Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Σχολής Πληροφορικής ή άλλη μια φορά στη μάχη για το καλύτερο?

Groovy_Knight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχοντας δει στο φόρουμ ένα άλλο παρεμφερές θέμα(χρόνια πριν βέβαια),αποφάσισα και εγώ με τη σειρά μου να σας παραθέσω τον προβληματισμό μου,έτσι ώστε όλοι όσοι τυχόν γνωρίζετε ή έχετε περάσει τα ίδια να με διαφωτίσετε

Φέτος έδωσα πανελλαδικέσ κ χωρίσ προγραμματισμό στο διάβασμα(τελείωσ άρπα κόλλα βασικά),συγκέντρωσα 16.170 μόρια.Μου άρεσε ο προγραμματισμός, και προτιμούσα τις σχολές που καταπιάνονταν πιο πολύ με software (ΑΣΟΕΕ,ΠΑΠΕΙ,και τηλεπικοινωνιών Αθήνας) όμωσ όλοι μου λέγαν να προτιμήσω κλασσικά την κατάληξη "και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών".Οστόσο πέρασα στη Διδακτική της τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων του ΠΑΠΕΙ(http://www.ted.unipi.gr/).Μπορούσα επίσης να περάσω 'επιστήμης υπολογιστών''Ηράκλειο ή μηχανικούς υπολογιστών σε Σάμο και Κοζάνη,αλλά μια και δεν έβγαζα τα πολύ καλά τμήματα Κρήτης και Πάτρας προτίμησα να μην ξενιτευτώ και δήλωσα ΠΑΠΕΙ.Οστώσο οι περισσότεροι συνεχίζουν να μου λένε "καλά έιναι αλλά μπορούσες και περισσότερα",και με βάζει συνέχεια σε αμφιβολίες:Αφού μπορώ καλύτερα,να θυσιάσω άλλον ένα χρόνο,χρήματα κ να περάσω πάλι τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελλαδικών,ή να πάω στο νέο σχετικά(9 χρόνια),που θεωρείται υποσχόμενο τμήμα,του ΠΑΠΕΙ,αλλά παρόλα αυτα λίγο αμφίβολο.(note:δεν έχω τρέλα να γίνω μηχανικός αλλά θέλω να εξασφαλίσω ένα γερό πτυχίο(π και πάλι δν θα ναι αρκετό μόνο του),πιό πολύ software μ ενδιαφέρει καθώς και δίκτυα και τηλεπικοινωνίες).Παρακαλώ διαφωτίστε με,γιατί με έχει εξουθενώσει το διλημα.

Ευχαριστώ προκαταβολικα:)

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
έχοντας δει στο φόρουμ ένα άλλο παρεμφερές θέμα(χρόνια πριν βέβαια),αποφάσισα και εγώ με τη σειρά μου να σας παραθέσω τον προβληματισμό μου,έτσι ώστε όλοι όσοι τυχόν γνωρίζετε ή έχετε περάσει τα ίδια να με διαφωτίσετε

Φέτος έδωσα πανελλαδικέσ κ χωρίσ προγραμματισμό στο διάβασμα(τελείωσ άρπα κόλλα βασικά),συγκέντρωσα 16.170 μόρια.Μου άρεσε ο προγραμματισμός, και προτιμούσα τις σχολές που καταπιάνονταν πιο πολύ με software (ΑΣΟΕΕ,ΠΑΠΕΙ,και τηλεπικοινωνιών Αθήνας) όμωσ όλοι μου λέγαν να προτιμήσω κλασσικά την κατάληξη "και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών".Οστόσο πέρασα στη Διδακτική της τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων του ΠΑΠΕΙ(http://www.ted.unipi.gr/).Μπορούσα επίσης να περάσω 'επιστήμης υπολογιστών''Ηράκλειο ή μηχανικούς υπολογιστών σε Σάμο και Κοζάνη,αλλά μια και δεν έβγαζα τα πολύ καλά τμήματα Κρήτης και Πάτρας προτίμησα να μην ξενιτευτώ και δήλωσα ΠΑΠΕΙ.Οστώσο οι περισσότεροι συνεχίζουν να μου λένε "καλά έιναι αλλά μπορούσες και περισσότερα",και με βάζει συνέχεια σε αμφιβολίες:Αφού μπορώ καλύτερα,να θυσιάσω άλλον ένα χρόνο,χρήματα κ να περάσω πάλι τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελλαδικών,ή να πάω στο νέο σχετικά(9 χρόνια),που θεωρείται υποσχόμενο τμήμα,του ΠΑΠΕΙ,αλλά παρόλα αυτα λίγο αμφίβολο.(note:δεν έχω τρέλα να γίνω μηχανικός αλλά θέλω να εξασφαλίσω ένα γερό πτυχίο(π και πάλι δν θα ναι αρκετό μόνο του),πιό πολύ software μ ενδιαφέρει καθώς και δίκτυα και τηλεπικοινωνίες).Παρακαλώ διαφωτίστε με,γιατί με έχει εξουθενώσει το διλημα.

Ευχαριστώ προκαταβολικα:)

Πηγαινε στην σχολη που περασες! Τελειωσε την με το καλο (θα μαθεις πολλα), και αργοτερα κανεις ενα δυνατο μεταπτυχιακο πανω στο αντικειμενο που θες να εξειδικευτεις (master ή και PhD ή και τα δυο, όρεξη να εχεις!) και θα το φερεις στα μετρα σου. :-)

Μεσα σε ολα αυτα, ασχολήσου και μόνος και προσπαθησε να μαθεις οσα περισσοτερα μπορεις. Η σχολη σου δινει τις γνωσεις για να "πατησεις", εκμεταλλευσου το και εμπλουτισε τις οσο μπορεις περισσοτερο! :-)

Δημοσ.

γρήγορες απαντήσεις!!!δηλαδή θεωρείτε το οτι να ξαναδώσω δεν είναι απαραίτητο.Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή,απλά θα ήθελα να μάθω αν επιπλέον ξέρετε κάτι και για τη σχολή μου.Επίσης πιστεύω πολύ σ αυτό για τις γνώσεις οτί η σχολή σου δίνει απλά το πάτημα για το πωσ θα διαβάσεις!Το γεγονός οτι το πήρα στραβά και ξεκίνησα αμέσωσ ξανά μαθήματα πιθανότερο να οφείλεται στη ξεροκεφαλια μου βασικα!!ευχαριστώ πάντωσ και τους 2 σας!

Δημοσ.
Ελπιζω να εχεις γραφτει στη σχολη...Ασε τα μαθηματα και πηγαινε να παρακολουθησεις τα μαθηματα τις σχολης!:-)

ναι στις 22 γράφομαι.αλλά το να μου λένε όλοι "μιά χαρά είσαι αλλά μπορείσ πολύ καλύτερα εύκολα(δν μιλώ για φροντιστές αλλά για φιλους συγγενείς γνωστούς+φραγκο..εε φροντιστές).κ επιπλέον για τη σχολή έχετε ακούσει για τισ επαγγελματικέσ ευκαιρίες εκτός του καθηγητή και του τι γράφει το site(λογικό να γράφει καλά λογια)?

Δημοσ.
ναι στις 22 γράφομαι.αλλά το να μου λένε όλοι "μιά χαρά είσαι αλλά μπορείσ πολύ καλύτερα εύκολα(δν μιλώ για φροντιστές αλλά για φιλους συγγενείς γνωστούς+φραγκο..εε φροντιστές).κ επιπλέον για τη σχολή έχετε ακούσει για τισ επαγγελματικέσ ευκαιρίες εκτός του καθηγητή και του τι γράφει το site(λογικό να γράφει καλά λογια)?

Ασε τι σου λενε! Η σχολη μια χαρα ειναι! Ορεξη να εχεις και τα υπολοιπα θα ερθουν! Να εισαι σιγουρος γι'αυτο! :-)

Δημοσ.

Σαφώς και να γραφτείς! Εκτός και αν αντέχεις άλλη μια χρονιά την ψυχοφθόρα διαδιακασία των πανελληνίων... Μια χαρά σχολή είναι και άστους να λένε. Άλλωστε υπάρχουν και τα μεταπτυχιακά!

Δημοσ.
Σαφώς και να γραφτείς! Εκτός και αν αντέχεις άλλη μια χρονιά την ψυχοφθόρα διαδιακασία των πανελληνίων... Μια χαρά σχολή είναι και άστους να λένε. Άλλωστε υπάρχουν και τα μεταπτυχιακά!

οτι θα το αντέξω θα το αντέξω.απλά από τη στιγμή που θα με καλύπτει η σχολή και πάω να ξαναδώσω τότε δεν είναι θέμα αντοχής αλλα ηλιθιότητας!γι αυτό το λόγο το σκέφτομαι...

Δημοσ.
Ασε τι σου λενε! Η σχολη μια χαρα ειναι! Ορεξη να εχεις και τα υπολοιπα θα ερθουν! Να εισαι σιγουρος γι'αυτο! :-)

είναι όντωσ τόσο απλό??ρωτάω εσάς για την τυχόν εμπειρία σας.

Δημοσ.
είναι όντωσ τόσο απλό??ρωτάω εσάς για την τυχόν εμπειρία σας.

Απλο δεν ειναι, αν ομως σου αρεσει αυτο που κανεις και εχεις ορεξη να το ψαξεις και να διαβασεις τοτε τη δυσκολια την αντιμετωπιζεις με ενδιαφερον! :-)

Δημοσ.
Απλο δεν ειναι, αν ομως σου αρεσει αυτο που κανεις και εχεις ορεξη να το ψαξεις και να διαβασεις τοτε τη δυσκολια την αντιμετωπιζεις με ενδιαφερον! :-)

συμφωνώ αλλά πάντα θα έχω αυτή την αμφιβολία για την εν λόγω σχολή.Όπωσ κ να χει ευχαριστώ για τισ γνώμες:)

Δημοσ.

Αγνόησε τους και κάνε αυτό που θες. Όλοι έξω από το χορό ξέρουν να χορεύουν, αλλά εσύ έχεις να τραβήξεις το λούκι των εξετάσεων. Πήγαινε στο ΠΑΠΕΙ να γνωρίσεις κόσμο, να δεις τις συνθήκες, τα γκομενάκια, τα μαθήματα και μετά κρίνεις...

Πριν πολλά χρόνια ήμουν στο ίδιο δίλημμα υπό παρόμοιες συνθήκες με αυτές που παρουσιάζεις, δεν ξανάδωσα και τώρα πια έχω δουλειά που τη γουστάρω με τα χίλια...

Δημοσ.
Αγνόησε τους και κάνε αυτό που θες. Όλοι έξω από το χορό ξέρουν να χορεύουν, αλλά εσύ έχεις να τραβήξεις το λούκι των εξετάσεων. Πήγαινε στο ΠΑΠΕΙ να γνωρίσεις κόσμο, να δεις τις συνθήκες, τα γκομενάκια, τα μαθήματα και μετά κρίνεις...

Πριν πολλά χρόνια ήμουν στο ίδιο δίλημμα υπό παρόμοιες συνθήκες με αυτές που παρουσιάζεις, δεν ξανάδωσα και τώρα πια έχω δουλειά που τη γουστάρω με τα χίλια...[/quote

αλήθεια??εμένα με παροτρύνουν να μη δώσω αλλά μου λένε οτι μπορώ και καλύτερα και το συμπέρασμα είναι τελείωσ μπέρδεμα.το ίδιο μπέρδεμα το χες με σχολές πληροφορικής να υποθέσω?και όντωσ θα ήθελα να πάω στο παπει ,όμωσ αν δν μ αρέσει και το συνειδητοποιήσω αργά ντάξει τι κάνω τότε.Όσο για τα γκομενάκια που είπεσ(XD) δυο λέξεις:ΟΔΕ κ Οικονομικό.αλλά ντάξει δν είναι και τόσο σημαντικό τώρα!

Δημοσ.

δοκιμασες ατει σερρων? πληροφορικης κ επικοινωνιων. απο τις καλυτερες σχολες στην ελλαδα. ελαφρως δυσκολη. πολυ καλο πτυχιο.. και εχει αυτα που θες πολυ προγραμματισμο επικοινωνιες και κατευθυνση για δικτυα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...