dkangel000039 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 γεια σε ολους Εχω ενα 160GB δισκο τον οποιο χωρισα σε 3 partition 100-30-20gb με το cd των xp Αρχικα στο πρωτο partition εβαλα τα XP Στο δευτερο partition εβαλα τα Vista Και στο τριτο partition θελω να βαλω τα ubuntu...εδω ομως ερχεται κ η απορροια μου 1)γινεται αυτο που θελω να κανω? εννοω θα bootaroun κ τα 3 λειτουργικα ή θα υπαρχει προβλημα? 2)και το κυριοτερο πως μπορω να βαλω τα ubuntu στο τριτο partition? μου εμφανιζει 4 επιλογες (Guided resize and use freed space) (Guided - use entire disk) (Guided - use the largest continuous free space) (Manual) απο οτι εχω καταλαβει μαλλον πρεπει αν ακολουθησω τη (Manual) αλλα οταν μπαινω εκει χαονομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 1) Ναι γινεται. Θα το αναλαβει ο grub αυτο που λες. 2) Αν εχεις κανει ηδη καποιο partition και ειναι αδειο και δεν εχει καποιο συγκεκριμενο filesystem, το μονο που εχεις να κανεις ειναι να πεις στον installer "Guided, use the largest available free space". Αν εκανες το partition μεσα απο τη διαχειριση δισκων των vista/xp, που λογικα θα το εκανε σε ntfs, τοτε πρεπει με το gparted να το κανεις "free space". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά αν πάει στο manual τρόπο, απ'ότι θυμάμαι διαλέγεις το partition που θες και στο μετατρέπει σε ext3 αυτόματα, ακόμα και ntfs να είναι. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος. Υπ'όψιν θα χρειαστείς άλλο ένα partition που θα χρησιμοποιηθεί ως swap, μεγέθους σχεδόν διπλάσιο όσο είναι η μνήμη Ram που έχεις. Μπορείς να πας στο παρακάτω λινκ για μια λεπτομερή εγκατάσταση. http://kassapoglou.blogspot.com/2008/06/ubuntu-lesson-3.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.