tmaestros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 το dvd θα συνδεθει με τον ενισχυτη κ οχι με την tv! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmaestros Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 22 ώρες πριν, royla7 είπε αν τα βαλω στην θεση που μου εδειξες δεν παιζει το dvd.Tα εχω στην θεση με την μαυρο κυκλο. στην τβ εχει 2 θεσεις κενες μια μπλε και μια κοκκινη .εχω ενα μαυρο καλωδιο κι εχει 3 βισματα ενα κοκκινο,ενα ασπρο κι ενα κιτρινο.Η αλλη ακρη του ειναι μια μαυρη .Να συνδεσω στην κοκκινη υποδοχη της τβ το κοκκινο και να βαλω την μαυρη ακρη καπου στο ενισχτυτη φωτο 2 ? ριξε μια ματια εδω..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 23/1/2020 στις 11:37 ΠΜ, royla7 είπε παιδια καλημερα και καλη χρονια!!Θελω την βοηθεια σας αν ξερετε να μου πειτε!! πηρα καινουρια τηλεοραση και θελω να την συνδεσω με τον ενισχυτη.Τον ενισχυτη καταφερα να τον συνδεσω με το dvd και την τηλεοραση και ειναι οκ μου δειχνει και εικονα εχει και ηχο απο τον ενισχυτη. εχω ενα καλωδιο με δυο ακρες.Και οι δυο ακρες του εχουν 3 βισματα ενα κοκκινο,ενα κιτρινο κι ενα ασπρο οπως θα δειτε στην πρωτη φωτο. Στην δευτερη φωτο φαινονται οι υποδοχες τις τηελορασης.Εκει εχω βαλει στις αναλογες θεσεις τα βισματα το κοκκινο στην κοκκινη θεση, το ασπρο στην ασπρη και το κιτρινο στο σημειο που ειναι κιτρινο με μπλε φωτο 3. Στο dvd τωρα, εχω συνδεσει την αλλη ακρη του καλωδιου το κιτρινο βισμα και το ασπρο στις αναλογες θεσεις φωτο4. Το κοκκινο που δειχνει το τοξακι μου περισευει. Το κοκκινο βισμα που ειναι πανω στο dvd ειναι απο αλλο καλωδιο που εχω με δυο ακρες μια κοκκινη μια μαυρη φωτο 4. Η κοκκινη λοιπον ειναι αυτη που ειναι πανω στο dvd και περισευει η μαυρη.Η αλλη ακρη του καλωδιου με τα ιδια χρωματικα βισματα ειναι πανω στον ενισχυτη συνδεδεμενη οπως βλεπετε στην φωτο 5. Με την παραπανω συνδεσμολογια παιζουν ενισχυτης και dvd.Η βοηθεια που θελω ειναι να μου πειτε πως μπορω να συνδεσω την τηλεοραση με τον ενισχυτη?Σημειωση ο ενισχυτης δεν εχει καλωδιο HDM.Μηπως χρειαζεται να βαλω ενα καλωδιο στην μπλε υποδοχη της τηλεορασης και στην μπλε υποδοχη του ενισχυτη?Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα. δεν τις χωρεσε ολες τις φωτο το πρωτο ποστ.φωτο 4-5 Ας τα πάρουμε με την σειρά: Στην πρώτη φωτό εμφανίζεται ένα τριπλό καλώδιο (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο). Το καλώδιο αυτό μεταφέρει εικόνα (κίτρινο βύσμα - σύνθετο σήμα ή αλλιώς composite) και στερεοφωνικό ήχο (άσπρο για το αριστερό κανάλι και κόκκινο για το δεξί). Στην 2η και την 3η φωτό οι τρεις αριστερές υποδοχές (πρασινοκίτρινη - μπλε και κόκκινη) είναι για την μεταφορά εικόνας (σήμα συνιστωσών ή component) και συνδέονται με τριπλό καλώδιο που φέρει στις άκρες πράσινους, μπλε και κόκκινους ακροδέκτες. Να σημειώσω ότι η πρασινοκίτρινη υποδοχή λειτουργεί σαν composite αν δεν συνδέσεις τις άλλες δύο (μπλε - κόκκινη). Οι δύο δεξιές υποδοχές είναι υποδοχές ήχου και συνδέονται με διπλό καλώδιο με τα αντίστοιχα βύσματα (άσπρα και κόκκινα). Στην 4η φωτό είναι οι υποδοχές εξόδου του dvd. Κίτρινο για το σήμα εικόνας (σύνθετο - composite) άσπρο - κόκκινο για τον ήχο (αριστερό - δεξί κανάλι). Η πορτοκαλί υποδοχή είναι η ομοαξονική (coaxial) ψηφιακή έξοδος ήχου. Στην 5η φωτό είναι οι είσοδοι του ενισχυτή σου. Κατά σειρά λοιπόν από αριστερά προς δεξιά έχουμε: α. αριστερά - αριστερά δύο οπτικές είσοδοι ήχου (dvd1 και dvd2) και μία ομοαξονική - coaxial είσοδος ήχου (πορτοκαλί βύσμα - dvd in). β. μετά μία στερεοφωνική είσοδο ήχου ( άσπρο - κόκκινο βύσμα) γ. τρεις είσοδοι για συσκευές εικόνας οι οποίες μαρκάρονται σαν dvd, video 2 και video 1. Στο κίτρινο συνδέεις το σήμα εικόνας και στα άσπρο, κόκκινο το στερεοφωνικό σήμα του ήχου. δ. μία έξοδος monitor (video out) για εικόνα και μία έξοδοςsubwoofer (audio out). ε. πάνω δεξιά δύο είσοδοι conponent (dvd και video 3) και μία έξοδος (monitor) conponent. Οι υποδοχές αυτές είναι μόνο για εικόνα. Στο δια ταύτα λοιπόν. Πως θα συνδέσεις σωστά το dvd με τον Ενισχυτή και την τηλεόραση, ώστε όλα τα σήματα να περνούν μέσω του ενισχυτή. Αυτό θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχεις και άλλες πηγές εικόνας που θέλεις να συνδέσεις μέσω του ενισχυτή π.χ. ένα video. Σύνδεση dvd με τον ενισχυτή. Δυστυχώς το dvd σου από ότι φαίνεται δεν έχει εξόδους συνιστωσών - component οπότε αναγκαστικά για την εικόνα θα χρησιμοποιήσεις την video out (κίτρινο βύσμα - σήμα composite). Θα συνδέσεις λοιπόν με ένα καλώδιο όπως αυτά της φωτό 1 τις εξόδους του dvd (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο βύσμα) με τις εισόδους dvd (κίτρινη, άσπρη, κόκκινη) του ενισχυτή σου. Η σύνδεση αυτή του dvd με τον ενισχυτή θα σου δώσει στερεοφωνικό ήχο από τον ενισχυτή. Αφού ο ενισχυτής σου είναι πολυκάναλος τότε μπορείς (και πρέπει) αντί να συνδέσεις το dvd με τον ενισχυτή με τα κλασικά άσπρα - κόκκινα βύσματα να τα συνδέσεις με τα πορτοκαλί βύσματα μεταξύ τους (ομοαξονική - coaxial) και να έχεις πολυκάναλο ήχο. Σύνδεση του ενισχυτή με την τηλεόραση. Θα συνδέσεις την έξοδο εικόνας monitor του ενισχυτή σου (κίτρινο βύσμα - video out) με το κιτρινοπράσινο - video in της τηλεόρασης σου για να έχεις εικόνα στην tv σου. Αν θέλεις καλύτερη εικόνα συνέδεσε τις εξόδους monitor (component out) του ενισχυτή με τις αντίστοιχες εισόδους component in της tv σου. Τώρα σχετικά με την μεταφορά του ήχου από τον ενισχυτή στην τηλεόραση σου. Απ' ότι βλέπω στην φωτογραφία ο ενισχυτής σου δεν έχει εξόδους ήχου (;;;) οπότε δεν μπορείς να "δώσεις" ήχο στην τηλεόραση απ' ευθείας από τον ενισχυτή σου. Ένα κολπάκι για να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα (αν βέβαια θέλεις ήχο και από τα ηχεία της τηλεόρασης σου) είναι το εξής. Συνδέεις στο dvd το τριπλό καλώδιο (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο), αλλά και το πορτοκαλί μαζί. Συνδέεις στον ενισχυτή το κίτρινο βύσμα στην είσοδο dvd και το πορτοκαλί στην είσοδο ήχου coaxial - dvd in. Συνδέεις το άσπρο και το μαύρο βύσμα που περισσεύουν στις αντίστοιχες εισόδους ήχου τις tv σου (φωτό 2). Έτσι θα έχεις στερεοφωνικό ήχο στην tv και πολυκάναλο ήχο που θα ελέγχεις από τον ενισχυτή σου. Φυσικά έχεις συνδέσει την έξοδο εικόνας monitor του ενισχυτή σου (κίτρινο βύσμα - video out) με το κιτρινοπράσινο - video της τηλεόρασης σου για να έχεις εικόνα στην tv σου. Ελπίζω να βοήθησα. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε πάλι. Υ.Γ. : Εναλλακτικά, αν δεν πρόκειται να συνδέσεις κάποια άλλη πηγή εικόνας (π.χ. ένα video) στο σύστημα σου η απλούστερη σύνδεση που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις με το καλώδιο της φωτό 1 τις εξόδους του dvd (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο) με τις αντίστοιχες εισόδους της tv (κιτρινοπράσινο, άσπρο, κόκκινο) και με ένα άλλο ομοαξονικό καλώδιο την coaxial έξοδο του dvd (πορτοκαλί βύσμα) με την coaxial είσοδο του ενισχυτή. Έτσι θα έχεις απ' ευθείας εικόνα και στερεοφωνικό ήχο από το dvd στην tv και πολυκάναλο ήχο από τον ενισχυτή σου. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από afm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
royla7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Στις 4/2/2020 στις 12:13 ΠΜ, afm είπε Ας τα πάρουμε με την σειρά: Στην πρώτη φωτό εμφανίζεται ένα τριπλό καλώδιο (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο). Το καλώδιο αυτό μεταφέρει εικόνα (κίτρινο βύσμα - σύνθετο σήμα ή αλλιώς composite) και στερεοφωνικό ήχο (άσπρο για το αριστερό κανάλι και κόκκινο για το δεξί). Στην 2η και την 3η φωτό οι τρεις αριστερές υποδοχές (πρασινοκίτρινη - μπλε και κόκκινη) είναι για την μεταφορά εικόνας (σήμα συνιστωσών ή component) και συνδέονται με τριπλό καλώδιο που φέρει στις άκρες πράσινους, μπλε και κόκκινους ακροδέκτες. Να σημειώσω ότι η πρασινοκίτρινη υποδοχή λειτουργεί σαν composite αν δεν συνδέσεις τις άλλες δύο (μπλε - κόκκινη). Οι δύο δεξιές υποδοχές είναι υποδοχές ήχου και συνδέονται με διπλό καλώδιο με τα αντίστοιχα βύσματα (άσπρα και κόκκινα). Στην 4η φωτό είναι οι υποδοχές εξόδου του dvd. Κίτρινο για το σήμα εικόνας (σύνθετο - composite) άσπρο - κόκκινο για τον ήχο (αριστερό - δεξί κανάλι). Η πορτοκαλί υποδοχή είναι η ομοαξονική (coaxial) ψηφιακή έξοδος ήχου. Στην 5η φωτό είναι οι είσοδοι του ενισχυτή σου. Κατά σειρά λοιπόν από αριστερά προς δεξιά έχουμε: α. αριστερά - αριστερά δύο οπτικές είσοδοι ήχου (dvd1 και dvd2) και μία ομοαξονική - coaxial είσοδος ήχου (πορτοκαλί βύσμα - dvd in). β. μετά μία στερεοφωνική είσοδο ήχου ( άσπρο - κόκκινο βύσμα) γ. τρεις είσοδοι για συσκευές εικόνας οι οποίες μαρκάρονται σαν dvd, video 2 και video 1. Στο κίτρινο συνδέεις το σήμα εικόνας και στα άσπρο, κόκκινο το στερεοφωνικό σήμα του ήχου. δ. μία έξοδος monitor (video out) για εικόνα και μία έξοδοςsubwoofer (audio out). ε. πάνω δεξιά δύο είσοδοι conponent (dvd και video 3) και μία έξοδος (monitor) conponent. Οι υποδοχές αυτές είναι μόνο για εικόνα. Στο δια ταύτα λοιπόν. Πως θα συνδέσεις σωστά το dvd με τον Ενισχυτή και την τηλεόραση, ώστε όλα τα σήματα να περνούν μέσω του ενισχυτή. Αυτό θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχεις και άλλες πηγές εικόνας που θέλεις να συνδέσεις μέσω του ενισχυτή π.χ. ένα video. Σύνδεση dvd με τον ενισχυτή. Δυστυχώς το dvd σου από ότι φαίνεται δεν έχει εξόδους συνιστωσών - component οπότε αναγκαστικά για την εικόνα θα χρησιμοποιήσεις την video out (κίτρινο βύσμα - σήμα composite). Θα συνδέσεις λοιπόν με ένα καλώδιο όπως αυτά της φωτό 1 τις εξόδους του dvd (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο βύσμα) με τις εισόδους dvd (κίτρινη, άσπρη, κόκκινη) του ενισχυτή σου. Η σύνδεση αυτή του dvd με τον ενισχυτή θα σου δώσει στερεοφωνικό ήχο από τον ενισχυτή. Αφού ο ενισχυτής σου είναι πολυκάναλος τότε μπορείς (και πρέπει) αντί να συνδέσεις το dvd με τον ενισχυτή με τα κλασικά άσπρα - κόκκινα βύσματα να τα συνδέσεις με τα πορτοκαλί βύσματα μεταξύ τους (ομοαξονική - coaxial) και να έχεις πολυκάναλο ήχο. Σύνδεση του ενισχυτή με την τηλεόραση. Θα συνδέσεις την έξοδο εικόνας monitor του ενισχυτή σου (κίτρινο βύσμα - video out) με το κιτρινοπράσινο - video in της τηλεόρασης σου για να έχεις εικόνα στην tv σου. Αν θέλεις καλύτερη εικόνα συνέδεσε τις εξόδους monitor (component out) του ενισχυτή με τις αντίστοιχες εισόδους component in της tv σου. Τώρα σχετικά με την μεταφορά του ήχου από τον ενισχυτή στην τηλεόραση σου. Απ' ότι βλέπω στην φωτογραφία ο ενισχυτής σου δεν έχει εξόδους ήχου (;;;) οπότε δεν μπορείς να "δώσεις" ήχο στην τηλεόραση απ' ευθείας από τον ενισχυτή σου. Ένα κολπάκι για να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα (αν βέβαια θέλεις ήχο και από τα ηχεία της τηλεόρασης σου) είναι το εξής. Συνδέεις στο dvd το τριπλό καλώδιο (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο), αλλά και το πορτοκαλί μαζί. Συνδέεις στον ενισχυτή το κίτρινο βύσμα στην είσοδο dvd και το πορτοκαλί στην είσοδο ήχου coaxial - dvd in. Συνδέεις το άσπρο και το μαύρο βύσμα που περισσεύουν στις αντίστοιχες εισόδους ήχου τις tv σου (φωτό 2). Έτσι θα έχεις στερεοφωνικό ήχο στην tv και πολυκάναλο ήχο που θα ελέγχεις από τον ενισχυτή σου. Φυσικά έχεις συνδέσει την έξοδο εικόνας monitor του ενισχυτή σου (κίτρινο βύσμα - video out) με το κιτρινοπράσινο - video της τηλεόρασης σου για να έχεις εικόνα στην tv σου. Ελπίζω να βοήθησα. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε πάλι. Υ.Γ. : Εναλλακτικά, αν δεν πρόκειται να συνδέσεις κάποια άλλη πηγή εικόνας (π.χ. ένα video) στο σύστημα σου η απλούστερη σύνδεση που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις με το καλώδιο της φωτό 1 τις εξόδους του dvd (κίτρινο, άσπρο, κόκκινο) με τις αντίστοιχες εισόδους της tv (κιτρινοπράσινο, άσπρο, κόκκινο) και με ένα άλλο ομοαξονικό καλώδιο την coaxial έξοδο του dvd (πορτοκαλί βύσμα) με την coaxial είσοδο του ενισχυτή. Έτσι θα έχεις απ' ευθείας εικόνα και στερεοφωνικό ήχο από το dvd στην tv και πολυκάναλο ήχο από τον ενισχυτή σου. Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντησ και τον χρονο που σπαταλησες!!!Τελικα εδωσε ηχο με οπτικη ινα .Την ειχα δοκιμασει πριν μου απαντησεις!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arapakosdim Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα. Έχω πλέον την τηλεόραση LG 49" Smart LED 4K UHD 49UN71006LB. Θέλω να τη συνδέσω με τον ενισχυτή μου και τα ηχεία μου γενικότερα. Τόσο καιρό (στην προηγούμενη tv μου που είχε έξοδο ακουστικών (;) τα συνέδεα κάπως έτσι. Ένα καλώδιο έρχεται απο τον ενισχυτή (3,5) και άλλο ένα (3,5) από τα ηχεία με το γούφερ για να μπουν σε ένα ανταπτοράκι RS PRO AV Adapter, Female 3.5 mm Stereo to Male 3.5 mm Stereo (https://gr.rsdelivers.com/product/rs-pro/cn-aa35-011/rs-pro-av-adapter-female-35-mm-stereo-to-male-35/0392570?gclid=CjwKCAiAi_D_BRApEiwASslbJ6KYzZ8lqC-n_Sm9tuCgybSdyFF9EOKvecoZ6Zc8HWKW2pPve7v6VxoC8b8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds) και έτσι είχα ήχο. Τώρα όμως η καινούργια tv που προανέφερα δεν έχει απλές εξόδους αλλά μια optical digital audio out. Οπότε πως μπορώ να τη συνδέσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LilGeorge Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 καλημέρα. έχω μια samsung τηλεόραση του 2015 η οποία έχει έξοδο για ακουστικά και θέλω να συνδέσω τον ενισχυτή στην τηλεόραση αλλά δεν ξέρω πως. μπορείτε να βοηθήσετε. Ο ενισχυτής είναι μοντέλο πριν το 2006. είναι πιο μεγάλος από εμένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, LilGeorge είπε καλημέρα. έχω μια samsung τηλεόραση του 2015 η οποία έχει έξοδο για ακουστικά και θέλω να συνδέσω τον ενισχυτή στην τηλεόραση αλλά δεν ξέρω πως. μπορείτε να βοηθήσετε. Ο ενισχυτής είναι μοντέλο πριν το 2006. είναι πιο μεγάλος από εμένα Δώσε λίγα στοιχεία παραπάνω για το τι ήχο θες και για τον ενισχυτή. Με έξοδο ακουστικών μπορεις να πάρεις μέχρι 2.1 ήχο. Ο ενισχυτής είναι δικάναλος ή πολυκάναλος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα