ciubiuniau Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 γεια σας παιδια,μολις αγορασα καινουριο p.c. ,το συνδεσα μονος μου χωρις να μου δειξει καποιος και θελω τη βοηθεια σας σε ενα θεμα. εχω ενα δισκο sata και εναν ide.το p.c. τους βλεπει κανονικα και τους δυο. το storage configuration στο bios ειναι :sata enhanced as ide ειναι σωστο αυτο η τρωει την ταχυτητα του sata και τον κανει κι αυτον να λειτουργει σαν ide;
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 τι αλλες επιλογες δινει εκει?το πιο γρηγορο που εκμεταλευτετε και το ncq των δισκων οσο ξερω ειναι το ahci.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 βάζεις as IDE και Enhanced... έτσι δεν χρειάζονται drivers για τον controller στο installation των Windows... όχι δεν χάνει σε ταχύτητα...
ciubiuniau Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 μακαρι να ειναι ετσι παιδια και να μην χανει τπτ σε ταχυτητα! απλα σκεφτομαι οτι θα επρεπε να λειτουγει ως ahci ο sata σκληρος. με προβληματιζει επισης το γεγονος οτι το p.c. θελει εναμιση λεπτο να εκκινησει και νομιζω οτι φταιει αυτο-η λειτουργια enhanced as ide- του sata:cry: εχω τα windows xp pro ,δεν θα επρεπε να ανοιγει πιο γρηγορα; υ.γ:ευχαριστω για την βοηθεια!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 όλοι έτσι το έχουμε...IDE με enhanced... τώρα για το boot time διαφέρει από pc σε pc...
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 να παιξει ahci χωρις να ειναι στο bios ahci δεν γινετε.
ciubiuniau Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 να παιξει ahci χωρις να ειναι στο bios ahci δεν γινετε. το προσπαθησα απο το bios αλλα τιποτα. αρα ahci και enhanced as ide εχουν διαφορα,κατα τα λεγομενα σου.... οποτε ουδεμια διαφορα sata/ide...anyway
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 το ahci θελει drivers Οπως και το raid πριν περασεις windows.απλα εκμεταλευται και το ncq των δισκων κτλ.να περασεις drivers δεν ειναι κατι
ciubiuniau Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 προσπαθησα να περασω τους drivers και πριν τα windows αλλα και παλι δεν δουλευει σαν ahci.... το αφηνω σαν enhanced as ide γιατι δε την παλευω να μην εχω pc. thanks για την βοηθεια!
poulinos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 δεν εχω δοκιμασει σαν ahci αλλα ξερω οτι ειναι το ιδιο στυλ με οπως περνας το raid.παντα κανω raid.
smilefreeware Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 http://djmouzz.blogspot.com/2008/03/ahci-mode-windows.html Εδώ έχει οδηγίες για ahci μετά την εγκατάσταση των Win. (Στα Ελληνικά) Το δοκίμασα και δουλεύει. Αλλά η εμπειρία μου ήταν κακή και ξαναγύρισα στα κλασσικά. 1. Αργούσε να δει e-sata δίσκο στο boot όχι πάντα. 2. boot από dvd-sata δεν το κατάφερα.
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 αν εχεις και ide ισως ναμην εχεις προβλημα.β.δεν ξερω αν εχεις 2 controller sata το mobo σου οποτε τοdvd-rw να τον βαλει στον αλλον και γενικως να παιξεις με αυτα.
parsifal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Τί chipset έχει η μητρική; Αν είναι Intel, νομίζω πως πρέπει να έχεις ICHxR southbridge για να παίξει σωστά το AHCI. Γίνεται και σε non-R chipsets, αλλά πρέπει να κάνεις μαμουνιές στο inf αρχείο του driver. Αν εντοπίσω το σχετικό link όπου διάβασα τα παραπάνω, επανέρχομαι...
smilefreeware Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Αν λέτε για μένα. MSI P35 NEO2-FR INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ GEIL GX22GB6400UDC DDR2 PC2-6400 800MHZ CL4 2GB ASUS EAH3450/HTP 256MB 2χWD 500GB SATA2 ASUS DRW-2014L1T LIGHTSCRIBE SATA BLACK BULK Πάντως το ASUS είναι αίσχος σε ταχύτητες. Εκτός αν φταίνε τα sata. Σύγκριση με atapi LG σε celeron 1.8 πολύ πιο αργό , σε R & W. Αφού θέλω να πάρω atapi LG.
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 drivers για ahci δινουν μετα στο cd toy mobo οπως γινεται και με τους raid drivers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.