gohawk Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν παιδιά το σύστημα μου είναι το εξείς Asus P5W DH DELUXE CONROE e6600 ZALMAN 7500 4 X 1GB SUPERTALENT DDR2 PC6400 800MHZ NVIDIA GeForce 7600GT 4 sata hd διαφόρων χωρητικοτήτων psu forton bluestorm 500w δεν χρησιμοποιώ κανενός είδους raid και ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσω η cpu είναι κλοκαρισμένη στα 3 GHz 24/7 εχω dual boot xp profecional και vista χ-64 τα μεν xp profecional για κάποιες βαριές προγραμματιστικές εφαρμογές που δεν τρέχουν στα vista και λιγο για video editing τα δε vista κυρίως για ψυχολογικούς λόγους επειδή εκμεταλλεύονται τα 4 gb μνήμης που μνήμης που εχω. Επειδή εχω ενα πιστωτικό απο το πλαίσιο βρίκομαι στο δίλλημα που γράφω και στον τίτλο VelociRaptor για τα λειτουργικά η Quad 9550 ?
parsifal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Video Editing --> Q9550. Μου κάνει εντύπωση πάντως που η P5W σηκώνει τόσο καινούργιες CPU, έστω και με BIOS updates. Μπράβο στην Asus...
Venisk Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Video Editing --> Q9550. Ακριβώς, φυσικά τον q9550.. αλλά κ o velociraptor δίνει άλλο αέρα στον υπολογιστή..αφού ο σκληρός παραμένει το μόνο αργό κομμάτι στον υπολογιστή.. O 150gb velociraptor κοστίζει 174 ευρώ, ο 300gb velociraptor κοστίζει 234 ευρώ..το να πάρεις τον 150 είναι σκέτη κοροϊδία..
gohawk Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Εχεις δίκιο για τις τιμές του 150gb και του 300gb απλώς σκεφτόμουν οτι ο 150gb θα είναι αρκετός για τα λειτουργικά μιας και εχω μπόλικο χώρο στους αλλους δίσκους Mε προβληματίζει επίσης οτι ενω το τελευταίο bios της asus το οποίο και εχω βάλει αναφέρει οτι υποστηρίζει τον Quad 9550 αρκετοί που εχουν βάλει 45mm cpu εχουν πρόβλημα απ οτι διάβασα δεν μπορούν να δώσουν σωστο ρεύμα στη cpu 1.25v γιατί δεν σου δίνει τέτοια επιλογή το bios με αποτέλεσμα να δουλεύει μεν το pc αλλά οχι όπως θα επρεπε
Venisk Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Θα σου πρότεινα να περάσεις μια κ καλή στους νέους επεξεργαστές όταν με το καλό βγουν ώστε να πάρεις κ νέα μητρική..γιατί να το ρισκάρεις με πιθανά προβλήματα?αφού μια χαρά είσαι ακόμα.. Έτσι κι αλλιώς το πιστωτικό δεν λήγει σύντομα, έτσι δεν είναι? Δεν έχει σημασία πόσο χώρο θα χρησιμοποιήσεις τώρα..το θέμα είναι το μέλλον.. Δεν έχει καμία σχέση ο velociraptor με τους απλούς δίσκους.. Αν θέλεις να περιμένεις τους καινούριους επεξεργαστές (μιας κ ο δικός σου είναι μια χαρά) κ το πιστωτικό σου λήγει σύντομα, πάρε έναν 300gb.. Δεν έχεις δει να εγκατασταίνονται τα vista και να ανεβαίνει το ποσοστό της εγκατάστασης 2-2 τα %..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 εγώ πάντως θα πήγαινα πρώτα για Velociraptor και μετά για τον Quad Core έτσι και αλλιώς είπε ότι κάνει λίγο video editing...
gohawk Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Μάλλον θα κάνω αυτό που προτείνει ο Venisk Θα περιμένω τους νέους επεξεργαστές και προς το παρόν θα χτυπήσω τον VelociRaptor Κάποιος που να εχει βάλει θα δω διαφορά αισθητή στην καθημερινή χρήση ? (εντάξει στο install των windows και στο boot εχω ακούσει) Venisk εσύ απ οτι βλέπω στην υπογραφή σου εχεις βάλει αξίζει τα λεφτά του ο VelociRaptor?
madsc Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Με γρηγορότερο cpu θα έχεις κάποια διαφορά σε όποιο encoding. Αυτόν καλό είναι να τον αλλάζεις μαζί με mobo. Με καλύτερο boot hd θα έχεις όμως διαφορετικό αέρα/νεύρο σε όλο το pc/χρήσεις. Στον hd ρίξε βάρος, που συνεχίζει και είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα. Boot hd δεν θα αλλάζεις συχνά στις αναβαθμίσεις σου, αν πάρεις αυτόν. /sc
guardianx71 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ είχα τον απλό ραπτορ τον 70αρι και έβαλα τον veloci 300GB και έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Και αν σκεφτούμε ότι ο απλός έχει καλύτερες αποδόσεις (από τους περισσότερους) sata απλούς δίσκους ΑΞΙΖΕΙ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.behardware.com/articles/727-1/western-digital-velociraptor.html ένα review του Velociraptor 300gb "εναντίον" των WD 640gb, Samsung 640gb, Raptor 74gb και Raptor 150gb
Venisk Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Venisk εσύ απ οτι βλέπω στην υπογραφή σου εχεις βάλει αξίζει τα λεφτά του ο VelociRaptor? Αξίζει όσο καμία άλλη αγορά στον υπολογιστή..σε θέμα χρόνου..δεν είναι κάρτα γραφικών ο σκληρός.. Είναι το μοναδικό μέρος του υπολογιστή που παραμένει απελπιστικά αργό.. Η διαφορά είναι σε κάθε κλικ που πατάς..ο υπολογιστής μπορεί κ αντιδράει πολύ πιο γρήγορα..φόρτωμα, εγγραφή, αντιγραφή, ανάγνωση..καμία σχέση. Αν δεν το δοκιμάσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ. Στο site που έδωσε ο thresh υπάρχει βελτίωση στις επιδόσεις μέχρι και 50%..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 ακόμα και από Raptor 150gb αξίζει να πας σε Velociraptor...
Spartacos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 ραπtor και απο μενα,μετα απο τη βελτιωση που ειδα με τον 150,δε ξαναγυριζω στα 7200,αξιζει ακομα και απο +2 πυρηνες
gohawk Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις. Ημουν μισοψημένος τώρα ψήθηκα εντελώς. Μόλις βρω χρόνο για να περάσω λειτουργικά και προγράμματα θα χτυπήσω τον Velociraptor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.