Προς το περιεχόμενο

Toshiba satellite L300 Aπουσια λογισμικου υλικου

tractioner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα απεκτησα εναν φορητο (toshiba satellite L300-11Q) απο το e-shop k διαπιστωσα οτι ουτε cd του λειτουργικου διαθετει (vista home premium) αλλα ουτε κ drivers!

Eπιδη δεν εχω ξανα παρει laptop αυτο ειναι φισιολογικο (δηλαδη δεν παρελαμβανονται ποτε αυτα τα cd απο την εταιρια η εχει γινει καποιο λαθος?

Να απευθηνθω στο eshop η δε θα βγαλω ακρη?

Αν θελησω να κανω φορματ τι θα κανω με το λειτουργικο κ τους drivers?

επισης κ κατι αλλο το λειτουργικο ειναι στα αγγλικα υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να αλαξω την γλωσσα περιβαλλοντος?

Eυχαριστω

Δημοσ.

Πρέπει να υπάρχει partition στο laptop από το οποίο μπορείς να κάνεις επαναφορά συστήματος σαν την ημέρα που το αγόρασες, για κοίτα το.

Δημοσ.

Δεν βρισκω κατι τετοιο η τουλαχιτον δεν ξερω πως να το ανακαλυψω!

Απο οσο γνωριζω παντως η επαναφορα συστηματος δεν λυνει ουσιατικα προβληματα προσβολης απο ιους κλπ κ δεν το θεωρω κ λυση!

Αny way δεν θα επρεπε να ειχα το dc με τα vista αφου το πληρωνω ρε φουστη μου!

Δημοσ.

Κι εμένα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν έπεσε στα χέρια μου ένα Fujitsu-Siemens Amilo Xi2528.

Τελικά υπήρχε ένας φάκελος χ86 στο C:\ με τα αρχεία εγκατάστασης των vista και ένας άλλος φάκελος πάλι στο C: με τους drivers.

Δημοσ.

Σε όλα τα καινούργια laptops υπάρχει κρυφό partition το οποίο περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα και προεγκατεστημένα προγράμματα, κάθως και ένα utility με αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις που σε βοηθάει να επαναφέρεις το σύστημα στην εργοστασιακή του μορφή. Είναι πάρα πολύ απλό και εύκολο ακόμη και για αρχάριους χρήστες. Στο ίδιο πρόγραμμα υπάρχει και δυνατότητα να μεταφέρεις όλα τα παραπάνω σε 1 ή 2 dvd για την περίπτωση που το partition του δίσκου ή ο ίδιος ο δίσκος καταστραφει.

υ.γ: Σε ορισμένα laptop γίνεται επαναφορά και μέσω bios (πατώντας πχ το F11) αλλά γενικά η κάθε εταιρεία έχει τη δική της φιλοσοφία σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Tελικα μετα απο λιγο ψαξιμο βρικα εναν φακελο με τους drivers,αλλα το λειτουργικο δυστηχως δεν μπορεσα να το βρω.μηπως γνωριζεις πως μπορει να ειναι καταχωριμενο. Γιατι ενα shearching που εκανα με την ονομασια vista δεν βρικα τιποτα!

Δημοσ.
Tελικα μετα απο λιγο ψαξιμο βρικα εναν φακελο με τους drivers,αλλα το λειτουργικο δυστηχως δεν μπορεσα να το βρω.μηπως γνωριζεις πως μπορει να ειναι καταχωριμενο. Γιατι ενα shearching που εκανα με την ονομασια vista δεν βρικα τιποτα!

Μαλλον πηγανε χαμένα αυτά που εγραψα. :-)

Επειδή πρέπει να είσαι αρκετά άπειρος με το αντικείμενο, το καλύτερο που εχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου φίλου/γνωστού σου γιατί ο τρόπος που προσπαθείς να πάρεις backup είναι εντελώς λανθασμένος.

Δημοσ.

Δεκτο το απειρος αλλα οχι κ αρκετα! καταλαβα ακριβως τι ενοεις, απλως ηθελα να βοηθηθω για πως να βρω αυτο το partition κ να το κανω κοπια σε dvd οπως αναφερεις.

Σε τι μορφη μπορει να ειναι αυτο το αρχειο κ πως μπορει να περιγραφετε.

Σορρυ για το πρηξιμο.

Δημοσ.

Φιλε μου μην αγχωνεσε το e shop δεν ξεχασε να σου δωσει κατι.Ενημερωτικα σου λεω πως σε ολα τα συστηματα ολων των εταιριων τωρα πια με εξαιρεση την Dell,το λογισμικο και οι drivers βρισκονται αποθηκευμενα στο σκληρο δισκο.Αυτο το εχουν κανει οι εταιριες για 2 λογους.Αρχικα για να χτυπησουν την πειρατεια και για να μην εχεις το νου σου μηπως και τα χασεις και τρεχεις μετα σε αντιπροσωπειες και μλκιες..

Γιαυτο λοιπον καθε εταιρια που ακολουθει αυτη την τακτικη εχει τοποθετησει ενα ειδικο προγραμμα ετσι ωστε να φτιαχνει ο καθενας το recovery disk μονος του.Συγκεκριμενα για το toshiba σου υπαρχει το προγραμμα Toshiba recovery disk με σημματακι ενα σπιρτο.Απο εκει αφου το ανοιξεις θα σου ζητησει να βαλεις ενα αδειο dvd.Βαλτο και εισαι ετοιμος..Εκει μεσα θα εχεις λογισμικο και drivers.Ελπιζω να σε καλυψα.;)

Δημοσ.
Φιλε μου μην αγχωνεσε το e shop δεν ξεχασε να σου δωσει κατι.Ενημερωτικα σου λεω πως σε ολα τα συστηματα ολων των εταιριων τωρα πια με εξαιρεση την Dell,το λογισμικο και οι drivers βρισκονται αποθηκευμενα στο σκληρο δισκο.Αυτο το εχουν κανει οι εταιριες για 2 λογους.Αρχικα για να χτυπησουν την πειρατεια και για να μην εχεις το νου σου μηπως και τα χασεις και τρεχεις μετα σε αντιπροσωπειες και μλκιες..

Γιαυτο λοιπον καθε εταιρια που ακολουθει αυτη την τακτικη εχει τοποθετησει ενα ειδικο προγραμμα ετσι ωστε να φτιαχνει ο καθενας το recovery disk μονος του.Συγκεκριμενα για το toshiba σου υπαρχει το προγραμμα Toshiba recovery disk με σημματακι ενα σπιρτο.Απο εκει αφου το ανοιξεις θα σου ζητησει να βαλεις ενα αδειο dvd.Βαλτο και εισαι ετοιμος..Εκει μεσα θα εχεις λογισμικο και drivers.Ελπιζω να σε καλυψα.;)

Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου βρηκα τον συγκεκριμενο φακελο,ησουν πολυ σαφης.

Δημοσ.

Χμ..παραξενο μου φενεται.Για να μην βγαλω γρηγορα συμπερασματα θα ριξω μια ματια στην δουλεια και σε ενημερωνω λιαν συντομως .Μεχρι τοτε προσπαθησε να ανοιξεις το προγραμμα οχι απο το launcher και μεσα απο τον σκληρο δισκο,αλλα απο την εναρξη-->προγραμματα-->Τoshiba.. και πες μου αν αλλαξε κατι.Περιμενω νεα σου.

Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με ένα νεο L300D-10D το οποίο (λογικά) είναι παρεμφερές με αυτό του αρχικού post.

Επειδή ΔΕΝ θέλω τα (s)Vista για O/S αλλά τα XP Pro, δεν ξέρω τι παίζει με τους drivers, από την άποψη οτι ενώ σε vista υπάρχουν, πουθενά στο site της toshiba δεν αναφερουν drivers για xp, μόνο για svista...

Προφανώς ζητάω τη γνώμη ατόμων που έχουν περάσει από τα χέρια τους αντίστοιχα μοντέλα και τους έχουν ήδη βάλει τα xp...

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...