Προς το περιεχόμενο

Υπερθέρμανση

ffseriespower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το Pc που αγόρασα πριν τρία χρόνια τώρα τελευταία κλείνει ξαφνικά και απότομα ορισμένες φορές. Μάλιστα όταν χρησιμοποιώ την webcam σε 5-10 λεπτά έχει κλείσει σίγουρα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό μιας και βιντεοσκοπώ πολύ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι φταίει η υπερθέρμανση που συμβαίνει στον υπολογιστή μιας και με το που πάω να τον ανοίξω πάλι μου βγάζει ένα CPU temperture error και κλείνει ξανά. Έτσι πρέπει να περιμένω ένα 20λεπτο για να τον ξανανοίξω.

Θα ήθελα να κάποιος ξέρει να μου πει αν διορθώνεται το πρόβλημα χωρίς να αλλάξω ανεμιστήρα ή αν χρειάζομαι οπωσδήποτε ανεμιστήρα ποιον να βάλω (έχω έναν pentium 660 στα 3.6 GHz)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Πρωτα απ ολα θα βγαλεις το ανεμιστηρακι και θα το φυσηξεις καλα να φυγει η σκονη, μετα θα βαλεις μια καλη παστα και θα το ξαναβαλεις.

Εισαι σιγουρος οτι δουλευει το ανεμιστηρακι?

Δημοσ.

Εχεις εναν "ζεστο" P4 775 Prescott 660 3.6MHz και προφανως/λογικα ενεργοποιημενη, καποια επιλογη "shutdown temperature", απο το bios της μητρικης σου.

Μαλιστα, ισως η συγκεκριμενη επιλογη, να ειναι η αιτια που σου κλεινει, γιατι φυσιολογικα Θα επρεπε να αντεχει κανονικα τo stock cooler τα 3.6GHz του 660 :shifty:

Εχω τον, επισης Prescott 650 3.4 @ 4GHz, με το (μεγαλο*) intel stock cooler + A.S. Ceramique, σταθεροτατο διχως προβληματα [σε μητρικες Αsus και Αsrock]

Τσεκαρε και πες μας:

- ποια μητρικη εχεις?

- ο 660 ειναι με stock cooler?

- θερμοκρασιες του, σε iddle και full load?

- ειναι ενεργοποιημενο "shutdown temperature" στο bios και σε ποια τιμη?

- - - - - - - - - - - - -

* λιγο μεγαλυτερο, με χαλκινη βαση, οχι αλουμινενια

Δημοσ.

Και εγω p4 prescott στα 2,8 εχω ...φανταζομαι το 3,6... Ειναι απο τη φυση τους ζεστοι...

Εχω πολλα και καλα ανεμηστηρακια, κουτι κτλ και ετσι βγαζει ολη τη θερμοκρασια στο περιβαλλον.

Το καλοκαιρι το γραφειο γινεται σαουνα λεμε.

Παρολο που με καλυπτει σαν μηχανημα σκεφτομαι να αναβαθμισω σε κατι αλλο για να γλυτωσω τη θερμοκρασια.

Βεβαια τωρα που περασε το καλοκαιρι θα το καθυστερησω γιατι το χειμωνα χρησιμευει το pc και για αεροθερμο.

Δημοσ.

Αν τοποθετησαν, με σωστο τροπο και τη σωστη (=χαλκινη) Intelοψυκτρα,

διχως "χαμηλα" shutdown temperature @ bios, δεν εχει λογο να κλεινει :shifty:

Δημοσ.

Aφου καθαρισεις το ανεμιστηρακι απο σκονες και αν μπορεσεις να ανανεωσεις τη παστα τσεκαρε τις ρυθμισεις στο bios μηπως ειναι υπερβολικες.

Επισης κατι που εφαρμοζω εγω και εχει πολυ καλα αποτελεσματα οταν δε εχω ιδιαιτερες απαιτησεις για αποδοση του υπολογιστη ειναι το underclock.

Δηλαδη θα χαμηλωσεις τη συχνοτητα που δουλευει ο επεξεργαστης.Οσο χασεις σε αποδοση θα το κερδισεις σε καταναλωση ρευματος και καλυτερες θερμοκρασιες.

Εγω οταν εχω για πολλες ωρες ανοιχτο τον υπολογιστη κατεβαζω το fsb στα 150 δηλαδη παει στα 2100mhz ο cpu.Θα πρεπει να χαμηλωσεις και το vcore για να δεις αποτελεσμα.Δεν υπαρχει κανενα ρισκο σε αυτο παρα οτι χανεις αποδοση αν δε κανεις υπερβολες.

Δημοσ.
Είμαι 100% σίγουρος γτ δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ ακούγεται.

Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή. Πάω να το καθαρίσω τώρα αμέσως.

Οταν κανει πολυ θορυβο σημαινει οτι γεμισε σκονη....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...