poscaman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 λοιπον σπιτι μου εχουμε 4 τηλεγωνικες πριζες,εστω Α,B,C,D. στην D πριζα ειναι συνδεδεμενο το adsl router και ενα τηλεφωνο με φιλτρο φυσικα.το τηλ ειναι διπλα στο πισι. θελω λοιπον να καταφερω 2 πραγματα.αφενος οταν χτυπαει το τηλεφωνο στο σπιτι γενικα να χτυπανε οι αλλες 3 πριζες και να μην χτυπαει το τηλ στην D πριζα.Ομως θελω να μπορω να το σηκωνω και να παιρνω τηλ,οποτε θελω. ως εδω ευκολα,θα μπορουσα απλα να αθορυβοποιησω το τηλ.ομως θελω κι αλλο ενα χαρακτηριστικο.αν δεχτουμε στο σπιτι μια κληση και το σηκωσει το τηλεφωνο της πριζας A πχ να μπορει να μου "στειλει" την γραμμη στην πριζα D. ζηταω πολλα;;;εχω δει κατι παρομοιο να υλοποιειται σε ενα μαγαζι με καποια linksys συσκευη.δεν μπορω ομως με τπτ να βρω κατι στο ιντερνετ. ζηταω πολλα;ευχαριστω
JIMBOAthens Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 λοιπον σπιτι μου εχουμε 4 τηλεγωνικες πριζες,εστω Α,B,C,D.στην D πριζα ειναι συνδεδεμενο το adsl router και ενα τηλεφωνο με φιλτρο φυσικα.το τηλ ειναι διπλα στο πισι. θελω λοιπον να καταφερω 2 πραγματα.αφενος οταν χτυπαει το τηλεφωνο στο σπιτι γενικα να χτυπανε οι αλλες 3 πριζες και να μην χτυπαει το τηλ στην D πριζα.Ομως θελω να μπορω να το σηκωνω και να παιρνω τηλ,οποτε θελω. Δίνεις στην "επιστροφή" της D πρίζας την γραμμή από μία τηλ. έξοδο του router. Λογικά με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιηθούν και οι A, B, C με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχει ένα κεντρικό splitter μέσα στο σπίτι από το οποίο ξεκινάνε οι γραμμές για όλες τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού. Στο κεντρικό splitter καταλήγει και η εξωτερική γραμή του παροχέα σου που στην συνέχεια την λαμβάνεις μέσω του router στην D πρίζα...
poscaman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 κατσε γιατι δεν καταλαβα.το ρουτερ εχει μονο μια τηλεφωνικη πριζα.για εισοδο...
JIMBOAthens Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 κατσε γιατι δεν καταλαβα.το ρουτερ εχει μονο μια τηλεφωνικη πριζα.για εισοδο... ...και 3-4 εξόδους (αναλόγως το μοντέλο). Κάθε βυσματάκι-απόληξη τηλεφωνικού καλωδίου έχει 4 συρματάκια. Τα 2 χρησιμοποιούνται για την επιστροφή του σήματος. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι η εσωτερική τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού μεταξύ των A, B, C, D είναι τουλάχιστον τετράκλωνη και όχι από τις παλιές με τα 2 συρματάκια...
poscaman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 ειναι απο τις παλιες με τα 2 συρματακια ....
JIMBOAthens Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 To ξεχνάς λοιπόν γιατί όπως προανέφερα επιστροφή σήματος με 2 συρματάκια ΔΕΝ γίνεται. Μία λύση είναι να περάσεις εξωτερικό τηλεφωνικό καλώδιο με αφετερία τις εξόδους του router τοιχό-τοίχο και σοβατεπί-σοβατεπί στα υπόλοιπα σωμάτια του σπιτιού αν θέλεις οπωσδήποτε ενσύρματη τηλεφωνική επικοινωνία. Ή απλούστατα χρησιμοποιείς 2 ζεύγη ασύρματων τηλεφωνικών συσκευών και έχεις τηλέφωνο σε όλο το σπίτι χωρίς καλώδια και μερεμέτια. Και τα ζεύγη των ασύρματων έχουν και ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους όπως και μεταφορά κλήσης...
Str Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 οπα ρε κολλητε!!! δοκιμασε να σηκωσεις το τηλεφωνο Α οταν μιλας με το Β ας πουμε... λογικα πρεπει να ακους, και να μπορεις να μιλησεις PSTN ή ISDNεισαι???
poscaman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 To ξεχνάς λοιπόν γιατί όπως προανέφερα επιστροφή σήματος με 2 συρματάκια ΔΕΝ γίνεται. Μία λύση είναι να περάσεις εξωτερικό τηλεφωνικό καλώδιο με αφετερία τις εξόδους του router τοιχό-τοίχο και σοβατεπί-σοβατεπί στα υπόλοιπα σωμάτια του σπιτιού αν θέλεις οπωσδήποτε ενσύρματη τηλεφωνική επικοινωνία. Ή απλούστατα χρησιμοποιείς 2 ζεύγη ασύρματων τηλεφωνικών συσκευών και έχεις τηλέφωνο σε όλο το σπίτι χωρίς καλώδια και μερεμέτια. Και τα ζεύγη των ασύρματων έχουν και ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους όπως και μεταφορά κλήσης... εψαξα λιγο για ζευγη ασυρματων,βρηκα αυτο σε πολυ καλη τιμη.πως σου φαινεται; οπα ρε κολλητε!!!δοκιμασε να σηκωσεις το τηλεφωνο Α οταν μιλας με το Β ας πουμε... λογικα πρεπει να ακους, και να μπορεις να μιλησεις PSTN ή ISDNεισαι??? σε PSTN ειμαι.δεν με ενδιαφερει αυτο που λες.εξηγω στην αρχη αναλυτικα τι θελω. ευχαριστω για τον κοπο σας.
Str Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 εμ...συγγνωμη που επιμενω, αλλα... το σηκωνεις εσυ απο τη πριζα Δ, και το κλεινει μετα ο αλλος απο τη πριζα Α... ποια η διαφορα απο το να σου "το στειλει" στην πριζα Δ???? απλα σου λεει "σηκωσε το τηλεφωνο, ειναι για σενα" εκτος κι αν θελεις αυτο ακριβως να αποφυγεις
poscaman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 οταν χτυπαει το τηλεφωνο θελω η πριζα D να μενει "παγερα αδιαφορη!!" ενω οι αλλες 3 να χτυπουν οταν καποιος το σηκωσει απο οποιαδηποτε απο τις A,B,C, να μπορει να μου στειλει τη γραμμη και τοτε η D να ανασταινεται. εγω δλδ στην πριζα D να μην ενοχλουμαι καθολου,παρα μονο αν η κληση ειναι για μενα (κι αυτο θα το κρινει αυτος που θα σηκωσει το τηλ σε καποια απο τις αλλες 3 γραμμες και θα μου στειλει τη γραμμη),να μπορω ομως οποτε θελω εγω να σηκωνω το ακουστικο και να παιρνω τηλ
JIMBOAthens Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε poscaman το ζεύγος ασυρμάτων που παραθέτεις καλό φαίνεται και όντως σε καλή τιμή. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ χρόνια ζεύγη ασύρματων της Philips χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εύχρηστα με μεγάλη αυτονομία και απλή ενδοεπικοινωνία. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.consumer.philips.com/consumer/el/gr/consumer/cc/_categoryid_CORDLESS_PHONES_CA_GR_CONSUMER/#;filterStates=[FK_CORDLESS_PHONE_ANSWERING%3Bfalse][FK_SPEAKERPHONE_CORDLESS%3Bfalse][FK_COLOR_SCREEN_CORDLESS%3Bfalse][FK_SIM_CARD_READER%3Bfalse][FK_HD_SOUND_CORDLESS_PHONES%3Bfalse][FK_XHD_SOUND_CORDLESS_PHONES%3Bfalse][FK_SINGLE_PACK_DECT%3Bfalse][FK_DUO_PACK_DECT%3Btrue][FK_TRIO_PACK_DECT%3Bfalse][compare%3Bfalse] Τα 2502 τα αγορασα την Άνοιξη και σου τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Έχουν και φωτιζόμενη οθόνη...
poscaman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 ωπα μισο...το μοντελο που λες ποιο ειναι; ευχαριστω
JIMBOAthens Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Το CD2502S/23. Eδώ: http://www.consumer.philips.com/consumer/el/gr/consumer/cc/_productid_CD2502S_23_GR_CONSUMER/CD2502S-23
palawiaris Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Για την δουλειά που θες για ρίξε και ένα ματάκι στο fritz!7270.Μου φαίνετε πρέπει να τα κάνει αυτά που θες αλλά θέλει και λίγο διάβασμα με τις τηλεφωνικές εντολές.
poscaman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 εψαξα λιγο για ζευγη ασυρματων,βρηκα αυτο σε πολυ καλη τιμη.πως σου φαινεται; τελικα κατεληξα σε αυτα.τα χρησιμοποιω 3-4 μερες τωρα,πολυ καλα και σαν τηλεφωνα αλλα και σαν λυση ακριβως σε αυτο που ειχα στο μυαλο μου ευχαριστω πολυ οσους μπηκαν στον κοπο να διαβασουν/απαντησουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.