Προς το περιεχόμενο

RAM laptop: 5300?5400?? 2 ξεχωριστά ή κίτ των 2;

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω μνήμη για ένα λαπτοπ (Toshiba M400)

Θέλω να το πάω στα 4GB. Παίρνει DDR2 667Mhz

Απορίες:

1)Τι διαφορές έχουν οι PC5400, PC5300 κτλ, από την στιγμή που είναι όλες στα 667Mhz?

2) Το so-dimm 2GB κάνει περίπου 30 ευρώ, ενώ το κιτ με 2 so-dimm 2GB (4GB σύνολο) κάνει 75 ευρώ.

Υπάρχει λόγος να πάρω το κιτ; Κοστίζει 25% περισσότερο, αλλά δεν πάει το μυαλό μου για ποιόν λόγο.

Τι μάρκα θα προτείνατε;

Δημοσ.

Η 5400 μπορεί να τρέχει ως τα 675ΜΗζ. Ασύμαντη διαφορά. Αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται από το σύστημά σου. Εν τέλει το μόνο σίγουρο είναι ότι για να δεις διαφορά μεταξύ PC-5300 και PC-5400 πρέπει να τρέξεις benchmark. "Δια γυμνού οφθαλμού" είναι αδύνατο. Οπότε μείνε με το πιο οικονομικό.

Και εγώ σκοπεύω αύριο μάλιστα να περάσω να αγοράσω 2 σετάκια KINGSTON KVR667D2S5/2G γιατί το disk caching στα sVista είναι ανυπόφορο. Δεν ξέρω πόσο θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά δεν παλεύεται άλλο.

Σε φορητό DEll XPS M1330 με C2D 2GHz, 2GB RAM και με μίνουμουμ προγραμμάτων-διεργασιών να τρέχουν, με 2-3 tabs στον Opera και με μόνο εξτρά το gmail notification ο δίσκος ακούγεται μονίμως. Νισάφι...

Δημοσ.

Κ γιατί δεν μπαίνεις στης υπηρεσίες να κλείσεις το superfetch?

Σιγά το τραγικό φαινόμενο..

Σε όλα τ άλλα, σχετικά με τις μνήμες, συμφωνώ με τον michalis2610..

Δημοσ.

Τι σκοπευεις να τρεχεις αδερφε....

512 εχει τωρα?

Προσωπικα εμενα δεν εχει δειξει μεχρι τωρα πανω απο ~1,5gb ram(~30x2 παραθυρα στον explorer,clonedvd,antivirus,aero και καμια ~10αρια προγραμματακια(ποντικι,msn,m-torrent,catalyst,hp,miosync,ς,winzip κτλ)στην μπαρα κατω δεξια.Οποτε πιστευω πως τα +2gb ειναι δοκιμα μονο στην περιπτωση σοβαρου gaming.

Γνωμη μου ειναι να τσιμπησεις μια 2gb αφηνοντας πανω και την 512 οποτε πας συνολο 2,5.

Σημειωσε πως εαν παρεις το λαπτοπ με 32bit vista δεν προκειτε να σου δουλεψουν πανω απο 3,2 gb ram.

Τελος τα σετακια ορισμενες φορες ειναι πιο ακριβα επειδη και καλα ειναι διαλεγμενα για 100% συμβατοτητα dual channel.

-παπ@ριες-

Υ.Γ Ισως η καλυτερη λυση ειναι να παρεις μονο ενα dimm 2gb.

Βεβαια ετσι χανεις το dual channel (σε αντιθεση με 1gbX2 η 2gbX2)αλλα πιστευω πως δεν θα δεις πρακτικα καμια απολυτως διαφορα(παρακαλω αν κανω λαθος διαψευστε με...).

Δημοσ.
Ισως η καλυτερη λυση ειναι να παρεις μονο ενα dimm 2gb.

Βεβαια ετσι χανεις το dual channel (σε αντιθεση με 1gbX2 η 2gbX2)αλλα πιστευω πως δεν θα δεις πρακτικα καμια απολυτως διαφορα(παρακαλω αν κανω λαθος διαψευστε με...).

Απόλυτα σωστός! :-)

Δημοσ.
Έχει laptop @topos ο StavrosD..

Μα δεν ειπα οτι δεν ειχε,μαλιστα απο ενα γρηγορο γκουγκλαρισμα βρηκα οτι εβγαινε (και) με 512...

Δημοσ.

Το ξέρω ότι δεν θα βλέπουν τα Windows πάνω από 4GB αν είναι 32bit.

Το laptop το περιμένω έχει T5500 επεξεργαστή, και έχω γνήσια και τα 64bit και τα 32bit. Προς το παρόν εγκατεστημένα είναι τα 32bit.

H μνήμη που δεν βλέπουν τα windows, είναι λόγω της μνήμης που χρησιμοποιείται από την κάρτα γραφικών.

Επειδή δεν έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών, θα χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως RAM, οπότε καλύτερα να έχω λίγο παραπάνω.

Επειδή χρησιμοποιώ λιγάααααααακι βαριές εφαρμογές (τρέχω Autocad, Visual Studio 2008, Internet Information Server και τέλος SQL Server 2008) η μνήμη μου λύνει τα χέρια.

Στο Μ200 στο οποίο γράφω αυτή την στιγμή, έχω 1GB και όταν ανοίγω Visual Studio & SQL ο δίσκος παίρνει φωτιά.

Στο σταθερό που έχω 2GB το σύστημα πετάει.

Το Μ400 έχει τώρα 2χ512ΜΒ, οπότε λέω μιας και η διαφορά των 2GB από τα 4 είαι 30ευρώ παραπάνω, ας τα πληρώσω.

Κάποτε είχα πληρώσει τα 32ΜΒ πάνω από 30.000δρχ, οπότε τώρα πλέον η μνήμη μου φαίνεται ότι είναι τζάμπα.

Δημοσ.
Κ γιατί δεν μπαίνεις στης υπηρεσίες να κλείσεις το superfetch?

Σιγά το τραγικό φαινόμενο..

Εννοείται πως είναι απενεργοποιημένο από το πρώτο Boot.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...