Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με fujitsu που δεν ανοιγει

koprodogis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω σας για αρχη!

Μια φιλη εχει ενα fujitsu Pa1538. Μου ειπε οτι στην την μια φορα ανοιξε με την τριτη και την επομενη φορα που πηγε να το ανοιξει ανοιξε με την 15η.

Ουσιαστικα πατας να ανοιξει, ξεκινανε σκληρος, επεξεργαστης,.... αλλα δεν ανοιγει η οθονη.

Παρατηρω οτι μετα το ξεκινημα και με το που θα αναβοσβησουν τα λαμπακια(num lock,..) σταματαει να μπουταρει καθοτι ο σκληρος δε συνεχιζει.

Οποτε μενουμε στο σημειο πριν φορτωσει το bios.

Τον συνδεσα με εξωτερικη οθονη και δεν πηρα σημα.

Εβγαλα μνημες και δισκο να δω αν μπιπαρει αλλα τπτ.

Τον ξεκοιλιασα αλλα δεν ειδα κατι καμενο στη μητρικη.

Για πειτε καμια ιδεα μπας και ?? Εκανα δοκιμες με μπαταρια και σκετο ρευμα αλλα τπτ

Αργοτερα θα βαλω τον σκληρο σε ενα εξωτερικο κουτακι να παρω τα δεδομενα και φυσικα να τον τσεκαρω.

Δημοσ.

Το τσεκαρα πριν λιγο αυτο με τις μνημες και τις παλιες απο το δικο μου, με οποιοδηποτε συνδιασμο απλα δεν ανοιγει οσο για εγγυηση δεν ειμαι ακομα μεσα.

Εμαθα οτι η fujitsu θελει και 55 ευρω για να το κοιταξει οποτε ηδη σκεφτομαι να προτεινω στη φιλη μου να δουμε για αλλο.

Θα το παω μια βολτα απο Multirama να το τσεκαρουν με 15 ευρω αν και μαλλον θα μου πουν για καρτα γραφικων ή μητρικη

Δημοσ.

Αντίστοιχη περίπτωση μου είχε συμβεί πρόσφατα με σταθερό όμως.

Εδειχνε ότι λειτουργούσαν όλα οκ αλλά δεν έκανε POST. Ακουγες δηαλαδή στην αρχή CPU-HDD κτλ αλλά μετα στην οθόνη έβλεπες ένα ωραιότατο check της κάρτας γραφικών και μετά τίποτα περισσότερο. Κόλλαγε.

Το είχα λύσει και εγώ όπως γράφεις τα είχα δοκιμάσει όλα...και πάλι τζίφος. Τελικά το φόρτωσα και το πήγα σε έναν φίλο και με τη δεύτερη δοκιμάζοντας με άλλο επεξεργαστή "πήρε". Τι διάολο είχε πάθει άντε βρες, διότι στη συνέχεια τοποθετώντας τον παλιό επάνω δούλευε κανονικά.

Το βραχυκύκλωμα που γράφει και ο kid4computer είναι ίσως το πρώτο που πάει το μυαλό.

Οταν το έλυσες δοκίμασες να κάνεις Clear CMOS? Γίνεται και χωρίς να το λύσεις αλλά δεν λειτουργεί σε όλους τους φορητούς.

Για αρχή δοκίμασε να αφαιρέσεις την μπαταρία και να κρατήσεις πατημένο το POWER για μερικά δευτερόλεπτα. Κάνε το και δεύτερη φορά αν χρειαστεί. Θα αποφορτίσεις το φορητό και πιθανόν να γίνει κάτι. Αλλιώς θα ξανακάνεις τον χειρούργο...καθώς πρέπει να αφαιρεσεις τη μπαρατία της μητρικής, όπως στους σταθερούς.

Πάντως αυτό που γράφεις και με προβληματίζει είναι:

Εβγαλα μνημες και δισκο να δω αν μπιπαρει αλλα τπτ.

.

Τίποτα, τίποτα? Τάφος. Δεν ανάβει καν δηλαδή?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...