T-X Leader Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια σε όλους τους φίλους του Insomnia. Ήθελα να ρωτήσω κάτι αρκετά σημαντικό (για μένα φυσικά). Οι γνώσεις μου επάνω στα Linux είναι μηδαμινές. Επισκέφτηκα το Ubuntu.gr.org και πήρα μετά την απόφαση να τα χρησιμοποιήσω. Δύο πράγματα ήθελα να ρωτήσω. 1ο.Έχω 32bit PC ( με Win XP) αλλά στο site λέει στις απαιτήσεις για 64bit για την έκδοση 9. Μπορώ να βάλω αυτή την έκδοση ή όχι; Από παλιότερες εκδόσεις για 32bit ποια μπορώ να βάλω; 2ο. Μπορώ να τα εγκαταστήσω κιόλας μονίμως στον υπολογιστή μου; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν post-αρα σε λάθος μέρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vanzelvoul Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια σε όλους τους φίλους του Insomnia. Ήθελα να ρωτήσω κάτι αρκετά σημαντικό (για μένα φυσικά). Οι γνώσεις μου επάνω στα Linux είναι μηδαμινές. Επισκέφτηκα το Ubuntu.gr.org και πήρα μετά την απόφαση να τα χρησιμοποιήσω. Δύο πράγματα ήθελα να ρωτήσω.1ο.Έχω 32bit PC ( με Win XP) αλλά στο site λέει στις απαιτήσεις για 64bit για την έκδοση 9. Μπορώ να βάλω αυτή την έκδοση ή όχι; Από παλιότερες εκδόσεις για 32bit ποια μπορώ να βάλω; 2ο. Μπορώ να τα εγκαταστήσω κιόλας μονίμως στον υπολογιστή μου; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν post-αρα σε λάθος μέρος Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με 32μπιτο ουμπουντου ειναι πιο διαδεδομενα και εχουν πολυ καλυτερη υποστηριξη σε οδηγους. Ασε που θα μαθεις πολυ καλυτερα σε αυτα. Αν δεν θες να αποχωριστεις τα βρωμοπαραθυρα σου τοτε υπαρχουν οδηγοι για το πως θα κανεις dual boot με λινουξ και παραθυρα στον ιδιο δισκο. Googlare το και θα το βρεις. ενδεικτικα:http://apcmag.com/how_to_dual_boot_windows_xp_and_linux_xp_installed_first.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 @ T-X Leader πως θα βάλεις x86_64 λειτουργικό από την στιγμή που αναφέρεις 1ο.Έχω 32bit PC ( με Win XP) @ vanzelvoul Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με 32μπιτο ουμπουντου ειναι πιο διαδεδομενα και εχουν πολυ καλυτερη υποστηριξη σε οδηγους. Ασε που θα μαθεις πολυ καλυτερα σε αυτα. περισσότερο άκυρο post δεν έχω ξαναδιαβάσει ποτέ 1. Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες, ούτε προβλήματα με οδηγούς 2. Δεν υπάρχει ζήτημα διάδοσης και υποστήριξης. Το ίδιο λειτουργικό είναι μα τον Δία 3. Δεν θα μάθει καλύτερα σε 686. Αυτό πως σου ήρθε τώρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 @ T-X leader 1) Αν το σύστημά σου έχει μέχρι 3GB μνήμη, βάλε το 32bit Ubuntu. Η έκδοση 64bit χρειάζεται ακόμα κάποιες πινελιές για να γίνει όσο απροβλημάτιστη είναι η 32bit 2) Ναι μπορείς να το εγκαταστήσεις μονίμως στον υπολογιστή σου. https://help.ubuntu.com/community/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragonlordP Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παιδιά, έλεος, ο άνθρωπος λέει ότι έχει 32-bit pc, πώς σκατά θα βάλει 64-bit λειτουργικό; Βάλε άνθρωπέ μου 32άρα έκδοση. Η έκδοση 9 που λες δεν ξέρω ποια είναι, η τελευταία stable έκδοση του ubuntu είναι η 8.04 και σύντομα βγαίνει και η 8.10, και θα πρέπει να υπάρχουν και οι δύο και σε 32 και σε 64 bit εκδόσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Η έκδοση 64bit χρειάζεται ακόμα κάποιες πινελιές για να γίνει όσο απροβλημάτιστη είναι η 32bit όπως; είμαι όλος αυτιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παιδιά, έλεος, ο άνθρωπος λέει ότι έχει 32-bit pc, πώς σκατά θα βάλει 64-bit λειτουργικό; έλα μου ντε είναι μία από τις «πινελιές» ίσως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 snapshot αγόρι μου, σταμάτα να troll-άρεις για να ανεβάσεις το post count σου. Αλήθεια ποιανού alt είσαι; Σα δε ντρέπεσαι... 1) 1ο.Έχω 32bit PC ( με Win XP) αλλά στο site λέει στις απαιτήσεις για 64bit για την έκδοση 9. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει με αυτό ο αρχικός poster. Υποθέτω λοιπόν ότι μπορεί να έχει και 64bit cpu (και όχι 32 bit pc ;;;; ), οπότε του απαντάω αναλόγως. 2) Έχω δει πολλούς αρχάριους να απορρίπτουν ολόκληρο το λειτουργικό μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει 64bit flash. Προσωπικά (σε παλιότερες εκδόσεις Ubuntu βέβαια) είχα μικροπροβληματάκια με τα 64bit counterparts κάποιων εφαρμογών και γι' αυτό προτιμώ την 32bit έκδοση, τουλάχιστον μέχρι να έχω σύστημα με πάνω από 3GB μνήμη. Εξάλλου η 64bit ΔΕΝ είναι πιο γρήγορη από την 32bit, οπότε γιατί να τη βάλεις αν πραγματικά δεν την χρειάζεσαι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 1. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ζητάς διευκρινίσεις και αποτρέπεις τον χρήστη να κατεβάσει και να δοκιμάσει κάτι που δεν θα λειτουργήσει στο pc του γιατί δεν είναι συμβατή αρχιτεκτονική. Μέχρι νεοτέρας ο χρήστης έχει δηλώσει ευθαρσώς από το πρώτο του μήνυμα ότι είναι σε x86 2. Το flash σε x86_64 λειτουργεί πάρα πολύ καλά και παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα που έχει και στο x86. 3. το μήνυμα σου θα πρέπει να έχει moderation act ως προσβλητικό. Το έκανα λοιπόν αναφορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Αν και δεν παίζει κάτι διαφορετικό, ξεχάσαμε το τι επεξεργαστή έχεις (64bit λογικά) edit (κι εγώ ο χαζος μπερδευτηκα νόμιζα λέει win32bit) Στο θέμα μας, 32-bit βάλε γιατί γενικά δεν θα χεις κάποιο φοβερό πλεονέκτημα με 64 ίσα-ίσα κάποια θέματα όπως το flash θα σου σπάσουν τα νεύρα γιατί δεν υπάρχει 64bitη έκδοσή του και υπομονή, ό,τι βλέπεις ως δύσκολο στο linux, κατα πάσα πιθανότητα είναι απλά διαφορετικό και θέμα συνήθειας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 T-X Leader, ποια ακριβώς CPU έχεις; Τώρα που είσαι ακόμη σε Windows και μπορείς, για εγκατέστησε μία το CPU-Z και ανέβασε ένα screenshot για να σου απαντήσουμε οριστικά και να τελειώνει μια και καλή η ιστορία "32bit VS 64bit"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 3. το μήνυμα σου θα πρέπει να έχει moderation act ως προσβλητικό. Το έκανα λοιπόν αναφορά Ποιο μήνυμά μου είναι προσβλητικό; Σε αναφέρω και εγώ ως troll alt account που θέλει να ανεβάσει post count και να δημιουργήσει flame wars Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 ρε παιδιά μπήκε φθινόπωρο μην ανεβάζετε την θερμοκρασία τρομάξαμε να συνέλθουμε καλημέρα ευτυχώς που ο parsifal είναι πολύ cool ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Το Linux δεν προάγεται με ειρωνίες και κακεντρεχή σχόλια Snapshot. Κάποιος έκανε μια ερώτηση - έστω μπορεί να είναι και άσχετος - και εσύ απαντάς - για να μην πω καγχάζεις - με ειρωνικά σχόλια προς τον ερωτώντα αλλά και προς όλους όσοι τόλμησαν να παραθέσουν την άποψή τους. Περίεργο, αλλά αυτά συμβαίνουν μόνο σε θέματα συζήτησης linux... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 μας είδε ¨μάτι¨ ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.