Evil_Skullman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπερα παιδια! Εχω ενα router bautec .Η κεραια του ειναι αποσπωμενη οποτε ειπα να του αγορασω μια ασυρματη κεραια 7dbi και μια ασυρματη καρτα δικτυου νομιζωντας οτι το h/y μερος ειναι αρκετα ισχυρο για να εχω επαρκες σημα.Ο υπολογιστης που θελω να δωσω ιντερνετ ειναι στον πανω οροφο και εμποδιζεται απο 4 τοιχους κι ενα πατωμα χωρις μονωση.Απο τα δοκιμαστικα που εκανα η καρτα δικτυου καποιες φορες εντοπιζει το δικτυο με χαμηλο σημα 10-20% και συνηθως δεν εντοπιζει τπτ.Το ρουτερ ωστοσο ειναι κλειδωμενο κι εχω περασει τον κωδικο και στο pc. Τι μπορω να κανω?Καθε προταση σας ειναι πολυ σημαντικη.Εχω απελπιστει.
melenegiorgo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Για αρχη θα σου ελεγα να δοκιμασεις να αλλαξεις το καναλι εκπομπης το wi-fi.... Ισως καποιο αλλο καναλι εμποδιζει εστω και λιγο το σημα σου,,,,
Evil_Skullman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα διαθεσιμων καναλιων?
psalias Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι λοιπόν πρώτα απ όλα τσέκαρε μια το κανάλι που εκπέμπεις, πρώτα απ όλα κανε ένα scan να δεις αν πιάνεις αλλα wi-fi, αν πιάνεις αρκετά πολύ πιθανό να εκπέμπεις με κάποιο στο ίδιο κάνα (πχ 6, 11 κλπ) Δεύτερον...θα πας στο supermarket και θα πάρεις κάτι ταψάκια sanidas sanidas, ναι σωστά κατάλαβες αυτά που βάζεις μέσα φαγητό, τα αλουμινένια, υπάρχουν κάποια που είναι τετράγωνα και βαθιά σαν taper ένα πράγμα, αλλα υπάρχουν και κάποια αλλα που είναι σαν ταψάκια με μεγαλύτερη επιφάνεια, πάντα από αλουμίνιο. αυτό μπορείς να το βάλεις στην κεραία από το router σου, η καλύτερη τοποθέτηση είναι να καρφώσεις την κεραία στη μέση του ταψιού/taper, και να το κατευθύνεις εκεί που θέλεις να στείλεις το σήμα σου, βεβαια το ίδιο μπορείς να κανεις και στο sticaki σου αλλα δεν θα είναι και τόσο kompso αν το έχεις σε ένα laptop, αν το έχεις σε κάποιο desktop μπορείς απλά να πάρεις μια τρίμετρη πχ επέκταση usb και να το κρύψεις κάπου με το αλουμινόχαρτο σου, το ταψάκι που χρησιμοποιώ εγώ έχει διάμετρο 30-35cm και βάθος 5-6cm και το "στικακι" βρίσκετε στο κέντρο( πάντα με επέκταση usb) και πιάνει καμπάνα, ενώ χωρίς αυτό έχω 30% λήψη. Αυτά από εμενα ελπίζω να βοήθησα...
TNT1982 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δεύτερον...θα πας στο supermarket και θα πάρεις κάτι ταψάκια sanidas sanidas, ναι σωστά κατάλαβες αυτά που βάζεις μέσα φαγητό, τα αλουμινένια, υπάρχουν κάποια που είναι τετράγωνα και βαθιάσαν taper ένα πράγμα, αλλα υπάρχουν και κάποια αλλα που είναι σαν ταψάκια με μεγαλύτερη επιφάνεια, πάντα από αλουμίνιο εχω την εντυπωση πως αυτο πολλαπλασιαζει απιστευτα την εκπεμπομενη ακτινοβολια με σοβαρο κινδυνο για την υγεια... (αν ειναι 100-200 φορες πανω απο οτι με την απλη κεραια)....
psalias Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Dεν νομίζω TNT απλά αυξάνει την ευαισθησία να ακούς, δηλαδή φαντάσου 2 άτομα σε 200 μετρα απόσταση όπου ο ένας μιλάει κανονικά και ο άλλος έχει ένα super duper ακουστικό στο αυτi και μπορεί να τον ακούει. Για να πολλαπλασιάσεις την ακτινοβολία πρέπει να ανεβάσεις τα Ghz που εκπέμπεις
TNT1982 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 τα dbm (τα οποια πρεπει να ανεβασεις για να εχεις καλη ληψη και ανεβαζεις με το ταψι) ειναι η ισχυς.τα γιγαχερτζ ειναι συχνοτητα.2,4ghz με 100dbm(Τρελλο νουμερο) ειναι 10000 φορες πιο καταστροφικα για την υγεια αποτι πχ 5ghz με 10dbm...πχ οι κεραιες wifi τυπου πιατο εχουν ενα φιντερ και ενα πιατο...Το φιντερ σκετο εκπεμπει 9dbm.Μαζι με το πιατο φτανει 30dbm...Εσυ τωρα φαντασου εχεις 20dbm και βαζεις και το ταψι...Δεν ξερω βεβαια αν κανει δουλεια αναλογη του πιατου,αλλα σιγουρα δεν θα θελα να ειμαι κοντα στο σπιτι σου και συγκεκριμενα στην περιοχη που καλυπτει η εκπομπη στην κεραια σου Οσο για τον θρεντ σταρτερ,εκει που ετρωγα ενα μανγκο κατεβασα αλλη ιδεα.Το ρουτερ εκπεμπει εναν "λουκουμα" γυρω απο την κεραια του.Το πιο "αδυναμο σημειο εκπομπης ειναι ακριβως πανω απο την κεραια του.Οποτε για να βελτιωσεις την εκπομπη στησε το ρουτερ παραλληλα στον τοιχο (ναναι δηλαδη η κεραια καθετα στον τοιχο και παραλληλα με το πατωμα) ωστε ο "λουκουμας" σου να χτυπαει πλευρικα τον επανω οροφο... υγ:"Προβλημα με την ΙΣΧΥ σηματος" ειναι το σωστο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.