Προς το περιεχόμενο

αιτηση για προσληψη/μια βοηθεια!

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν καποιοι εδω εχετε κανει ποτε αιτησεις για προσληψη στο δημοσιο, ισως να εχετε προβληματιστει για το πώς να ταχτοποιησετε εγγραφα στο πρωτοτυπο/σε επικυρωμενα αντιγραφα/σε απλα αντιγραφα, ωστε να μή χαθει (ή ''χαθει'') κατι στην πορεια.

προσωπικα εφτασαν να μου ζητησουν να φτιαχνω ντοσιε με τα εγγραφα σε διαφανεις σελιδες, γιατι αλλιως λεει, αν τα δωσεις σκορπια, μήν περιμενεις οτι θα μπουν στον κοπο να τα δουν (!!!) το θεμα ειναι ποιος μας λεει πως και παλι δε μπορει να εξαφανιστει ενα οποιοδηποτε απο τα χαρτια και να μή φτασει ποτε στην επιστροπη? οι γραμματειες που παραλαμβανουν την αιτηση λενε πως ειτε 1000 εγγραφα εχει μεσα ο φακελλος που πρωτοκολλουν ειτε 1000 δε φερουν καμια απολυτως ευθυνη - ουτε και φυσικα αν απο 1000 μεινουν 100 στην πορεια. απλα παραλαμβανουν ενα φακελο.

μηπως ξερει καποιος εδω κατι περισσοτερο? θα με βοηθουσε πολυ ...

Δημοσ.

προσωπικη εμπειρια δεν εχω αλλα η κοινη λογικη λεει οτι αν ειναι τακτοποιημενα σε ντοσιε και μεσα σε διαφανειες εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να χαθουν ή ''χαθουν'' απο οτι αν ειναι χυμα μεσα σε ενα φακελο

εσυ βαλτα οσο καλυτερα μπορεις και να ελπιζεις να πεσεις σε καλη υπαλληλο στο πρωτοκολλο.

Δημοσ.

φυσικα και θα το κανω, εκεινο που ηθελα να μαθω ειναι αν υπαρχει καποιος τροπος να αναφερεται καπου οτι ο υπαλληλος παρελαβε πχ τοσες σελιδες?

οταν κρινεται η ζωη σου (και καποιων αλλων μαζι) απο μερικες σελιδες, δε νομιζω πως ειναι σωστο να μήν αναλαμβανει κανεις να υπογραψει για το τι ακριβως παραλαμβανει - διακινει - φυλαει. το εχει ψαξει κανεις σας το θεμα?

Δημοσ.

αρίθμησε τις σελίδες και στο γράμμα της αίτησης, ανέφερε πως ο φάκελος σου περιλαμβάνει Χ αριθμημένες σελίδες με τα πιστοποιητικά.

Δημοσ.

Προσεκτικά θα αναγράψεις σε μία Υπεύθηνη Δήλωση τα αριθμημένα πιστοποιητικά που καταθέτεις (για τη συγκεκριμένη προκήρυξη)και θα πας σε ένα ΚΕΠ και θα κάνεις γνήσιο υπογραφής και θα κρατήσεις αντίγραφο αν τα στείλεις τα δικαιολογητικά με ταχυδρομείο που γίνεται συνήθως.

Ελπίζω να είναι αυτό Οκ.

Δημοσ.

Έχω καταθέσει δικαιολογητικά σε περίπου 10 προκηρύξεις, χωρίς αποτέλεσμα όμως λόγω λίγων μορίων, πάντως τα δικαιολογητικά τα οποία κατέθετα σε έναν απλό φάκελο Α4 ποτέ δεν χάθηκαν και ποτέ δεν έκαναν λάθος με τα μόρια.

Βέβαια οι προκηρύξεις ήταν όλες μέσω ΑΣΕΠ και το λέω αυτό γιατί στις προκηρύξεις που γίνονται εκτός ΑΣΕΠ όπως δήμοι νομαρχίες κ.τ.λ. έχω ακούσει ότι γίνονται πολύ περίεργα μαγειρέματα.

Η μικρή μου πείρα σε αυτό το θέμα μου λέει ότι θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ στην συμπλήρωση την αίτησης και στα δικαιολογητικά.

Εάν δεις από περιέργεια αποτελέσματα προκηρύξεων θα δεις με μεγάλη σου έκπληξη ένα ποσοστό που πολλές φορές ξεπερνά το 30% !!! να ακυρώνονται λόγω λαθών όπως:

Ανυπόγραφη αίτηση

Μη επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου ταυτότητας

Μη συμπλήρωση κωδικού 99 στο αντίστοιχο τετράγωνο κ.α.

Έχε υπόψη σου ότι εάν καταθέσεις επιπλέον δικαιολογητικά η επιπλέον υπεύθυνες δηλώσεις η αίτηση σου σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται άκυρη οπότε εάν έχεις απορία να καταθέσω κι αυτό η όχι; απλά κατέθεσε το.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Δημοσ.

εεε ναι, ειναι εκτος ΑΣΕΠ, και ξερω απο πρωτο χερι τί και πώς χανεται ... απλα μεχρι τωρα λογω λιγων μοριων δεν εκανα ποτε τον κοπο να βαλω δικηγορο να το ψαξει.

φοβαμαι πως τωρα θα γινει και αυτο, ελπιζω να μή χρειαστει φυσικα.

σας ευχαριστω πολυ παιδια :-)

Δημοσ.

οταν κρινεται η ζωη σου (και καποιων αλλων μαζι) απο μερικες σελιδες, δε νομιζω πως ειναι σωστο να μήν αναλαμβανει κανεις να υπογραψει για το τι ακριβως παραλαμβανει - διακινει - φυλαει. το εχει ψαξει κανεις σας το θεμα?

Δηλαδη κρίνεται όλη η ζωή σου απο την πρόσληψη ή μη στο δημόσιο? :eek:

Παντως δεν υπάρχει καμμία διαβεβαίωση για το αν έχουν λάβει όλα τα χαρτιά σου. Το μόνο που έχεις δικαίωμα να κάνεις είναι η ένσταση σε περίπτωση που θεωρείς πως έγινε κάποιο λάθος στην προσμέτρηση των μορίων.

Αλλά ακόμη και αν χάσει ένας υπάλληλος κάποια απο τα χαρτιά σου, πάλι δεν λογοδοτεί σε κανέναν. Μπορεί να υποστηρίξει οτι τα έστειλες ελλιπή!

Ισως θα ήταν καλύτερα να παρέδιδαν οι υποψήφιοι τα χαρτιά απευθείας σε υπάλληλο του ΑΣΕΠ, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ή ακόμη καλύτερα να τα παρέδιδαν με ηλεκτρονική αίτηση ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες.

Δημοσ.

δυστυχως κρινεται σε μεγαλο βαθμο. επισης δυστυχως δεν ειναι μεσω ΑΣΕΠ και περνανε χροοοοοονια μεχρι να μαθει κανεις σε τι φαση βρισκεται η ολη διαδικασια.

οταν (πριν μερικα χρονια) εκανα αγνη και αθωα την πρωτη μου αιτηση, ειδα μετα απο κανενα χρονο στην πρωτη ενημερωτικη επιστολη ποσο πισω ημουν στα μορια που συγκεντρωνα. κανοντας εναν απλο ελεγχο στους πινακες ανακαλυψα οτι υποστηριζαν πως δεν ειχα επισυναψει καποιες βεβαιωσεις απο καθηγητες μου που απλα δε γινοταν να μήν τις ειχα βαλει, γτ αλλιως δε θα ηταν καν εγκυρη η αιτηση ... τεσπα, εμενα απλα μου ανοιξε τα ματια για το τί παιζεται με τις κρισεις, κατα τα αλλα οσοι γνωριζω κανουν βημα-βημα με δικηγορο διπλα τους :confused:

Δημοσ.

Ποιο το νόημα να σου αφαιρέσουν σκόπιμα έγγραφα από μέσα εφόσον έχεις το δικαίωμα να κάνεις ένσταση; Κάνεις μία ένσταση και ξαναπάς τα έγγραφα.... Συνεχώς θα τα χάνουν; :)

Δημοσ.

εμ, δε μπορω να σου απαντησω σ΄αυτο, πιθανον να μή γινεται παντα σκοπιμα (αν δεις σε τι περβαζια και πατωματα ακουμπανε τα χαρτια μας ...) αλλα πιστευω πως το κανουν για ξεκαρφωμα, δηλ. ''χανουν'' χαρτια και απο τις αιτησεις με αρκετα μορια που παιζουν στ΄αληθεια για τη συγκεκριμενη θεση, και απο τις αιτησεις που ειναι αρκετα πιο χαμηλα και δεν παιζουν, ωστε να μή φανει υπερβολικα κακογουστο το ολο θεμα.

φυσικα στο επομενο σταδιο, οταν ολοι οι ενδιαφερομενοι εχουν κανει ενστασεις κλπ κλπ αρχιζουν τα πιο βαρια παιχνιδια ...

to be continued ...

Δημοσ.
εμ, δε μπορω να σου απαντησω σ΄αυτο, πιθανον να μή γινεται παντα σκοπιμα...

πιθανόν όμως και να ελπίζουν ότι ο ενδιαφερόμενος (που προφανώς θα έχει πολλά μόρια) να διορίστηκε και κάπου αλλού και να προτιμήσει το σίγουρο από το να κυνηγάει ενστάσεις ή πιο απλά να βολευτεί με κάποιο άλλο τρόπο μέχρι να εκδικαστεί η ένσταση. Μικρά μίζερα παιχνιδάκια για την εκπλήρωση του ακόμα πιο μίζερου ονείρου, που λέγεται θέση στο Δημόσιο.

φυσικα στο επομενο σταδιο ... αρχιζουν τα πιο βαρια παιχνιδια ...

Αν η κουβέντα γίνεται, όπως κατάλαβα, για τις ιατρικές κρίσεις, τα πράγματα είναι πολύ σκοτεινά, θυμίζοντας Βυζάντιο. Αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως, οι πολιτικές γνωριμίες δεν βοηθούν ιδιαίτερα (εκτός και είσαι ο ανιψιός του τάδε), καθώς ο χώρος ελέγχεται κυρίως από το πανεπιστημιακό lobby. Ακόμα και με όλα τα δικαιολογητικά ακέραια, η μοριοδότησή τους είναι τόσο αυθαίρετη, που το να μη ληφθεί υπόψη ένα χαρτί, είναι ίσως το λιγότερο κακό που μπορεί να σου συμβεί.

Παράδειγμα 1ο με happy end: Γιατρός που έχει ΤΑ χαρτιά, καταφέρνει παρόλα τα ψαλιδισμένα μόρια να φτάσει στις τελικές κρίσεις. Η θέση όμως προορίζεται για άλλον, οπότε δέχεται μέχρι και προσωπικές πιέσεις να ...αποσυρθεί. Παρουσιάζεται όμως στη τελική ψηφοφορία με δικηγόρο και κερδίζει τη θέση.

Παράδειγμα 2ο χωρίς happy end (εδώ να δεις Βυζάντιο): Στη τελική ψηφοφορία φτάνουν τρεις υποψήφιοι και το αποτέλεσμα είναι 3/2/0 υπέρ ενός γιατρού που διαθέτει εκτός των άλλων και 2ο (!!!) πανεπιστημιακό πτυχίο, γνωστικού αντικειμένου απολύτως σχετικού με τη συγκεκριμένη θέση. Όλα καλά ως εδώ, θα πείτε - αμ δε! Πριν πέσουν οι υπογραφές, παρεμβαίνει ο ένας από τους κριτές, προσπαθώντας να μειώσει το επιστημονικό υπόβαθρο του (με δυο πτυχία του Α.Π.Θ.) γιατρού. Μετά από σχετικές διαβουλεύσεις έχουμε το πρωτάκουστο, να γίνει πάλι ψηφοφορία οπότε και το αποτέλεσμα ανατρέπεται από τον εκπρόσωπο της πολιτείας. Το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι απίθανο και θα το ζήλευαν οι αυλικοί του Νικηφόρου Φωκά, αλλά ας μην επεκταθώ άλλο. Για την ιστορία και μόνο να σας πω ότι ο τελικός νικητής είχε ήδη διορισμό σε άλλο Νοσοκομείο, τον οποίο και κράταγε ως καβάτζα χωρίς να τον έχει αποδεχτεί επί 4μηνο, κάτι που φυσικά είναι παράνομο - αθάνατη ελληνική πολιτεία...

P.S.: προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το περιστατικό δεν έχει σχέση με το άτομό μου - απεχθάνομαι φύση και θέση οτιδήποτε σχετίζεται με την παρωδία των διορισμών στο Δημόσιο.

Δημοσ.

πανε συστημενα...κ μαλιστα ο φακελος λεει ασεπ απ εξω...μην ανησυχεις δεν προκειτε να χαθει απο εκει η δουλεια

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι παίρνουν σαν δεδομένα τα μόρια που έχεις υπολογίσει και γράψει εσύ πάνω στη μηχανογραφημένη αίτηση και ΑΝ είσαι μέσα στους πρώτους, τότε πιάνουν να δούν αν υπάρχουν τα αντίστοιχα χαρτιά που δικαιολογούν αυτά τα μόρια.

Άσε που αν κάτι τελικά λείπει (χάθηκε ή δεν το έβαλες εσύ) βγάζουν ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ με τα ονόματα αυτών που καλούνται να φέρουν επιπλέον δικαιολογητικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...