Filos19 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτήν ακριβώς τη φράση προσπάθησε να την πεις στη μητέρα σου. 1) Η φράση αυτή έγινε χάριν αστεϊσμού. Προφανώς (ξανά) Lucifer, εγώ πιστεύω πάντως ότι για αυτά τα θέματα θα έπρεπε να βρίσκει λύση το κράτος και όχι να φορτώνει τα βάρη (της υπογεννητικότητας) στους εργοδότες. Από ηθικής άποψης όπως πολύ σωστά λες, θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να ενεργήσει, και ας το αφήνει στην προαίρεση του εργοδότη για το αν θα δώσει χρήματα. εντιτ, όχι μάνες σπίτια και γατιά.
nikos_e34 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 αν ειναι καθε chain mail με ηλιθιους συλλογισμους να το αναλυουμε εδω,να μαλλιοτραβιομαστε και στο τελος να μπει ενας μοντερατορας να ριξει λουκετο ε να το χεσω τοτε φιλος19 αν υπολογισω το 19 για ηλικια εισαι πολυ μικρος ακομα να μπλεκεις με παντριες και εγκυμοσυνες αλλα ΦΑΝΤΑΣΟΥ ρε παιδι μου να εισαι με ενα μισθο 700 εσυ και η γυναικα σου να νοικιαζετε και να εχετε το θρασος να κανετε παιδι..να βγαινει ο καθε εργοδοτης και να λεει "οχι στα κατεργα θα σε στειλω σκροφα εκει να το ξερασεις το μουλικο σου" για πες μου εσυ πως το βλεπεις αυτο το σεναριο? για να μιλας ετσι παιζουν διο περιπτωσεις 1) εισαι φανατικος στο θεμα δουλεια..να δουλευεις απο το πρωι μεχρι το βραδι,να μην παιρνεις μισθο παρα κανα σαντουιτς απο το αφεντικο και καθε βραδι να του αναβεις λαμπαδα πριν πεσεις για υπνο 2) ο μπαμπας η εσυ ο ιδιος ακομα εχετε επιχειρηση και ειχατε/εχετε εργαζομενες που πηραν αδεια λογω εγκυμοσυνης και ας τις ρωτησατε στην αρχικη συνεντευξη πριν τις παρετε στη δουλεια αν εχετε σκοπο να γκαστρωθειτε (παρντον το εχω ακουσει και αυτο) και επειδη δωσατε 5-6 χιλιαρικα που καλλιστα θα πηγαιναν στο νεο αμαξι η στη νεα βιλα τα δωσατε σε μια εργαζομενη να μπορεσει να βαλει ενα μικρο λιθαρακι σε αυτο που λεμε ελληνικη νεα γενια.
Lucifer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, να τελειώνει το θεματάκι με τις μανούλες όμως. Το χέσαμε λίγο με την άνεση.
TNT1982 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, να τελειώνει το θεματάκι με τις μανούλες όμως. Το χέσαμε λίγο με την άνεση. η μανα μου οταν ημουνα μικρος μου ειχε πει να μην τυπωνω χαρτονομισματα οταν βρισκω τα σκουρα.(δεν μετραει αυτο για οφφ τοπικ,δεν μετραει!)
Filos19 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Nikos_e34 Δεν χρειάζεται ούτε να μιλάμε με αυτόν τον τρόπο, ούτε να μαλλιοτραβιόμαστε, και θα σου εξηγήσω γιατί. Πολύ απλά. Δεν έριξα καμία μα καμία ευθύνη στη γυναίκα έγγυο. Το κεντρικό νόημα μου είναι "αφού κύριε κράτος θέλεις μείωση υπογεννητικότητας και προστασία της μητρότητας ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ? " Γιατί δεν δίνεις χρήματα στις μητέρες για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα? Μήπως για να "επενδύονται" στο Βατοπέδιο? Συμφωνώ απόλυτα, ότι είναι ανεπίτρεπτο η μητέρα να μένει στο έλεος του κάθε εργοδότη και να απολύεται αν τολμήσει να κάνει μωρό, όπως επίσης για το χρονικό διάστημα που θα είναι ανύμπορη να μην πληρώνεται. Πολύ απλά η στήριξη πρέπει να έρχεται από κάποιον που έχει το ρόλο αυτό.Γιατί μιλάμε για αναδιανομή χρήματος, γιατί μηλάμε για κράτος του λαού? Τα επιδόματα, οι χρηματικές βοήθειες κλπ από που πρέπει να προέρχονται? Από τους εργοδότες? Το ΦΠΑ που πληρώνουμε όλοι μας που πάει ρε παιδιά? Μήπως στις μονές?:mrgreen: Από που και ως που ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει παράλληλα με την επιχείρηση να ανοίγει και κοινωφελές ίδρυμα? Γιαυτό πληρώνω του φόρους μου κύριε υπουργέ, για να τα πέρνεις εσύ και να τα διανέμεις σε όσους χρειάζονται. 1) Όχι δεν είμαι φανατικός στο θέμα δουλειά. Ο εργαζόμενος πέραν των δικαιομάτων του έχει και υποχρεώσεις, και το αντίστροφο. 2) Όχι δεν έχω επιχείρηση αλλά ούτε σε περίπτωση που στο μέλλον γεννηθεί παιδιί θα έχω απαίτηση από κάποιον να πληρώνει τη γυναίκα μου χωρίς να δέχεται υπηρεσίες. Και ναι Lucifer να τελειώνει το θέμα με τις μανούλες (και τους πατεράδες καμιά φορά) γιατί φαίνεται ότι ο καθένας έχει την άποψη του την οποία εκφράζει, αλλά κάποιοι προσπαθούν να την επιβάλουν. Χαλαρά, συζήτηση κάνουμε, μη κολλάτε δεν είμαι υπουργός μη βγάζετε τον πόνο σας πάνω μου.
dark_banishing Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και προσθέτω ότι δεν είναι ανάγκη όταν μια γυναίκα είναι έγκυος να "κάθεται" 1 χρόνο και να πληρώνεται. Που το είδαν αυτό? Το αστείο είναι ότι απαιτούν και από τις επιχειρήσεις να ανέχονται αυτόν τον όρο, δηλαδή να πληρώνουν μια υπάλληλο η οποία για ένα τραγικά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν δουλεύει. Έτσι δεν πάει μπροστά όμως η χώρα. Πιο τραγικό παράδειγμα δεν μπορούσες να διαλέξεις. Το χειρότερο είναι ότι το πιστεύεις κιόλας.
agpr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Άντε να το ξανά-ματά-επαναλάβω πάλι. Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται όχι εν κενώ, αλλά στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας και επωφελείται από αυτήν προσποριζόμενος κέρδη από τη δραστηριότητα του, αξιοποιώντας τις κρατικές υποδομές και (ειδικά στην περίπτωση της ελληνικής κρατικοδίαιτης & μονίμως επιχορηγούμενης επιχειρηματικής τάξης) από τις κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις. Έναντι όλων αυτών υποχρεώνεται να ανταποδίδει στην κοινωνία τμήμα των κερδών του. [Αν πάλι αυτοβούλως ευεργετεί, μιλάμε για εταιρική κοινωνική ευθύνη. Έννοια άγνωστη στην Ελλάδα]. Στην περίπτωσή μας αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας και το κράτος, ως συνισταμένη της κοινής βούλησης και του κοινού συμφέροντος, επιβάλλει την προστασία της μητρότητας και του τέκνου. Την επιβάλλει γιατί κοντόθωρα ο επιχειρηματίας προτιμά να αποφύγει το κόστος που αυτή η προστασία συνεπάγεται. Την επιβάλλει γιατί αναγνωρίζει πως η ύπαρξη και η ευημερία αυτής της κοινωνίας είναι υπέρτερη της εγωιστικής και σχεδόν αυτιστικής προσήλωσης στο ατομικό κέρδος. Προσωπικά θεωρώ πως η μητρότητα προστατεύεται ελάχιστα, όχι υπερβολικά.
Filos19 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Συμφωνώ, αλλά να προστατεύεται από αυτούς που πρέπει
afentiko7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε πάλι τα ίδια θα λέμε γαμώ την οικονομία της χώρας μου μέσα. Εχεις 1.500.000 δημόσιους υπαλλήλους όταν η Σουηδία (ίδιο πληθυσμό) έχει 160.000. Αυτοί σε συνδυασμό με τους εξοπλισμούς και με την ανύπαρκτη βιομηχανία αποτελούν την πληγή της ελληνικής οικονομίας. Γιατί αυτοί βγαίνουν σε σύνταξη οι άντρες από τα 45( α, ψέμματα ξέρω έναν που βγήκε στα 52) και οι γυναίκες στα 40, αυτών πληρώνουμε τις εγχειρήσεις για τα πάχη τους, αυτών πληρώνουμε τα εφάπαξ τους και μετά λέμε γιατί έχουμε τέτοιο βασικό. Και έχεις και τους αγρότες που ενώ δε δίνουν μια απαιτούν και σύνταξη. Τι ωραία Επίσης όλοι συμφωνούμε πως όταν μια επιχείρηση έχει απώλειες δεν προσλαμβάει προσωπικό. Οι δικές μας γιατί προσλαμβάνουν. Αφού δεν μπορείς να τους απολύσεις όλους πάγωσε τις προσλήψεις. εχεις πρόβλημα με τους ελεύθερους που φοροδιαφεύγουν? Κάντε μεγάλα δικηγορικά και μηχανικά γραφεία έτσι ώστε να τους ελέγχεις τους καθε λογείς κερδοσκόπους. Αφού ο μισθωτός δε ξεφεύγει Και μάγκες χωνέψτε ότι καλώς ή κακώς έχουμε καπιταλισμό ο οποίος δίνει δίνει έμφαση στο κέρδος όχι στον άνθρωπο. Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν. Κρατικοί παρεμβατισμοί και λοιπές ηλιθιότητες δεν περνάνε. Όσο για τις μανάδες 2 τέτοιες δημόσιες που δε δουλεύαν με μωρά ουτέ μηνα και είχαν πάρει τους γαμιάδες τους για διακοπές μόνες τους και τα παιδιά τα αφήσαν σε παππουδογιαγιάδες. Μητρικό ένστικτο σου λέει μετά.
Ptolemy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Καθε κρατος αναλογα με τα χαρτονομίσματα εχει αντίστοιχες ραβδους χρυσου στις τραπεζες. Δεν ξερω λεπτομερειες αλλα κανεις δεν τυπωνει χρήμα οποτε του κατεβει. Υπαρχουν διεθνεις συμφωνίες. Η συμφωνία αυτή γνωστή και ως Χρυσός Κανόνας ή για άλλους Χρυσός Σταυρός καταργήθηκε ουσιαστικά το 1932 στην Ελλάδα και λιγο νωρίτερα στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό έγινε γιατί οι οικονομολόγοι της εποχής θεώρησαν οτι αν δεν υπήρχε ο περιορισμός του χρυσού και είχαν ρίξει έξτρα χαρτονόμισμα στην αγορά, δεν θα είχε συμβεί το κράχ του 1929.
Ptolemy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ έχω μια εύλογη ερώτηση.Έτσι όπως έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία, δεν είναι εξαιρετικά εύκολο για κάποιους (εταιρίες, ιδιώτες κλπ) να κατασκευάσουν μια μηχανή που να τυπώνει(παράνομα) χαρτονομίσματα? Μηχανές εκτύπωσης υπάρχουν πολλές το βασικό κλειδί ασφαλείας είναι το ειδικό χαρτί που το παράγουν ελάχιστοι συγκεκριμένοι μύλοι και φυσικά απόλυτα ελεγχόμενοι.
TNT1982 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Η συμφωνία αυτή γνωστή και ως Χρυσός Κανόνας ή για άλλους Χρυσός Σταυρός καταργήθηκε ουσιαστικά το 1932 στην Ελλάδα και λιγο νωρίτερα στον υπόλοιπο κόσμο.Αυτό έγινε γιατί οι οικονομολόγοι της εποχής θεώρησαν οτι αν δεν υπήρχε ο περιορισμός του χρυσού και είχαν ρίξει έξτρα χαρτονόμισμα στην αγορά, δεν θα είχε συμβεί το κράχ του 1929. κατι κανεις (πολυ) λαθος...τσεκ χιαρ... http://en.wikipedia.org/wiki/Official_gold_reserves επισης θα ηθελα μια πηγη για την εξηγηση σου για το κραχ...γιατι η πιο απλη και προφανης ειναι οτι ορμηξαν (λογω φημων) ολοι οι καταθετες κι αδειασαν τους λογαριασμους στις τραπεζες...
Filos19 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μηχανές εκτύπωσης υπάρχουν πολλές το βασικό κλειδί ασφαλείας είναι το ειδικό χαρτί που το παράγουν ελάχιστοι συγκεκριμένοι μύλοι και φυσικά απόλυτα ελεγχόμενοι. Πρώτη φορά το ακούω αυτό που λες για το χαρτί! Πάντως, τόσο σπάνιο και δύσκολο να παραχθεί είναι αυτό το είδος χαρτιού? Δηλαδή, δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός μύλου (οποιουδήποτε) να ξυπνήσει ένα πρωί και να πει: Σήμερα θα παράγω χαρτί σαν και αυτό που έχουν τα χαρτονομίσματα... Δεν νομίζω πάντως να είναι τόσο ιδιαίτερο το υλικό σαν υλικό.Μάλλον τα πρόσθετα, Υδατογραφήματα, μαύρη γραμμή, ανάγλυφο κλπ κάνουν δύσκολη την εκτύπωση.
Ptolemy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 1) Αυτην την σατανικη συνθηκη του Μααστριχτ,την οποια με τοση μανια δαιμονοποιεις, την εχεις διαβασει εσυ απο πρωτο χερι-στο ιντερνετ παντου την βρισκεις,δεν ειναι κρατικο μυστικο-?(επισης δεν ξερω αν σε εχουν ενημερωσει,αλλα μετα απο αυτην ηρθε η συνθηκη του Αμστερνταμ και μετα απο αυτην η συνθηκη της Νικαιας) [Δηλαδή απο εκεί που κάναμε ότι θέλαμε και φτιάχναμε χρήμα για τις ανάγκες μας,/QUOTE]2)επαναλαμβανω το ερωτημα για το αν ξερεις ποσος ηταν ο πληθωρισμος τοτε? 3)το οτι οι οικονομιες ολων των κρατων μελων ειναι συνδεδεμενες και αν κανει καποιος κατι λαθος θα εχουμε ντομινο εφφεκτ δεν σου λεει κατι? 4)επαναλαμβανω αν ξερεις πως λειτουργει η Federal Bank εκει,τι ρολο εχει και τι ρολο εχει η ΕΚΤ εδω?γιατι νομιζω ειναι λιγο ανακολουθο να εξυμνεις μια ομοσπονδιακη οικονομια και να καταδικασεις μια "ομοσπονδιζουσα" αναδυομενη... 5)ο ΟΤΕ στον οποιο μπηκε ιδιωτικο χερακι και σημερα ειναι υποδειγμα εταιριας τηλεπικοινωνιων ας πουμε μας χαλασε πολυ (Γιατι σε συγκριση με τον ΟΤΕ προ 20ετιας ,ο συγχρονος ΟΤΕ ειναι καπως μπροστα,πως να το κανουμε) 6)δηλαδη αυτοι που θα πληρωθουν με το "εξτρα " χρημα,δεν θα το ριξουν στην αγορα αλλα θα το κρυψουν σε κανα σεντουκι οποτε δεν θα δημιουργησει προβλημα? 7)συγκρινεις παντελως ανομοια πραγματα.. γιατι η οικονομια της Ελλαδας ειναι συνδεδεμενη με την οικονομια της υπερδυναμης Γερμανιας,της υπερδυναμης Γαλλιας ,της υπερδυναμης Αγγλιας και η ΕΚΤ ριχνει καθε χρονο αρκετα δισεκατομμυρια στην διεθνη αγορα για να διατηρει την αρκετα ισχυρη θεση του ευρω...(γιαυτο και σαμποταραν οι αμερικανοι μεσω Ιρλανδιας το Ευρωσυνταγμα...)..επισης δεν ξερω αν το ξερεις,αλλα στην ΕΕ δεν αποφασιζει κανας μπαμπουλας,αλλα -χονδρικα- οι /εκλεγμενοι αι θινκ/ υπουργοι/πρωθυπουργοι των κρατων μελων,με προταση ειδικων (επιτροπη) και καποιες φορες με εγκριση Ευρωβουλευτων (ευρωκοινοβουλιο)....Αν παψουμε να φοβομαστε οποιαδηποτε μορφη οργανωσης εμφανιζεται μεγαλυτερη του ΑΟ Εργοτελης εχουμε αρκετες ελπιδες για προοδο... υγ: εξυμνεις τοσο πολυ την τακτικη της αμερικης με τις γενναιοδωρες εκτυπωσεις...βλεπεις να εχει τιποτα ιδιαιτερο η αμερικη το οποιο να της επιτρεπει τετοιου ειδους κουτσουκελες?(εγω βλεπω) (τιπ :αρχιζει απο σ. και τελειωνει σε τρατιωτικη υπερδυναμη) 1) δεν είπα ότι είναι μυστική η συμφωνία, το περιεχόμενο όμως τι σήμαινε δεν μας επεξηγήθηκε ποτέ 2)Πληθωρισμός δεν δημιουργείται μόνο από την παραγωγή χρήματος όταν πάει σε παραγωγικούς σκοπούς.Επίσης δημιουργείται απο εξωτερικούς παράγοντες, εκίνη την εποχή είχαν περάσει δυο πετρελαικές κρίσεις δυο πόλεμοι των αμερικανών και η χρηματιστηριακή κρίση του 1987, συν τα λεφτά που μοίρασε η πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ χωρίς να παράγει τίποτα.Τις δεκαετίες του 50, 60 και 70 ο πληθωρισμός έπαιζε απο 2,5-5%.Το πρώτο άλμα το έκανε με τον πόλεμο του Βιετνάμ και την κρίση του 1973 με αποτέλσμα να αποφασιστεί η αποχώρηση της Ελλάδας απο την συνθήκη του Bretton Woods δηλ να γίνει αποσύνδεση δραχμής-δολαρίου. Επίσης ο πληθωρισμός δεν είναι κάτι κακό απαραίτητα.Ο πρόεδρος της Fed έχει πεί ότι θα πέταγε 500δόλαρα με ελικόπτερο αν έπεφτε ο πληθωρισμός και ένας μεγάλος οικονομολόγος έχει πεί το φοβερό πληθωρισμός ή θάνατος! 3) καμία σύνδεση ουσίας.Ξέρεις οτι απο το 1994 και μετά αν χρεωκοπήσει μια Τράπεζα απαγορεύεται να αποζημιώσει τους καταθέτες της η κεντρική τράπεζα της χώρας όπως συνέβαινε μέχρι τότε πχ Τράπεζα Κρήτης το 1987 που έδωσε πίσω τις καταθέσεις στους καταθέτες η Τράπεζα της Ελλάδος. 4) η Fed λοιπόν κάνει τακτικά μια σύσκεψη την Federal Open Market Committee όπου παίρνουν απόφαση για τον ρυθμό παραγωγής χρήματος και δεν δίνουν λογαρισμό ούτε στον Πρόεδρο.Αυτοί λοιπόν αποφασίζουν να υπάρχει οπωσδήποτε υψηλός πληθωρισμός στην αμερικάνικη αγορά και μειωμένη αποταμίευση γιατί: τα δάνεια συμαίνουν κέρδος για τις τράπεζες και στην ουσία χρήση πλούτου απο τα επόμενα χρόνια μέσω δανείων άπα αυξηση χρέους , πληθωρισμός και καθυστέρηση της κατάρρευσης η οποία είναι νομοτελειακή σε κάθε καπιταλιστική οικονομία. Κάποιες φορές το παρακάνει βέβαια και γι αυτό έβγαλε πριν καμιά δεκαριά χρόνια τα περίφημα roll overs τα οποία ήρθαν και στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα οποία αν είχες μια εγγυητική επιστολή αξίας 1-10 εκ δολάρια σε οποιοδήποτε νόμισμα στην έπαιρνε και σου έδινε το 10πλάσιο σε δολάρια!Αυτό το έκανε για να εξασφαλίσει πραγματικές αξίες δίνοντας τυπωμένο δολάριο και να χαλιναγωγήσει κάπως το πληθωρισμό της εποχής. 5) μην ξεχνάς και ο ΟΤΕ μετοχοποιήθηκε με την δικαιολογία της κάλυψης των δημοσίων δαπανών άρα του δημοσίου χρέους.Με την υπόλοιπη βιομηχανία και τις στρατιές των ανέργων τι έγινε?Που είναι η βιομηχανική μας παραγωγή από το Μάαστριχτ και μετά? 6) όχι βέβαια αλλά το χρήμα που θα πάρουν θα το έχουν παράγει ανταποδίδοντας εργασία που φέρνει την οικονομία σε μια ζυγαριά 7) είναι ακριβώς το ίδιο Δεν εξυμνώ καμιά αμερικάνικη πολιτική το αντίθετο.Αλλά αν θέλουμε να το παίξουμε καπιταλιστική χώρα πρέπει να ξέρουμε και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, και τουλάχιστον να ξέρουμε πότε μας κοροιδεύουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.