Προς το περιεχόμενο

συνδεση ενισχυτη με τηλεοραση

patrinos89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, mitspetr είπε

Πριν πάει να ψάξει θα δοκιμάσει αυτό που έχει ήδη. Ένα απλό high speed αρκεί για 4Κ μέχρι 30Hz και στην πραγματικότητα αρκεί και για παραπάνω. Αλλιώς κοιτάζει για Premium High Speed

Οι προδιαγραφές και η ονοματοδοσία των καλωδίων δεν γίνονται από το skroutz. Ποιος το γαμεί το skroutz? Είναι σαν να ρωτάς πως παραγγέλνει κάποιος γαρδούμπα σε εξοχική ταβέρνα. 

Ναι αρκει για 4k 30hz, αλλα δεν αρκει για hdr .

Εγω εχω συνδεσει τηλεοραση και ενισχυτη με hdmi with ethernet(arc) 

και κανει που και που διακοπες.

ειδικα οταν αναβοσβηνω φωτα και παιρνει μπρος το ψυγειο

κατι που δεν εκανε οταν ειχα συνδεδεμενο την προηγουμενη τηλεοραση που ηταν μονο στα 1080 60hz.

Αρα (υποθετω) πως το καλωδιο λειτουργει στα ορια του και δεν αρκει.

1 λεπτό πριν, kanesaxo είπε

εγώ επειδή ειχα πήξει και επέμεναν κάποιοι οτι για το προβλημα μου φταινε τα καλώδια, αγόρασα HDMI, "2.1" ας πούμε, των 50ε. Αλλά τζίφος. Καμμία διαφορά απ'τα απλά που είχα.

Τι προβλημα ειχες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ναι αρκει για 4k 30hz, αλλα δεν αρκει για hdr .

Εγω εχω συνδεσει τηλεοραση και ενισχυτη με hdmi with ethernet(arc) 

και κανει που και που διακοπες.

ειδικα οταν αναβοσβηνω φωτα και παιρνει μπρος το ψυγειο

κατι που δεν εκανε οταν ειχα συνδεδεμενο την προηγουμενη τηλεοραση που ηταν μονο στα 1080 60hz.

Αρα (υποθετω) πως το καλωδιο λειτουργει στα ορια του και δεν αρκει.

Αυτό που περιγράφεις είναι ηλεκτρολογικό θέμα. Αν αλλάξεις καλώδιο δεν σημαίνει ότι λύνεται.

10 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

φιλε μου μολις, τα συνδέσεις μου κάνεις μια χάρη γιατι κοντεύω να σκασω;

Συνέδεσε οποιαδήποτε πηγή πανω στον Denon , πχ PS4, PC κτλ και πες μου αν κάνει flickering η ΤV.

Για να ξέρω τι να πετάξω...τον πεντακάναλο ή την τηλεόραση.

Έχεις απενεργοποιήσει την επεξεργασία εικόνας από τον ενισχυτή; Συνήθως εκεί γίνεται το μπέρδεμα. κάντα όλα passthrough χωρίς επεξεργασία και γενικώς δες τις ρυθμίσεις εικόνας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, mitspetr είπε

Αυτό που περιγράφεις είναι ηλεκτρολογικό θέμα. Αν αλλάξεις καλώδιο δεν σημαίνει ότι λύνεται.

Έχεις απενεργοποιήσει την επεξεργασία εικόνας από τον ενισχυτή; Συνήθως εκεί γίνεται το μπέρδεμα. κάντα όλα passthrough χωρίς επεξεργασία και γενικώς δες τις ρυθμίσεις εικόνας.

Παιζω τις ταινιες απο το player της τηλεορασης και εχω συνδεσει τον ενισχυτη με hdmi (arc) για να στελνει ηχο και δυστυχως δεν γυριζει πισω dts-hd η dolby tru-hd, παρα μονο dts και DD

Αν παιξω απο pc η συνδεση ειναι pc-av-tv, ομως ετσι δεν περναει 4k hdr σημα ,γιατι κατι δουλευει σε hdmi 1.4....

οποτε παρηγγειλα καινουριο καλωδιο να δω τι παιζει.

Επεξ/σία από Ntinaras

26 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Παιζω τις ταινιες απο το player της τηλεορασης και εχω συνδεσει τον ενισχυτη με hdmi (arc) για να στελνει ηχο και δυστυχως δεν γυριζει πισω dts-hd η dolby tru-hd, παρα μονο dts και DD

Αν παιξω απο pc η συνδεση ειναι pc-av-tv, ομως ετσι δεν περναει 4k hdr σημα ,γιατι κατι δουλευει σε hdmi 1.4....

Για να περάσουν αυτά από την TV προς τον ενισχυτή, πρέπει να έχουν και τα δυο eARC και όχι το ένα από τα δύο σκέτο ARC.

Στην άλλη σύνδεση pc>av>tv δεν ξέρω, δες τις επιλογές της επεξεργασίας της εικόνας. Επίσης η κάρτα γραφικών ενδέχεται να παίζει μέχρι 4Κ 30Hz. Όλα αυτά πολύ λίγο σχέση έχουν με το καλώδιο, το οποίο συνήθως σε μικρά μήκη δουλεύει σχεδόν πάντα. Χωρίς να σημαίνει ότι δουλεύουν όλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ντιναρα τα εξαντλησει ολα τα υπολοιπα στο γοογλε ? Γιατι εριξα μια ματια , βλεπω παραπονα, κατι για τις ρυθμισεις passthrough του av / mode 1,2 κατι για firmware , κατι που δεν υποστηριζει hdcp2.2 (αλλα αυτο δεν σε αφορα να υποθεσω )

Eχεις συνδεσει το pc με την tv κατευθειαν και παιζει καμπανα ? 

Επεξ/σία από bluesattack

1 ώρα πριν, mitspetr είπε

Για να περάσουν αυτά από την TV προς τον ενισχυτή, πρέπει να έχουν και τα δυο eARC και όχι το ένα από τα δύο σκέτο ARC.

Στην άλλη σύνδεση pc>av>tv δεν ξέρω, δες τις επιλογές της επεξεργασίας της εικόνας. Επίσης η κάρτα γραφικών ενδέχεται να παίζει μέχρι 4Κ 30Hz. Όλα αυτά πολύ λίγο σχέση έχουν με το καλώδιο, το οποίο συνήθως σε μικρά μήκη δουλεύει σχεδόν πάντα. Χωρίς να σημαίνει ότι δουλεύουν όλα.

Ο ενισχυτης υποστηριζει μονο arc ενω η τηλεοραση και earc

οποτε εκει ειναι το προβλημα

1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Ντιναρα τα εξαντλησει ολα τα υπολοιπα στο γοογλε ? Γιατι εριξα μια ματια , βλεπω παραπονα, κατι για τις ρυθμισεις passthrough του av / mode 1,2 κατι για firmware , κατι που δεν υποστηριζει hdcp2.2 (αλλα αυτο δεν σε αφορα να υποθεσω )

Eχεις συνδεσει το pc με την tv κατευθειαν και παιζει καμπανα ? 

Η καρτα γραφικων που εχω ειναι η RX480 και υποστηριζει hdmi 2.0

Οταν συνδεω pc απ ευθειας με τηλεοραση, με οποιοδηποτε απο τα 2 "σαπια" καλωδια που εχω, παιζει κανονικα UHD και HDR (καθως η διασυνδεση ειναι hdmi 2.0)

οταν συνδεω το pc με τον ενισχυτη εχω κανονικα ηχο Dolby Tru-HD και DTS-HD

οταν συνδεω pc-ενισχυτη-tv εχω Dolby Tru-HD και DTS-HD αλλα δεν εχω UHD HDR

οποτε παλι ο ενισχυτης ειναι το προβλημα.

Γενικα προτιμω να παιζω απ ευθειας απο το player της τηλεορασης, καθως ειναι πολυ βολικοτερο.

παλια επαιζα ταινιες laptop-ενισχυτης-tv, αλλα τοτε ηταν μονο 1080p η κατασταση , και δεν υπηρχαν θεματα.

πλεον το λαπτοπ δεν υποστηριζει hdmi 2.0 , βασικα δεν σηκωνει καν ταινιες 4k γιατι δεν τραβαει

ολες τις δοκιμες τις εκανα κουβαλωντας το desktop στο σαλονι :P

2 ώρες πριν, mitspetr είπε

Να πω το στορι Λονγκ στορυ σορτ...

Πεντακαναλος Yamaha RX550A. Υποστηρίζει 4Κ passthrough κτλ. 

Συνδέω με HDMI τη TV που είναι η LG SK8100. Βλέπω νετφλιξ όλα καλά, 5.1 ήχος.

Βλέπω από hdd, όλα καλά 5.1 ήχος.

Μόλις συνδέσω οποιαδήποτε πηγή στον πεντακαναλο, αρχίζει το φλικερινκγ.

Είτε πισι, είτε PS4.

Εάν τα συνδέσω απευθείας Τιβι, όλα καλά. Καθόλου φλικερινκγ. ΑΛΛΑ δεν έχω 5.1

Άλλαξα καλωδια, έδωσα ένα σωρό λεφτά, κοντά μακριά Τζιφος...

Υ.Γ. να τονίσω ότι με τη προηγούμενη Τιβι που είχα, μια παλιά 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά παρέλαβα τον ενισχυτή denon avr-x2600 h dab.τελικά το καλώδιο hdmi 1.4 Samsung  high speed  κάνει μια χαρα! Συνδεσα πάνω 2 ηχεία 2χ80 watt rms 2 surround 2x40 watt rms κ ένα center.ο ήχος στις ταινίες είναι εξωπραγματικός....νομίζω οτι βρίσκομαι κινηματογράφο. Να τονίσω οτι η επιλογή Dolby atmos κάνει θαύματα κ σε καθηλώνει με τα εφέ κ την ποιότητα ήχου στις ταινίες. Περιττό να πω οτι η ένταση του ενισχυτή είναι από 0...100 κ δεν χρειάζεται να βάλεις πάνω από 40 στις ταινίες. Στο 40 τρέμει ολο το σπίτι......Τώρα παμε στο θέμα της μουσικής....δεν μπορώ να πω οτι τρελάθηκα στην απόδοση τραγουδιών απο utube.μια παίζει δυνατά την μουσική κ τα λόγια ακούγονται στο βάθος...μια παίζει νορμάλ το τραγούδι συνολικά κ δεν έχει πολύ ένταση. Ουσιαστικά στα 10 τραγούδια στο utube τα 5 θα θερίζει με φοβερο ήχο κ ποιότητα στα πρίμα κ μπάσα κ στα υπόλοιπα 5 θα προσπαθεί να σ παίξει βερτη κ γονιδη με κινηματογραφικά εφε....απλά μ φαίνεται πολύ περίεργο στο ένα τραγούδι να λες ουαου τι ποιότητα ηχου είναι αυτή....κ στο επόμενο να ακούγεται σαν ραδιοφωνακι....

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια καλημερα και καλη χρονια!!Θελω την βοηθεια σας αν ξερετε να μου πειτε!! πηρα καινουρια τηλεοραση και θελω να την συνδεσω με τον ενισχυτη.Τον ενισχυτη καταφερα να τον συνδεσω με το dvd και την τηλεοραση και ειναι οκ μου δειχνει και εικονα εχει και ηχο απο τον ενισχυτη.

εχω ενα καλωδιο με δυο ακρες.Και οι δυο ακρες του εχουν 3 βισματα ενα κοκκινο,ενα κιτρινο κι ενα ασπρο οπως θα δειτε στην πρωτη φωτο.

Στην δευτερη φωτο φαινονται οι υποδοχες τις τηελορασης.Εκει εχω βαλει στις αναλογες θεσεις τα βισματα το κοκκινο στην κοκκινη θεση, το ασπρο στην ασπρη και το κιτρινο στο σημειο που ειναι κιτρινο με μπλε φωτο 3.

Στο dvd τωρα, εχω συνδεσει την αλλη ακρη του καλωδιου το κιτρινο βισμα και το ασπρο στις αναλογες θεσεις φωτο4.
Το κοκκινο που δειχνει το τοξακι μου περισευει.
Το κοκκινο βισμα που ειναι πανω στο dvd ειναι απο αλλο καλωδιο που εχω με δυο ακρες μια κοκκινη μια μαυρη φωτο 4.

Η κοκκινη λοιπον ειναι αυτη που ειναι πανω στο dvd και περισευει η μαυρη.Η αλλη ακρη του καλωδιου με τα ιδια χρωματικα βισματα ειναι πανω στον ενισχυτη συνδεδεμενη οπως βλεπετε στην φωτο 5.
Με την παραπανω συνδεσμολογια παιζουν ενισχυτης και dvd.Η βοηθεια που θελω ειναι να μου πειτε πως μπορω να συνδεσω την τηλεοραση με τον ενισχυτη?Σημειωση ο ενισχυτης δεν εχει καλωδιο HDM.Μηπως χρειαζεται να βαλω ενα καλωδιο στην μπλε υποδοχη της τηλεορασης και στην μπλε υποδοχη του ενισχυτη?Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

δεν τις χωρεσε ολες τις φωτο το πρωτο ποστ.φωτο 4-5 

4.jpg

5.jpg

Επεξ/σία από royla7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν τα βαλω στην θεση που μου εδειξες δεν παιζει το dvd.Tα εχω στην θεση με την μαυρο κυκλο.

στην τβ εχει 2 θεσεις κενες μια μπλε και μια κοκκινη .εχω ενα μαυρο καλωδιο κι εχει 3 βισματα ενα κοκκινο,ενα ασπρο κι ενα κιτρινο.Η αλλη ακρη του ειναι μια μαυρη .Να συνδεσω στην κοκκινη υποδοχη της τβ το κοκκινο και να βαλω την μαυρη ακρη καπου στο ενισχτυτη φωτο 2 ?

2k.jpg

Photo-0381.jpg

Επεξ/σία από royla7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...