Προς το περιεχόμενο

υπαρχει ακομα η προικα?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η φαση που περιγραφεις Φραντζεσκα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η φαση που ημουν με την κοπελα μου με την διαφορα οτι μιλαμε για 6 μηνες μονο.

Δηλαδη σπιτι υπηρχε, ολα οκ, απλα οι γονεις ΜΑΣ(και των δυο, τα ζωα) δεν γουσταραν να παμε 1 χρονο πριν τον(ηδη προγραμματισμενο) γαμο να συγκατοικησουμε. Βεβαια ειχα μπει μπροστα και τους εγραφα και τους 4 εκει που δεν πιανει μελανι αλλα δυστυχως μας εκατσε μια οικονομικη στραβη και τελικα θα παμε οντως λιγο πριν το γαμο

Αυτο που θελω να πω ομως ειναι οτι ακομα και στην Αθηνα και σε μεγαλα και σπουδαγμενα ατομα βλεπουμε τετοια φαινομενα. Και φαντασου, μας τα πρηζανε για να μην παμε 12 μηνες πριν απο ενα ηδη προγραμματισμενο γαμο, που να πει η κοπελα οτι παει ετσι, χυμα, απλα να ζησει μονη της

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πανω και περα απ΄τη γενια των 700 ευρω υπαρχουν και αλλες κατηγοριες συμπολιτων μας που υποφερουν ...

οι ανυπαντρες ανω των 30, αντι να συμβιβαστουν οτι ειναι γεροντοκορες και πρεπει να μεινουν στο ραφι τους, θελουν να ζησουν μονες !!! αιιιιισχος !!!

οι γονεις με ανυπαντρες κορες ανω των 30, αντι να τις ξεσκονιζουν στο ραφι τους, τις θελουν σπουδασμενες, εργαζομενες, αλλα φρονιμες και σεμνες ...

:devil:

Δημοσ.

Η προηγούμενη γενιά φαίνεται σε πολλές πτυχές πόσο καλά τα έχει καταφέρει.Μετά φταίνε τα παιδιά που γίνονται χαλβάδες και φεύγουν από το σπίτι στα 35.Και μπορεί να ξαναγυρίσουν.Α ρε σύστημα ΗΠΑ που χρειάζεται....18 χρονών τα παπούτσια στο χέρι.Την έχουνε δεί "Το παιδί πρέπει να σπουδάσει θέλει δεν θέλει,θα του πάρουμε και αυτοκίνητο,θα του πάρουμε και σπίτι και μετά θα τον φωνάζουμε και ανεπρόκοπο-η επειδή δεν έχει θέληση να κάνει τίποτα μόνος-η του/της"

Κάνουμε κι ένα προξενιό της κακιάς ώρας κ τελευταίας στιγμής ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ μια και ΚΑΛΗ!Γειά σου ρε Ελλάδα του '78...Σόρρυ 2008 ήθελα να πώ.

Πολλή γκρίνια έτσι;Τι να κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα στην κωλοχώρα που ζούμε.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ!! :X

Δημοσ.

@ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ αν εχεις μυαλο σε παντρευομαι χωρις προικα!

εχω εγω μην ανυσηχεις, το μονο που ψαχνω ειναι μια γυναικα προικισμενη με μυαλο!

Δημοσ.
Η προηγούμενη γενιά φαίνεται σε πολλές πτυχές πόσο καλά τα έχει καταφέρει.Μετά φταίνε τα παιδιά που γίνονται χαλβάδες και φεύγουν από το σπίτι στα 35.Και μπορεί να ξαναγυρίσουν.Α ρε σύστημα ΗΠΑ που χρειάζεται....18 χρονών τα παπούτσια στο χέρι.Την έχουνε δεί "Το παιδί πρέπει να σπουδάσει θέλει δεν θέλει,θα του πάρουμε και αυτοκίνητο,θα του πάρουμε και σπίτι και μετά θα τον φωνάζουμε και ανεπρόκοπο-η επειδή δεν έχει θέληση να κάνει τίποτα μόνος-η του/της"

Κάνουμε κι ένα προξενιό της κακιάς ώρας κ τελευταίας στιγμής ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ μια και ΚΑΛΗ!Γειά σου ρε Ελλάδα του '78...Σόρρυ 2008 ήθελα να πώ.

Πολλή γκρίνια έτσι;Τι να κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα στην κωλοχώρα που ζούμε.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ!! :X

Έχεις δίκιο. Στα 18 παπούτσια στο χέρι για να γίνει άνθρωπος. Θυμάμαι όταν είμασταν πιο μικροί, οι γονείς περιφανεύονταν πως στο εξωτερικό οι ξένοι γονείς δεν είναι καλοί διότι διώχνουν τα παιδιά νωρίς. Έζησα λοιπόν έξω και έμαθα πως αυτό όντως ισχύει, και μάλιστα τα παιδιά δε διανοούνται να ζητήσουν ρευστό πχ για αμάξι από τους γονείς. Αυτό όμως δεν το κάνουν επειδή είναι άσπλαχνοι αλλά επειδή τα παιδιά πρέπει να φτιάξουν τη δικιά τους ζωή και αυτοί ως γονείς θα είναι πάντα δίπλα σε περίπτωση ανάγκης.

Φυσικά οι ίδιοι γονείς σήμερα βλαστημάνε αλλά είναι πια αργά. Και καλά εμείς ως γενιά θα πάρουμε κάτι από γονείς, τα παιδιά μας θα πάρουν μόνο χρέη!!!

Εγώ πάντως έμενα με τη wife σε ενοίκιο χωρίς γάμο. Στη γενιά μας επιβάλεται αυτό, ώστε το ζευγάρι, όντας καλοθρεμένο, να μάθει να ζει στις δυσκολίες πριν το μεγάλο βήμα.

Τώρα το να ζεις μόνος/η σε σπίτι δεν είναι και το καλυτερο, εκτός και αν το δωμάτιό σου είναι μικρό. Αν θες μαμίσι να πηγαίνεις να αράζεις, αλλά το να το παίζεις μόνη ανεξάρτητη με "ξένα" λεφτά δε λέει!!!

Δημοσ.

Το καλοκαίρι που είχα πάει στο χωριό στη γιαγιά μου, μου είπε οτι μου έχει έτοιμη νύφη απο σπίτι, σπουδαγμένη δασκάλα, τροφαντή και άσπρη και όμορφη ("οχι σαν αυτες τις χλεμπονιάρες που τραβιεσαι"), με σπίτι έτοιμο δίπατο, και προίκα 1 ταβέρνα, 1 μινι μαρκετ, κάμποσα στρέμματα πορτοκαλιές, ελιές και σουλτανίνα και 500 γιδοπρόβατα στον Ασσο Κορινθίας.

"Σε εχει δει και της άρεσες", μου λέει, "το μόνο πράγμα που θέλει είναι να πάς φαντάρος, και μετά τίποτα, στα ώπα-ώπα θα σε έχει".

Στην καφρίλα εγώ της λέω "Ωραία να τη δώ! Γιατι είμαι ομορφάντρας! Μην είναι καμια άσκημη και αναγκαστώ και πηγαίνω μ' άλλες και με διώξει και χάσουμε την περιουσία!".

Σκάει το "προξενιό" δήθεν τυχαια σπίτι να φέρει κάτι αβγά, και τι να δώ...

Moustache_Fat_Troll_Woman.jpg

Να φανταστείτε την παραπάνω στη φωτό, αντε...την έπαιρνα (ας είναι καλά η σουλτανίνα και τα γίδια), αυτή που είδα όμως ΟΧΙ!

Δημοσ.
επειδη εχω κουφαθει με μερικα που ακουω να συμβαινουν τελευταια, εσας ποια ειναι η εμπειρια σας (στην ελλαδα)? ειδικα στο θεμα στεγη, πού ακουτε να μενουν τα νεα ζευγαρια? ποιος μπαινει στη διαδικασια στεγαστικου δανειου, ο συζυγος, η συζυγος, απο κοινου? ή εχει ετοιμο σπιτι ο ενας απ΄τους δυο πριν το γαμο, και αν ναι, με ποιου τη βοηθεια?

:confused:

με την βοηθεια του θεου και της τραπεζας!!!:X

Δημοσ.

Να παρέμβω και εγώ λιγάκι στο θέμα...

Πιστεύω ότι ισχύει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και το έχω δει στον κοινωνικό μου περίγυρο...ΔΥΣΤΗΧΩΣ!

Άποψη μου είναι ότι η καλύτερη λύση είναι να κάνει ότι γουστάρει το ζευγάρι και να μην περιμένει από κανέναν να του δώσει την άδεια να μείνει στο σπίτι....

Καταρχήν αν παρεμβαίνουν οι γονείς σε τέτοια θέματα από την αρχή , τότε φαντάζομαι τι θα γίνει στη συνέχεια...

2ον αν δεν κάνει το σκ...ο σου παξιμάδι , ποτέ δεν θα καταλάβεις την αξία των χρημάτων και τον κόπο για να τα αποκτήσεις...και θα βολεύεσαι πάντα με την ιδέα ότι θα καθαρίσουν οι γονείς....δίνοντας τους βέβαια στην συνέχεια και το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στη ζωή σου!! Μία σου και μία μου...

3ον και κυριότερο....Δεν είναι εποχές για γάμους και οικογένειες....γιατι οι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν τα εξής για να διατηρήσουν ένα γάμο....Αγάπη , υπομονή και υποχωρήσεις...και οι πειρασμοί καραδοκούν....για να μην ξεχνάμε τις οικονομικές συνθήκες....

Αυτά....

Δημοσ.

Ποιες οικονομικες συνθηκες; Οι γονεις μας και οι παππουδες μας δεν ειχαν να φανε (κυριολεκτικα) και εκαναν οικογενειες... Καλυτερα πες οτι δεν θαλουμε να στερηθουμε 10-20 πραγματα περιττα και γι΄αυτο δεν κανουμε οικογενειες...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στο αρχικο ερωτημα να πω πως οχι η προικα δεν υφισταται πια...

Οσον αφορα το αν καποιοι γονεις εχουν ετοιμο σπιτι για τα παιδια τους και δε τα αφηνουν να μεινουν εκει τι να πω...αμα ειναι δικο τους δικαιωμα τους να το κανουν οτι θελουν,οπως ειναι δικαΙωμα και του ενηλικου παιδιου να κανει οτι γουσταρει...

Αυτα ειναι 50% επιλογες και 50% τυχη(τι λεφτα/περιουσια εχουν οι γονεις,τη αυτονομια εχει το παιδι κτλ)

Οσον αφορα το "ετοιμο" σπιτι τωρα ειδικα αμα προκειται για καμμια κορη γυρω στα 30 που το μυαλο της ειναι στη τρυπα της και στη καλοπεραση της και οχι στο να φτιαξει οικογενεια δε το συζητω...νοικιαζουν το σπιτι και καλοπερνανε οι γονεις με τα λεφτα...

μ@λ@κες ειναι να το δωσουν για να πηδιεται με τους γκομενους?

Αντιστοιχα και για κανα γιο το ιδιο ισχυει...μεχρι να το χρειαστεις(γαμος) το νοικιαζουν και καλοπερνανε οι γονεις...οταν το χρειαστεις παρτο!

Απο εκει και περα ειναι στο χερι του παιδιου αν με την ωριμοτητα και την υπευθυνοτητα του εχει "κερδισει" τους γονεις ωστε να του παραχωρησουν το σπιτι η αν με τα χρηματα που βγαζει εχει τη δυνατοτητα να νοικιαζει δικο του...

Δημοσ.

Οσον αφορα το "ετοιμο" σπιτι τωρα ειδικα αμα προκειται για καμμια κορη γυρω στα 30 που το μυαλο της ειναι στη τρυπα της και στη καλοπεραση της και οχι στο να φτιαξει οικογενεια δε το συζητω...νοικιαζουν το σπιτι και καλοπερνανε οι γονεις με τα λεφτα...

μ@λ@κες ειναι να το δωσουν για να πηδιεται με τους γκομενους?

Αντιστοιχα και για κανα γιο το ιδιο ισχυει...μεχρι να το χρειαστεις(γαμος) το νοικιαζουν και καλοπερνανε οι γονεις...οταν το χρειαστεις παρτο!

αν και στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου, στα παραπανω που παραθετω εφριξα!

σωπα ρε μαστορα! με την ιδια λογικη αν τυχον εχουν ''γραψει'' οι γονεις ενα σπιτι στο παιδι τους μπορει να τους πεταξει εξω να βγαλουν και κεινοι τα ματια τους οποτε γουσταρει?

:confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...