stathakis21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 λοιπον παιδια εχω τον ε6750...χτες πήρα αυτη την ψηκτρα... http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142968&page=2&category=69977719&catalog=20 (ευχομαι να ηταν καλη επιλογη) και ραμ εχω αυτες... http://www.memoryc.com/products/description/2GB_Transcend_aXeRam_DDR2_800-PC2_6400-4_4_4_12-Dual_Channel_kit/index.html αυτη την στιμγη τον εχω στα 3200mhz...και εισαι σταθερος(με μεγιστη θερμοκρασια 60c) και τις ram τις εχω στα 1000mhz...το fbs ειναι στα 400ghz και ο πολ/στης στο 8... (αν τις ανεβασω στα 1200mhz) το συστημα κολλαει εντελως... ο επεξεργαστης μου μπορει οπως ειμαι τωρα να ανεβει κι αλλο??? η mb εινα η p5k... πρεπει μηπως να πειραξω τα ρευματα??(μονο της ραμ εχω αλλαξει)...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171&highlight=overclocking αυτό θα βοηθήσει αρκετά πιστεύω
stathakis21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171&highlight=overclocking αυτό θα βοηθήσει αρκετά πιστεύω συμφωνa με αυτο εχω κανει οτι εχω κανει... απλα εχω καποιες αποριες...οπως πχ αν αυτοι οι 60c ειναι πολλοι για τα 3,2mhz(γιατι αν το παω παραπανω λογικα δε θα εχω περισσοτερους βαθμους??)... για το κατα ποσο πρεπει να αλλαξω καποιες τασεις(πχ της NB) για να σταθεροποιησει το συστημα με τις ραμ στα 1200mhz
Vatos_locos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 για πες μας και πως το έχεις στήσει τελικά το pc να δούμε τι έχεις κάνει
stathakis21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 για πες μας και πως το έχεις στήσει τελικά το pc να δούμε τι έχεις κάνει χμ...αν και δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις με το 'πως το εχει στησει'... κοιτα... η μονη πραγματικα βλακεια στο πισι μου,ειναι οτι το κουτι μου ειναι πραγματικα της φτηνιας....(θα το αλλαξω σχετικα συντομα...)...η mb μου ειναι η p5k...το τροφοδοτικο μου ειναι 1 trust(ηδη εχω παραγγειλει 1 της crossair)...στο κουτι εχω βαλει 1 12αρι ανεμιστηρακι μπροστα να βαζει αερα και 9αρι πισω να βγαζει...η ψηκτρα ειναι αυτη που ειπα στο προηγουμενο ποστ(πραγματικα με πεδεψε για να μπει,οπως και η πιο παλια που ειχα,καθως το 1 απο τα 'ποδαρακια' δεν εμπενε με τπτ... οσο για το overclock...εκανα αυτα που ελεγε ο οδηγος...αυτη τη στιγμη δεν εχω αλλαξει καποιο ρευμα(περα απο τη ραμ που της εχω στα 2,1volt...)...και οπως ειπα εχω τον πολλαπλασιαστη στο 8 και το fbs στα 400mhz...(τις ραμ στα 100mhz,γιατι στα 1200 στα 2,2v,κολλανε)...οι ραμ μου πανω στο barcode τους εχουν 1 'Ν' και ο Georgeman καποτε μου ειχε πει οτι δουλευουν και στα 1200....λογικα για να το καταφερω αυτο μαλλον θα πρεπει να αλλαξω καποιο ρευμα φανταζομαι... αυτα...
liopyr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν μασάνε, άμα έχεις και ψιλοκαλό κομμάτι. Δώσε ρεύμα. Μπόλικο. Μέχρι τα 3.6 ο δικός μου τουλάχιστον έφτασε πολύ εύκολα. (από εκεί και πάνω με παιδεύει λίγο)... Δώσε για αρχή 1.5V και δοκίμασε 450χ8 (3.6Ghz). Αν δεν είναι σταθερός δώσε κι άλλο, έχουν πολύ ψηλό tjmax, δεν θα έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες.
stathakis21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν μασάνε, άμα έχεις και ψιλοκαλό κομμάτι. Δώσε ρεύμα. Μπόλικο. Μέχρι τα 3.6 ο δικός μου τουλάχιστον έφτασε πολύ εύκολα. (από εκεί και πάνω με παιδεύει λίγο)... Δώσε για αρχή 1.5V και δοκίμασε 450χ8 (3.6Ghz). Αν δεν είναι σταθερός δώσε κι άλλο, έχουν πολύ ψηλό tjmax, δεν θα έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες. ok...φιλε μου...ευχαριστω...ανεβαζοντας ομως τα volt δε θα ανεβει κι αλλο(πολυ) η θερμοκρασια(για τις ραμ θα πρεπει να ανεβασω και το NB???
liopyr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 ok...φιλε μου...ευχαριστω...ανεβαζοντας ομως τα volt δε θα ανεβει κι αλλο(πολυ) η θερμοκρασια Θα ανέβει. Δεν πειράζει... Αν είσαι κάτω από 80c full load (orthos) δεν καταλαβαίνει.. (για τις ραμ θα πρεπει να ανεβασω και το NB??? Στις ram μην δώσεις πάνω από 2.2v, δοκίμασέ τες όσο φτάσουν με αυτό το voltage, και παίξε με τα timings... Sto NB επίσης δεν χρειάζονται υπερβολές...
stathakis21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Θα ανέβει. Δεν πειράζει... Αν είσαι κάτω από 80c full load (orthos) δεν καταλαβαίνει.. Στις ram μην δώσεις πάνω από 2.2v, δοκίμασέ τες όσο φτάσουν με αυτό το voltage, και παίξε με τα timings... Sto NB επίσης δεν χρειάζονται υπερβολές... ok...ευχαριστω.... μολις παρηγγειλα κι αυτο εδω το κουτι... http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/sopranoDX/ve7000bws.asp# ...πιστευω να ειναι καλο(παντως σιγουρα καλυτερο απο το κουτι των 40 ευρω που ειχα παρει απο το multirama(που ειναι και τροφοδοτικο μαζι...)... με το που παω σπιτι αρχιζω δοκιμες...
liopyr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Καλό είναι, αλλά με τόσα λεφτά υπήρχαν πολύ καλύτερες επιλογές...
stathakis21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Καλό είναι, αλλά με τόσα λεφτά υπήρχαν πολύ καλύτερες επιλογές... δηλαδη???μπορω αμεσα να το ακυρωσω...(γυρω στο 100αρικο το βρηκα αυτο)
liopyr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 δηλαδη???μπορω αμεσα να το ακυρωσω...(γυρω στο 100αρικο το βρηκα αυτο) Antec nine hundred To ιδιο που κοιτας σε full tower εκδοση Armor junior Armor κανονικο Aυτα εν ολιγης... Δες ποιο σου αρεσει γιατι ειναι και το υποκεινικο θεμα της εμφανισης σαν κριτηριο... Εγω αν επαιρνα τωρα κουτι θα εβαζα κατι παραπανω για αυτο.
stathakis21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Antec nine hundred To ιδιο που κοιτας σε full tower εκδοση Armor junior Armor κανονικο Aυτα εν ολιγης... Δες ποιο σου αρεσει γιατι ειναι και το υποκεινικο θεμα της εμφανισης σαν κριτηριο... Εγω αν επαιρνα τωρα κουτι θα εβαζα κατι παραπανω για αυτο. γαμωτο με εβαλες σε τρομερο διλημα...κοιτα απο εμφανιση για μενα δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το soprano...τι να πω... μαλλον για αυτο τοτε αμα ειναι... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700297 ...αν παρω το μεγαλο θα εχω καλυτερο αποτελεσματα,ή απλα περισσοτερο χωρο??? το μεγαλο soprano εχει μεσα τροφοδοτικο και δε μου κανει...τζαμπα λεφτα...
liopyr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 ...αν παρω το μεγαλο θα εχω καλυτερο αποτελεσματα,ή απλα περισσοτερο χωρο??? Σιγουρα θα εχεις καλυτερο airflow, αρα καλυτερες θερμοκρασιες. Σημαντικοτερο βεβαια ειναι ο χωρος...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Να μαι κι εγω! Ενδεικτικα ο Ε6750 μου με στοκ ψυκτρα (και με την Ultra 120 extreme το ιδιο πηγαινε, αλλα με πιο χαμηλες θερμοκρασιες), 1.525 volt (1.48 real), θερμοαγωγιμη Arctic Silver 5 και υψηλες θερμοκρασιες (70-73 βαθμοι σε full load), ειναι σταθεροτατος στα 3,71GHz. Οποτε εχεις ακομα Ναι οι Ν ειναι οι καλες, μη τις ταραξεις στο ρευμα, πανε σχετικα ανετα 1200Mhz. Αλλα overclocking ειναι αυτο φιλε, δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι το καθε κομματι θα παει στανταρ σε καποια Mhz... Π.χ. οι δικες μου Dominator με handpicked D9GMH δε πηγαιναν πανω απο 1160...Καηκαν κιολας μετα απο 2 μηνες... Οποτε ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος... Αν και καλο θα ηταν να παραμεινεις 1-1, δηλαδη γυρω στα 900-940MHz αναλογα ποσο θα πας για να εισαι σιγουρος οτι δε θα φας ταπα απο τις μνημες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.