δεν πλεονεκτεί έναντι ενός καλού μεγάλου USB (ή FireWire) δίσκου.

Αν όμως έχεις φορητό Η/Υ Apple τότε σου λύνει τα χέρια. Η δυνατότητα να γίνεται backup το σύστημα σου κάθε μια ώρα εντελώς αυτόματα είναι τρομερή! Δεν χρειάζεται να έχεις το νου σου να συνδέσεις το USB για να πάρεις backup...

Δημοσ.

Υπαρχουν βιντεακια στο youtube που δειχνει πως να τον αλλαξεις... Επισης εχω δει και αγγελιες σε σαιτ δημοπρασιων απο ατομα που σου κανουν την αναβαθμιση. Πιστευω οτι αν πιανει το χερισου λιγο, με την βοηθεια του youtube θα το καταφερεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...