PaokToTheBone Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια σας.Εχω Forthnet ως διακομιστη.Σκεφτομαι να αλλαξω λογω του οτι η εξυπηρετηση της ειναι απλα απαραδεκτη.Κα8ως και σαν ποιοτητα δν ειναι κατι το ιδιαιτερο.Το τηλεφωνο ειναι του ΟΤΕ οποτε πληρωνω παγιο.Απο την Forthnet Εχω μονο ιντερνετ. Η γραμμη μ ειναι στα 24mbps.Εχετε κατι να μ προτεινετε?Παλι στα 24mbp.Ακουσα μεχρι τωρα τα καλυτερα λογια για την otenet αλλα δν ξερω τις τιμες.
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 εγω θα σου πω κατι αλλο.ειτε πας σε forthnet ειτε σε οτενετ ειτε σε Hol θα κλειδωσεις πανω κατω στα ιδια.και στην οτενετ να πας θα παρεις παλι το ιδιο καλωδιο απλα πανω σε αλλο dslam.απλα θα κλειδωσεις λιγο πιο αργα απο οτι με forthnet διοτι η forthnet σε κλειδωνει με 6 margin ενω η οτενετ με 8-9.ειναι αυτο που λεμε τοσο καιρο.αν ο χαλκος που εχεις ειναι χαλια η η αποσταση μεγαλη οτι και να κανεις δεν θα αλλαξει τιποτα.
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Ασχημα ακουγονται τα πραμματα...Ναι αλλα με την Forthnet οταν μ συμβει κατι πρεπει να ψαξω μονος μ να το λυσω γιατι απο εξυπηρετηση ειναι 0.Ισως να ναι αυτος ο κυριος λογος π 8ελω να αλλαξω.Δηλαδη εσυ μ προτεινεις να μεινω εδω π ειμαι?Δεν αξιζει τον κοπο η αλλαγη?Ευχαριστω αλανι Pouline P.S Δεν ξερω τι ειναι το margin και το ψαξα στο google αλλα ψιλο χα8ηκα.
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 εφοσον παιζεις κανονικα δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις.οπως σου ειπα επειδη ιθα παρεις τον ιδιο χαλκο δεν θα κλειδωσεις παραπανω .αν τωρα καποια στιγμη γινει προβλημα και δεν βγαλεις ακρη εκει ναι δεν θα σου πει κανεις να μην διακοψεις.αλλα να κερδισεις κατι παραπανω σε ταχυτητα το ξεχνας λογο χαλκου.το dslam φτιαχτηκε να δινει 24 ειτε λεγεται cisco dslam eite alcatel eite siemens.απο εκει και περα ο χαλκος κανει τα αλλα.υπαρχουν ατομα που κλειδωνουν 23900 και υπαρχουν ατομα που δεν μπορουν να παιξουν ουτε μισο megabit.μην σε μπλεξω παραπανω με το margin.απλα το ποσο θα κλειδωσεις εξαρτατε απο τον χαλκο σου και το ποσο χαμηλα στο margin παιρνει το ρισκο να σε κλειδωσει ο isp.μερικοι στα 6 οπως η φορτhnet ενω πχ on telecoms kai otenet εχω δει 8 και 9.βεβεαια υπαρχουν τροποι για να επεμβεις και σε αυτα.αν θες να αλλαξεις επειδη δεν ειναι καλη η εξυπηρετηση τοτε αλλο αυτο αλλα σαν ταχυτητα το ξεχνας.τωρα για την εξυπηρετηση ισως να μην την χρειαστεις.οταν γινει κατι αναλογως τι θα γινει βλεπεις και πραττεις.
kosmasgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 εφοσον παιζεις κανονικα δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις.οπως σου ειπα επειδη ιθα παρεις τον ιδιο χαλκο δεν θα κλειδωσεις παραπανω .αν τωρα καποια στιγμη γινει προβλημα και δεν βγαλεις ακρη εκει ναι δεν θα σου πει κανεις να μην διακοψεις.αλλα να κερδισεις κατι παραπανω σε ταχυτητα το ξεχνας λογο χαλκου.το dslam φτιαχτηκε να δινει 24 ειτε λεγεται cisco dslam eite alcatel eite siemens.απο εκει και περα ο χαλκος κανει τα αλλα.υπαρχουν ατομα που κλειδωνουν 23900 και υπαρχουν ατομα που δεν μπορουν να παιξουν ουτε μισο megabit.μην σε μπλεξω παραπανω με το margin.απλα το ποσο θα κλειδωσεις εξαρτατε απο τον χαλκο σου και το ποσο χαμηλα στο margin παιρνει το ρισκο να σε κλειδωσει ο isp.μερικοι στα 6 οπως η φορτhnet ενω πχ on telecoms kai otenet εχω δει 8 και 9.βεβεαια υπαρχουν τροποι για να επεμβεις και σε αυτα.αν θες να αλλαξεις επειδη δεν ειναι καλη η εξυπηρετηση τοτε αλλο αυτο αλλα σαν ταχυτητα το ξεχνας.τωρα για την εξυπηρετηση ισως να μην την χρειαστεις.οταν γινει κατι αναλογως τι θα γινει βλεπεις και πραττεις. Ποιος τρόπος υπάρχει για να επέμβουμε σε αυτό που αναφέρεις ? Α μια και σε βρήκα. Μπορείς να μου προτείνεις ενα usb wireless adapter ?
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 εχω ακουυσει και εχω δει δεν το εχω κανει οτι σε πολλα ρουτερ μπορεις ακομα και αν ο provider σε κλειδωνει με margin 6 εσι να πεις στο μοντεμ να ριξει το margin πχ στο 4 για να πας πιο ψηλα.εχω ακουσει για το netgear και για siemens οτι γινετε και καποιοι λενε οτι γινετε με το dmt πως λεγεται αυτο το tool.τωρα για wireless adapter αναλογως τι μαρκα ρουτερ εχεις οποτε θα ηταν καλο να παρεις ιδια μαρκα εκτος αν εχεις κανα tp link η crypto οποτε καμια απο αυτες τις δυο και το βασικο θες για πρωτοκολοο g η n?
kosmasgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ με Οτενετ κυμαίνομαι απο 6.6 - 12 margin σε γραμμή 8mbit. Λογικά οσο πιο πάνω έχω τόσο καλύτερα. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να το ρίξουμε όπως είπες ! Ακυρο για το wireless
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ με Οτενετ κυμαίνομαι απο 6.6 - 12 margin σε γραμμή 8mbit. Λογικά οσο πιο πάνω έχω τόσο καλύτερα. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να το ρίξουμε όπως είπες ! Ακυρο για το wireless εσενα κανει σκαμπανεβασματα η γραμμη σου και απο 12 margin πεφτεις στο 6 αλλα προλαβαινει και σε σταματαει οτι εισαι στα 8 mbit.αν σε αφηναν να πας 24 θα σε κλειδωναν με margin 8 αλλα οταν η γραμμη σου θα κανε σκαμπανεβασματα εκει 8α επεφτε το margin πολυ χαμηλα και θα ειχες disconnect.το ριχνεις για να κερδισεις ταχυτητα σε μια γραμμη η οποια ειναι perfect stable.δηλαδη εγω ειμαι 15 mbit me 6 margin.αμα ριξω το margin στο 4 θα κλειδωσω πχ 16 mbit οποτε παιζω πιο γρηγορα αλλα πρεπει να ειναι stable η γραμμη διοτι αμα γινει κατι και το4 πεσει στο 2 θα φαω disconect.ειναι μεγαλο θεμα για να το γραψουμε εδωμεσα.
kosmasgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Οκ Πρέπει να σηκωθεί ενας οδηγός να διαβάσουμε
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καταλαβα τι εννοεις για το οτι δν αξιζει να αλλαξω.8α δω πως 8α συνεχισει η γραμμη μ και 8α πραξω αναλογως.Το θεμα ειναι οτι εφαγα ενα disconnect πριν λιγο και μπηκα στο web interface του router μ και ειδα οτι πλεον κλειδωσε στα 15 800.Πριν βαλω το νεο firmware που εβαλε στο site της η forthnet και το ειδα εδω περα κλειδωνα στα 12 800 με 13 +++.Αν μπορουσατε να μ δωσετε ενα link για να διαβασω τι ειναι το margin 8α το εκτιμουσα.Δεν ξερω τι ειναι το margin.Αν μπορουσατε να μ εξηγησετε και εσεις 8α με βοη8ουσε εξισου.
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Noise Margin ή SNR (Signal to Noise Ratio) (σε dB) : Εδώ μετράμε τη σχέση που έχει το ωφέλιμο σήμα της γραμμής (signal - αυτό που μεταφέρει τα data μας) με το θόρυβο της (noise) γι αυτό λέγεται και S/N δηλ. Signal/Noise. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα της διαίρεσης "οφέλειμο σήμα" / "θόρυβος" τόσο καθαρότερο σήμα έχουμε. Πρακτικά ένα snr μικρότερο από 6 σε συνδιασμό με μεγάλο Line Attenuation (εξασθένιση γραμμής), δημιουργεί προβλήματα συγχρονισμού με αποτέλεσμα συχνές αποσυνδέσεις της γραμμής και φυσικά λάθη στο modem/router. Παράδειγμα - το πολύ συχνό S/N = 30dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το ωφέλιμο σήμα είναι 1000 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο. Αρα το όριο των 12db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα είναι 15,85 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο. Ενδεικτικές τιμές <6dB: κακό, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν προβλήματα συγχρονισμού και αποσυνδέσεων 6dB-6.9dB: οριακό, είναι το εξ ορισμού όλων των ISP για να επιτύχουν τις μέγιστες ταχύτητες συγχρονισμού 7dB-10dB: μέτριο αλλά δεν αφήνει πολύ χώρο για διακυμάνσεις 11dB-20dB: καλό χωρίς προβλήματα συγχρονισμού 20dB-28dB: εξαιρετικό 29dB και πάνω: κορυφαίο εγω απλα θα προσθεσω και ενα αλλο παραδειγμα.οταν ειχα ενα megabit απο οτε ειχα margin 31.οταν ομως εβαλα 2play επειδη θα ειχα μεγαλυτερη ταχυτητα να στο πω με απλα λογια ο Provider μου ανεβαζε την ταχυτητα μεχρι να πεσει το margin στο 6 οπου εκει σταματαμε.αν ημουν στον οτε θα με σταματαγε στα 8 πχ.η διαφορα θα ηταν οτι στον οτε θα ημουν πιο αργα αλλα σε περιπτωση που η γραμμη μου εκανε σκαμπανεβασματα λογω ποιοτητας χαλκου θα ημουν πιο σταθερα.βεεβεα και στην forthnet αν για καποιο λογο η γραμμη σου δεν παισει σταθερα στα 6 margin τοτε αλλαζει σε μεγαλυτερο αφου το ζητησεις για να ειναι πιο αργη μεν αλλα πιο Stable.
PaokToTheBone Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 DSL Status: Connected DSL Modulation Mode: ADSL2+ DSL Path Mode: Interleaved Downstream Rate: 14690 kbps Upstream Rate: 1021 kbps Downstream Margin: 6 db Upstream Margin: 9 db Downstream Line Attenuation: 23 db Upstream Line Attenuation: 5 db Downstream Transmit Power: 12 db Upstream Transmit Power: 22 db Απο οτι βλεπω ειναι ακριβως οπως το λες.Εγω τρωω disconnect ομως και αυτο ειναι κατι το οποιο πρεπει να σταματησει για αρκετους λογους.Για αυτο θελω να παω στην οτενετ γιατι εχω ακουσει οτι ειναι πιο σταθερη.Ο λογος ειναι προφανως αυτο π ειπες.Με εχει βοηθησει τρομερα αυτο το Site.
titikos46 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Modem Status Connection Status Connected Us Rate (Kbps) 1023 Ds Rate (Kbps) 15944 US Margin 11 DS Margin 6 Trained Modulation ADSL2Plus LOS Errors 0 DS Line Attenuation 20 US Line Attenuation 12 Peak Cell Rate 2412 cells per sec CRC Rx Fast 1774 CRC Tx Fast 0 CRC Rx Interleaved 0 CRC Tx Interleaved 0 Path Mode Interleaved DSL Statistics Near End F4 Loop Back Count 0 Near End F5 Loop Back Count 0 Δεν εχει σχεση με forthnet αλλα πειτε μου πως ειναι?
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 μια χαρα ειναι.οχι τελεια σαν γραμμη αλλα παρα πολυ πολυ καλη.8,5 στα 10 θα επερνε 10 στα δεκα αν κουμπωνες 17.5 megabit αλλα πιστεψε με ειναιπολυ μια χαρ αμε βαση το μπαχαλο του οτε.θα εισαι Stable λογικα.γυρω στα 2 km παρα κατι απο οτε.
blackhill66 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Για δες και τα δικα μου pulinos καλα ειναι? Link Information Uptime:2 days, 9:05:50 Modulation:G.992.5 Annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:255 / 1.023 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]:449,67 / 1,16 Output Power (Up/Down) [dBm]:11,5 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]:7,0 / 14,0 SN Margin (Up/Down) [dB]:22,0 / 31,0 Vendor ID (Local/Remote):TMMB / GSPN Loss of Framing (Local/Remote):0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote):0 / 0 Loss of Power (Local/Remote):0 / 0 Loss of Link (Remote):0 Error Seconds (Local/Remote):1 / 0 FEC Errors (Up/Down):0 / 0 CRC Errors (Up/Down):1 / 1 HEC Errors (Up/Down):0 / 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.